Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3229 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר בקיר בסלון אשר נחצב לטובת העברת צנרת מזגן (חציבה באורך של כ 2 מטרים ובגובה של כ 15-20 ס״מ).

איך מומלץ לכסות אותה ? האם קלאסימו ישר על הצנרת ועליו שפכטל אמריקאי וצבע יעשו את העבודה ? או שזה מתכון לפיצוצים בחיבור שבין הקלאסימו לקיר ?

פורסם

עומד בפני דבר דומה.

קודם כל - הומלץ לי לא לסגור מיידית את החציבה לאחר התקנת הצנרת. היו מקרים שצנרת נזלה, גם ממקומות שלא הגיוניים (אמצע הצינור,לא בחיבורים). לכן רצוי להמתין כשבוע ואחר כך לסגור.

כ"כ - הצנרת רוטטת מעט עם המזגן. כל סגירה שהיא תביא במאוחר יותר לסדקים קלים במקום הסגירה.

לפי תחקורי - סוגרים קודם בצורה ראשונית עם מלט וטיט ישר על הצנרת.

כמובן אם יש למישהו עוד מידע מועיל נשמח לשמוע.

alfa 156 2.5.

פורסם

מלט וטיט לא מומלץ, גם פחות חזק וגם "אוכל" את הצנרת בטווח הרחוק(בעבודות אינסטלציה אסור לבטן עם טיט, רק עם בטון)

מלט וחול = בטון,

אני ממליץ סגירה ראשון עם בטון(תערובת של מלט וחול)

כשהבטון מתקשה קצת, לגרד טיפה, ולאחר מכן קלסימו.

אם כל הקיר שפכטל אמריקאי אז תוסיף גם שפכטל אמריקאי, או לבצע שפכטל על אזור נרחב יותר לטשטש את החציבה

עומד בפני דבר דומה.

קודם כל - הומלץ לי לא לסגור מיידית את החציבה לאחר התקנת הצנרת. היו מקרים שצנרת נזלה, גם ממקומות שלא הגיוניים (אמצע הצינור,לא בחיבורים). לכן רצוי להמתין כשבוע ואחר כך לסגור.

כ"כ - הצנרת רוטטת מעט עם המזגן. כל סגירה שהיא תביא במאוחר יותר לסדקים קלים במקום הסגירה.

לפי תחקורי - סוגרים קודם בצורה ראשונית עם מלט וטיט ישר על הצנרת.

כמובן אם יש למישהו עוד מידע מועיל נשמח לשמוע.

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

להבנתי - טיט של היום, מגיע בלי סיד (ככה שאין חשש מיוחד ל"אכילה" של הצנרת)

צנרת של המזגן גם ככה מצופה בצורה כלשהי.

תחזיק 15-20 שנה ? גם ככה אחרי זה צריך להחליף את המזגן (בגלל בעייה אחרת).

alfa 156 2.5.

פורסם
למלאות קודם עם טיח גבס או גבס עד כמעט מצב של חלק ואח"כ להחליק אותו עם קלסימו או שפכטל האמריקאי.

+1

טיח גבס, הכי קל והכי פשוט (גם יש לו תכונות גמישות יחסית והוא לא נסדק בקלות).

אם בכל זאת עובדים עם מילוי גבס (לא "טיח גבס" אלא "גבס" בלבד) - לשים לב שגבס מתקשה תוך 2-3 דקות, ולכן אם מכינים כמות גדולה יחסית, לקחת בחשבון שצריך לעבוד ממש ממש ממש מהר. בכמויות קטנות זה עלול לקחת המון זמן אם מדובר בחציבה עמוקה ושטח מילוי גדול.

היתרון של הגבס זה באמת הייבוש המהיר. אם אתה יודע מה אתה עושה, תוך זמן קצר ביותר אתה סוגר את החציבה ומייד משפכטל בקלסימו\פרופילה\אמריקאי לצורך קבלת גימור סופי חלק.

עבודה עם גבס חוסכת לך זמן יקר (של ייבוש, ביחס לחומרים אחרים).

אם יש לך ידע בעבודה עם קצף פוליאוריטן, אני מציע בשלב ראשון לתת מילוי קצף שיקבע את הצנרת ויתן מילוי לחללים פנימיים, ואחר כך שכבה קלה של טיח גבס\גבס ואז החלקה. במידה והקצף (לאחר ייבוש) בולט מקו הקיר, אין בעיה לחתוך אותו (כמו לחם) עם סכין יפאנית או אפילו להוריד ממנו חתיכות עם היד (כשהוא יבש, כן ?)

מומלץ להרטיב את שטח המילוי לפני יישום קצף פולירואיטן, ושיהיה לך אציטון או טינר בהישג יד (אם זה מתייבש לך על היד או על הרצפה, תאכל לקרדה עד שתוציא את זה...לכן אם נשפך על מקום שצריך לנקות, מייד לעבור עם אטיצון ומטלית)

הכי חשוב: להחלקה סופית איכותית (לא משנה אם קלסימו\אמריקאי וכד'), לעבוד *רק* עם שפכטל רחב (10") רצוי של HYDE ובשכבות דקות (!).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...