Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1935 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 166
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
עדכון 13.11

הבעיה נותרה גם לאחר החלפת מנוע...

היום התקשרתי אליהם, הם יתייעצו. כבר התחלתי לעלות את זה שאני מעוניין להחליף רכב (גם אם אאלץ לשלם מכספי סכום כלשהו). אני קצת עייפתי מכל הסיפור הזה ואני מניח שאיתי גם הקוראים...

אם אתה שוקל להחליף רכב, אז אולי כדאי לך כבר לקחת דגם אחר, מהסיבה הפשוטה שהבעיה שלך (לפי מה שרשמו כאן בפורום) מופיעה ברכבים אחרים מאותו דגם. נקודה למחשבה.

פורסם
אם אתה שוקל להחליף רכב, אז אולי כדאי לך כבר לקחת דגם אחר, מהסיבה הפשוטה שהבעיה שלך (לפי מה שרשמו כאן בפורום) מופיעה ברכבים אחרים מאותו דגם. נקודה למחשבה.

הבעיה שהמנוע הזה קיים כמעט בכל הדגמים של פיג'ו. גם אם משדרגים לרכב גדול יותר המשמעות היא להתקל ב-THP האיום.

עצוב שמנוע הבנזין היחיד שניתן לקנות היום מפיג'ו או סיטרואן בראש שקט הוא בן 15 ומותקן ב- 301...

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם (נערך)

הכשלים ב--THP אינם רק במכלולים היקפיים אלא גם במנוע עצמו. אם וככל וישנם "שיפורים", הרי שהם היו אמורים לזלוג גם לגרסאות הישנות יותר, ולפתור את הבעיות גם בהן, אך לא היה כל שינוי במק"טים על פני השנים.

גם ב- THP מהדור הראשון הבעיות לא צצו מיד אלא עברו 3-4 שנים עד שהתחילו לשמוע עליהן, וגם אז בהיקף מוגבל מאוד (בעיקר לגבי פיח בראש המנוע ושרשרת התזמון). במיוחד דברים אמורים בשים לב כי המנוע היה הרבה יותר נפוץ בתחילת העשור (עת הותקן בין היתר ב- 508 ,5008, 3008, פיקאסו וסי5. אף אחת מהן לא הובילה אמנם את טבלאות המכירות אך ביחד נמכרו לא מעט יחידות), בעוד בשנתיים-שלוש האחרונות המנוע כמעט ולא נמכר. כאשר אני רכשתי אוטו עם THP ב-2014 (פיג'ו 308 מודל 2008.) כמעט ולא היו דיווחים על בעיות, למרות שהמנוע היה 6 שנים על הכביש. היו מעט אזכורים לנושא הפיח, עם הרבה הסתייגויות לגבי כך שזה מתרחש במנועים שלא טופלו בתדירות מספקת ובחומרים איכותיים. אף אחד לא דיבר אז על שלל הבעיות הנוספות (טורבו, גומיות שסתומים, מכסה שסתומים, משאבת הזרקה, אם למנות חלק...). אלו יצאו לאור רק בתקופה האחרונה.

אני חושש כי העובדה שאמו הורתו של המנוע, ב.מ.וו, זנחה אותו מצביעה על הפוטנציאל האמיתי "לשפר" את ה-THP ולפתור את מחלותיו, אך בכל מקרה הייתי ממתין לכל הפחות עוד שנה-שנתיים לפני שהייתי רוכש רכב עם מנוע כזה.

עריכה אחרונה על ידי שי

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

מנוע THP 165 אין שום בעיות או תקלות,ובמנוע 156 THP הבעיות התחילו מייד שהמנועים היו עוד חדשים עם משאבת הזרקה,מכסי מנוע,מצנן ביניים,ועוד..

פורסם
אין שום בעיה דומה ברכבים כאלה,גם בפורום לא קראתי על בעיות במנועים האלה.

ראה תגובה להודעה הראשונית של פותח השרשור בדף הראשון: "

אני בעל פזו 1.2 2016, עם אותה בעיה כמו אצלך,

במוסך מורשה של פיזו נאמר לי שזה תקין.(בגלל 3 צילינדרים)

השאלה אם זה באמת תקין"

פורסם (נערך)

כאמור אצלי רכב זהה לפות"ש בציר 2017 . אין בעיות ואין רעידות.

בפורום היו 3-4 מנועים לפני כשנתיים שהוחלפו בגלל גל ארכובה פגום. סדרה ידועה ומוגבלת שהוחלפה על ידי היבואן. מאז לא שמעתי על תקלות מנוע 1.2 pureTech. וכנראה שגם פה המנוע הוא לא גורם לרעידות. הבעיה היא שהאבחון של המורשה כל כך איטי שבסוף יחליפו לו חצי אוטו כדי למצוא תושבת סוררת.

בנושא שהועלה פה קודם על מנוע thp165 המשופר: כאמור היצרן טיפל גם בתחלואי המנוע וגם בבעיות ההיקפיות , החל ממשאבת מים, קוטר מעברי שמן במנוע וכלה בבית פילטר שמן. נוכל לדעת עוד כשנה אם זה השתלם. בעיית הפיח קיימת ברוב מנועי ההזרקה הישירה , גם ב VW .

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם (נערך)

זה לא המנוע אם החליפו מנוע :-) אני גם לא חושב שזו תושבת. אולי זה משהו חשמלי כי שוב, זה מתקשר לאורות דרך וגם להשפעת הפעלת המדחס. אני יכול להיות ראש קטן ולהדליק אורות ולנסוע בלי בעיה, אך יש לי חשש שאחרי האחריות אם יקרה משהו גדול, אני אשלם על זה ביוקר.

בכל אופן אני כבר אבדוק איתם אופציות. אין לי טענות כלפי הרכב בכללותו, מדובר בסופר מיני הכי משתלמת בישראל ואני עדין אמליץ עליה לכל אחד. זה שלי יש בעיה ברכב, זה לא אומר שאחרים לא יקבלו רכב נוח ואמין. גם ההתייחסות של היבואן היא סבירה בהחלט. פשוט קניתי רכב כדי להיות עם ראש שקט ולצערי נפלתי על מוצר פגום משהו. גם אם יצליחו לסדר את זה בסוף, אחרי כל הפירוקים וההרכבות, האמינות שלי מהרכב הספציפית הזה כבר ירדה וזה מאכזב.

עריכה אחרונה על ידי Dark Muse

פורסם
זה לא המנוע אם החליפו מנוע :-) אני גם לא חושב שזו תושבת. אולי זה משהו חשמלי כי שוב, זה מתקשר לאורות דרך וגם להשפעת הפעלת המדחס. אני יכול להיות ראש קטן ולהדליק אורות ולנסוע בלי בעיה, אך יש לי חשש שאחרי האחריות אם יקרה משהו גדול, אני אשלם על זה ביוקר.

בכל אופן אני כבר אבדוק איתם אופציות. אין לי טענות כלפי הרכב בכללותו, מדובר בסופר מיני הכי משתלמת בישראל ואני עדין אמליץ עליה לכל אחד. זה שלי יש בעיה ברכב, זה לא אומר שאחרים לא יקבלו רכב נוח ואמין. גם ההתייחסות של היבואן היא סבירה בהחלט. פשוט קניתי רכב כדי להיות עם ראש שקט ולצערי נפלתי על מוצר פגום משהו. גם אם יצליחו לסדר את זה בסוף, אחרי כל הפירוקים וההרכבות, האמינות שלי מהרכב הספציפית הזה כבר ירדה וזה מאכזב.

בכל מוצר ישנם 2 סוגי תקלות אפשריות:

1. תקלה אקראית ספציפית לפריט ספציפי שנמכר ללקוח ביש מזל.

2. תקלה סדרתית למוצר שיכולה להופיע בכל הפריטים מאותו דגם או רק בחלקם.

זה שמהנדסי החברה החליטו להחליף מנוע ועדיין התקלה חוזרת, זה לא סימן טוב עבור הדגם רכב הזה, כי עדיין יתכן שהבעיה במנוע, אלא שהיא סדרתית ומופיע ביותר ממנוע אחד.

פורסם
הכשלים ב--THP אינם רק במכלולים היקפיים אלא גם במנוע עצמו. אם וככל וישנם "שיפורים", הרי שהם היו אמורים לזלוג גם לגרסאות הישנות יותר, ולפתור את הבעיות גם בהן, אך לא היה כל שינוי במק"טים על פני השנים.

גם ב- THP מהדור הראשון הבעיות לא צצו מיד אלא עברו 3-4 שנים עד שהתחילו לשמוע עליהן, וגם אז בהיקף מוגבל מאוד (בעיקר לגבי פיח בראש המנוע ושרשרת התזמון). במיוחד דברים אמורים בשים לב כי המנוע היה הרבה יותר נפוץ בתחילת העשור (עת הותקן בין היתר ב- 508 ,5008, 3008, פיקאסו וסי5. אף אחת מהן לא הובילה אמנם את טבלאות המכירות אך ביחד נמכרו לא מעט יחידות), בעוד בשנתיים-שלוש האחרונות המנוע כמעט ולא נמכר. כאשר אני רכשתי אוטו עם THP ב-2014 (פיג'ו 308 מודל 2008.) כמעט ולא היו דיווחים על בעיות, למרות שהמנוע היה 6 שנים על הכביש. היו מעט אזכורים לנושא הפיח, עם הרבה הסתייגויות לגבי כך שזה מתרחש במנועים שלא טופלו בתדירות מספקת ובחומרים איכותיים. אף אחד לא דיבר אז על שלל הבעיות הנוספות (טורבו, גומיות שסתומים, מכסה שסתומים, משאבת הזרקה, אם למנות חלק...). אלו יצאו לאור רק בתקופה האחרונה.

אני חושש כי העובדה שאמו הורתו של המנוע, ב.מ.וו, זנחה אותו מצביעה על הפוטנציאל האמיתי "לשפר" את ה-THP ולפתור את מחלותיו, אך בכל מקרה הייתי ממתין לכל הפחות עוד שנה-שנתיים לפני שהייתי רוכש רכב עם מנוע כזה.

היצרן הזה, כל יצרן למעשה, צריך להיות טיפוס התאבדותי בכדי להמשיך ולייצר מכוניות עם פצצת זמן בדמות מנוע מועד לפורענות. מתקשה להאמין שהוא יודע את מה שאתה חושב שהוא יודע וממשיך לצייד את המכוניות במנוע הזה, האפשרות האחרת שהוא יודע פחות ממך ולכן ממשיך בכך גם לא עושה שכל, אם להתנסח בעדינות. אז עם מה נשארנו ?

פורסם (נערך)

אני חושב שכל יצרן מודע לחולשות ההנדסיות שלו אם לא מיד אז בטווח של כמה חודשים. זה אחד הסודות הכי שמורים שלו. אבל יש פה הרבה שיקולי עלות /תועלת . רק לפני מספר ימים עלה פה בחור עם מנוע tsi 1.2 עם פגם סדרתי שהיבואן מכיר אבל מסרב לקחת אחריות מלאה .

אני חושב שבמקרה של פות"ש הרבה תלוי ביכולת האבחון של המוסך המקומי ויכולת זו היא סימן השאלה הגדול.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
היצרן הזה, כל יצרן למעשה, צריך להיות טיפוס התאבדותי בכדי להמשיך ולייצר מכוניות עם פצצת זמן בדמות מנוע מועד לפורענות. מתקשה להאמין שהוא יודע את מה שאתה חושב שהוא יודע וממשיך לצייד את המכוניות במנוע הזה, האפשרות האחרת שהוא יודע פחות ממך ולכן ממשיך בכך גם לא עושה שכל, אם להתנסח בעדינות. אז עם מה נשארנו ?

אני דווקא סבור שאם פיג'ו היה יצרן מטיפוס התאבדותי, הוא היה נכנס לפרויקט פיתוח מאפס של מנוע 4 צילנדרים מוגדש, בעודו יודע כי כמות המכוניות שימכור ויונעו על ידי המנוע הזה שואף לאפס. היצרן יודע היטב שלקוחותיו רוכשים מכוניות מנהלים, ג'יפונים ומיניוואנים כאשר הינם מונעי דיזל באופן כמעט מוחלט.

אם הבעיות ב- THP ה"משופר" היו נפתרות בצורה כה גורפת מה מונע מהיצרן להציע מכסה שסתומים משופר, טורבו מעודכן או משאבת הזרקה שאינה כושלת במהירות גם לדגם הישן של המנוע? הרי החלקים הללו כולם הינם חלקי BOLT-ON חיצוניים למנוע ואין ספק שניתן בנקל להתאימם גם למנועים קיימים ולפתור לפחות חלק מהבעיות. וכמובן שאני מדבר על למכור אותם בתמורה מלאה, ולא חלילה להציעם בחינם כמחווה או כריקול שקט. העובדה שאין שינוי ביחס למנועים הישנים כנראה מעידה שיתכן ואין שינוי כה גדול גם עבור המנוע ה"משופר".

אני לא מפקפק לחלוטין בסיכוי שהבעיות (ולו חלקן או מרביתן) אלא סבור שיש להמתין קצת מעבר לשנתיים-שלוש כדי להיווכח בכך, במיוחד שלא מדובר במנוע נפוץ במיוחד.

מעניין שלגבי ה- DSG7, שגם לגביו היצרן טוען לשיפורים דרמטיים שמבוצעים לאורך השנים אתה לא מהסס לציין כמעט בכל שרשור כי מדובר בגיר "עם מוניטין בעייתי", למרות שוודאי שפולקסווגן אינם טיפוסים התאבדותיים וכהיקש מדבריך ודאי שפתרו את כל בעיות ה-DSG לפני שנים רבות. אם כך ודאי תסכים שניתן לומר שגם ה-THP הוא מנוע עם מוניטין בעייתי. אפילו בעייתי מאוד. ומאחר שזהו אינו שרשור THP וודאי שלא שרשור DSG, אני מציע שנשאיר את הדברים כך ולא ניקח אותו למקומות הללו.

שי

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

שי כתב:

אם הבעיות ב- THP ה"משופר" היו נפתרות בצורה כה גורפת מה מונע מהיצרן להציע מכסה שסתומים משופר, טורבו מעודכן או משאבת הזרקה שאינה כושלת במהירות גם לדגם הישן של המנוע? הרי החלקים הללו כולם הינם חלקי BOLT-ON חיצוניים למנוע ואין ספק שניתן בנקל להתאימם גם למנועים קיימים ולפתור לפחות חלק מהבעיות. וכמובן שאני מדבר על למכור אותם בתמורה מלאה, ולא חלילה להציעם בחינם כמחווה או כריקול שקט. העובדה שאין שינוי ביחס למנועים הישנים כנראה מעידה שיתכן ואין שינוי כה גדול גם עבור המנוע ה"משופר".

כי לא משתלם כלכלית לתכנן ולייצר חלקים חדשים לחלוטין,מעבר לכך הם שינו גם את ראש המנוע בדגם המשופר.

המנוע המשופר נמצא בשוק כבר קרוב ל3 שנים ככה שיש מדד מצויין לאמינותו.

• תוכן חדש...