Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3400 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתם מסתכלים ממש לטווח הקצר בלי לחשוב על העתיד

יש היום חברות רבות שפשוט שורפות מזומנים - ללא כל רווח בעתיד הנראה לעין - ושוות פי כמה ממובילאיי ( UBER SNAPCHAT וכו')

פה מדובר על חברה שמתעסקת בתחום שהולך לגלגל מאות מיליארדים...

אני אישית חושב שהמחיר ששולם הוא מחיר נמוך

אבל אני מאמין שלא רק הכסף דיבר לאנשי החברה אלא גם ההתפתחות העיסקית בארץ והכוח והגב הכלכלי שיש לאינטל כדי להקפיץ את החברה הזאת קדימה , בכל זאת קרנות ההון סיכון בארץ משתינות על ההיי טק

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

^ אתה צודק (לגבי המחיר) רק במקרה שהחברה - מוביליי - תנצח במירוץ על הרכב האוטונומי. לכן מדובר באיזשהו סוג של הימור - מושכל כמובן, מכיוון שאינטל מן הסתם דאגה להעריך טוב טוב את הפוטנציאל של מוביליי לפני שרכשה אותה וכפי הנראה גם תמשיך להשקיע בה עוד לא מעט כספים. האם זה הימור טוב? זו כבר שאלה הרבה יותר קשה, לדעתי התשובה חיובית.

פורסם

מה זה "תנצח במירוץ על הרכב האוטונומי"?

חלק מיצרני הרכבים מטמיעים מערכת חשמל של בוש, חלק של מגנטי-מרלי.

חלק מיצרני הרכבים מתקינים צמיגי מישלן, חלק של פירלי.

זה לא שהולכת להיות חברה אחת שהיא THE CHOSEN ONE.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לפי ההערכות (שאני מכיר), מודל ההתקשרות עם יצרני הרכב יהיה בצורת עסקה לטווח לא קצר שתסכם על שילוב בלעדי של המערכת ברכבי היצרן. כמו המודל הנוכחי עם המערכות הקיימות.

לכן, אם תהיה חברה שתפתח לפני כל השאר מערכת אוטונומית פונקציונלית שתעמוד בכל הדרישות (מבחינת תקנים וכו׳), אז היא תחתום על כל העסקאות הגדולות עם יצרני הרכב והיא תשלוט בשוק. זה לא יבטל אוטומטית את המתחרים שלה, אבל יקטין מאוד את נתח השוק שלהם.

פורסם (נערך)

לדעתי ההערכות שלך לא מספיק מבוססות...

שום חברה לייצור כלי רכב לא תסכים להיות שבוייה של ייצרן אחד למערכות למניעת תאונות. אתה יודע כמה ייצרנים של חלקי רכב יש ל-VAG שמייצרים פילטר מסכן או מודולים להזרקה/הצתה ? תתפלא אבל לפעמים המספר עומד על 5 וגם יותר ועם 100 אתרים בעולם לייצור חלקי רכב והכנסות של יותר 200 מיליארד דולר היא תחליט מה תהייה צורת ההתקשרות עם חברות כמו מובילאי ולא להיפך.

אני לא אתפלא עם חברת בוש או אחת החברות הגדולות בעולם לייצור מערכות ממוחשבות לרכב ירימו את הכפפה ויפתחו טכנולוגיה מקבילה או אפילו עדיפה בגלל ניסיון של עשרות שנים בענף הרכב.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק, אלו ההערכות לא שלי, אלא של אנשים שמבינים הרבה יותר ממני בתחום (רמז: חלקם ממש מועסקים בתחום).

בכל מקרה, מה זאת אומרת ״שבויה״? די סביר שיצרן רכב נתון יחתום על חוזה עם חברה אחת שתספק לו את המערכת, ודי סביר שזה יהיה לטווח לא קצר בגלל העלויות והלוגיסטיקה שבפיתוח ותחזוק המוצר, ושילובו ברכב.

לגבי חברת בוש (או כל חברה אחרת) - האמן לי, שאם הבעיה היתה כ״כ פשוטה הרבה יותר חברות היו נכנסות למירוץ. העובדה היא שמדובר בבעיה קשה שדורשת שנים של פיתוח והרבה ידע ומומחיות, וכרגע ממש מאוחר מדי להתחיל לעבוד עליה מאפס (במובן שהחברות בתחום כבר נמצאות רחוק קדימה). זו הסיבה שאינטל שילמה כ״כ הרבה על מוביליי - פשוט לא היה לה סיכוי להשלים את הפער בעצמה בשלב הזה (עם כל המשאבים העצומים שלה) ולכן הצעד הנכון היה רכישה של חברה שכבר נמצאת בחזית בתחום.

פורסם

לגמרי.

זו גם בעיה שונה לגמרי מבעיית היצור חלקים לרכב אלא בעיה טכנולוגית בהרבה.

לכן החברות הקלאסיות הגדולות שמנסות את זה זה ענקיות כמו אפל וגוגל ששופכות תקציבי פיתוח עצומים על הנושא וגיוסי ענק בתחום.

(יצאו כמה מאמרים על הגידול בR&D של אפל ב5 שנים האחרונות שחלקו הגדול לא הולך בכלל למק ולאייפון ומלחמת גיוסים עם טסלה על אנשי טכנולוגיה לרכב)

If living is for learning

Then dying is forgetting

• חברי המעגל הראשון
פורסם

להבנתי, ואני ממש לא מומחה לתחום: הייתרון של הראשון ששולט בטכנולוגיות זה להכתיב את התקנים לכל השאר.

פורסם

כמביט מהצד שאינו מבין דבר וחצי דבר בעסקים - אני מניח שהמריבה בין מובילאיי לטסלה היתה עסקית טהורה, והתאונה היתה רק תירוץ לנתק. אם הקשר העסקי היה טוב התאונה היתה גורמת הגדרת דרישות חדשות, אתגר למפתחים אבל לאו דווקא למנהלי הקשרים העסקיים.

לפני מספר שבועות דנו כאן בסטנדרטים שצריכים לעמוד בפני המפתחים והרגולטורים לפני מתן אישור להרצת המערכת בכביש.

צריך לבחון כמה תאונות היו למערכת למיליארד ק"מ ולהשוות זאת למספר התאונות של נהג אנושי, וכמובן לחשב זאת בהנתן מאפייני המערכת, ומה שהיא כן או לא אמור לבצע. תאונה שנגרמה כאשר המערכת לא ביצעה מטלה שלא הוגדרה לה מראש אינה כשל של המערכת, אלא כשל של הנהג.

מכל מקום - התחושה שלי היא שמובילאיי היא הרבה יותר מחברה לפיתוח מנגנוני נהיגה אוטונומית, יש לי איזו תחושה שיש לה לפחות פוטנציאל להתרחב לתחומים אחרים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אתם מניחים שיצרני הרכב ישארו כמו שהם. לדעתי המכונית האוטונומית הולכת להפוך את השוק הזה על הראש ולהשאיר את היצרנים בלי המודל המסורתי שלהם.

דבר ראשון, הצורך בבעלות על רכב יקטן משמעותית. למה להחזיק רכב שיעמוד רוב הזמן אם רכב יכול להגיע אליך מיד כשאתה צריך אותו?

ברגע שאנשים חולקים ברכבים, צריך הרבה פחות רכב כי הניצולת של כך רכב עולה. הם ימכרו פחות רכבים.

רכב אוטונומי נשחק פחות בגלל אופי הנהיגה, וגם יכול ללכת לטעון את עצמו מתי שצריך באופן עצמאי, אז בסבירות גבוהה יהיה חשמלי. זה אומר רכבים פשוטים יותר מכנית שדורשים הרבה פחות חלפים ותחזוקה. עוד מקור הכנסה שהולך פייפן.

ברגע שרכב זה שירות ולא מוצר, כל מאמצי הבידול של היצרנים גם עפים מהחלון. לא צריך כל כך הרבה דגמים ורמות גימור, כמו שלא ממש אכפת לרוב מוחלט של האנשים אם המונית שלהם היא סקודה אוקטביה, קיה ריו או מרצדס. כשהמוצר שלך גנרי, היכולת לגבות פרמיה יורדת משמעותית.

ציר רכב אוטונומי מאפשר גם שיתוף יעיל של נסיעות, יתכנו אפילו רכבים עם תאים נפרדים בשביל הפרטיות. צריך עוד פחות מכוניות.

בקיצור, הכוח של יצרניות הרכב כמו שאנחנו מכירים אותן כיום הולך להיעלם. המוצרים שלהן יהיו גנריים בהרבה, חלקי החילוף יהיו בוננזה קטנה משמעותית, וכמות המכוניות ביחס לגודל האוכלוסיה תהיה קטנה בהרבה.

הכוח יהיה אצל מי שישלוט במידע, יצרני המכוניות רק יתנו להם שירותים.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם (נערך)
ולמה שנשים את זה בצד?

טסלה בדקה טכנולוגיה, בדקה אותה בצורה הכי אמיתית, בשטח, הבינה שהיא לא מספיק טובה והתקדמה הלאה. לדעתי זה דווקא נתון חשוב שאסור לשים בצד.

לא מדוייק בכלל!

אך לא אכנס לפרטים הקטנים מפאת כבוד ושמירת סודיות.

~

ומקווה שהאנשים הפשוטים מאחורי כל ההילולה הזאת יזכו לשמור על מקום עבודתם לאורך זמן.

הלוואי!!

עודד.

תמונה לזכר הימים היפים שלי עם הטסלה ;)

c414cfee4ea85a4bae60943b30ec8f2a.jpg

עריכה אחרונה על ידי drivemaster

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם

כל "המומחים" ו"המבינים" בחייאת

לא משלמים 15 מיליארד סתם ככה. ועוד בדולארים.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
ועוד בדולארים.

פראיירים מובילאיי,היו צריכים שהמכירה תהיה ביורו או לירה סטרלינג - הדולר ברצפה היום (יחסית)

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם
כל "המומחים" ו"המבינים" בחייאת

לא משלמים 15 מיליארד סתם ככה. ועוד בדולארים.

מומחים או לא, כנראה שיש דברים שחלקם, נכונים.

הינה הכתבה והתקציר.

"[h=1]רוכשת כושלת: רוב החברות שאינטל קנתה נמכרו או נסגרו[/h][h=2]ב־20 השנים האחרונות רכשה אינטל כ־40 חברות - רובן נמכרו, או נסגרו או שהתגלו כהשקעות לא מוצדקות. התרבות הארגונית של אינטל מוכיחה שלא קל להטמיע בה חברות חיצוניות שמגיעות עם תרבות ארגונית מפותחת משל עצמן"[/h]

http://www.calcalist.co.il/internet/articles/0,7340,L-3709515,00.html?ref=ynet

מסתבר.

פורסם
לדעתי ההערכות שלך לא מספיק מבוססות...

שום חברה לייצור כלי רכב לא תסכים להיות שבוייה של ייצרן אחד למערכות למניעת תאונות. אתה יודע כמה ייצרנים של חלקי רכב יש ל-VAG שמייצרים פילטר מסכן או מודולים להזרקה/הצתה ? תתפלא אבל לפעמים המספר עומד על 5 וגם יותר ועם 100 אתרים בעולם לייצור חלקי רכב והכנסות של יותר 200 מיליארד דולר היא תחליט מה תהייה צורת ההתקשרות עם חברות כמו מובילאי ולא להיפך.

אני לא אתפלא עם חברת בוש או אחת החברות הגדולות בעולם לייצור מערכות ממוחשבות לרכב ירימו את הכפפה ויפתחו טכנולוגיה מקבילה או אפילו עדיפה בגלל ניסיון של עשרות שנים בענף הרכב.

ס9ק רכיבים זה דבר אחד ולרכוש זכויות שימוש בפטנט זה דבר אחר. אני לא יודע בכמה פטנטים של אחרים משתמשת כל יצרנית רכב אבל אני מנחש שכמות לא מבוטלת. מובילאיי תהיה עוד אחת מספקיות הפטנטים ואולי חלק מהרכיבים שקשורים לפטנטים הנ"ל.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...