Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3398 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאינטל שתי חטיבות עסקיות שמייצרות הרבה כסף - מעבדים לשרתים ומעבדים ל-PC. כמו כל חברה עסקית, אינטל מחפשת להבטיח את הצמיחה בהכנסותיה. הצמיחה של מכירות המחשבים (PC) בעולם נמוכה מאד ומה ש״מחזיק״ את אינטל היום היא בעיקר הצמיחה של חוות השרתים בעולם שעליהם מבוססת טכנולוגיית ה״ענן״.

אינטל ניסתה ונכשלה בעבר להיכנס לתחום המעבדים למובייל ועולם הרכב העתידי, שיהפוך להיות פלטפורמת עתירת מחשוב, מהווה פוטנציאל גדול לצמיחה. מובילאיי בהחלט ממוצבת מצויין בעולם האוטומוטיב, ודרכה אינטל יכולה לפתח דומיננטיות בתחום מערכות ה-Infotainment שצפוי לקבל בוסט רציני כאשר המכונית תנהג את עצמה לעבודה בפקקי הבוקר ואתם תוכלו לעבוד דרך המחשב ברכב שיחבר אתכם על גבי VPN לעבודה, או לראות סרטים, משחקים ומה לא...

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפחות המדינה מקבלת מיסים מהחברה הרעה הזאת

עכשיו אתה נשמע כמו טראמפ :-)

בתור אחד מאלו שנלחמים בכל מקום במוצר הדפוק שדוחפים לנו למכוניות על תקן "מערכת בטיחות שמקנה נקודות במדינת ישראל" קשה להאשים אותי באהבה יתרה למובילאיי, אבל בחייאת, בואו לא נגיב כמו ילדים. מדובר בחברה מאוד מרשימה שמפתחת טכנולוגיה, ושגם הצליחה להימכר במיליארדים לחברה אחרת שרחוקה מלהיות טיפשה. מובילאיי הם מהמובילים בתחומם, והם כנראה לא רעים במה שהם עושים. אל תטעו, הם כאן לא בשביל המערכות שדוחפים לנו למכוניות, זה רק דור ביניים שגם מכניס להם כסף, גם מאפשר להם להראות ביצועים בדיו דיליג'נס, וגם מאפשר להם להתפתח (כן, אנחנו לגמרי בטא טסטרים) - הם כאן בשביל להיות הספקים המובילים של מערכות כאלו לרכבים אוטונומיים וסמי-אוטונומיים.

פורסם

לא אמרתי שהחברה לא טכנולוגית, לא אמרתי שהחברה לא ריווחית - אמרתי שהיא רעה, השיטת רווח שלה(לדחוף לגרון לאנשים מוצר בטא בתור אביזר בטיחות חובה) הוא מה שעושה אותה לרעה - כחברה(שיטה מניפולטיבית ולא תקינה להוציא כסף ממשלם המיסים - שאולי תביא לפיתוח חיובי).

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

הטבת המס שהמדינה נותנת למערכת של מובילאיי היא 2000 ש"ח. נניח שמובילאיי רואה מזה רק 1000 ש"ח. שנה שעברה עלו על הכביש 300,000 מכוניות חדשות, נניח לחלק היו מערכות מובנות של היצרן עצמו, נניח שרק ב 250,000 הותקנה המערכת של מובילאיי - זאת הכנסה של 250,000,000 ש"ח! וזה בלי להתחשב ברכבים הכבדים שמחוייבים עכשיו להתקין את המערכת. כל זה רק בארץ, מדינה קטנה של 8 מיליון תושבים.

השוק האמריקאי, האירופאי והסיני הם ענקיים לעומתנו. אם נצא מנקודת מבט שבשנים הקרובות מערכת כזאת (לאו דווקא המוצר של מובילאיי) תהיה סטנדרט בכל רכב שעולה על הכביש, מספיקים אחוזים בודדים בשוק כדי לגלגל מיליארדים.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

אני ממש לא בעד מוצר האפטרמרקט שלהם כאמור, אבל אני אוהב דיוק אז בוא נדייק עוד קצת - הם לא דחפו כלום לגרון של אף אחד, יש יבואנים שמביאים מערכות מקוריות, הם פשוט יצרו מוטיבציה מספיק חזקה ליבואנים לותר על המערכות המקוריות ולהתקין את זו שלהם, והמוטיבציה הזו נשענת על רעות חולות של המדינה: מיסוי גבוה והכרה במערכות אפטרמרקט כמקוריות (כמובן בעידוד הלוביסטים של מובילאיי).

שיטת הלוביסטים מאוד מקובלת בתחום ההשפעה על מדיניות ממשלה (ע"ע האפוד הצהוב) - האם היא מוסרית? כל אחד ודעתו, אני חושב שלא, אבל יש מספיק כאלו שלא יסכימו איתי.

פורסם
הטבת המס שהמדינה נותנת למערכת של מובילאיי היא 2000 ש"ח. נניח שמובילאיי רואה מזה רק 1000 ש"ח. שנה שעברה עלו על הכביש 300,000 מכוניות חדשות, נניח לחלק היו מערכות מובנות של היצרן עצמו, נניח שרק ב 250,000 הותקנה המערכת של מובילאיי - זאת הכנסה של 250,000,000 ש"ח! וזה בלי להתחשב ברכבים הכבדים שמחוייבים עכשיו להתקין את המערכת. כל זה רק בארץ, מדינה קטנה של 8 מיליון תושבים.

השוק האמריקאי, האירופאי והסיני הם ענקיים לעומתנו. אם נצא מנקודת מבט שבשנים הקרובות מערכת כזאת (לאו דווקא המוצר של מובילאיי) תהיה סטנדרט בכל רכב שעולה על הכביש, מספיקים אחוזים בודדים בשוק כדי לגלגל מיליארדים.

הטבת המס ניתנת לכל מערכת התראה בטרם התנגשות, לא רק של מובילאיי, וזאת מטעמים ברורים של רצון לחסוך בחיי אדם ואף בממון רב הנדרש לטיפול בפצועים. קשה לי לחשוב על הטבת מס יותר מוצדקת מזאת.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

~

היה הייתה פעם חברה בשם סייטקס ויז'ן, שבעצמה הייתה איחוד של כמה סטארט-אפים בתחום נישה כלשהו, ואז נרכשה ע"י HP בכסף רב ולפי הגיון דומה (להיכנס הכי מהר לאותו שוק ולבסס עצמה כמובילה).

עברו כמה שנים, HP ראתה שחברה ישראלית נוספת בשם נור מראה לה את האגזוז, ובשביל לחסל את המתחרה רכשה גם אותה. בעוד יותר כסף.

עברו עוד כמה שנים, המתחרים מאירופה למדו בינתיים לעשות יותר טוב את כל מה שסייטקס ויז'ן ונור קנו בו את המוניטין העולמי שלהם, ו-HP נותרה מול שוקת שבורה. למזלן של צמד החברות הישראליות הן לא נסגרו, אבל היצע המוצרים בהן ירד ממספר דו-ספרתי לאחד בודד, אנשים רבים נשלחו הביתה, ורוב השמנא והסלתא הטכנית פרשה מיוזמתה והלכה להקים את הסטארט-אפים הבאים בתחום (סקודיקס, הייקון, מסיבית ועוד).

לעומת זאת, כמה שנים לפני שכל זה קרה HP רכשה את חברת אינדיגו הישראלית, וזו רק הולכת ומתחזקת מאז. היא לא מנוהלת מחו"ל כמו סייטקס/נור, די קובעת לעצמה את כללי המשחק, ומשכילה לנצל את התחומים החזקים של התאגיד ע"מ ליצור סינרגיה ולהגיע לתוצאות שלא היא ולא HP היו רואות בכוחות עצמן.

איפה תהיה מובילאיי בעוד כמה שנים? ימים יגידו. בינתיים אני מברך על כל צעד שמקרב את הרכב האוטונומי למציאות, לא מתרגש ממספרים גדולים, ומקווה שהאנשים הפשוטים מאחורי כל ההילולה הזאת יזכו לשמור על מקום עבודתם לאורך זמן.

פורסם
~

בינתיים אני מברך על כל צעד שמקרב את הרכב האוטונומי למציאות, לא מתרגש ממספרים גדולים, ומקווה שהאנשים הפשוטים מאחורי כל ההילולה הזאת יזכו לשמור על מקום עבודתם לאורך זמן.

כל מילה בסלע.

השתלטות התוכנות על המכוניות היא כבר עובדה מוגמרת,

רק נותרו כמה שנים של ליטושים והופ, תפקיד הנהג ייעלם ל-99% מהשימושים.

התשקורת אוהבת להנציח את התקלות והפספוסים, (כי זה מביא רייטינג)

אבל בשורה התחתונה הסטטיסטיקה של המכונית של גוגל פשוט מדהימה,

ולהבדיל מכל מיני טרנדים חולפים למיניהם, תחום המכוניות האוטונומיות בוער וכל השחקנים הגדולים קופצים על הרכבת - בצדק.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
כ

ולהבדיל מכל מיני טרנדים חולפים למיניהם, תחום המכוניות האוטונומיות בוער וכל השחקנים הגדולים קופצים על הרכבת - בצדק.

אז להשקיע ברכבת:-D

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)

אנחנו לא מכירים מקרוב את הטכנולוגיה של מובילאיי. איני מתכוון לזו המצפצפת לנו וזוכה ל-6 נקודות במדד המוזר של משרד התחבורה, אלא לזו הצפויה להיות מוטמעת בדגמיהם של שלל יצרנים במהלך השנים הקרובות.

יותר מזה - לפחות מרביתנו לא יודעים מי מיצר את המערכו ה"מקוריות" בדגמי הרכב הנמכרים כבר היום, ומי בעל הידע והפטנטים לייצורן.

ומעבר לכך - מהמעט שקראתי בעיתונות העממית כנראה שיש למובילאיי ידע רב, וכלל לא אופתע אם ידע זה ניתן לניצול בתחומים אחרים והפקת רווחים גדולים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

^

אני מכיר (בערך). באסטרה שלי החומרה היא של היצרן, אבל התוכנה של מובילאיי.

האמת? זה עובד מצויין, עם מעט מאוד התראות שווא (שאת רובן ככולן הייתי משייך לתנאי תאורה קשים. למשל, לעיתים רחוקות יש התראת התנגשות כשאין אף רכב באופק, אבל שמתי לב שבאותו רגע השמש מסנוורת, או שהחלון מלוכלך, וכן הלאה).

כמו ברוב המקרים בישראל, הבעיה של מובילאיי היא התקנת אפטר-מרקט, שאנחנו כבר יודעים את הערך שלה- מחיישני רוורס ועד קודנית. אבל כמוצר מלווה של ציוד יצרן מקורי, אני לא רואה בעיה. טוב, הם כבר בדרך לשם (מכונית אוטונומית).

פורסם

שחכתם כבר שהמערכות של מובילאיי יושמו באופן פעיל ברכבים האוטונומיים של טסלה, אחת מהחברות הכי מתקדמות בתחום?

נשים בצד כרגע את התאונה שקטעה באופן פתאומי את השת"פ בין החברות.

נראה שהמערכות של מובילאיי הן בהחלט מהמובילות בתחום.

פורסם

נשים בצד כרגע את התאונה שקטעה באופן פתאומי את השת"פ בין החברות.

ולמה שנשים את זה בצד?

טסלה בדקה טכנולוגיה, בדקה אותה בצורה הכי אמיתית, בשטח, הבינה שהיא לא מספיק טובה והתקדמה הלאה. לדעתי זה דווקא נתון חשוב שאסור לשים בצד.

יום טוב גם לך

פורסם

זה לא שמישהוא שילם 4 מיליארד על החברה שעושה את הציקמוקים האלה על הדש בורד.

בין היכולות והכיוון שאליו הולכת מוביל איי לבין הבדיחה הזאת שמצפצפת באוטו שלכם אין שום קשר.

האחת היא ציקמוק שיודע לצפצף כשהרכב מקדימה בולם, בעוד שבמקביל למוביל איי יכולות מעשיות להטמיע ברכבים בקרות בטיחות אוטונומיות מלאות ומתקדמות והיא אכן עושה את זה (בטסלה כמו שציינו לדוגמא).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
ולמה שנשים את זה בצד?

טסלה בדקה טכנולוגיה, בדקה אותה בצורה הכי אמיתית, בשטח, הבינה שהיא לא מספיק טובה והתקדמה הלאה. לדעתי זה דווקא נתון חשוב שאסור לשים בצד.

לא, ממש לא.

אתה מתאר מצב שבו טסלה לקחה מערכת ופשוט "ניסתה" אותה על בני אדם. זה לא עובד ככה.

המערכת הזו עברה את הבדיקות של טסלה לפני שהיא בכלל יושמה וכנראה נבחרה כי הייתה עדיפה על פני מערכות אחרות. גם התאונה התרחשה לאחר תקופה שבה המערכת הייתה בשימוש ועוד בין השאר בגלל חוסר ציות לנהלים.

בנוסף לכך סיום השת"פ נעשה לא מיד, אלא לאחר שכל חברה האשימה את השניה באחריות לתאונה.

• תוכן חדש...