Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7797 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברתי מחפשת רכב עד 40 אלף אפשרות לחריגה ל 50 אלף גג.

כדי להגיע איתו לבסיס ולחזור הבייתה מדובר על נסיעה אילת-מצפה-אילת היא חוזרת הבייתה בערך פעמיים בשבוע

איזה רכב כדי לקנות שיהיה אמין וזול לאחזקה (דלק-ביטוח-טיפולים) ? היא חשבה על פיאט פונטו ספייס אבל אמרו לה שהוא עושה בעיות רבות לעומת הפונטו הישנה, ומעבר לפונטו אין לה רעיון אחר.

היא רוצה מכונית אוטומטית וקטנה או קופה אבל שיהיה לה גם כוח לעלות את עליות שדמה ומצפה.

והיא גם רוצה שאוטו יהיה על שמה אבל היא בת 22, ואני בן 25 הבנתי שביטוח מגיל 24 הרבה יותר זול מלגיל 22 האם זה נכון ? והאם אתם יודעים מה ההפרשי המחיר +- בין גיל 22 ל 25 ?

תודה רבה לעוזרים

בברכה, עודד

:grin:

פורסם

היא רוצה גם כח, גם חסכון, וגם אוטומטי? ועוד בשביל לעשות כל הזמן את העליות של מצפה רמון?

עם כמות הק"מ הצפויה - אני הייתי חושב על ויתור על האוטומט.

זה לא כאילו היא גרה בת"א וכל שניה רמזור וזינוק מהמקום ופקקים שלא נגמרים - הנסיעה שלה ברובה המוחלט בינעירוני ואם נוסעים רגוע אז בעצם עובדים עם הילוכים 4-5 כל הדרך בלי הרבה החלפות (אולי הילוך שלישי בירידות רציניות, לבלימת מנוע)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

לי יש פונטו ספייס 01 ידני עם 103 אלף ק"מ, הוחלף סטרטר, מצבר, ו-4 נורות סרופות, חוץ מזה טיפולים שוטפים.

לשכנה יש ספייס 03 טיפטרוניק, הרבה יותר מהירה וזריזה (מנוע 16V במקום 8 V בעל 80 כ"ס), לא נתקלה עדיין בשום בעיה פרט לתיפולים שוטפים!!

פיליפ.

פורסם
היא רוצה גם כח, גם חסכון, וגם אוטומטי? ועוד בשביל לעשות כל הזמן את העליות של מצפה רמון?

עם כמות הק"מ הצפויה - אני הייתי חושב על ויתור על האוטומט.

לא ממש. אפשר לומר שנסיעה בינעירונית באוטומט מודרני לא צורכת יותר דלק מידני מודרני (אחרי הכל, כל גיר אוטומטי שפוי מהעשור האחרון נועל ממיר מומנט בהילוך שיוט ומכאן אין הפסדי כח כמו בשאר ההילוכים) - מה גם שאם יש הבדלים הם יהיו אפסיים.

הבעיה היא כמובן עם העליות. הפונטו עם הגיר הרציף תעלה אותן בלי בעיות מיוחדות, אבל גיר אוטומטי רגיל (הידראולי) יצטרך מנוע חזק יותר ברוב המקרים (אולי יאריס 1.3 דווקא תספק את הסחורה, אבל היא לא ממש בתקציב).

בקיצור, אי אפשר לאכול את כל העוגה....

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

והיא גם רוצה שאוטו יהיה על שמה אבל היא בת 22, ואני בן 25 הבנתי שביטוח מגיל 24 הרבה יותר זול מלגיל 22 האם זה נכון ? והאם אתם יודעים מה ההפרשי המחיר +- בין גיל 22 ל 25 ?

הפרשי המחירים שאתה מדבר עליהם לא קשורים לבעלים הרשומים ברישיון הרכב.

הפרשי המחירים נובעים מעלויות הביטוח השונות, ולכן, לא משנה על שם מי תרשמו את הרכב, עלויות הביטוח ישארו זהות, שהרי בכל מקרה יהיה צורך לרכוש ביטוח לנהגת הצעירה.

הפרשי מחירים, לפחות בכל הנוגע לביטוח החובה, תוכל לבדוק באתר משרד האוצר. לגבי ביטוח צד ג' או ביטוח מקיף לרכב - הדבר תלוי מאוד בסוג הרכב, באזור המגורים ובכלל, בפרמטרים רבים מאוד... אם אתם שוקלים לרכוש את הרכב ברצינות, אני מציע שתתקשרו לכמה סוכניות ביטוח ותבקשו הצעות מחיר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
לא ממש. אפשר לומר שנסיעה בינעירונית באוטומט מודרני לא צורכת יותר דלק מידני מודרני (אחרי הכל, כל גיר אוטומטי שפוי מהעשור האחרון נועל ממיר מומנט בהילוך שיוט ומכאן אין הפסדי כח כמו בשאר ההילוכים) - מה גם שאם יש הבדלים הם יהיו אפסיים.

הבעיה היא כמובן עם העליות. הפונטו עם הגיר הרציף תעלה אותן בלי בעיות מיוחדות, אבל גיר אוטומטי רגיל (הידראולי) יצטרך מנוע חזק יותר ברוב המקרים (אולי יאריס 1.3 דווקא תספק את הסחורה, אבל היא לא ממש בתקציב).

בקיצור, אי אפשר לאכול את כל העוגה....

איציק

אז מה כן כדאי לקנות ? פונטו ספייס עם טיפטרוניק ? או יאירס 1.3 אוטומט ? האם שתיהן נכנסות לתקציב שלי ?

אר שכחתי תודה לכל מי שענה לי

פורסם

אם אני לא טועה יאריס לא נכנסת בתקציב.

לגבי הפונטו טיפ' מנוע 1.25 16V 80 כ"ס תאוצה 0-100 12.4 שניות, כמו משפחתית 1.6 אוט'.

אך עם זאת צריכת דלק הרבה יותר נמוכה.

פורסם
אם אני לא טועה יאריס לא נכנסת בתקציב.

לגבי הפונטו טיפ' מנוע 1.25 16V 80 כ"ס תאוצה 0-100 12.4 שניות, כמו משפחתית 1.6 אוט'.

אך עם זאת צריכת דלק הרבה יותר נמוכה.

תודה רבה מחר אני אתחיל לחפש את הרכב :)

ושוב תודה רבה לכולם :)

• תוכן חדש...