Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3374 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי מאזדה 6 2008 צורה חדשה.

הבנתי שהגודל המתאים לקומפוננט הוא 7×5.

מה דעתכם, שווה לחפש גודל כזה בלבד של קומפוננט או שאין מניעה להרכיב מתאם לגדלים אחרים כמו שמציעים מוכרים בחנויות?

פורסם

יש יתרון לרמקול 5X7 בתחום התדרים התחתון כי מדובר בשטח ממברנה גדול יותר מ 6.5 לדוגמה.

ישנם גם קומפוננטים בגודל הנ"ל חפש morel tempo ultra 572

פורסם

מתנצל שאני שוב נדחף בענין, אבל תאורטית, רמקול בקוטר 6.5 אינץ' הינו בעל שטח גדול יותר מרמקול בעל מידות 5X7 אינץ'.

circle.jpgellipse.jpg

נקח עוד צעד קדימה. לפי המפרט המפורסם של הטמפו אולטרה, ל-572 טווח תדרים שמתחיל ב-60 הרץ בעוד שב-602 מתחיל ב-55 הרץ.

אבל לא מדובר במשהו שאחיד על פני כל החברות והדגמים (שכן, גם מידות הממברנה בפועל אינן זהות למידה המפורסמת "המוכרת"), ולא יודע להגיד אם מדובר פה בהפרש משמעותי ו/או שיש גורמים אחרים שמשפיעים איכשהו על איך שהסאונד נשמע בפועל במידות השונות.

פורסם

אז בעצם מה שאתה TOM אומר שאיכות הסאונד יכולה להשתנות אבל לא ברמה כזו שירגישו מדי בהבדל?

פורסם

מאחר והתייחסת בשרשור/ים אחר/ים לכך שאתה מתכנן שידרוג מקיף למערכת אצלך שתכלול גם הגברה וסאב, לדעתי ענין פער התדרים בתחום התחתון של הקומפוננט זניח יחסית, שכן הסאב יתן את המענה היותר שלם בתחום הזה.

וכל עוד ההשוואה היא בין סטים מאותו יצרן ואף סדרה, הפערים מצטמצמים עוד יותר במקרה זה.

בצע בדיקה אם יש פערי מחירים או הבדל מבחינת המתקין המיועד לגבי גודל הרמקולים (מומלץ בכל מקרה להתקין עם טבעת ולא ישר על הפח).

אגב, מאחר ובשרשור הקודם שלך התייחסת להצעה לגבי המקסימו ואני הצעתי ללכת לפחות על הטמפו, ראיתי כעת שמוראל יצאו עם דגם המקסימו אולטרה שממוקם בין שניהם. מענין לשמוע.

פורסם
מתנצל שאני שוב נדחף בענין, אבל תאורטית, רמקול בקוטר 6.5 אינץ' הינו בעל שטח גדול יותר מרמקול בעל מידות 5X7 אינץ'.

[ATTACH=CONFIG]483447[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]483448[/ATTACH]

לא כך מודדים שטח ממברנה

מה עם נתון העומק.? מה עם נתון טווח התנועה של הממברנה.?

מעבר לזה היענות תדרים לא קובעת בהכרח כמה טוב מתפקד הרמקול בטווח תדרים מסוים.

האם אתה יכול להגיד בוודאות ש 602 מתפקד טוב יותר בטווח תדרים

של 150-80 HZ על פני ה 572.?

מה שגם הייתי לוקח את הנתונים של מורל בעירבון מוגבל

כל אחד שיש לו ניסיון בעבודה אקטיבית עם אלמנטים

של מורל יכול להגיד לך שיש הבדל לא קטן בין הצהרות היצרן לבין הנתונים בפועל.

בשורה התחתונה

אין מניעה להתקין 6.5 או 5X7 ברכב הנ"ל.

אגב אפשר להכניס שם גם 6X8 בלי בעיות ,אם אין ברכב סאב

הייתי שוקל אחד מהרמקולים האובליים ואם אין הגברה אז רמקול כזה קוואסלי

נציל ככול האפשר.

פורסם
לא כך מודדים שטח ממברנה.

מה עם נתון העומק? מה עם נתון טווח התנועה של הממברנה?

מעבר לזה היענות תדרים לא קובעת בהכרח כמה טוב מתפקד הרמקול בטווח תדרים מסוים.

האם אתה יכול להגיד בוודאות ש 602 מתפקד טוב יותר בטווח תדרים של 150-80 HZ על פני ה 572?

לכן סייגתי בסוף הודעתי את הענין.

ומאחר ומוראל לא מפרסמים נתונים מדוייקים יותר לאלמנטים בשאלה, יהיה קשה לבצע השוואה של נתונים יבשים.

בדגמים מאותה סדרה, אני רק יכול להניח שהנתונים קרובים מאוד אחד לשני כדי להשיג תוצאה סופית דומה ככל האפשר.

כך שטווח התנועה (Xmax) לדעתי פחות רלוונטי לצורך השוואה, ומה שמענין יותר זה שטח הממברנה האפקטיבי (Sd), מה שביחד מוביל לנפח המוזז ע"י הממברנה (Vd). מניח שגם ה"נפח העצמי" (Vas) בא לידי ביטוי במקרה זה.

• תוכן חדש...