Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, Nemesis כתב:

רשות המיסים לא מטומטמים. נניח ויחתמו ויאשרו בבית משפט הסכם ממון ויבצעו הפרדת חשבונות בנק בסמוך לרכישת הדירה, מיסוי מקרקעין לא יקבל את זה.
אם עושים את זה כמה שנים קודם, ומתנהלים בהפרדה בפועל כמה שנים, אולי.

זה לא נכון, 

סמוך לרכישה לא יעבור, כמה שנים קודם - לא צריך.

’Infinity@

מקרה ספציפי כדאי להתייעץ עם עו”ד, אבל כמו שכבר נכתב בסיטואציות מסויימות יש אפשרות לעשות את זה עם מיסוי של דירה ראשונה בלבד.

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם
בתאריך 11.9.2025 בשעה 10:57, SurfHigh כתב:

פינג - 2.85

השכן שצמוד אליו, קיר משותף, ממש דירת ראי, מוכר גם.

לפי התמונות הדירה הזו עברה שיפוץ.

התחיל ב 3.35, כרגע ב 3.2. 

השכן ירד ל 3. 

• אהבתי 2

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

פרסום מדד המחירים חודש קודם, וזה שפורסם לפני 10 דקות ממחיש לי שאני לא בהזיות.

התקשורת באופן מגמתי מפרסמת ירידות מחירים לחץ קבלנים וכו' וכו' - ובפועל בשטח ראיתי ואני ממשיך לראות דברים אחרים לגמריי.

המחירים עולים. על כל דירה, גם מחוץ לאזורי ביקוש, יש מספר קונים ודירות שמתומחרות מחיר שוק יוצאות מהלוחות מהר מאוד.

הדיסוננס הלא ברור הזה בין מה שיש בעיתונים לבין מה שאני רואה בפועל בשיחות עם קבלנים ומוכרי דירות ביד 2 ממחיש לי שאני לא בהזיות ומתחילת 2026 המחירים שוב עולים.

image.thumb.png.fe4eee6136c6f5602ae9c9d68e4489b5.png

https://www.calcalist.co.il/local_news/article/bj0oypyoze

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

האם המלחמה יכולה לעזור להוריד את מחירי הנדל"ן?

טראמפ אמר שזה יימשך 4 שבועות. זה נזק גדול לכלכלה הישראלית וליכולת של ישראלים לבזבז כסף סתם על גחמות של קבלנים (עוד 200 אלף על כלום פחות מחליק בגרון של אזרחי ישראל בתקופה הזו).

אז המסקנה היא שהמחירים צריכים לרדת.

מה דעתכם?

עריכה אחרונה על ידי Gorpi
פורסם

דעתי. 

יוריד מחירים רק בדירות בלי ממ"ד 

בשאר הדירות זה רק יעצור לחודש ואחרי חודש חוזרים לשגרה

• אהבתי 1

.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה לא מדוייק, הוא אמר שאין להם בעיה להמשיך בעצימות הזאת 4-5 שבועות.

אבל אל תשכח שב2023 שוק העבודה היה במצב דומה לתקופה ארוכה בהרבה מ4 שבועות וזה לא עשה יותר מדי למחירים. היתה עצירה, במקומות מסויימים ירד קצת, לא משהו דרמטי.

• מעניין 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעתיים, Gorpi כתב:

טראמפ אמר שזה יימשך 4 שבועות. זה נזק גדול לכלכלה הישראלית וליכולת של ישראלים לבזבז כסף סתם על גחמות של קבלנים (עוד 200 אלף על כלום פחות מחליק בגרון של אזרחי ישראל בתקופה הזו).

מה דעתכם?

אנחנו יושבים במקלטים ומדד תא 25 קפץ ב5 אחוז, לא יודע על איזה נזק אתה מדבר.

פורסם (נערך)
לפני 11 שעות, יובל .מ. כתב:

אנחנו יושבים במקלטים ומדד תא 25 קפץ ב5 אחוז, לא יודע על איזה נזק אתה מדבר.

מסעדות, עסקים פיזיים אחרים, מלונאות.

יש גם את עלות המלחמה שבסוף משלמים אותה עם מיסים, שמשאירים פחות כסף בנטו.

עריכה אחרונה על ידי Gorpi
פורסם
בתאריך 15.2.2026 בשעה 18:41, stum כתב:

ובפועל בשטח ראיתי ואני ממשיך לראות דברים אחרים לגמריי.

המחירים עולים. על כל דירה, גם מחוץ לאזורי ביקוש, יש מספר קונים ודירות שמתומחרות מחיר שוק יוצאות מהלוחות מהר מאוד.

https://www.calcalist.co.il/local_news/article/bj0oypyoze

עסקה של קרוב משפחה, ביישוב  בקרבה למרכז שנהנה מביקוש יציב;

רכש החודש בית ב 24% הנחה לעומת המחיר שהמוכר פרסם וניסה כבר שנה למכור, וב 17% הנחה מהמחירים של 2024 עבור בתים זהים שנמכרו בפרויקט. 

אותו קרוב משפחה גם מכר דירה שלו ב 10% הנחה ממחיר השוק של לפני המלחמה.

ומכיר עוד דוגמאות.

השוק כרגע במצב שמי שלחוץ למכור חייב להוריד. כמו תמיד, יש כאלה שמעלים מוגעות במחיר גבוה ומחכים שאולי יתפוס.

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 2.3.2026 בשעה 09:13, Gorpi כתב:

מה דעתכם?

המסקנה המתבקשת היא שכמו כל שוק וכל תחום - יש עניינים של היצע וביקוש.

יהיה מצחיק להגיד אבל כן בארץ יש מחסור בדירות ויש ביקוש גבוה ולכן המחירים גבוהים.

ומי שקונה את הדירות זה אנשים בעלי אמצעים ואז אלו שאין להם אמצעים נשארים בשכירות.

מה המלחמה תביא איתה? אי אפשר לדעת, אבל אני שומע "מחירים צריכים לרדת" כבר יותר מ- 10 שנים והם לא יורדים.

בעברי בתור היותי מתווך הגיע אלי לקוח שחיפש לא מעט דירות ואף פעם לא קנה ובסוף קנה ממני דירה ואמר לפני כן "אני יושב על הגדר ומחכה שהמחירים ירדו כבר שנתיים, והם רק עולים, נמאס לי ואקנה עכשיו".

הוא עשה רווח של מאות אלפי שקלים מאז.

ובלי קשר - אם יש רכישות זה אומר שיש כסף, אנשים לא מדפיסים כסף במדפסת וקונים איתו בתים זה בא מאיפה שהוא.

בתאריך 2.3.2026 בשעה 23:29, Gorpi כתב:

מסעדות, עסקים פיזיים אחרים, מלונאות.

יש גם את עלות המלחמה שבסוף משלמים אותה עם מיסים, שמשאירים פחות כסף בנטו.

נכון, זה נפגע, אבל בדרך כלל ההיסטוריה הוכיחה שאחרי מלחמות הכל פורח עוד יותר.

גם שיעורי ילודה עולים אחרי מלחמה.

כנראה שככה זה הטבע.

עומר :-)

פורסם

ההיסטוריה הוכיחה ששוק הנדל"ן יודע גם לרדת, ובכלל, ההיסטוריה הוכיחה שכל מוצר או אפיק השקעה מתנהג במחזוריות.

קשה לבודד משתנים במדינה שלנושבה כל יומיים יש אירוע אחר, אבל בכירי הכלכלנים טענו בעקביות ששוק הנדל"ן מושפע מאוד מהריבית.  האם הקפאון בשוק הנדל"ן הישראלי קשור למלחמה או לריבית?

קצת מוזר שדווקא במצב שבו הביקוש לדירות היה אמור להגיע לשיא: מחסור בפועלים ובניה שהתעכבה, מפונים בצפון ובדרום, דירות שנהרסו מפגיעות, ביקוש לדירות חדשות בשל הממ"ד - דווקא אז השוק קפא.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...