Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב לנהג חדש עד 15K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3457 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן, מה נשמע חברים? :)

אז ככה.. היום עברתי טסט שני, אני אחכה כשלושה חודשים ואז אקנה רכב (מיני/סופר מיני לחסכון).

אני אשמח ממש להמלצות לרכב ידני. (מעדיף ידני על אוטומט, לא בגלל החסכון בדלק, נסעתי בשני הסוגים ויותר כיף לי עם ידני, אוטומט סתם משעמם אותי..).

בנוסף, האם בתקציב הזה אפשר להכניס מערכת רמקולים + רדיו נורמליים לרכב?

הנסיעות הן בעיקר מדרום לתוך העיר, ומדי פעם למכון וינגייט וחזור, אולי לפעמים לתל אביב כשאצטרך.

אם אפשר בבקשה שהרכב לא יהיה מכוער.

תודה!

עריכה אחרונה על ידי hexxt
פורסם

מזל טוב! סע בזהירות, הכי חשוב.

לדעתי, ויש כאלו שיחלקו עלי, אם תוכל להוסיף עוד קצת לתקציב, פיג'ו 206+ 2011 תפורה עליך. היא תהיה הכי חדשה שתיכנס לך לתקציב, ולכן גם אמינה יותר מיונדאי גטס בת 10. היא לא חזקה מדי ולא תסבך אותך בצרות, מספיק מרווחת לקחת 4 אנשים למרחקים בינוניים בנוחות סבירה, יחסית חסכונית ויחסית בטוחה. יפה או לא זה כבר ענין של טעם. הכי הרבה תמורה שתקבל בסכום כזה.

חשוב לבחור ברכב שטופל טוב - לפחות פעם בשנה או כל 15,000 ק"מ, במוסך מורשה או מוסך מוכר אחר, ושהטיפולים מתועדים בקבלות. חשוב גם שתמשיך לטפל באופן סדיר. המנוע בבסיסו אמין, אבל רגיש למי ברז למשל.

תתחדש!

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
מזל טוב! סע בזהירות, הכי חשוב.

לדעתי, ויש כאלו שיחלקו עלי, אם תוכל להוסיף עוד קצת לתקציב, פיג'ו 206+ 2011 תפורה עליך. היא תהיה הכי חדשה שתיכנס לך לתקציב, ולכן גם אמינה יותר מיונדאי גטס בת 10. היא לא חזקה מדי ולא תסבך אותך בצרות, מספיק מרווחת לקחת 4 אנשים למרחקים בינוניים בנוחות סבירה, יחסית חסכונית ויחסית בטוחה. יפה או לא זה כבר ענין של טעם. הכי הרבה תמורה שתקבל בסכום כזה.

חשוב לבחור ברכב שטופל טוב - לפחות פעם בשנה או כל 15,000 ק"מ, במוסך מורשה או מוסך מוכר אחר, ושהטיפולים מתועדים בקבלות. חשוב גם שתמשיך לטפל באופן סדיר. המנוע בבסיסו אמין, אבל רגיש למי ברז למשל.

תתחדש!

היי, תודה רבה על התגובה, נראה אחלה רכב! :)

איזה דגם לקנות? באיזה נפח? כמה דלק הוא לוקח?

פורסם

יש רק דגם אחד, מנוע 1.4 ליטר, ידני.

צריכת דלק תלויה מאוד בסגנון הנהיגה שלך. בנהיגה רגועה תוכל כנראה להגיע ל1:11 או 1:12 בעיר, ועד ל1:15 בבין עירוני, להערכתי. בנהיגה יותר אגרסיבית תקבל כמובן פחות.

אני מסכים איתך

פורסם

לכמה תוכל לעלות את התקציב?

כי לדעתי הקליאו 3 עדיפה היא בטיחותית יותר גם חיסכונית תא מטען גדול יותר.

לדוד של אישתי הייתה 206+ ומבחינת אמינות לא הייתה משהו.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

להערכתי אגרה שנתית תהיה באזור 1000₪, אולי טיפה פחות. ביטוח מאוד תלוי בך ובמאפיינים שלך, תצטרך לבדוק בעצמך.

טיפול קטן צריך להיות כמה מאות שקלים. כל 3 שנים צריך להחליף טיימינג, סדר גודל של 1500₪. בנוסף פעם ב3-4 שנים כדאי להחליף צמיגים ומצבר, סדר גודל של 1500-2000₪ לשניהם. מדי פעם תצטרך גם להחליף ברקסים. בקיצור, צפה לעלויות טיפולים שוטפים של בערך 1500₪ בשנה, בממוצע, אם שום דבר לא מתקלקל.

אל תשכח לבדוק את הרכב טוב לפני קניה. לדעתי רצוי במוסך שמתמחה בצרפתיות, כמו גבע או אורן. הם גם יוכלו לתת לך חוות דעת על מה שצפוי לך בכללי.

אני מסכים איתך

פורסם

במחיר כזה כדי לבדוק יפני או קוראני לא הייתי רץ לצרפתי בהתחלה , אם כי יש שמורות אבל קשה למצוא

יש לך אקסנט -אלנטרה או קורולה גטס ידנית .

HYUNDAI SONATA V6 2.5 00 -

HONDA CIVIC 1.8 ES 08-

HYUNDAI TUCSON 016 -

:) MAZDA 6 09

פורסם

מאיזה שנים יהיו הגטס, האקסנט או האלנטרה במחיר הזה? אני מהמר שכמה שנים קודם. בלי להכנס לדיון האמינות האינסופי שתיכף יפתח גם פה, לא נראה לך שלכמה שנים יהיה הבדל משמעותי באמינות? אתה באמת חושב שרכב קוריאני בן 10 יהיה משמעותית אמין יותר מרכב צרפתי מקביל בן 5? ואם כן, אתה אומר את זה מניסיון?

ה-206+, וגם הקליאו דור 3 הידנית הן רכבים פשוטים, בלי אבזור מסובך, שמבוססים על מנועים ותיקים (מאוד) ואמינים. מה כבר יתקלקל ברכב כזה בן 5 לדעתך?

206+ וקליאו יש המון, ולדעתי חלק לא מבוטל מהם מטופל בצורה סבירה, ביחוד בגלל שהן עדיין חדשות מספיק. כמובן שחשוב למצוא אחת שאכן מטופלת, אבל אני מאמין שזה יהיה קל יותר מאשר למצוא גטס בת 10 מטופלת.

הארה אחרונה לפות"ש - כנראה שלמכור את הרכב לא יהיה ממש קל. קח את זה בחשבון.

אני מסכים איתך

פורסם
מאיזה שנים יהיו הגטס, האקסנט או האלנטרה במחיר הזה? אני מהמר שכמה שנים קודם. בלי להכנס לדיון האמינות האינסופי שתיכף יפתח גם פה, לא נראה לך שלכמה שנים יהיה הבדל משמעותי באמינות? אתה באמת חושב שרכב קוריאני בן 10 יהיה משמעותית אמין יותר מרכב צרפתי מקביל בן 5? ואם כן, אתה אומר את זה מניסיון?

ה-206+, וגם הקליאו דור 3 הידנית הן רכבים פשוטים, בלי אבזור מסובך, שמבוססים על מנועים ותיקים (מאוד) ואמינים. מה כבר יתקלקל ברכב כזה בן 5 לדעתך?

206+ וקליאו יש המון, ולדעתי חלק לא מבוטל מהם מטופל בצורה סבירה, ביחוד בגלל שהן עדיין חדשות מספיק. כמובן שחשוב למצוא אחת שאכן מטופלת, אבל אני מאמין שזה יהיה קל יותר מאשר למצוא גטס בת 10 מטופלת.

הארה אחרונה לפות"ש - כנראה שלמכור את הרכב לא יהיה ממש קל. קח את זה בחשבון.

בהחלט יש ניסיון עם רכבים קוראנים בני עשר וגם יש לי חברים אשר מחזיקים בגטס אוטו' וכל יום אני נוסע איתו בעיות לא זוכר שהיו כי אני רואה את הרכב כל יום ,רק טיפולים שוטפים זהו :) .

ואני לא אמר ש206 זה רכב לא טוב אני אישית הולך על מה שעובד הכי טוב .

ועוד דבר מי אמר שצרפתי בן 5 שנים יהיה קל למכור ?

ועוד בנוסף לכך שיוצאים רכבים חדשים בקצב מסחרר ותתפלא לשמוע התחלתי קצת להתאהב ברכבים החדשים של פיג'ו :).

HYUNDAI SONATA V6 2.5 00 -

HONDA CIVIC 1.8 ES 08-

HYUNDAI TUCSON 016 -

:) MAZDA 6 09

פורסם

לגבי הקושי במכירה לא התייחסתי אליך, אלא הוספתי הסתייגות שלא נאמרה על ידי קודם. תיקון טעות שלי.

בכל רכב יש חלקים שמתבלים כתלות בזמן, בייחוד כל חלקי הפלסטיקה והגומי. תמיד יש רכבים בני 10 ויותר שנוסעים בלי בעיות, אבל בהסתכלות לעוד שנתיים שלוש קדימה זה מעט גבולי לטעמי. אם באותו תקציב אפשר למצוא משהו פשוט עם מכלולים מוכרים ואמינים אבל צעיר ב-5 שנים (או אפילו 3), לדעתי הוא יהיה בהסתברות גבוהה אמין יותר. אפילו אם הוא תוצרת צרפת. כמובן שצריך למצוא רכב שטופל באופן שוטף בצורה ראויה ולא "נקרע".

אני מסכים איתך

פורסם

אז רגע לא הבנתי..

אני אשתמש ברכב ואז אשדרג למשהו ב50-70 אלף לאחר כשנה של שימוש.

יהיה ממש קשה למכור את ה206 פלוס?

פורסם

קשה לחזות, אבל זה לא רכב מאוד מבוקש. באופן כללי מצב השוק היום הוא מוכרים בלבד, אז קל בטוח זה לא יהיה.

אני מסכים איתך

• תוכן חדש...