Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7816 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
שמעתי את הבאזוקה, את הMBQ, את המורל דוטק, ואת הפייז. (גם שמעתי אחרים אבל לא נראה לי בצורה מספקת בשביל לקבל רושם לגביהם.)

בכל אופן, את הדוטק היתי שם בתחתית הרשימה, אחריו היתי שם הMBQ, ואחריו היתי שם את הבאזוקה ואת הפייז.

(זה מאוד תלוי בתקציב שאתה מתכוון להביא אותם)

ויש לזכור שזה מתוך החמישה הללו בלבד, ואין שום התיחסות לשאר הקומפוננטים.

אבל שוב, אני מזכיר לך שזאת רק חוות דעת, וכמובן וכמובן לא שמעתי את כל הסטים האפליקציות האולטימטיביות.. וכו ...

רק אינדקציה לפי העדפה של האוזן שלי. (לפי מה שהבנתי, זה בעצם מה שחיפשת וזאת הסיבה היחידה שטרחתי לתת את העדפה של האוזן שלי)

קצת באיחור, אבל רציתי לשאול את זה ושכחתי..

למה היית שם את הדוטק בתחתית הרשימה.. הבנתי שמעבר לזה שאתה חושב שהשאר (ב5 הספציפים האלה) יותר טובים, אבל זה ניראה כאילו אתה אומר שהדוטק לא טובים..

הם באמת לא טובים, או שזאת ההעדפה שלך יחסית לשאר הקומפוננטים שמעת.

פורסם

אני יכול להוסיף לך להתלבטות עוד סט אחד, את האוריון 6.2, הבחור פה רכש אותם והוא במקרה גם חבר אז יצא לי לשמוע ודיי התרשמתי, תבדוק אותם.

איציק.

פורסם

אוזניים זה עיניין של העדפה, במקרה עם הדוטק יש לי הכי הרבה היתרון, וממנו הכי פחות התרשמתי.

שוב, זאת רק אינדקציה של יחיד, לא מעבר לזה...

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

לא מזמן שמעתי את ה-Rockford P152S (גירסת ה-5 ורבע אינץ'). שמעתי אותם עם טוויטר אחד מותקן (יש אופציה ל-2).

בשמיעה ראשונית הם מרשימים, במיוחד בגלל הצליל הצועק שלהם.

אבל בבחינה שלאחר מכן - אני חושב שהם רמקולים די גרועים.

הטוויטרים פשוט רעים רעים רעים, משחיתים כל חלקה טובה של מוזיקה.

אפילו טראנס, ניסיתי קצת ווקאל טראנס, בכל קטע שבו הזמרת שרה צליל שורק כלשהו, שומעים רק סססססס (=רעש). הם מעוותים בצורה עצבנית פיקים של טרבל.

לא נדבר על סגנונות של פופ, בהם הרמקולים האלו פשוט "צורחים" את הסאונד ומקצינים אותו במקום לנגן בצורה רגועה. כל פריטה על גיטרה מוציאה לך את האוזן, ההיי-הטס נשמעים מתכתיים ומלאכותיים.

באופן כללי אני גם חושב שהסט דורש איזון. הוא בא במקורו עם כמות מאוד מוגזמת של טרבל מעל 6000 הרץ, והמיד מרגיש פאנצ'י ולא מאוזן מספיק.

לצורך העניין, שמעתי סט של זטק מצד ימין, ורוקפורד מצד שמאל - בעודי יושב במושב הימני ו-2 הטוויטרים מכוונים עלי, שמעתי את הטוויטר של הרוקפורד בצורה הרבה יותר דומיננטית מהזטק (ואגב, הזטק, שהיה מסדרת Xircuit שהיא גם יקרה יותר, נשמע מאוזן הרבה יותר ובאופן כללי מאוד נעים לאוזן).

לסיכום - א-כ-ז-ב-ה :shock:

- - -------[Fireball]------ - -

פורסם

אומנם זה בטח נאמר כבר , אבל אני רוצה לחדד את הנקודה.

כולנו נוטים לגבש דעה לגבי סטים אחרי ששמענו אותם בהתקנה מסוימת.

המון פעמים אנחנו מתרשמים מהסט בצורה מוטעית , בין אם זה לטובה ובין אם זה לרעה.

התוצאה הסופית הרי תלויה במיליון גורמים שונים . לפעמים זה איטום , לפעמים זה נפח הדלת שבא זה מותקן , לפעמים זה מיקום הטטויטרים , כמובן נושא ההגברה , איך הסט חתוך , התקנה נכונה ( פאזות ושאר ירקות ) שאר הרכיבים שיש ברכב ( סאב וכו ) ועוד ...

נכון שאפשר לסווג סטים שונים לפי סגנון כמו שאומרים על MB שהטוויטר חד ושל מורך רך וכו.

במצב הסופי של המערכת , הסט יהיה כמובן מושפע מכל הגורמים האלו ( ועוד כמה שלא חשבתי עליהם כרגע ) ולכן קשה מאוד להגיד מה ישמע יותר טוב ברכב אחד או אחר כאשר הכל יפעל ביחד.

לדעתי קשה מאוד להמליץ בעצם על סט . אני יכול להמליץ על משהו שאני פעם עשיתי . לפני שנים רבות קניתי 6X9 , אחרי שבדקתי שאלתי חיפשתי וכו , הגעתי לאחד המתקינים הגדולים. היו לו כמובן כל מיני דגמים שונים ובתווך מחירים שונה. ביררתי כמה עולה ההתקנה עצה , סיכמתי איתו שאני ישלם לו יותר על ההתקנה , תמורת זה שהוא ישים לי בחורים במגש כל פעם רמקולים אחרים ( התלבטתי בין שלושה רמקולים שונים ) כאשר אני ישמע כל פעם את הרמקולים בלי לדעת איזה מהם הוא שם . בסופו של דבר בחרתי את הרמקולים הפחות יקרים מבין השלושה כי הם נשמעו לי הכי טוב....

ברור לי שלא תמיד זה אפשרי לעשות את זה , אבל אני באמת חושב שזאת הדרך הכי טובה לבחור סט.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

אגב עופר, זאת גם הדרך לבחירת רמקולים למערכת סטראו ביתית, לשמוע מבלי לדעת מה המותג בכדי שלא תהיה השפעה פסיכולוגית.

איציק.

• תוכן חדש...