Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3535 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קראתי כל מיני כתבות ישנות מאוד שהיו המון זיופים בעבר של חלקים מקוריים ואף נזק לרכבים.

השאלה שלי היא כיום בשנת 2016 , הדבר הזה עוד קיים?

איך ניתן להבדיל בין חלק מקורי לחלק מזוייף בכלל?

אני לא מדבר על חלקים סיניים שעוד יש לוגו של "חברה" (בטח של ילדים בני 13 ) עליה, אלא על זיוף של מוצר מקורי.

אגב, בכתבה המאוד ישנה הזו (10 שנים) נאמר שטורקיה ותאילנד וסין היו המובילות של הזיופים.

פורסם

או שתקנה מהיבואן או שתזמין מחו"ל.

לכל בעיה יש פתרון.

כשהיה לי סוזוקי הייתי נוסע למחסן היבואן בתל אביב שמה תמיד קיבלתי את הסחורה האמינה ביותר במחיר יחסית סביר.

כרגע אני מטפל בו זמנית בפיאט(שלי) ,יונדאי וטיוטה(לא שלי) מזמין דרך אבי וגם מחו"ל,אבי בכל מקרה מביא מהיבואן או מסודאי (שמביא מהיבואן).

רוב החנויות האיכותיות מביאות מהיבואן.

אני ממליץ לבדוק תמיד מק"ט באתר היבואן על מנת לראות אם החנות מוכרת בהנחה סבירה או מדובר במשהו שיכול להיות בעייתי.

פורסם

לאחרונה ניתן פסק דין נגד מוסך שהתקין מכלול טיימינג מקורי ברנו. לאחר שנגרם נזק לרכב התובעים טענו שהם שילמו על חלק מקורי של GMB וכך הופיע גם על המכלול.

התובעים שלחו את החלקים לחברה בחו"ל ולפי בדיקת המק"ט התגלה כי מדובר בחלק מזוייף.

המוסך חוייב בפיצוי כספי לתובעים.

פורסם

הזיופים לא נגמרים בזיוף המקורי. יש גם חברות אפטרמרקט שהמוצרים שלהם מזויפים ולכן MAHLE - KNECHT המציאו שיטה להבטחת מקוריות המוצרים שלהם לפני שאתה מתקין ברכב.

הטורקים והסיניים אף מגדילים לעושת ומזייפים גם יצרני משנה.

http://www.mahle-aftermarket.com/eu/en/brand-protection/the-security-labels/

http://www.mahle-aftermarket.com/eu/en/brand-protection/online-verification/

http://www.mahle-aftermarket.com/eu/en/brand-protection/offline-verification/

http://www.mahle-aftermarket.com/eu/en/brand-protection/examples/

הזול עולה ביוקר

פורסם
לאחרונה ניתן פסק דין נגד מוסך שהתקין מכלול טיימינג מקורי ברנו. לאחר שנגרם נזק לרכב התובעים טענו שהם שילמו על חלק מקורי של GMB וכך הופיע גם על המכלול.

התובעים שלחו את החלקים לחברה בחו"ל ולפי בדיקת המק"ט התגלה כי מדובר בחלק מזוייף.

המוסך חוייב בפיצוי כספי לתובעים.

מפחיד.

מעניין כמה חלקים כאלו עוד מסתובבים בארצנו...

הכי טוב להיצמד כנראה לחלקים מקוריים אבל אם הזיופים הגיעו גם אליהם מה נעשה.

מאור, לשמחתנו לא שמעתי עדיין על חלקים לרכב מזוייפים על ידי ישראלים:-)

פורסם

ההליך התנהל בתביעות קטנות ולכן לא היה צורך בעורך דין. מה שכן, עלות משלוח החלקים לחו"ל והטרטור הם פרוצדורה שלא מתאימה לכל אחד.

יצוין כי לא היה מדובר במוסך מורשה יבואן.

פורסם

הישראלים הם אלה שמכניסים את המזויפים לקופסאות המקוריות המזויפות או שבמקום להיזרק הגיעו למדפים שוב. רוב החלקים מגיעים ב BULK מסין ללא קופסאות או בקופסאות לבנות.

הזול עולה ביוקר

פורסם
זה לא זיוף אלא הונאה.

רוב הזיופים זה לא האריזה אלא הכיתוב על המוצר עצמו וזה לא נעשה כאן.

דניאל,

זה בהחלט קורה ראיתי במו עיני וחשתי במו ידי.

נתפסו בתי מלאכה מאולתרים בישראל שהם מוחקים קוד ייצור גנרי של ספק סיני / טורקי ומדפיסים עליו סמל יצרן ומק"ט.

הקטע הוא שהמקורי בכלל מוטבע וצבוע או מובלט וצבוע ולכן קשה לעלות על זה במיוחד אם היצרן הסיני העתיק את המבנה אחד לאחד כולל הפטנט(במקרים מסוימים) הרי בישראל אין חוק על הפרת פטנטים לחלקי חילוף ע"י ספקים.

זה שמישהו ישראלי מבקש מיצרן סיני לכתוב VW ומק"ט על המסנן היצרן הסיני יעשה את זה כי אין לו חוקים לעבוד לפיהם לארץ יעד כמו ישראל.

הכל מתחיל ונגמר ברגולציה, שאין ואז כל אחד עושה כרצונו.

הבעיה היא זה שהמוסכים שקונים את זה "כאילו לא ידועים" אבל אלו שטויות כי יש יבואנים מורשים לכל מותג/יצרן רכב.

כנ"ל שעושים את זה לקבלני משנה וליצרני AM מובילים - ראה תגובה שלי למעלה על מוצרי KNECHT / MAHLE

שכמות הזיופים והתלונות שהם חטפו מהשוק האירופאי על מוצריהם ובסוף התגלו שאלו היו זיופים הגיעו לרמה שהם היו חייבים לבצע מהלך קיצוני לאבטחת מקוריות המותג.

אני יכול רק להעיד מניסיוני בתחום המסננים. לא יודע לגבי שאר חלקי החילוף - אך משהו אומר לי שגם שם זה די דומה.

תנסה למכור בחנות/מוסך שלך מסנן מפר פטנט של MAHLE בגרמניה ותראה איך סוגרים לך את החנות תוך יומיים ותובעים אותך ברמה שבא לך לעבור לגור בירח.

באוטומכניקה השנה וגם לפני 4 שנים נסגרו דוכנים של ספקים סיניים/אסיאתיים אחרים/טורקיים במקום עקב הפרות והעתקת פטנטים של MANN MAHLE וכדומה וחלק מנציגי החברות המעתיקות נעצרו.

לאדם הפשוט שקונה חלק בחנות או במסוך לרוב, אין בכלל ידיעה מה החלק הזה עבר מי ייצר אותו ואיפה והאם יש פטנט עליו או לא.

הזול עולה ביוקר

• תוכן חדש...