Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3546 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דמגוגיה

חיילים רבים הורגים מחבלים ולא עוברים את מה שעובר על אזריה מבחינה משפטית.

אולי אצל אזריה הנסיבות שונות?

מצב בו כל חייל / מפקד צריך להיות צמוד לעו"ד הוא רע, אבל גם יד קלילה על ההדק הוא מצב רע.

נדרש איזון בין השניים.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תגובות 358
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ייבגני

את השאלה על הדרגה הפניתי

לשמנציק

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
דמגוגיה

חיילים רבים הורגים מחבלים ולא עוברים את מה שעובר על אזריה מבחינה משפטית.

אולי אצל אזריה הנסיבות שונות?

מצב בו כל חייל / מפקד צריך להיות צמוד לעו"ד הוא רע, אבל גם יד קלילה על ההדק הוא מצב רע.

נדרש איזון בין השניים.

ההבדל הוא שאת אזריה צילמו ובצלם הצליחה לפרסם את הסרטון טוב. אחרת גם לצבא לא היה אכפת אם אזריה הרג או לא הרג.

פורסם (נערך)

אני לא חושב שנבון לפתוח את קופת השרצים של אזריה, אבל אני די בטוח שכל מקרה שכזה, אילו תועד והובא לידיעתם של בכירי הצבא, היה מטופל בשימת לב ובחומרה.

דווקא בגלל שאני לא חוסך את שבטי מן המערכת הצבאית אני חושב שאפשר להאמין להתרשמות שלי כי הצבא כן משתדל לפעול באופן מוסרי.

בלוחמה קרקעית קשה יותר לפקח על זה ורק מקרים שקיבלו פומבי מובאים לידיעת הבכירים ומטופלים, אבל באפיקים שיטתיים יותר כמו תקיפה מן האוויר (שהיא בלאו הכי נשקו העיקרי של הצבא כיום) מידת ההקפדה שננקטת בצבא הישראלי למניעה או צמצום של פגיעה בנפשם של בלתי מעורבים - ראויה להערכה.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

חן.

האם במקרה הזה לארגון בצלם היה רצון עז להגיע עם הסרטון לצה"ל? אני מאמין שלא. אחרת הוא לא היה מפורסם בתקושרת.

החיים הם כמו לוטו: לפעמים אתה מנצח, אבל כשאתה מפסיד לגמרי - אתה מפסיד גם את התחתונים.

פורסם

מודה שהשרשור גרם לי להרהר. הנה כמה אבחנות שלי.

1. זה שיש חוק לא אומר שהחוק צודק/ חכם. עד שנת 1967 היה אסור לקיים יחסים הומוסקסואלים בבריטניה. האם הדבר צודק או חכם?

2. חיילים עניים- לצערי התמיכה שהצבא נותן לחיילים עניים לא מספיקה. במקרים רבים כלכלת המשפחה נשענת על חיילים אלו מהשירות גורם להם יותר נזק מאשר תועלת למשל בשל נפקדות שחרור מוקדם ומצוקה נפשית קשה. בסופו של יום חיילים אלו יכלו לעזור בפרנסת משפחתם בצורה מכובדת בלי להיות מקרי צדקה שמקבלים תלושי מזון . מעבר לכך השירות שלהם יהיה לרוב בתפקידים לא משמעותיים שלא יזניקו אותם לקריירה באזרחות. התרומה שלהם לצבא קיימת אבל מוגבלת.

3. יש פער גדול מאוד בתועלת שחיילים מפיקים מהצבא. יש חיילים שהצבא לא תורם להם יותר מדי. יש חיילים שהצבא תורם להם מבחינת אישיות בגרות, אחריות, קשרים וחברויות. יש חיילים שזוכים לניסיון וידע שמקדם אותם מאוד מבחינת קריירה באזרחות. ויש חיילים שנהנים מכל היתרונות. ומצד שני יש חיילים שהשירות הצבאי פוגע באופן אמיתי בהתפתחות האישית ואף המקצועית שלהם מבלי להכנס לטראומות, שחרור מוקדם, או פציעות. כשהפער בין בוגר 8200 לבין חייל בוגר חיל חימוש כל כך גדול אין ספק שיש פה טעם לפגם וירידה במוטיבציה.

4. הצבא לא מנצל את כח האדם שלו באופן מיטבי ולא לכולם יש יכולת להפיק לימונדה מלימונים. יש יחידות שלמות שבהן הגדלת ראש תביא לחיכוחים עם מפקדים וניסיון למעבר לתפקיד יותר משמעותי יביא להתנקלות.

5. מאחר והצבא לא אומר בפירוש שיש עודף בכח אדם הוא שמח לוותר על מגויסים לטובת המשטרה וכו'. הרבה תפקידים שמאוישים היום ע"י חיילים ניתן היה להחליף באזרחים עובדי צה"ל רישח"מיסט גוזל משרות לשוטרים באותה מידה שחימושניק גוזל עבודה ממכונאי מאזרח עובד צה"ל.

6. שימו לב בתפקידים רבים עוברים היום הפרטה, החל בקייטרינג במטבחים ועד אבטחה במחסומים הצבא עושה צעדים לעבר צבא מקצועי עם המציאות הבטחונית היום יש בכך יתרונות.

אישית השירות הצבאי שלי לא תרם לי. והוא אף עיכב אותי. וכן יש לי חרטות על השירות, לאו דווקא על כך ששירתתי (ועל כך שאני ממשיך לשרת במילואים) אלא על כך שלא עשיתי שירות יותר משמעותי שהיה מעניק לי תחושת סיפוק על כך שלא "בזבזתי" 3 שנים מחיי אלא שנתתי מעצמי למען הכלל.

Sent from my Redmi 3S using Tapatalk

פורסם
מודה שהשרשור גרם לי להרהר. הנה כמה אבחנות שלי.

1. זה שיש חוק לא אומר שהחוק צודק/ חכם. עד שנת 1967 היה אסור לקיים יחסים הומוסקסואלים בבריטניה. האם הדבר צודק או חכם?

2. חיילים עניים- לצערי התמיכה שהצבא נותן לחיילים עניים לא מספיקה. במקרים רבים כלכלת המשפחה נשענת על חיילים אלו מהשירות גורם להם יותר נזק מאשר תועלת למשל בשל נפקדות שחרור מוקדם ומצוקה נפשית קשה. בסופו של יום חיילים אלו יכלו לעזור בפרנסת משפחתם בצורה מכובדת בלי להיות מקרי צדקה שמקבלים תלושי מזון . מעבר לכך השירות שלהם יהיה לרוב בתפקידים לא משמעותיים שלא יזניקו אותם לקריירה באזרחות. התרומה שלהם לצבא קיימת אבל מוגבלת.

3. יש פער גדול מאוד בתועלת שחיילים מפיקים מהצבא. יש חיילים שהצבא לא תורם להם יותר מדי. יש חיילים שהצבא תורם להם מבחינת אישיות בגרות, אחריות, קשרים וחברויות. יש חיילים שזוכים לניסיון וידע שמקדם אותם מאוד מבחינת קריירה באזרחות. ויש חיילים שנהנים מכל היתרונות. ומצד שני יש חיילים שהשירות הצבאי פוגע באופן אמיתי בהתפתחות האישית ואף המקצועית שלהם מבלי להכנס לטראומות, שחרור מוקדם, או פציעות. כשהפער בין בוגר 8200 לבין חייל בוגר חיל חימוש כל כך גדול אין ספק שיש פה טעם לפגם וירידה במוטיבציה.

4. הצבא לא מנצל את כח האדם שלו באופן מיטבי ולא לכולם יש יכולת להפיק לימונדה מלימונים. יש יחידות שלמות שבהן הגדלת ראש תביא לחיכוחים עם מפקדים וניסיון למעבר לתפקיד יותר משמעותי יביא להתנקלות.

5. מאחר והצבא לא אומר בפירוש שיש עודף בכח אדם הוא שמח לוותר על מגויסים לטובת המשטרה וכו'. הרבה תפקידים שמאוישים היום ע"י חיילים ניתן היה להחליף באזרחים עובדי צה"ל רישח"מיסט גוזל משרות לשוטרים באותה מידה שחימושניק גוזל עבודה ממכונאי מאזרח עובד צה"ל.

6. שימו לב בתפקידים רבים עוברים היום הפרטה, החל בקייטרינג במטבחים ועד אבטחה במחסומים הצבא עושה צעדים לעבר צבא מקצועי עם המציאות הבטחונית היום יש בכך יתרונות.

אישית השירות הצבאי שלי לא תרם לי. והוא אף עיכב אותי. וכן יש לי חרטות על השירות, לאו דווקא על כך ששירתתי (ועל כך שאני ממשיך לשרת במילואים) אלא על כך שלא עשיתי שירות יותר משמעותי שהיה מעניק לי תחושת סיפוק על כך שלא "בזבזתי" 3 שנים מחיי אלא שנתתי מעצמי למען הכלל.

אני רוצה להתייחס לסעיפים 3-4 מנקודה מבט שלי:

3. מלמדים את התלמיד שתמיד צריך להגדיל ראש, שאם הוא יגדיל ראש בחיים הוא יגיע רחוק. גם בטירונות מסבירים את זה, אבל במקביל אם אתה מגדיל ראש, ומבקר את הצד השני - אתה מקבל בראש. בגלל זה הרבה מאוד אנשים לא מגדילים ראש, כי לא צריך. אנשים מגדילים ראש רק לעצמם (לפעמים גם לא למשפחה).

כלומר, אני יכול להגיד שהייתי ביחידה פיתוח בצבא (אגב בחימוש), וכל פעם שהייתה לי בעיה כלשהי עם הצבא, ונתתי כמה רעיונות לקצין שלי (שהוא היה בדרגה רס"ן), הוא לא אהב את זה, אמר למפקד שלי (נגד בדרגה רס"מ) שיסביר לי איך הצבא מתנהל. יש דרג ויש זרג. זאת הייתה לדעתי הסטירה לחי המצלצלת בחיי.

4. הצבא יודע להתייעל מבחינת כח אדם ביחידות מטה, במיוחד ביחידות פיתוח (שהקצינים הבכירים אומרים "מורידים לנו את התקציב לכח אדם"). חלק גדול מהארגון הם אזרחי עובדי צה"ל (מעובד זוטר עד למהנדסים). לצבא יותר זול להחזיק עובד צה"ל לעומת נגד.

הבעיות של חיילי חובה שחלקם בעייתים: לא בא להם לשרת מהסיבות שלהם. אז הם עושים דווקא, ומוציאים כל יום גימלים ומיוחדות. איך מפקד יכול לסמוך על חייל שיעשה עבודה רציפה אם החייל בעצמו לא עושה עבודה לא רציפה? בגלל זה יש כ"כ הרבה חיילים בתפקיד פשוטט: עובדי רס"ר, עובדי מטבח, נהגי בוס, וכד'.

פורסם
ייבגני

את השאלה על הדרגה הפניתי

לשמנציק

אני נדחפתי :p

כמה כבר מגיעים להיות תוכניתנים?

יש איתי בלימודים (מדעי המחשב שנה א') בחור ששירת 6-7 שנים בממר"ם בתור תוכניתן, זה אכן נותן משהו, ועובדה שבסופו של דבר הוא בא ללמוד תואר. (ועוד תוכניתן נחשב מאוד בחוץ)

יש גם לא מעט חבר'ה מ-8200 ששירתו בתחום המחשוב וגם באו ללמוד תואר בסוף, למרות שחושבים שיש להם הרבה מה לעשות בחוץ, כנראה שזה לא הכי נכון.

גם אני עשיתי תואר, וגם רוב חבריי. רק שאני התחלתי ללמוד עוד כשהייתי בחובה, וסיימתי בערך ביום בו השתחררתי מהצבא. הייתה לי עבודה בהיום הראשון בחוץ. אנשים לומדים לתואר גם אחרי קורסים בצבא לא רק כי הם חוששים שלא תהייה להם עבודה, אלא כי זה עוד שורה בקורות חיים שרק יכולה לעזור.

לא כל מקצוע שלומדים בבסמח או בבה"ד 15 נותן לך מקצוע אמיתי. לא מעט מהם כן.

מן הסתם, רוב הצבא הם לא תכניתנים או מפעילי מערכות. אבל מעבר לבוגרי הקורסים, יש גם עתודאים ויש גם מקצועות לא טכנולוגיים, כמו שירות בגל"צ או בלהקות צבאיות, שנותן boost לא רע לקריירה רלוונטית באזרחות.

אבל מה בכלל משנה הטעון המספרי? הפערים קיימים כמעט בכל נקודת השוואה אפשרית בין אופי והשלכות השירות ביחידות שונות, מרגע מיון ושיבוץ מלשבים (בין היתר על פי רקע כלכלי) ועד למילואים

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

עוד אחת מהבעיות עם החיילים הבעייתיים היא שהדרך הקלה ביותר "ליישר" אותם היא ענישה. לקראת סוף השירות ממש הייתי צריך להלחם במפקד שלי שלא ישפוט את החיילים הבעייתיים שלי (כולם עשו בעיות).

פורסם

בן של גיסתי עובד במשרד מבקר המדינה כבר שנים רבות.

תחום התמחותו מערכת הבטחון.

מבלי להיכנס לפרטים, כמה שנראה שהצבא מבולגן, הוא היה יותר מבולגן ללא אותה ביקורת, שמניבה תוצאות חיוביות שלא כולם מודעים לה.

וצריך להבין שיש סעיפי הוצאה "בזבזניים" ונראים לעין של החייל הפשוט , בסדיר או במילואים שחלקם בתקציב הבטחון הוא שולי עד זניח.

עדיין יש לנסות לשפר גם בהם.

לצערינו מי שסיים תיכון נחשב ( כן יש כאלה ) ולא רק, לבין מי שסיים בית ספר יסודי , ואח"כ הלך לעבוד, נקודת הכניסה בצבא תהיה לרעת האחרון, עדיין ניתן למקסם את התפקיד.

מישהו הביא כדוגמה חימושניק שמטפל בטנקים , מכשיר אותו לטפל בכלים כבדים באזרחות, שלא לדבר על חימושניק שמטפל בצמ"ה .

אפילו נהג משאית בצבא....

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
ייבגני

את השאלה על הדרגה הפניתי

לשמנציק

גם כן רס"ר במיל' (עוד מעט רס"מ)

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
בן של גיסתי עובד במשרד מבקר המדינה כבר שנים רבות. תחום התמחותו מערכת הבטחון.

מבלי להיכנס לפרטים, כמה שנראה שהצבא מבולגן, הוא היה יותר מבולגן ללא אותה ביקורת, שמניבה תוצאות חיוביות שלא כולם מודעים לה.

וצריך להבין שיש סעיפי הוצאה "בזבזניים" ונראים לעין של החייל הפשוט , בסדיר או במילואים שחלקם בתקציב הבטחון הוא שולי עד זניח.

אגב, לידיעה,

יש דברים בצבא ובתקציב הבטחון שמבקר המדינה אינו מורשה לדעת.

עכשיו היכן יבגני עם הטענה שלצבא יש מדינה במקום שזה יהיה ההיפך....

פורסם
אגב, לידיעה,

יש דברים בצבא ובתקציב הבטחון שמבקר המדינה אינו מורשה לדעת.

עכשיו היכן יבגני עם הטענה שלצבא יש מדינה במקום שזה יהיה ההיפך....

לא לטענת אותו בן משפחה

אבל ייתכן ואתה יודע טוב ממנו

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם (נערך)
צודק היבגני הזה, לא?

אני זוכר שעמית, ודווקא עמית בעל שיעור קומה בצבא, ציין בפני כיצד בישיבה עם ראש להק אוויר (פחות או יותר סגן מפקד החיל) דובר על איך לסחוט תקציב למשהו מיושב ראש ועדת חוץ ובטחון.

זאת אומרת, לא נעשתה איזושהי הולכת שולל מכוונת, אבל אופן הדיבור הזה ביחס לאזרח ונבחר ציבור כאילו הוא כלי בשירותו של החיל ולא להיפך - גדש את סאת חמתו.

האמת, גם במשרד שלי עשו דברים כאלו. לא נתנו מידע שגוי אבל בהחלט עשו מדברים מסוימים מלודרמה ונתנו לדברים אחרים לעבור בשקט.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

• תוכן חדש...