Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3538 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,אני זוכר שכבר פתחתי נושא שכזה לפני כמעט שנה כשרק קניתי את האוטו,

מדובר באקסנט 01 עם מנוע SOHC 1.5

מאז שקניתי אותה יש לי בעייה של גמגומים בנסיעה מדי פעם,קליקים בלחיצה על דוושת הדלק ואובדן מסיבי של שמן מנוע

עד עכשיו לא היה לי כסף כל כך לטפל ולכן הטיפול היה בעיקר הוספת שמן והתמודדות עם נסיעות לא ממש חלקות,

נכון לעכשיו חסכתי מספיק כסף לסוג של אוברול כללי על המנוע מבלי לפרק לו את הצורה כי לזה אין לי לא כלים,לא סבלנות,ופחד מלהרוס את מה שכבר יש.

אז את בעיית השמן נכון לעכשיו מיגרתי או שלפחות ככה זה נראה,פתחתי מכסה שסתומים ניקיתי לו את האימא וגירדתי מהמנוע לכלוך והרכבתי חדש.

אחרי זה גם עברתי לטיפול 15K שמשמש ובא והחלטתי להקדים אותו בכ1000ק"מ בגלל שאני ברגילה מהצבא

עשיתי ניקוי חיישן MAF וניקוי בכללי של התא מנוע משמן שקפץ לי מהרכב בזמן שהגומיה הקודמת הייתה מורכבת

הזמנתי סט של 4 מזרקי דלק שעוד לא קיבלתי

והחלפתי חוטי הצתה ופלאגים עם פילטר שמן אויר ודלק

קניתי גם K44 ואני מתכנן לשים אותו ברגע שאני אקבל את המזרקים בכדי לנקות את מערכת הדלק לפני שאני מרכיב אותם.

אבל למרות כל התוכניות האלה הריח של השמן בהנעות מוזר לי,למרות שהחלפתי גומיה כשאני מניע ב10 שניות הראשונות יש לי ריח של שמן ליד הרכב,אין עשן לבן,אין טפטופים,בנתיים גם מסביב למנוע דיי נקי אני עוקב אחרי המפלס והצבע של השמן ולמרות שעשיתי על הרכב כבר כ400 ק"מ מאז ההחלפה הריח לא עובר,לא נראה כאילו נוזל מהצדדים,והמפלס והצבע לא ממש משתנים וזה נורא מוזר לי,יכול להיות שזה טבעי לרכב הזה אבל פשוט נורא מוזר לי שעדיין יש קצת ריח של שמן

נכון לעכשיו נותר לי רק לקוות שאלו אכן היו המזרקים וברגע שאני אקבל חדשים הבעיה תעבור אבל במידה ולא מה יכול להיות הכיוון לבעיה?,משאבת הדלק גם כן חדשה הוחלפה כשבוע אחרי שקניתי את הרכב.

במוסך שהייתי בו במעמד החלפת המשאבה ,המוסכניק הסכים איתי ואמר שלפי הרעש של הקליקים כנירא מדובר במזרקים דפוקים,עשיתי גם בדיקה עצמית של נסיעה במהירות על הילוך נמוך ואכן הרעש לא היה קיים

פורסם (נערך)

על פניו ניראה שהקליקים שאתה שומע הם מרימי השסתומים ההידראוליים. אתה גם מתאר מצב שהיה לא מעט בוצה במנוע כך שהמרימים הנל מאוד רגישים לבוצה ופשוט ניתפסים. צריך שוב לפתוח את מיכסה השסתומים, להסיר את הפסנתר שעליו יושבים המרימים ולהריץ ניקוי יסודי עם מסיר שומנים קשה על כל הפסנתר והמרימים עצמם. אם לא יישתחררו יהיה צורך להחליפם, עלות מרים כ 40 שח ויש כאלה 12 אצלך. לגבי ריח השמן תמשיך לעקוב אחר צריכה של השמן מנוע כי יש מצב גדול שהחלפת גומיות שסתומים תפתור לחלוטין את הבעיה.

עריכה אחרונה על ידי מאור30
פורסם
על פניו ניראה שהקליקים שאתה שומע הם מרימי השסתומים ההידראוליים. אתה גם מתאר מצב שהיה לא מעט בוצה במנוע כך שהמרימים הנל מאוד רגישים לבוצה ופשוט ניתפסים. צריך שוב לפתוח את מיכסה השסתומים, להסיר את הפסנתר שעליו יושבים המרימים ולהריץ ניקוי יסודי עם מסיר שומנים קשה על כל הפסנתר והמרימים עצמם. אם לא יישתחררו יהיה צורך להחליפם, עלות מרים כ 40 שח ויש כאלה 12 אצלך. לגבי ריח השמן תמשיך לעקוב אחר צריכה של השמן מנוע כי יש מצב גדול שהחלפת גומיות שסתומים תפתור לחלוטין את הבעיה.

זהו שכשהרמתי את מכסה השסתומים התגלו בפני רכיבים במצב מאוד טוב ללא בוצה וללא לכלוך כלל ולכן הניקוי שהרצתי היה חיצוני לדפנות בלבד, אחזור ואגיד שכשאני נוסע ללא לחיצה על הדוושא ללא תלות בסלד הרעש לא נשמע כלל והמנוע נשמע מאוד בריא, רק כאשר אני לוחץ על הגז הרכב נשמע כמו מנוע דיזל.

• תוכן חדש...