Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3537 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קיבלתי זימון למשפט על כך שנהגתי עם מספר 8 נוסעים ברכב רגיל, עם ספסל נוסף (לא רשום ) מאחור.

ברישיון של הרכב לא רשום כמה נוסעים מותר, כך שאין זה עבירה על רשיון הנהיגה, השוטר חיפש מה העבירה שלי ומצא שבביטוח כתוב רק 5 נוסעים.

בזימון הוא כתב שזה נגד הרשום ברישיון, כשהערתי לו שאין זה נכון הוא אמר שיכתוב את זה בטופס הנוסף.

כעת יש לי זימון לבית משפט, מישהו יכול לכתוב האם אכן יש עבירה במה שעשיתי ומה עלי לעשות?

פורסם (נערך)

כנראה נרשמה לך הזמנה לדין לפי סימול העבירה 6468 או 6684- הסעת נוסעים מעל המותר ברישיון הרכב בניגוד לתקנה 84 ( א ) או (ב) .

העבירה יותר קלה כאשר מדובר בנסיעה פרטית (6468 ) ויותר חמורה בנסיעה בשכר (6684 ).

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

נוסח כתב האישום הוא:

נהגת ברכב הנ"ל והסעת בו 9 נוסעים במספר העולה על 4 נוסעים כמצוין ברשיון הרכב בניגוד לתקנה 84 (ב).

מצוין גם המפר 6468.

בפועל נסעתי עם 8 נוסעים חוץ ממני, בשעת כתיבת הדו"ח לא שמתי לב שהנוסח יכול להשמע כאילו נסעתי עם 9 (שזה בניגוד לרשיון נהיגה שלי).

מלבד זה ברשיון הרכב לא מצוין מספר הנוסעים, אמרתי זאת לשוטר, אך בכל אופן בזימון כתוב כך, הוא אמר שבדף הסברים הוא כותב שזה בניגוד לביטוח שבו כתוב 5.

מיהרתי אז לא התעכבתי איתו על זה, וחתמתי על אישור מסירה.

לפי הבנתי יש כאן טעות גמורה בדו"ח, יש בידי את הרישיון רכב שבו לא כתוב מספר הנוסעים (את הדו"ח כתב שוטר שלא ראה אותי, מגבנ"יק עצר אותי באמצע הדרך והזמין אותו).

כמה העונש שיכולים לתת לי, האם שווה לי להשקיע בעורך דין בשביל זה? אני חושב שאני יכול לטעון את הטענות הנ"ל אך לא בטוח שאטען אותם כמו שצריך, השאלה כמה הפסד זה יכול להיות.

פורסם

האם אתה יכול לכתוב לנו באיזה רכב מדובר?

היכן נכתב 5 נוסעים? באיזה ביטוח? החובה?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)

אתה צריך לפנות ללשכת תביעות משטרתית ולצלם את החומר של התביעה. כרגע, החלק הכי חשוב הוא הצד השני של טופס כתב האישום. זהו החלק בו השוטר רושם את נסיבות המקרה.

בלי לדעת מה רשום בסעיף הנסיבות - זה הכול ניחושים בעלמא.

אני מעריך שכחודש לאחר מתן הדוח אפשר לצלם את החומר (כמה ימים עד שמגיע, אח"כ צריך לעדכן במחשב, לתייק וכו').

יתכן שיש צורך לתאם הגעה (בכל מקרה - הגעה רק בימי/ שעות הקבלה).

----------------------------------

אם נניח כי השוטר רשם בנסיבות שיש לך 9 נוסעים - אז זה בניגוד לרישיון הנהיגה. יגרור פסילה בנוסף לקנס.

אם רשם 8 נוסעים - אז עדיין יש כאן אפשרות לעבירה.

סעיף 84(א) לתקנות התעבורה אוסר על הסעת נוסעים מעבר למספר חגורות הבטיחות שיש ברכב.

מאידך, כתב האישום מתייחס לרשום ברישיון הרכב.

על זה אפשר להתפלפל.

במידה ותורשע בעבירה של הסעת נוסעים מעל המותר, לבית המשפט יש סמכות להורות על איסור שימוש ברכב למשך תקופה של עד 120 יום (סעיף 57ג לפקודת התעבורה)

-----------------------

הצעה שלי - קודם תצלם את חומר החקירה שנמצא בתביעות המשטרתית (תתקשר לתאם הגעה/ לוודא ימי ושעות קבלת קהל).

אתה יכול לנצל את ההזדמנות, לנסות לסגור עסקת טיעון.

אם מה שיציעו לך לא נראה לך - לפחות תוכל לדעת מה עמדת התביעה. מה העונש שהם מבקשים.

מאידך, אולי יהיה כדאי לספוג נזק מסוים כדי למנוע את הטירטור (לדיון ראשון - בכל מקרה תהיה חייב להגיע).

---------------------------

עריכה : האם קיבלת זימון לקצין משטרה להחלטה על איסור שימוש ברכב ?

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם (נערך)

אם אתה חושב שיש טעות תפנה לתביעות,בטרם הגעה לבימ"ש

התובע לא יגיש כתב אישום שאין בו אשמה.

וגם אם כן השופט יזכה ויעיר על כך.

ל'

עריכה אחרונה על ידי נהגת שודים
תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

גויה

עשית סלט פירות הפעם

מהיכן הבאת את ענין החגורות שנמצא אומנם בסעיף סמוך , אבל הוא לא מואשם בכך.

מהיכן הבאת את עינין אי שימוש ברכב, כאשר רשאים להפעילו רק כאשר מדובר בהסעה בשכר. ( לא רלבנטי כאן )

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

מה שיכול להיות רלוונטי במשפט ( למרות שלא על כך נרשמה הזמנה לדין ) זה עניין הספסל הלא רשום. מטבע הדברים השופט ישאל, היכן הושבת את כל האנשים.

מה הכוונה ב " לא רשום "? משהו מאולתר? איזה דגם הרכב שיש לך? האם קיים דגם כזה עם ספסל נוסף חוקי?

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
אם אתה חושב שיש טעות תפנה לתביעות,בטרם הגעה לבימ"ש

התובע לא יגיש כתב אישום שאין בו אשמה.

וגם אם כן השופט יזכה ויעיר על כך.

ל'

התמימות בהתגלמותה

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
גויה

עשית סלט פירות הפעם

מהיכן הבאת את ענין החגורות שנמצא אומנם בסעיף סמוך , אבל הוא לא מואשם בכך.

הוא מואשם לפי סעיף 84 לת"ת. אתה מוזמן לקרוא את הסעיף. משם זה לקוח.

מהיכן הבאת את עינין אי שימוש ברכב, כאשר רשאים להפעילו רק כאשר מדובר בהסעה בשכר.

סעיף 57ג לפקודת התעבורה + תוספת שביעית (סעיף 2 בחלק א')

( לא רלבנטי כאן )

5 אותיות

פורסם

גויה

סעיף החגורות הוא בסעיף 83א-ג

הוא מואשם על סעיף 84 (ב)

לגבי אי שימוש

תקנה 84 (א) בוטלה

יכולת אולי לציין את הסעיף הראשון בתוספת, אבל תחולתו לגבי הסעה בשכר.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

פות"ש

נעלמת

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם (נערך)
גויה

סעיף החגורות הוא בסעיף 83א-ג

הוא מואשם על סעיף 84 (ב)

לגבי אי שימוש

תקנה 84 (א) בוטלה

יכולת אולי לציין את הסעיף הראשון בתוספת, אבל תחולתו לגבי הסעה בשכר.

ישה היקר, אתה מבלבל בין מין שלא במינו.

סעיף 83 על תת-סעיפיו השונים מדבר על חגירת חגורות.

סעיף 84 סעיף קטן (ב) מדבר על מספר נוסעים מותר ברכב (אפילו העתקתי והדגשתי את הסעיף עבורך - ראה תת-סעיף 2).

הסעת נוסעים

84. (א) (בוטלה).

(ב) לא יסיע אדם ולא ירשה לאחר להסיע ברכב מן הסוגים כמפורט בטור א' להלן נוסעים במספר העולה על הנקוב לצד אותו סוג בטור ב' להלן:

טור א' - סוג הרכב _____________________ טור ב' - מספר נוסעים מירבי

-------------------------------------------------------------------

(1) אוטובוס זעיר ____________________ כפי שצויין ברשיון הרכב

(2) רכב נוסעים פרטי ורכב פרטי דו-שימושי__כמספר החגורות ברכב וברכב הפטור מהתקנת חגורות בטיחות כמספר המקומות ברכב

-----------------------------------------

לגבי השבתת רכב - אני מקבל את דבריך. טעיתי בנושא זה.

הערה : אני מנסה לערוך את סעיף 84 כדי שיראה כפי שהוא מופיע בתקנות, ואינני מצליח (הטקסט "נדבק"). לכן הוספתי קו תחתי (_____) כדי לבצע הפרדה בטקסט.

עריכה אחרונה על ידי guya72
  • תוכן חדש...