Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3591 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי,

אני פעמיים בשנה עושה טיול נהיגה מרגיע(טיול ש70% ממנו אני על הכביש נוהג) - תופס כבישים מפותלים עם נופים יפים .

לרוב אני עושה טיול אחד קצרצר בישראל ועוד טיול נהיגה בחו"ל - בגלל המחירים הגבוהים של החופשות בארץ השנה(הייתי חייב לקחת חופשות בהדממות מהעבודה השנה ספציפית) הפכתי את זה ל2 טיולים בחו"ל - הראשון סיימתי אתמול בקפריסין(3 ימים שמתוכם יומיים טיסות ויום נהיגה) והשני בסוכות בסקוטלנד וווילס.

אז אחרי ההקדמה רציתי לשתף קצת מהחוויות בעיקר מהכבישים ותרבות הנהיגה במדינה.

טיסה -

רציתי להימנע מהבאלגן של נתב"ג באוגוסט וגיליתי שיש חברה קפריסאית קטנה שטסה משדה"ת בחיפה ישירות ללרנקה - TUS Airways קסם לי מאוד הרעיון - גם להימנע מנתבג וגם לא צריך להתברבר עם מוניות וכו' אפשר לקחת את הרכב חברה מתל אביב לחיפה ותוך שעה וחצי מגיעים.

החניון בשדה"ת היה מפוצץ עד אפס מקום וחניתי כמו רבים מסביבי על החולות מסביב לחניון.

השדה"ת עצמו? קטנטן ומצ'וקמק - אין שום דבר חוץ מקיוסק סופר יקר של גזלן ולכן מומלץ לבוא לשמה מצויידים בהכל מראש - אין מה להגיע שעה וחצי לפני הטיסה לא פותחים בורדינג לטיסה.

החברת תעופה? המטוס חמוד נורא(SAAB 340B) המושב שלו מאוד נוח והמרווח לרגליים מפתיע - לא דוחסים פנימה המון אנשים אלא יש מרווח מעולה הדיילות נחמדות ויש כיבוד קל(מים וביסקוויטים - בחזור היה גם קפה).

ccDSC_0570.jpg

הרכב -

שכרתי רכב דרך חברת Budget עם וואצ'ר של חברת אופרן - מסתבר שבחו"ל מזמן AVIS וBudget התאחדו והם אותה חברה.

שכרתי שברולט קרוז ידנית או דומה ושהגעתי לשדה"ת הבחור בא לתת לי מאזדה 3 אוטומטית - אמרתי לעצמי שלא טסתי לחו"ל כדי לנהוג במאזדה 3 אוטומטית וביקשתי ממנו לבדוק אם יש רכב ידני זמין במחשבה שאולי אקבל משהו עם אופי של קצת יותר "חו"ל" ופחות "ישראלי" .

אחרי כמה דקות של טלפון והזזות שהבחור עשה בהזדמנות הוא שמח להודיע לי שהוא מצא לי רכב ידני..

DSC_0575.jpg

אז קיבלתי טויוטה קורולה לפני מתיחת הפנים(רכב עם אופי הרבה יותר אירופי ממאזדה 3 :roll:) מנוע 1.6 וגיר 6 הילוכים ידני.

הרכב יחסית נראה חדש עשה 11 אלף קילומטר ולפי הרישוי עלה לכביש במרץ 16(יחסית חדשה שזה לא מובן מאליו בקפריסין).

אסור לצאת עם הרכב לצפון קפריסין! - צריך לקחת את זה בחשבון שבונים מסלולים לניווט כי לגוגל לא אכפת לקחת אותך ישירות דרך הצד הטורקי של המדינה.

בקפריסין מסמנים את כל הרכבים של התיירים עם לוחיות זיהוי אדומות(כדי שכולם ידעו שזה מטומטם שלא יודע שנוהגים פה הפוך משאר העולם).

אז פעם ראשונה שאני נוהג בצד שמאל ואת האמת? התרגלתי יחסית מהר - הכי קשה היה לי שהשטח המת החליף צד ובהתחלה היה פעמיים שקצת עליתי על השוליים - מעידה חד פעמית שאחרי פניה נצמדתי לימין בטעות ופתאום ראיתי מולי רכב אבל סך הכל התרגלתי יחסית מהר אחרי זה והגיר הידני לא הפריע בכלל.

הכי מוזר היה לי שלמרות שההגה עבר ימינה המיקום של המפתח נשאר בצד ימין - ז"א צמוד לדלת של הנהג לא יודע אם זה ככה בכל הרכבים עם ההגה בצד ימין או משהו שיש לטויוטה בעיקר.

ציפיתי לקבל רכב האצ'בק ולא רכב משפחתי ארוך - ללא ספק וותרו על רכב ארוך בקפריסין אם אתם ממש לא חייבים בכבישים הקטנים והצרים של המדינה לא תמיד כיף להסתובב עם רכב ארוך ועדיף להימנע - במיוחד שטסתי לבד.

מהזיכרון שלי מהקורולה 2007 האוטומטית שהייתה לי ציפיתי לרכב יחסית זריז והתאכזבתי - הקורולה הרגישה טיפה עצלה ביחס למה שציפיתי מרכב משפחתי עם 134 כוח סוס ובעליות נדרשה בחישת הילוכים רבה ע"מ לקבל כוח בעליות.

המושב קרוב מידיי להגה כמו שזכרתי והיה קשה למצוא תנוחת נהיגה נוחה אבל הרכב סך הכל משייט ברוגע ושקט ולא מתרסק בכבישים.

הכבישים -

האמנם נחתתי בלרנקה אבל מהר מאוד לקחתי את הרכב ונסעתי לאיזור של ההרים ליד פאפוס כבישי הA הם כבישים דו נתביים או תלת נתיביים עם הגבלת מהירות של 100 קמ"ש - יש המון התראות על אכיפת מהירות מותרת על הכביש ובכבישי הA בהחלט היו המון ניידות ושוטרים עם מצלמות אבל לא ראיתי מצלמות נייחות בכלל במהלך הטיול - חבל שלא הייתה בקרת שיוט בקורולה אבל בכל זאת לא היה פיתוי לעבור את ה100 ונשארתי על המהירות המותרת, היה כביש דיי ישר ובנאלי אבל אחרי 140 קילומטר הגעתי לפאפוס ומשמה התחלתי לעלות להרים.

היעד הראשון היה סקולי ממנה אני מתחיל את הדרך - בכבישים בהרים השיטת אכיפת מהירות היא הרבה יותר יצירתית - לפני פניות חדות יש המון שלטים של להוריד מהירות ולפני הפניה יש פסי הרעדה(כמו שיש במחסומים בארץ - רק חלשים יותר).

נהגתי מ-Skoulli לPano Panagia והמשכתי פשוט להסתובב שמה בכבישים ברוגע - פשוט נתתי לעצמי להיאבד בפיתולים ובנוף.

אחר כך עצרתי בפאפוס ומשמה נסעתי ל.Baths of Aphrodite

סך הכל דרך של 200-300 קילומטר נהיגה(פלוס 300 קילומטר מלרנקה לפאפוס וחזרה) - הנופים מרגיעים מרגיש ממש ממש כמו בצפון הארץ כבשים בצידי הדרך עיירות קטנות עם בתי אבן קטנים והמון אופי - קו הנהיגה מאוד מרגיע אין כמעט תנועה על הכבישים פשוט תענוג.

הכבישים באופן מפתיע סלולים היטב אבל יש איזורים שלמים שהייתי צריך לפרסס כי הכביש הפך לדרך אפר(אסור להכניס את הרכב השכור לדרכי אפר).

לגבי הנסיעה בערים - חוקי התנועה בקפריסין מאוד מאוד מוזרים - אם יש לך רמזור ירוק לפניה לכיוון מסויים? תנועה תבוא לכיוונך גם עם רמזור ירוק ואתה צריך להשתלב דרכה.

באופן כללי רמזורים זה לא מאוד חובה הרבה פעמים המקומיים מאיטים לפני הרמזור מסתכלים ימינה ושמאלה ואם אין תנועה ממשיכים באדום חניות ודאבל פארקינג הם לא מילה גסה ואנשים פשוט מעמידים את האוטו באמצע הכביש(לא עם 4 ווינקרים פשוט מחנים) גם אם זה כביש חד נתיבי עם קו הפרדה רצוף קו הפרדה רצוף? גם המלצה בלבד ועקיפות בקו הפרדה רצוף זה שגרה - אבל הנהגים לא לחוצים אין צפירות והבהובי אורות אנשים מאוד רגועים וסלחניים לתיירים(כאמור מסומנים עם לוחיות זיהוי אדומות) בהשתלבויות ופניות.

מחוץ לערים פשוט אין רדיו נורמאלי וצריך לבוא עם מוזיקה מראש - הרדיו הופך לבליל של תחנות טורקיות\ערביות\גלגלצ(היו קטעים שלמים שפשוט שמעתי גלגלצ).

DSC_0576.jpg

להימנע להיכנס לפאפוס! - הנהיגה בפאפוס זה פשוט קטסטרופה כל הכבישים בשיפוצים הכבישים צרים מידיי כבישים חסומים(לא מעודכן בGPS) עקב שיפוצים ותנועה עמוסה ומרומזרת(שכפי שכתבתי - לא כיף גדול לעבור ברמזורים בקפריסין) לרנקה הרבה יותר סבירה אבל גם צפוף מאוד בגלל שחונים בערך בכל מקום.

סיכום -

באיזורים הכפריים פשוט תענוג וחווית נהיגה מהנה(אם כי קצת קצרה למה שאני רגיל) - נופים יפים והמקומיים יחסית מסבירי פנים ונחמדים על הכביש.

עכשיו אחרי שניסיתי לנהוג בצד שמאל אני מוכן לנהיגה ארוכה יותר ורצינית יותר בסקטולנד בסוכות חוויה טובה למי שרוצה חווית נהיגה בזול עם אווירה של חו"ל.

מחירי הדלק? 1.12 יורו לליטר(4.7 שקל לליטר) זול מהארץ.

טוב עכשיו קצת תמונות של הנוף(ממש קצת כי לא עצרתי המון לצלם)

DSC_0577.jpgDSC_0578.jpgDSC_0579.jpgDSC_0581.jpgDSC_0582.jpgDSC_0583.jpgDSC_0584.jpgDSC_0585.jpg

DSC_0569.jpg

DSC_0570.jpg

עריכה אחרונה על ידי noknok

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

תודה על הסקירה, נחמד מאוד. הייתי שם לפני שנתיים. שכרתי פורד פיאסטה 2007 עם 40.000 ק"מ. לא יודע מאיפה יש דרים כאלה.

לגבי מיקום הסוויץ'-ככה זה בכל המכוניות עם ההגה הימני. אם האוטו ששכרת היה במפרט אנגלי - מנופי איתות ומגבים היו באותו מיקום כמו במכוניות עם הגה שמאלי בארץ.

אם האוטו היה במפרט יפני - מנופי איתות ומגבים הפוכים. יש שם גם כאלה וגם כאלה.

לגבי מתן זכות קדימה בפנייה שמאלה בירוק ברמזור- ככה זה בהרבה מדינות.

מחיר הטיסה היה דומה למחיר הטיסות הרגילות מנתב"ג? או יותר יקר/יותר זול?

פורסם

וואו נראה כיף,אני כנראה הייתי מבצע הרבה יותר עצירות להנות מהנוף.

תיכננתי טיול לכל אורך יוון שכולל בתוכו טרמים ושניה באוהל במסע אחרי כפרים וטבע ואוכל אוטנטי אולי אם הרעיון יצא לפועל אני יעשה חלק עם רכב.

לא הבנתי כל כך את עניין הרמזורים נשמע כמו כאוס טוטלי,זה חוקי כל זה שם או שפשוט אנשים נוהגים שם לפי החוקים של עצמם?

פורסם

בקפריסין יש המון רכבי השכרה ישנים - זה לא נדיר פוקוס דור שני פיאסטה דור שישי או מאזדה דימיו מ2002-2003 וכמובן ג'ימיני וויטרות מתחילת שנות ה2000,

כולן נראות שמורות כלפי חוץ ודיי חדשות(מזהים לפי הצבע של הלוחית רישוי שזה רכב השכרה).

את האמת להינות מהנוף תוך כדי נסיעה מבחינתי זה תענוג - גם אין הרבה איפה לעצור הכבישים דיי צרים וחד סיטריים(שוב - לא מונע מהמקומיים לעמוד ולעצור באמצע הכביש אותי קצת הפחיד).

הרמזורים זה לא רק לפניה ימינה אלא לכל פניה שהיא, ואתה יודע מה? אין צפירה אחת אין היבהובי אורות ואין לחץ של אף אחד - כל הכאוס הזה קורה ברוגע מופתי של המקומיים והרכבים נראים חדשים לגמרי כלפי חוץ ללא דפיקות או שריטות, אין לי מושג איך להסביר את זה אבל נראה ששמה זה פשוט "עובד".

פורסם

הרמזורים זה לא רק לפניה ימינה אלא לכל פניה שהיא, ואתה יודע מה? אין צפירה אחת אין היבהובי אורות ואין לחץ של אף אחד - כל הכאוס הזה קורה ברוגע מופתי של המקומיים והרכבים נראים חדשים לגמרי כלפי חוץ ללא דפיקות או שריטות, אין לי מושג איך להסביר את זה אבל נראה ששמה זה פשוט "עובד".

לא שמתי לב למשהו מיוחד ברזורים, הכוונה משהו שונה משאר מדינות אירופה.

נגיש שיש פניה רחבה - שמאלה אצלנו, ימנה אצלם ופניה צרה - ימניה אצלנו, שמאלה אצלם.

אם יש רמזור אחד ללא חצים, באור ירוק יש לך זכות קדימה בכיוון נסיעה ישר בופניה צרה, בפניה רחבה אתה עומד קרוב למרכז הכביש ונותן זכות קדימה לתנועה ממול.

במקומות עם נפח תנועה גדול יש ליד אור ירוק ברמזור חץ לכיוון הפניה, כשהחץ דולק בירוק אתה פונה ולא צריך לתת זכות קידמה לתנועה ממול, בזמן הופעת החץ לתנועה ממול יש אור אדום.

פורסם

היה ללא ספק בכל המקומות חץ על הכביש ובכל זאת תנועה באה ממול - גם לפניות רחבות וגם לצרות(כמה וכמה רמזורים) אולי הם פשוט נסעו באדום(לא ראיתי את הרמזור שלהם) הרי שמה ראיתי כמה פעמים אנשים שפשוט ממשיכים באדום.

פורסם

אני מדבר על חץ על הרמזור, לא על הכביש. לא בכל רמזור יש את זה.

22222.JPG

בפניה צרה, התנועה לא יכולה לבוא ממול.

מה שכן, משתלבים איתך ביחד אלו שפנו פניה רחבה מהכיוון הנגדי, אחרי שנתנו זכות קדימה למי שנסע ישר בכיוון שלך (הכוונה לכיוון שלך לפני שהתחלת את הפניה הצרה).

פורסם

לא בכל המקומות יש את החצים, רק במקומות עם נפח תנועה גדול. יחסית אין הרבה כאלה שם.

השיטה הישראלית הרבה יותר טובה.

פורסם

יש בזה משהו בפניה שמאלה נצמדים למדרכה אין סיכוי שיבוא מישהו מולי..

זה חוק תנועה שפשוט לא ידעתי שקיים(רמזור ירוק לעוד מישהו בצומת חוץ ממך) - אבל אני נסעתי ברמזורים במרכז פאפוס ולא היה חצים והיה תנועה ערה - המקומיים נחמדים ונתנו לי להשתלב ונתנו לעבור כשראו שאני רוצה להשתלב.

פורסם (נערך)

דיווח מעניין ומעודד.

הערה לגבי הרמזורים - אם מה שבוקי ציין לא בהיר את העניין:

ראשית - הרמזור המוזר הוא הישראלי. בעולם מקובל מאד שהרמזור נפתח בשני כיווני התנועה הנגדיים במקביל, ומי שרוצה לפנות לצד הנגדי (שמאלה במדינות בהן נוהגים בימין הגביש, ימינה במדינות בהן נוהגים בשמאל הכביש) מתקדמים עד מרכז הצומת, ממתינים לפינויו ואז מבצעים את הפניה.

שנית - כפי שציין בוקי בהודעה #8 - השיטה הנ"ל מסומנת על ידי כך שהעדשה הירוקה ברמזור עגולה ללא סימון עליה. אם העדשה ברמזור מציגה חץ - מדובר בפניה "מוגנת", בה לבאים מהכיוון הנגדי אור אדום, ואתה יכול לפנות בלי לתת זכות קדימה. בנוסף, במדינות רבות מקובל שלפניה ה"קצרה" (ימינה במידנות עם תנועה מימין, שמאלה בתנועה בשמאל הדרך) רמזור עם חץ ירוק (ימינה וא שמאלה, בהתאמה), ובמצב זה, גם אם ברמזור ה"ראשי" אדום אתה רשאי לבצע את הפניה המסומנת, אולם עליך לעצור ולתת זכות קדימה, כדין תמרור "עצור" מתומן.

הערה כללית לגבי נהיגה בחו"ל - חוקי התנועה די דומים בעולם, אבל בכל זאת לכל מדינה יש תבלינים ומנהגים מקומיים. לכן מומלץ, לפני כל טיול נהיגה, לחפש ברשת מידע על המנהגים המקומיים במדינות היעד - וזה כולל התיחסות לחוקים, תמרורים וסימונים, תשלומים, וגם התנהגות שאר משתמשי הדרך ורשויות האכיפה. אפילו במעברים בין מדינות דומות לכאורה, כמו גרמניה, אוסטריה ושויצריה, יש צורך בהתאמות קטנות שכדאי להכיר.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שנית - כפי שציין בוקי בהודעה #8 - השיטה הנ"ל מסומנת על ידי כך שהעדשה הירוקה ברמזור עגולה ללא סימון עליה. אם העדשה ברמזור מציגה חץ - מדובר בפניה "מוגנת", בה לבאים מהכיוון הנגדי אור אדום, ואתה יכול לפנות בלי לתת זכות קדימה. בנוסף, במדינות רבות מקובל שלפניה ה"קצרה" (ימינה במידנות עם תנועה מימין, שמאלה בתנועה בשמאל הדרך) רמזור עם חץ ירוק (ימינה וא שמאלה, בהתאמה), ובמצב זה, גם אם ברמזור ה"ראשי" אדום אתה רשאי לבצע את הפניה המסומנת, אולם עליך לעצור ולתת זכות קדימה, כדין תמרור "עצור" מתומן.

מראש אני מסייג את דברי, יכול להיות שיש שוני בין המדינות השונות.

אבל בגדול, מה שאני מכיר - לצורך הפשטות מדבר על מדינות עם נהיגה בצד ימין כמו בארץ:

1. רמזור עם עדשה ללא חצים: באור ירוק מותר לנוע לכל הכיוונים (אלא אם יש תמרור שאוסר פניה שמאלה או ימינה), בכיוון ישר לך זכות קדימה, בפניה ימינה זכות קדימה להולכי רגל ולשים לב למכוניות שמשתלבות אחרי שפנו שמאלה מהכיוון הנגדי. בפניה שמאלה לתת זכות קדימה לתנועה החוצה. להתקדם למרכז הצומת ולהמתין עד שיש אפשרות לפנות.

2. רמזור עם חצים על רקע העדשה - מותר לנוע רק בכיוון החצים. אם יש חצים ישר וימינה, אסור לפנות שמאלה. בכיוון החצים לך זכות קדימה, אין צורך לתת זכות קדימה לתנועה ממול.

3. רמזור עם יחידה נוספת מצד ימין או מצד שמאל של העדשה הירוקה. היחידה הנוספת אחראית רק על כיוון פניה שבצד שלה. אם היחידה מימין, היא אחראית על פניה ימינה. אם היחידה משמאל - היא אחראית על פניה שמאלה. בעדשה של היחידה הנוספת תמיד יש חצים לימין או לשמאל בהתאם.

אור ירוק ברמזור הראשי + אור ירוק ביחידה - מותר לפנות (בכיוון של היחידה) ואין צורך לתת זכות קדימה.

אור אדום ברמזור הראשי + אור ירוק ביחידה - מותר לפנות (בכיוון של היחידה) אך יש לתת זכות קדימה לתנועה ממול.

כשהיחידה כבויה אסור לפנות בכיוון שלה גם כשהאור ברמזור הראשי ירוק (כי הוא מתייחס לכיוונים אחרים).

פורסם
איפה ישנת? כמה יצא לך טיול כזה? אני נימצא בלרנקה לפחות 3 פעמים בשנה .אני מאוד אוהב את העיר הזאת

ישנתי במלון caio deluxe hotel בלרנקה - מלון 5 כוכבים לפי טריפ-אדוויזור הכי מומלץ ברמה של 5 כוכבים בלרנקה והיה כיף! חדר בקומה לפני הכי גבוהה עם מרפסת על הים.

בגלל החדר,שיא העונה והזמנתי חודש לפני המחירים קצת גבוהים -

- מלון יצא לי 1,390 שקל כולל ארוחת בוקר ל2 לילות

- טיסה יצאה לי 711 שקל הלוך-חזור

- השכרת הרכב כולל ביטוח מלא - 533 שקל ל3 ימים.

• תוכן חדש...