Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3634 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
עמעום לוח השעונים נועד כדי לשפר את ראית הלילה אל מחוץ לרכב, ולא כדי להזכיר לך ששכחת להדליק אורות.

לא הגיוני, כי אם אני מדליק אורות האור חוזר למצב המקורי בלוח מחוגים(מכיר כי כשאני נכנס למנהרות לדוגמא הלוח מחוגים פשוט נכבה - כנל כשאני מניע בלילה, סך הכל שיטה מגניבה להזכיר להדליק אורות.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
את האמת באיביזה זה ממש מגניב,

האור דלוק קבוע בלוח מחוגים אבל יש חיישן אור, אם הרכב במקום חשוך בלי אורות הלוח מחוגים מתעמעם עד שנכבה - שתדע שחשוך ואתה נוסע בלי אורות.

Sent from my D6603 using Tapatalk

האם קיים הסבר לפיצ'ר בספר הרכב או פשוט קראת עליו באינטרנט ? או אולי אתה חושב שזה הרעיון שמסתתר מאחורי עמעום תאורת לוח השעונים ?

איזה כייף לי :)

פורסם

בבינעירוני בלי תאורה זאת תופעה הכי מסוכנת כי לא רק שהם לא רואים קדימה מישהו שבא מאחוריהם לא רואה אותם ואז יכולים להאשים אותו במקרה תאונה. בשני הרכבים שלי כרגע יש חיישן אורות על מצב אוטומטי וזה הכי נוח ובטיחותי.

נשלח ממקום סודי.

פורסם
פשוט מכה. ולא סתם האילוסטרציה שלך היא עם פיקנטו.

אין יום שבו לא אתקל בפיקנטו שרק תאורת הערפל שלה דולקת (תוך כדי שהנהג\ת עם סלולרי ביד).

חח באמת ככה!

פורסם
האם קיים הסבר לפיצ'ר בספר הרכב או פשוט קראת עליו באינטרנט ? או אולי אתה חושב שזה הרעיון שמסתתר מאחורי עמעום תאורת לוח השעונים ?

ניצחון

8b13d66ff0d95375754e16f68c491f7b.jpg

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

נסעתי אחרי ספורטאג' כזה בקטעים החשוכים של כביש החוף, היה נראה מאוד מוזר ותמוה איך הנהג מסוגל לנסוע עם אורות כבויים.

אחרי שעקפתי אותו הבנתי שהוא לכאורה חושב שהאורות שלו דולקים בגלל פנסי הDRL שפעלו.

למותר לציין כי כל מי שנסע מאחוריו ולפניו הבהב לו עם האורות + 4 מאותתים אולם ללא הועיל.

ללא ספק זו תופעה מסוכנת שמישהו מקברניטי משרד התחבורה יצטרך לתת עליה את הדעת.

SINFONI-FOR MUSIC LOVERS

• חברי המעגל הראשון
פורסם

חבל שרוב האנשים לא מעיינים בספר הנהג כמוך. העיקר לקנות רכב בעשרות אלפי שקלים.

Sent from my ALE-L02 using Tapatalk

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כבר כתבתי על זה נושא לפני חצי שנה, כשהתקופה הייתה חורפית והנושא היה רלוונטי גם ביום.

וכן אני עדיין מזועזע, רק במוצ"ש האחרון הערתי לנהגת (פיקנטו כמובן, איך לא) שנורות הערפל שלה דולקות סתם, אז היא עשתה לי פרצוף של 'מה זה?' ושיחקה עם הידית, כמובן בלי לשנות שום דבר, גם כשהסברתי לה שיש לה טבעת נוספת בידית לביטול הנורה.

האשטג נהגת חדשה.

דבר שאני לא מבין עדיין מיצרני הרכבים, אם כבר עשיתם אור שנדלק אוטומאטית, למה לא להדליק את האורות הרגילים באופן אוטומאטי, כמו באופנוע, כמו ברכבת, כמו באוטובוס, איזה צורך יש לאור להיות כבוי? מה הנזק הגדול שיגרם אם האור יהיה דלוק? הדבר לא מובן בעיניי ותמוה, שכן יש יצרניות שעושות זאת כדוגמת שברולט.

אני תמיד מסמן לנהגים להדליק אורות, במיוחד בחניונים, מספיק שמנעתי מאדם אחד תאונה ועשיתי את שלי.

ולסיום, לא מבין למה צריך אפילו להסתכל בספר הרכב.

פעולה פשוטה שאני מבצע ביחד עם סיבוב המפתח היא הדלקת האורות, אז ברכבים מסויימים האורות נמצאים על הדשבורד ולא לצד ההגה, אך עדיין ההרגל הוא ההרגל, ומי שלא מורגל ככה, לוקח קשה כל פעולה שהוא מבצע בנהיגה מבחינתי

פורסם

דבר שאני לא מבין עדיין מיצרני הרכבים, אם כבר עשיתם אור שנדלק אוטומאטית, למה לא להדליק את האורות הרגילים באופן אוטומאטי, כמו באופנוע, כמו ברכבת, כמו באוטובוס, איזה צורך יש לאור להיות כבוי? מה הנזק הגדול שיגרם אם האור יהיה דלוק? הדבר לא מובן בעיניי ותמוה, שכן יש יצרניות שעושות זאת כדוגמת שברולט.

אורות מעבר (שמדליקים גם אורות אחוריים וכהנה) בזבזניים יותר. זה לא המון, אבל למי שנוהג הרבה באור יום בהיר זה יכול להצטבר לכדי עלויות מורגשות.

ברמה של צי רכב של מדינה כבר יהיו השלכות על זיהום האוויר, ולכן עברו לאורות יום ייעודיים ומאוד חסכוניים.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

בקיה ובעוד יצרנים משומה אם אתה מכבה את האוטו עם אורות אז הם נשארים דולקים. בפיאט אתה מכבה נכבים האורות.. אז בפיאט הנהגת החדשה שלא מבינה כלום יכולה להשאיר את זה דלוק כל החיים בעוד בקיה היא תגיד "וואי אני בטח אשכח, טוב לא צריך להדליק במילא יש אור"

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

כבר דנו על זה באשכול שלי, הרי במילא הDRL דולקים, תבטלו אותם ותשאירו רק אור רגיל.

שברולט עשו זאת, לא מבין למה שיצרניות אחרות לא יאמצו.

מהו הנזק מול התועלת, לדעתי רמת 'זיהום האוויר' או בזבוז האנרגיה המקסימלית שתצא מזה, היא חסרת חשיבות לעומת לחיצה בניוטרל של בן של עובד מדינה שלקח את הרכב לסיבוב למשל.

כולה אורות, זה מציל חיים.

בקיה ובעוד יצרנים משומה אם אתה מכבה את האוטו עם אורות אז הם נשארים דולקים. בפיאט אתה מכבה נכבים האורות.. אז בפיאט הנהגת החדשה שלא מבינה כלום יכולה להשאיר את זה דלוק כל החיים בעוד בקיה היא תגיד "וואי אני בטח אשכח, טוב לא צריך להדליק במילא יש אור"

אחי עם הסיטרואן כבר 3 שנים לא נגע במתג האורות.

פורסם
ניצחון

8b13d66ff0d95375754e16f68c491f7b.jpg

+1.

בהרבה רכבים תאורת לוח השעונים מעומעמת באופן אוטומטי לא עד כדי כמעט כיבוי או כיבוי מוחלט מטעמי נוחות בלבד בהתאם לעוצמת התאורה החיצונית.

ראה הסבר מספר רכב של מרצדס.

The instrument cluster illumination is

dimmed or brightened automatically to suit

ambient light conditions.

The instrument cluster illumination will also

be adjusted automatically when you switch

on the vehicle’s exterior lamps.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...