Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3685 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

נגיד ויש דירה עם מבנה כלהלן:

5345453543.jpg

את הקיר למרפסת הסגורה כבר הורידו (קו פנטום בשרטוט).

השכנים הורידו גם את החדר והשאירו את העמוד 20x20 באמצע החדר.

האם ניתן להוריד את החדר, כולל העמוד, ולתמוך את התקרה על ידי פרופיל/קורה בצלב/כל דרך אחרת בצמוד לתקרה (כך שלא מפריע להתרוצץ מתחת)?

האם בכלל נדרש להשאיר את העמוד?

כמה דבר כזה אמור לעלות? האם נדרש אישור מהנדס?

תודה למהנדסי/אדריכלי/מקצועני הפורום. שבוע מוצלח,

משכנתא זה קל

פורסם

לדעתי ,

אם אתה לא רוצה לראות את השכנים מלמעלה אצלך בסלון,

תברר עם מהנדס בניין ולא כשאלה בפורום.

אני מניח שזה משמעותי גם כמה קומות יש למעלה ועוד.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

כמובן,

הדירה קומה שניה מתוך 3 קומות (דירה אחת מעליה).

בניין משנות ה-70.

בתור מהנדס אני לא אעשה מהלך כזה מבלי להיוועץ במהנדס מוסמך.

אני רק רוצה לקבל מושג האם דברים כאלה מקובלים וכו' ומה נדרש.

משכנתא זה קל

פורסם

אני שקלתי לבצע משהו דומה לפני כמה שנים ומפקח הבניה שעבדתי איתו הוריד אותי מזה כי זה דורש התערבות צמודה של מהנדס בניין והמון אישורים, מה שמתורגם להרבה מאוד כסף.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

גם אני נתקעתי עם עמוד בטון שלא הופיע בשרטוטים כאשר שיניתי את החלוקה הפנימית של הדירה.

הורידו אותי מלנסות ולשנות, אמרו שזה יהיה סיפור ארוך ויקר.

IMG-20160530-WA0010.jpg

פורסם

סיפור מסובך יקר ומסורבל.

תמיד אפשר למצוא פתרונות השאלה על חשבון מה, בתור הנדסאי בניין למדנו לבצע דבר כזה ע"י הוספת תמיכה של קורות פלדה אבל אני לא בטוח שתרצה לראות פרופילי פלדה ענקיים מעל הראש שלך.

מניח שלמהנדס יהיה פיתרון אחר אבל גם הוא כנראה יכלול הנמחה של תקרה (עמ להסתיר אלמנטים כאלו או אחרים) לרוב התוצאות מכוערות במבנה קיים. אדגיש שהעניין יעלה לך הון ביחס לתמורה.

פורסם

בעקרון אין כמעט משהו שהוא לא אפשרי מבחינה טכנית, השאלה עד כמה יהיה יקר והמשמעויות ההקפיות הופכות את העניין ללא מעשי, ברמה הכללית ולא הספציפית מדובר בסכום שמתחיל בחמש ספרות ועולה בהתאם למקרה, עלות חומר, עבודת המסגר, מנסר בטן, גנרטור תלת פאזי שצריך להשכיר ועוד...

אם הדירה לשיפוץ כללי אז תכנון אדריכלי מושכל יודע למקסם פתרונות ללא התערבות בשלד המבנה.

אסור לעשות כלום ללא הנחיות מפורטת של קונסטרוקטור.

נ.ב לעיתים אפשר וכדאי להחליף את העמוד בעמוד שהפרופיל שלו בחתך קטן יותר

פורסם

כמו שאמרו לך פה הכל אפשרי, השאלה אם תהיה תועלת פה כי זה יהיה יקר (מאוד), עמוד מרכזי של מבנה שלפי השרטוט שלך היה עמוד פינתי של הבניין, ככה שכל הריסה שלו תיצור סכמה חדשה עם זיז (כנראה גדול כי נראה שיש שם סלון מרפסת ועוד חדר).

בכל אופן לא משתלם וכדאי לך לרדת מזה, עדיף לדבר עם אדריכלית שתמצא פתרון עיצובי בעמוד.

פורסם

תודה לכולם,

כרגע יש שם חדר והקיר של המרפסת נפתח לטובת הגדלת הסלון לצורת ר'.

מצד שמאל של הקיר המבני (20 סמ) יש דירה זהה במראה.

הדירה לא לשיפוץ, אבל אין לי בעיה לשים 10K-15K בשביל להחליף את הקיר בתומכה צמודת תקרה (שאפשר להסתיר עם בניית גבס).

משכנתא זה קל

פורסם

אם יש מעליך דירה, אפשר לאמר שתשכח מזה.

היו דברים מעולם, דבר כזה כולל אישורים ובניה יעלה סביב 20 אלף, עם דירה מעל - הרבה יותר אם בכלל מישהו יאשר

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
תודה לכולם,

כרגע יש שם חדר והקיר של המרפסת נפתח לטובת הגדלת הסלון לצורת ר'.

מצד שמאל של הקיר המבני (20 סמ) יש דירה זהה במראה.

הדירה לא לשיפוץ, אבל אין לי בעיה לשים 10K-15K בשביל להחליף את הקיר בתומכה צמודת תקרה (שאפשר להסתיר עם בניית גבס).

יותר לכיוון ה-40-50 אלף שקל, לא חושב שמשתלם לעשות דבר כזה רק כדי להוריד עמוד, עדיף להפוך אותו לחלק מהעיצוב.

פורסם

מעצב פנים טוב יכול ליצור מהעמוד הזה סנטר-פיס של כל הבית.

צריך מעוף והרבה חשיבה יצירתית.

תלוי מה אתם אוהבים.

אם אוהבים ירוק בבית, אין בעיה למקם אדנית צרה עם מטפס עם פרחים יפים שיטפס מסביב לעמוד.

אפשר גם על כל החזית של העמוד (לכיוון הסלון) לשים אקוריום יפה.

אם אתה אספן של משהוא (כלי עבודה, שלטי פרסומת, נקנקיות ישנות) אפשר להציג את האוסף על העמוד.

כל אלא (ועוד הרבה דוגמאות) יגרמו לעמוד שכולם יגידו עליו "מה זה העמוד הזה שתקוע בסלון?" לעמוד שכולם יגשו אליו ויהנו ממנו.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לא מסתדר לי שיש לך עמוד 20/20. התקן המינימלי הוא 20/30 אבל בגלל שזה בניין ישן, יכול להיות שהתקנים היו שונים.

ככלל, עמודים מחזיקים קורות (העומס מהקורות יורד דרך העמודים לרצפה). יכול להיות שיש אפשרות לבנות עמוד חדש במקום שפחות יפריע לך בכך תוכל להקטין את חתך הקורה שתצטרך בכל מקרה להוסיף.

את הקורה תוכל לחפות בבניית גבס ובכך תקבל קורה במרכז החדר שצמודה לתקרה. יפה זה לא יהיה אבל זה הרע במיעוטו.

יש לקחת בחשבון גם את התיקון שתצטרך ברצפה. כן, אני יודע שזה זניח אבל בסוף התהליך אתה מגלה שחסר לך 4 אריחים ואתה מתפשר על משהו דומה.

מה שכן, כ"כ התעצבנתי עליו שהוא לא עונה אז שאלתי אותו אם הוא רוצה למצו# לי אז הוא ענה שהוא נעלב והוא לא מדבר איתי יותר, הזכיר לי את אישתי :lol:
  • תוכן חדש...