Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3687 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב VW בן שנה וחצי. תכף טיפול 30K.

אני שוקל ללכת למוסך מורשה אבל לא של היבואן (שיקלול של טיב שרות ומחיר).

מה הדין מבחינתי אם (ח"ח) אצטרך לממש אחריות כשלהי על הרכב מצד היבואן?

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

לא מומלץ בכלל ובעיקר בVAG עם שילוב של TSI וDSG.

צמפיון יחכו לך בפינה במקרה של תביעת אחריות למרות שהחוק לצידך.

הדבר מקבל תוקף נוסף גם לאחר לאחר תום האחריות הרשמית במקרה של "אחריות רצון טוב"

S60 Rdesign

פורסם

לא מועדד והאמת שחשבתי ככה ובכל זאת.

על הדרך - יש המלצות מנסיון אישי למוסך מורשה יבואן באזור השרון / צפון ת"א (הרצליה, רעננה, כ"ס ושות')?

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

כיף להיות לקוח שבוי.

אבי קיבל הצעה מצמפיון על סך 2200שח, לטיפול 40 אלף. רק על פלאגים רוצים 800שח לפני עבודה.

לגבי מוסך אחר, ממליצים כאן על מוסך רון בת"א.

פורסם

אם אני לא טועה זה גם ככה יהיה טיפול אחרון שלך בתקופת האחריות, למען השקט הנפשי שלך,תוסיף עוד כמה שקלים עכשיו למען עתיד שקט יותר, רק כדי להיות בטוח.

ככה אני עשיתי עם הסקודה שיש לי בבית...שנתיים ראשונות טיפלתי בצ'מפיון, ברגע שלאוטו נגמרה תקופת האחריות יצאתי משם.

פורסם
כיף להיות לקוח שבוי.

אני עדין מעדיף אוטו חדש בחניה.

בשביל ההתעסקות יש לי גם אחת בת 15.

שנתיים ראשונות טיפלתי בצ'מפיון.

ב-VW זה 3 שנים.

עוד שנה וחצי למנייאק.

(אני עוד יותר מתבאס כי אני גם יודע כמה עולה לטפל לבד בבית עם החלפים הכי טובים).

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

עדיין הייתי נשאר אצל צ'מפיון, נשארו לך כנראה עוד 2 טיפולים שם ששתיהם יהיו טיפולים "קטנים", מקסימום יהיה לך גם להחליף שמן ברקס.

את הטיפול הגדול הראשון [60,000] אתה תעשה כבר מחוץ לאחריות שהוא כולל פלאגים וגם פילטר אויר אם אני זוכר נכון בנוסף לשמן ופילטר שמן שאותו תוכל לעשות עצמאית בבית או אצל רון.

פורסם
הרכב VW בן שנה וחצי. תכף טיפול 30K.

אני שוקל ללכת למוסך מורשה אבל לא של היבואן (שיקלול של טיב שרות ומחיר).

מה הדין מבחינתי אם (ח"ח) אצטרך לממש אחריות כשלהי על הרכב מצד היבואן?

חוקית, אתה יכול לטפל בכל מוסך מורשה מטעם משרד התחבורה. לטובת האחריות, אתה חייב לשמור חשבוניות עם פירוט של החלפים והנוזלים שהשתמשו ברכב ולטפל על פי הוראות היצרן. במקרה של אירוע אחריות, אף מוסך מורשה ברשת היבואן לא יתכחש לך ובתנאי שתציג את החשבוניות. כמובן שכל נזק שנגרם עקב טיפול במוסך מחוץ לרשת הוא באחריותו.

עכשיו נשאלת השאלה האם זה כדאי כלכלית.

1. ברשת אתה מקבל אחריות של שנתיים (!) לכל חלק מקורי והעבודה שבוצעה בגינו. במוסך אחר שלושה חודשים על פי חוק מכר.

2. מוסך ברשת מקבל כל הזמן עדכונים על עדכוני תוכנה ותיקונים שהיצרן דורש לבצע במסגרת אחריות בעת טיפול בקרה שנתי. לאף מוסך אחר אין את המידע הזה.

3. ברשת קיימת אחריות רצון טוב של היצרן שנמשכת לגבי מיכלולים מסויימים אפילו עד 10 שנים! בפולקסווגן היא נקראת SAGA והברור מול היצרן מתבצע אך ורק לטובת לקוחות נאמנים שמטפלים ברכב רק במוסכי הרשת. המוסך מקליד מספר שילדה וקילומטארג׳ ומקבל תשובה און ליין מיידית לגבי הזכאות. אחוז השתתפות בחלפים, בעבודה או בשניהם יחד. הזכאות משתנה כל הזמן על פי דיווחי און ליין שהיצרן שואב מכל מוסכי הרשת ברחבי העולם! את הזכאות קובע היצרן ולא היבואן!

אישית אני מטפל רק במוסכי יבואן וזה מהסיבה הפשוטה שאני מתייחס למחיר הגבוה יותר כאל פרמיית ביטוח. כל כך הרבה פעמים הרווחתי מזה, שכלכלית ממש היה כדאי לי וגם המכוניות שלי תמיד היו מעודכנות מבחינת תוכנה ושיפורי יצרן.

קיבלת כאן גם דעות אחרות אבל להערכתי עכשיו יש לך המידע המלא.

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם (נערך)

זה שמה של מערכת ממוחשבת בינלאומית של פולקסווגן לבירור זכויות אחריות והשתתפות יצרן בתביעות לאחריות בשימוש דילרים ומוסכים מורשים ברשת הבינלאומית.

אני לא יודע מה משמעות ראשי התיבות, אבל הנה מצגת לסוכנים שמצאתי ברשת.

http://www.centroidcafe.com/downloads/saga%20training-1.pps

עריכה אחרונה על ידי primekart

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם

בתיאוריה - הכל יפה וכו'.

במציאות - לפעמים הדברים טופחים על פנינו והעניין הופך לסאגה גם.

(כבר דובר על יתרונות תיאורטיים של מוסכי יבואן. כבר דובר גם על מוסכים מתמחים שנותנים שרות עוד יותר טוב מהראשונים. עובדה).

alfa 156 2.5.

פורסם (נערך)

זו ממש לא תאוריה והניסיון האישי שלי הוא של עשרות שנים מול מוסכי יבואנים. מוסך ברשת יבואן (של כל מותג, לא רק פולקסווגן), יעשה הכל על מנת לשרת לקוח ותיק. מערכת דומה קיימת אצל כל יצרן רכב ובעל המוסך יפנה ויברר אם קיימת אחריות מורחבת על מכלול תקול.

אין אף מוסך מומחה, מתמחה, או סופר-מקצועי בישראל שיש לו גישה למידע הפנימי של היצרן ויש לו היכולת לבצע עדכון תוכנה במחשבי הרכב (ויש הרבה מחשבים).ואפילו לא פעולה פשוטה שקשורה בטיפול באימובילייזר כאשר מבצעים התאמת מפתח מקורי.

אין אף מוסך כנ״ל בישראל שיש לו מידע שוטף עם הנחיות יצרן והספקת חלפים בחינם לביצוע שיפורי מכלולים שהיצרן מאתר שיש צורך לטפל בהם במהלך טיפול בקרה שנתי. ( ואני לא מתכוון לריקול!).

מוסך כנ״ל יכול להיות מנוי על מקורות המידע של יצרן הרכב תמורת תשלום והוא יכול לרכוש מחשבי דיאגנוסטיקה מקוריים וכלי עבודה יעודיים, אבל כל העבודה שלו היא פאסיבית אוף-ליין ללא פעילות אקטיבית אל מול מחשבי היצרן.

יחד עם זאת, לבעל רכב בן 8-10 שנים ומעלה, בהחלט יש מקום להערכתי לגשת למוסך מתמחה מהסיבה הפשוטה שאין עוד יתרון כלכלי ״בתשלום הפרמייה״ שציינתי למוסך רשת. לרכב ישן לרוב אין עוד תמיכת יצרן במסגרת אחריות וגם קיים רצון להשקיע פחות בחלפים מקוריים יקרים אם יש תחליפיים טובים בהשג יד.

עריכה אחרונה על ידי primekart

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם

לי יש רכב בן חודש, וכבר התחלתי להתעניין לגבי עלויות מטורפות.

הגעתי למסקנה שכל מוסך מורשה יכול לתקן, ואני רק צריך לשמור קבלה של חלפים מקוריים.

הגעתי למסקנה שהשירות שאני יקבל אצל מוסכניק בודד משועמם, בחיים לא יהיה אותו שירות שאני אקבל אצל מוסך של החברה שבשעה 10:00 בבוקר יש בו 40 רכבים שמחכים לטיפול ואין לך אפילו מקום לחנות שם.

והגעתי למסקנה שטיפול ראשון מומלץ לעשות כי עדיין מדובר בסכום לא יקר (יחסית), משם המחירים מתחילים לטפס והטיפול השלישי והאחרון הוא הכי יקר, כי זה הזמן האחרון לדפוק את הלקוחות ולגרום להם לא לחזור בחיים.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

• תוכן חדש...