Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3669 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המיקרה ממש לא חזקה יותר.

בכול מבחן ציינו למשל שהספייס סטאר מעט זריזה יותר עקב מהמשקל נמוך יותר,והשברולט זריזה מהספייס סטאר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני עם 2.0 ליטר טורבו ובין עירוני עם בת זוג ומזגן בשיוט קרוז קונטרול עושה 14.5 לליטר ובעירוני 9 או 10 תלוי.

שתבין כמה בלוף רוב המנועים הקטנים האלו מבחינת צריכת דלק.

איזה בלוף? אתה מגיע בשיוט ל14.5 הספארק תגיע קרוב ל1/18.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

מדובר על מספרים לא נכונים ברוב המקרים אם בכלל.

רובם מסתמכים על המחשב, אף אחד לא נוסע כמעט ומתדלק אחד לאחד באותו המסלול ויודע לתת לי סטטיסטיקה מדוייקת, למעט בודדים כאן בפורום באמת, תוואי הנסיעה שונה בכל פעם לרוב.

הספארק כפי שנבחנה בהמון מבחנים ומקרים, מציעה בקושי 1-16 עם מזגן ובין עירוני לרוב, אז הפער לא באמת גדול.

להגיע ל "קרוב" ל 18 זה אומר לנסוע על 90 ברכב לבד ללא מזגן.

ידוע ששברולט ספארק, קיה פיקנטו וכו' צורכות דלק ולא קצת, ההשוואה שלי הייתה שבמנועי אטמוספריים קטנים כגון ה 1.2 ו 1.0 הם לא בדיוק חסכוניים במיוחד מחוץ לעיר ויש לכך סיבה גדולה, אלה אם כן זאת תיבה ידנית 6 הילוכים.

מנועים מוגדשים 1.2 טורבו ו 1.4 טורבו שיש לחברים אכן עושים צריכה של 1-18 ואפילו 1-20 בשיוט נינוח ב 90-100 מחוץ לעיר עם תיבות של 6 הילוכים.

הינה קח כתבה על תביעה יצוגית ב 2011 לגבי הצריכת דלק של הספארק והיו עוד הרבה.

http://www.themarker.com/dynamo/cars/1.1569633

כמו כן, ברגע שתפעיל מזגן, תקח תיבה אוטומטית הספארק בחיים לא תגיע לנתון הזה וכאן אמרתי, שתראה תהבדל בפועל בין רכבים עם מנועים גדולים מוגדשים לבין מנועים קטנים, לקחת לכיוון אחר.

עריכה אחרונה על ידי Automatic1
פורסם

מציע לך לשקול גם את הפיג׳ו 108 הידנית, היא עם מנוע 1.2 ולאחרונה נמכרה במבצע מאוד אטרקטיבי בלובינסקי (כל שני וחמישי יש מבצע אחר...) את הפיאט פנדה שבמחירה כיום, נותנת פייט רציני למתחרות. המיקרה הידנית אולי על הנייר מציעה הרבה אבל בצעתי בה נסיעת מבחן בזמנו, העברת ההילוכים קשה ומעצבנת, הרעש של המנוע לא מהנעימים (גם ענין של בידוד רעשים) והיא לא באמת סופרמיני כמו לדוגמה איביזה. היא בין סגמנטים (לפחות מבחינת גודל חיצוני), כמו הסוזוקי ספלאש.

פורסם (נערך)

יש רק עניין קטן,אני קיבלתי את הספארק למבחן לפורום וחישבתי את צריכת הדלק בצורה ידנית.

כך ש1/16.5 ממש לא מושג בתנאים שציינת אלא עם מזגן+שני אנשים ונסיעה לא ממש חיסכונית.

אם הייתי נוג כמו שציינת אני בטוח שהייתי מגיע ל1/18.

הטעות שלך שזה לא תיבה אוטומטית כמו לפיקנטו אלא רציפה.

ומה תגיד שעל הספייס סטאר בשיוט אני מקב— 1/21/22היא עם מנוע 1.2 ואני ממש לא נוסע על 90.

עריכה אחרונה על ידי yulianx

פורסם

יוליאן אני כלכך רוצה לראות אותך קונה שברולט או קיה (או יונדאי )...

אתה מהלל אותן אבל בוא נראה אותך קונה לעצמך אחת וחי עם הצריכת דלק שלה

פורסם

לי הספארק לא מתאימה בגלל תא מטען קטן,ובגלל שבמחיר שלה הייתי לןקח את האיביזה.

אם לא שני הגורמים הללו,בהחלט הייתי קונה אותה.

פורסם
לי הספארק לא מתאימה בגלל תא מטען קטן,ובגלל שבמחיר שלה הייתי לןקח את האיביזה.

אם לא שני הגורמים הללו,בהחלט הייתי קונה אותה.

איך אתה אומר שלא היית לוקח את הספארק כי במחיר שלה יש את האיביזה.

אם זה היה המצב ברור שגם אני הייתי הולך על האיביזה אבל הם בכלל לא באותו קבוצת מחיר.

אולי הדגם הכי מפואר של הספארק אוטומטית עולה כמו האיביזה הכי פשוטה וידנית .

פורסם

כמובן,התכוונתי לגירסה האוטומטית LTZ.

רק שהוא דומה במחיר לאיביזה אוטומטית ולא ידנית.

פורסם
כמובן,התכוונתי לגירסה האוטומטית LTZ.

רק שהוא דומה במחיר לאיביזה אוטומטית ולא ידנית.

אתה מתכוון לאיביזה החדשה מנוע 1.0 110 כ"ס?

פורסם

אכן עם המנוע 1.0.

פורסם
יש רק עניין קטן,אני קיבלתי את הספארק למבחן לפורום וחישבתי את צריכת הדלק בצורה ידנית.

כך ש1/16.5 ממש לא מושג בתנאים שציינת אלא עם מזגן+שני אנשים ונסיעה לא ממש חיסכונית.

אם הייתי נוג כמו שציינת אני בטוח שהייתי מגיע ל1/18.

הטעות שלך שזה לא תיבה אוטומטית כמו לפיקנטו אלא רציפה.

ומה תגיד שעל הספייס סטאר בשיוט אני מקב— 1/21/22היא עם מנוע 1.2 ואני ממש לא נוסע על 90.

אם המספרים האלו זה בשוט של 100 ק"מ ב 100 קמ"ש ובתדלוק אמיתי ואיפוס ותדלוק, זה מספר מכובד.

אם זה לפי מחשב הרכב, לא רציני.

תדלק מלא, אפס, סע בשיוט לדרום וחזור ותדלק ואפס, במידה ואלו הם המספרים בפועל, שים לב, בפועל, נשמע מכובד מאוד מכיוון שאלו נתונים של רכבי דיזל 1.5 טורבו ידניות עם 6 הילוכים. לגבי ה 22 ק"מ לליטר בשיוט שלא ממש על 90, בטח אתה מקבל את זה על 140 בשיוט הא ? ;)

פורסם

מהירות גם הייתה יותר מהירה מ 100 קמ"ש וכללה לא מעט עקיפות,ולפעמים גם 100 תלוי בעומס בכביש שהיה.

כמובן שתמיד גם ברכבים שקיבלתי למבחן וגם לספייס סטאר הכול מחשוב תמיד ידני בצורה שציינת,בספייס הנתונים מתייחסים לנסיעה למרחק 500 ק"מ ממעלות לבאר שבע וחזור דרך כביש 6.

בספארק המרחק היה 160 ק"מ.

אני לא מבין למה אתה מתפלא שבבין עירוני הרכבים הקטנים מקבלים צריכה דומה לדיזל,יש לך מנוע בנפח קטן ומשקל הרבה יותר קל מרכב דיזל ממוצע,למה שלא יהיו חיסכוניות?

ולא לא נסעתי רוב הזמן ב140 אלא באזור ה 120,אל תשכח שבמיצובישי גיר רציף במהירות 120 הסלד בערך 2300 ככה זה נמוך.

• תוכן חדש...