Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בחם יד נעול? הייתכן?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7806 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

ברשותי בראבו 97 ידנית.

לפני מספר ימים (חמישה) בעת אימוני לגימיקאנה אשר נערכה בשפיצרינג (ואליה לא הגעתי בסופו של דבר...) תרגלתי הרמת אמברקס לעצירה צידית (ההגדרה הצה"לת נראה לי:).

מאז אותו מקרה אני מרגיש שהאוטו לא סוחב - עצור כאילו, עולה ל2800 סיבובים במאה קמ"ש (אני לא זוכר כמה יה קודם האם מישהוא יודע את הנתון הנ"ל?) בעיות ביציאה מהמקום- מעין רעש מוזר ואינו מתדרדר בירידה למרות שהוא בניוטרל או קלאצ' לחוץ, כמו כן מאוד קשה לדחוף אותו במישור כאשר הוא בניוטרל...

הרעיון היחיד שאני מצליח לחשוב עליו הוא שהאמברקס עדיין נועל מעט את הגלגלים, הנורה אינה דולקת אך זהו הרעיון היחידי שלי.

האם יש עוד רעיונות או דרך לפתור ו\או לגלות את מקור הבעיה???

תודה מראש

אדם

...Spead is nothing without Control

פורסם

2800 סל"ד ב100 קמ"ש זה בסדר גמור - אבל לא נראה לי שזה מהווה אינדיקציה מאחר וסל"ד/מהירות הן פונקציות של יחסי העברה בגיר.

לא יודע אם יכול להיות מצב שהכבל בלם יד נתקע ולכן מושך את התופים אך אתה יכול לבדוק בכמה בדיקות מאוד פשוטות.

לדוגמא - חנה בעלייה מתונה והורד בלם יד, בדוק האם האותו מתדרדר (בעלייה מתונה/חלשה - די בכוח בלימה קטן כדי למנוע התדרדרות) הרכב מתדרדר לו - נראה לי תקין...

חוץ מזה שאם הספקת לסוע 100 קמ"ש ואני מניח שלא למספר מועט של דקות - גם אם הברקס היה נתקע - אני מניח שממזמן היה נשרף אן לפחות נאכל טוב טוב עם הרבה ריח רע...

אולי עקב ההתעללות ברכב - ניגרמה תקלה כל שהיא שלווא דווקא קשורה במערכת הבלמים...

מה עוד עשית?

פורסם

הרכב עבר אימונים כמיטב יצירי הדמיון של מדריכי בית הספר לנהיגת שודים של צה"ל (או שמו הפחות ידוע בית הספר לנהיגה עירונית מבצעית)

בירידה קלה הוא אינו מתדרדר וגם קשה לדחוף אותו במישור כמו שכתבתי, אני שולל כמעט כל סוג אחר של בעיה מכיוון שהרכב עבר טיפול 120K לפני שבוע וחצי...

ביציאה מהמקום יש מעט רעש של ברקס ולפעמים אפילו ריח חריכה קל - לא תמיד אופציה נוספת שחשבתי עליה היא בעיה בקלאץ' \ גיר אבל אני מקווה שלא זו הבעיה...

...Spead is nothing without Control

פורסם

בלם היד במכונית פועל על הגלגלים האח'.

הרם הרכב על מגבה (ג'ק), שחרר בלם היד ונסה לסובב הגלגל האח' שצריך להסתובב בקלות.

לאחר מכן בדוק בצד השני. אם אכן הגלגלים תפוסים גש למוסך לפרוק גלגלים ותופים ובדיקת המע'.

(בדיקה נוספת-אתה נוסע מעט ברכב מבלי לבצע בלימות ואח"כ גע בחישוקי הגלגלים ואם הם חמים אז הבלמים אכן תפוסים).

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

לי נתפס הבלם יד (אצלי קידמי, לאונה) ביהוד (העיר השכנה).

חשבתי כבר שנשרף לי משהו קריטי במנוע. בהתחלה האוטו לא סחב כמו שצריך ואז כשניסיתי להעביר לשלישי האוטו בעזיבת הקלאץ' ממש בלם! והיה ריח מסריח של מתכת שרופה.

התקשרתי לאבא שלי , הוא הגיע, איבחן שזה ההנדברייק, ובדרך פלא האוטו הצליח לסחוב קצת יותר (כנראה בלי כוונה שחרר יותר את הבלם :smile: ) והצלחתי לנסוע למוסך (גם על כביש מהיר).

עולה גרושים לשחרר. במחיר של בדיקה רגילה. היום ההנדברייק בולם טוב את האוטו והוא לא זז כשההנדברייק מורם (במקרה ומישהו חושב שאולי הבלמים הקדמיים אצלי ניזוקו).

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם
למה שהבלמים הקדמיים יינזקו?

אלו, בלם היד פועל רק על האחוריים, לא כך?

בליאונה הישנות הבלם יד פועל על הבלמים הקדמיים

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם
בליאונה הישנות הבלם יד פועל על הבלמים הקדמיים

אין ממש לאונה ישנות, (מבלי להתייחס ל'גראנד לאונה' שהדגם שלה יותר חדש מהלאונה שלי) הלאונה שלי היא מודל 89 והיא למעשה הדגם האחרון של הלאונה הישנה והטובה.

אם כבר לאונה ישנות, אז אפשר לקרוא לסובארו פשע (80'-85') ה'לאונות הישנות'.

וכן אצלי הם קדמיים כמו שאמרתי, אמרו לי שהנדברייק קדמי אמור לפעול יותר טוב בתור בלם ראשי (במקרה והברקס בדוושה לא פועל) מאשר אם היה מאחור.

כתבתי:

"בהתחלה האוטו לא סחב כמו שצריך ואז כשניסיתי להעביר לשלישי האוטו בעזיבת הקלאץ' ממש בלם! והיה ריח מסריח של מתכת שרופה. "

התכוונתי שהאוטו בלם עם עזיבת הגז, שכן עם עזיבת הגז ולחיצה על דוושת המצמד האוטו למעשה היה ב"ניוטרל" וכך עם פחות התנגדות הוא בלם יותר מהר.

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

וכן אצלי הם קדמיים כמו שאמרתי, אמרו לי שהנדברייק קדמי אמור לפעול יותר טוב בתור בלם ראשי (במקרה והברקס בדוושה לא פועל) מאשר אם היה מאחור.

אכן כן.

הדבר נגרם מכך שבעת הבלימה רוב משקל הרכב עובר לחלקו הקדמי, ולכן לאופנים הקדמיים השפעה משמעותית יותר בבלימה.

לפחות כך נאמר לי פעם.

אם יש טעות בדבריי, אשמח אם תתקנו.

לילה טוב,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

• תוכן חדש...