Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3721 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני ממשיך בחיפושיי אחרי i20 ונתקלתי ברכב במצב טוב אך עם תאונה כנראה רצינית (בשביל זה אתם פה להגיד לי)

uploadfromtaptalk1462188213604.jpg

זה הדוח מהמוסך וכל מה שהוחלף:

דלת קידמית שמאל

מראה שמאל

מגן (לא יודע איזה) שמאל

כנף קידמי שמאל.

פנס ראשי שמאל.

תומך מגן קידמי שמאל

תומך מגן קדמי שמאלי צדדי.

שפם לפנס ראשי שמאל.

בולם קידמי שמאל.

משולש קידמי שמאל.

קצה הגה.

גשר מנוע קדמי תחתון.

מוט סטביליזר.

עד כמה זה נורא? המוכרת זוכרת שהיתה ירידת ערך כלשהי אך לא זוכרת כמה, איפה אפשר לבדוק מהי ירידת הערך?

בכלל, ברמת ההחלפות שהיו, זה נורא או שכל הרשימה הזאת מסתכמת במכה שהיא קיבלה מקדימה מצד שמאל שהצריך החלפת דלת וכנף וכל השאר זה בא יחד איתו?

האם יש בעיית בטיחות ברכב לאחר תאונה כזאת?

תודה לעוזרים

פורסם

לא הייתי מתקרב לרכב כ"כ נפוץ שעבר תאונה חזקה, שלדה או לא. הרי יש עוד כמה מאות רכבים למכירה שלא עברו שום תאונה - אז למה להתקרב לזה?

אם למשל אתה מקבל את הרכב הזה בחצי ממחיר המחירון, אז אולי יש פה משהו שממתיק את העסקה - אבל כשכל חברת ליסינג תמכור לך רכב כזה בהנחה של 20-27% מהמחירון, ומוכר פרטי יהיה צריך לחתוך בעצמו גם חתיכה נדיבה מהמחירון - החיתוך של המוכרת חייב להיות בבשר החי.

פורסם

ראשית תודה על התשובה המהירה.

שנית מסתבר שהרכב הזה כמה שהוא נפוץ ככה כמות הנוכלות שנתקלתי בהם פשוט בלתי נתפסת.

לגבי חברות ליסינג, כל חברה שאתה נכנס אליה, ראשית פותחת מחירון (לוי יצחק כמובן) נצמדת למחיר שהספרון מציג וזהו, ועוד מסבירים שהמחירון "מאפשר" לרכב ליסינג לנסוע כמה אלפי ק"מ יותר מרכב פרטי בלי פגיעה במחיר.

בסופו של יום שאני מוצא רכב מאדם פרטי עם נסועה נמוכה וטופל בצורה יסודית (כבעל רכב חברה אני ראיתי בדיוק איך ואיפה טיפלו ברכב), אני כן מברר פרטים וזאת הסיבה שפניתי אליכם בשאלה כולל פירוט התקלות.

תודה רבה

פורסם

חלק מהחיסרון בזמן רכישה של רכב פופלארי.. זה שהוא נמצד למחירון.

חלק מהיתרון של מכירה של רכב פופלארי.. זה שהוא נמצד למחירון.

אתה לא מפסיד, גם כשחברת ליסינג פותחת מחירון.. אז בשיקלול של הפחתה ליסינג + קילומטראז׳

לא מרוצה מדיל שקיבלת בחברת ליסינג אחת? לך לאחרת. עדיין לא מרוצה? תמצא אקזמפלר אחר.

אבל בשום אופן אל תתפשר בצורה כזו במיוחד לא כשמדובר ברכב כה פופלארי שניתן למצוא בקלות אקזמפלר אחר.

פורסם

הוחלפו חלקי היגוי ומתלים, כנראה שהתאונה הייתה חזקה.

בתיקון הזה יש הרבה מאוד עבודות פחחות וצבע. קשה להאמין שהצליחו לתקן את הרכב ברמה שתואמת לזו של בית החרושת.

כשתגיע למכור את הרכב זה יהיה קשה מאוד.

עדיף לשלם מחיר מופקע על רכב נקי מאשר לקחת סיכון עם רכב שעבר תאונה כזו, במיוחד שמדובר ברכב נפוץ.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

איזה שנה הרכב?

מתי היתה התאונה ומה השווי של הרכב היה באותה עת?

אומר זאת כיוון שסכום התיקון גבוה מאוד (כמעט 30K) ויש סיכוי/אפשרות שהרכב היה קרוב לאובדן להלכה ולהורדה מהכביש.

mx-5, audi a4, alfa 159.

פורסם (נערך)

שנת 2013 יונדאי i20 התאונה התרחשה בספטמבר 2015, היום המחירון לדגם הזה עומד על כ 64 אש"ח לפני שקלול של ליסינג.

אגב, יש דרך לבדוק האם רכב הוא אובדן להלכה? אני משער שחברות הביטוח משתפות בינהן מידע, האם לנו האזרחים הפשוטים יש אפשרות להגיע למידע הזה?

עריכה אחרונה על ידי dontsend
פורסם

לפי כמות החלקים שהוחלפו הרכב הזה אכל מכה רצינית. דלג לרכב הבא, חבל לשרוף מקום על השרת.

הסיבה שאתה רואה כל כך הרבה "צדיקים" היא כי ה I20 נמכרה בכמויות נכבדות לליסינג ואחוז אפסי בשוק הפרטי. זה משחק בעיקר לטובת מי שמחפש רכב זול, אבל אם אתה מתעקש על רכב כזה מפרטי אז או שתתעזר בסבלנות או שתפזול למתחרות הטובות יותר, לטעמי ה I20 הייתה בינונית עוד ביום השקתה.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מצטרף לדיעה - לא לגעת ברכב !

גם המוכרת אינה זוכרת % ירידת ערך (ויש כאן בוודאות). קצת מוזר.

אגב - צלחת נוי (יענו - טאסה) 519 שקל. כנראה מצופה זהב...

ומה זה שם ? - תקנה 309...? (אז כנראה נגרם נזק חמור ובוודאות, שלא יכלו להתעלם ממנו)

alfa 156 2.5.

פורסם

המחירונים של חברות הליסינג נתונים למיקוח. תחפש רכבים שמורים, תתמקח על 20% פחות מהמחירון ותגיד להם שאתה רציני. הם יודעים שיש לכל אחד מהמתחרים שלהם רכבים זהים.

לפעמים שווה להתפשר על 18% הנחה במקום 20-25% עבור רכב שהוא באמת שמור.

קח בחשבון שבמקור הרכבים האלה נרכשו בהנחה של 30% מהמחירון, כשמדובר על מחיר של רכב חדש לגמרי - דהיינו חברות הליסינג קיבלו את הרכבים האלה ב-30 אלף שקל פחות ממה ששילם מישהו בסוכנות. אין להן שום בעיה להוריד גם עכשיו חלק נכבד מהמחירון כי מראש הן קנו את הרכב בזול.

פורסם

תודה רבה על כל ההמלצות.

ירדתי מהרכב שהוצג פה ומחר אתחיל בסבב חברות ליסינג.

יש המלצות לחברות מסויימות?

מי חברת הליסינג שקשורה לכלמוביל, יבואן יונדאי (אני יודע שרוב חברות הליסינג קשורות ליבואן מסויים)?

תודה רבה

פורסם

כלמוביל מחזיקה בחברת הליסינג דביס אבל ממה שאני יודע היום מתעסקים שם במימון ולא בליסינג.

אם ינדאי זה הכיוון אז כלמוביל טרייד הוא מקום טוב להתחיל ממנו.

• תוכן חדש...