Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מסע אודיו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3733 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

"אבקש לקבל המלצה לקומפוננט לרכב פיג'ו 206. HU של פיוניר מדגם CXC5719, הקומפוננט יעבוד עם וללא מגבר חיצוני. הסכום שארצה להוציא הוא: 500-700 ש"ח פחות או יותר, יש שניה או חדש. ברור לי שהסכום שהוקצב הוא נמוך אך בכל זאתת הבקשה היא לסאונד חמים ודינאמי, ללא חריפות בגבוהים או ניסיון להבלטת תדרים כאלו או אחרים. עדיפות לרמקולים נצילים בשביל שיכלו להפיק צלילי ראוי בשילוב רק עם HU אך עם זאת בעלי "משקל" בסאונד ולא צפצפות למיניהם."

כך נראת דריסת הרגל שלי בעולם האודיו לרכב.תחילה רציתי להצטנע בקומפוננט שיחובר למקור, ללא הגברה, ללא חיווט מיותר ועם מקור פשוט מאוד. הפתיח הזה מגיע כי אני רואה את הלוחות מתמלאים ברכיבים של לקוחות מתוסכלים שאבדו בדרך ולכן חשוב לי לחדד את הנקודה של תוצאה יפה בהשקעה לא גדולה מידי. אולי אפתיע כמה ממכם אם אגיד שהמערכת נשארה צנועה, אולי לא צנועה מאוד אבל בהחלט צנועה. לא, לא תמצאו כאן רכיבים יקרים עם שמות מפוצצים ולא, לא שפכתי הרים של מזומנים ונכנסתי ללופ של החלפת רכיבים. מצד שני בטוח שגם לא הגעתי למערכת קצה ובהשקעה נכונה ובסכומים גבוהים יותר אפשר להגיע לתוצאה סונית שהיא בהחלט גבוה יותר. המוטו היה להוציא סכום כסף שבו אני מקבל תוצאה סונית ראויה לטעמי, עם זאת לא להכנס לחורים חשוכים ואודיופילים ולחפש עוד קצת בגבוהים, עוד ניואנס בפרטים, פחות מריחה בבאס ומיד מיקרו דינאמיקה לעילא ועילא וכו... נכון, אלו מאפיינים שמאוד מעניינים אותי אבל הם באים כאקסטרה, הם מעניינים כשרוצים להוציא הרבה מאוד כסף, אבל הם לא באים במקום. אדם שבונה מערכת יעשה טוב אם יכיר את טעמו, יצור תשתית טובה ונכונה ולאחר מכן ימשיך לצעוד באותו השביל ולמקסם אותו. אז תשתית יש, ניואנסים, תלת מימד, פרטים, באס שמתפתח יפה ושאר ירקות – יש! , אבל יכול להיות כמובן יותר..

עם מה אני עכשיו:

מדיבאסים: אטון 160.2, מקור: PIONEER prs 80, טוויטרים: SCANSPEAK Illuminator D2004/6020-מגבר: AUDISON SrX4, סאב: INFINITY kappa מונו:Prime - R500X1D ROCKFORDחיווט: AUDISON+לא ברור.

השילוב לטעמי נכון ותואם, הרכיבים מתאימים ומנגנים יפה יחד. הכיוונים גם על זה היה שווה להתעכב. למה? כי ככה סה"כ הרכיבים נשמע גדול מסכום חלקיו. לשיטתי, זה נכון כאן וזה נכון גם במערכות בעשרות אלפי שקלים. שמעתי מערכות אודיו ביתי יקרות להחריד שמנגנות זוועה ושמעתי מערכות יקרות שמנגנות מדהים, באותו החדר, באותם התנאים ועם אותו חשמל. מקורו של ההבדל היה בהתאמת הרכיבים, בניסיון ובידע של אותו אדם.

עם מה התחלתי:

קומפוננט: אטון 160.2 , חוברו למקור ישן מאוד של פיוניר (ללא הגברה) חיווט – לא ברור.

כל מיני אנשים:

בדרך נתקלתי במספר אנשים, כולל יבואנים, חלקם היו אדיבים ונחמדים, אחדים פחות ובחוויה

שלי יבואן אחד מוכר שמתחפש לאדם נעים הליכות וצנוע, הוא השקיע זמן רב בשיחות טלפון ארוכות תרם הרכישה בניסיון לדחוף מוצרים כבדרך נועם וחלקלקות לשון ולאחר המכירה נעלם, לא ענה לטלפונים ולא נתן שירות למוצר שנמצא תקול לאוזניי ולאוזני אדם נוסף המוכר בפורום. רק לאחר שבועות ארוכים מרגע המכירה נמצא הפתרון עם אותו יבואן, וזה לאחר דם ויזע מצידי בניסיון למצוא קשר ופתרון. גישתנו השתנתה כאשר הבין כי מספר גורמים מוכרים מהפורום יודעים על התנהלותו. אני מציין חוויה זו, כי גם היא יכולה להיות קשורה במסע שדרוגים בלתי פוסק. עדיף להתייעץ עם אדם בעל ידע שהוא איננו משווק של מוצרי אודיו, ולאחר מכן לבחור היטב ממי רוכשים.

האנשים הנחמדים והשתלשלות העניינים:

לאחר עוגמת הנפש והקושי ההתחלתי יצרתי קשר עם אדי, בשם הפורום שלו לנוספורס. אדי הוא מהאנשים, שבחרו פשוט לעזור באמצע הדרך וביוזמתו האדיבה נפגשנו. לאחר כמה דקות של שיחה והאזנה, הבנתי שאדי ואני חולקים כמה רעיונות משותפים בקשר לצליל. אדי האזין למערכת הבסיסית וכיוון אותה, לאחר האזנה קצרה הסברתי לו ממה אני מבסוט, ממה אני לא ולאן רציתי לקחת את התוצאה. מה שהפריע לי במיוחד היו הטוויטרים, (על הקרוסים המינימליים שהגיעו איתם ונראו כמו חוטים תלושים ממעגל חשמלי שמרכיבים בכתה ב או כאילו יוצרו במאמא) הם צורמניים ומצקצקים בגבוהים. מחוסרי פירוט ואינם מלאים. בעיקר מייצרים רעש ולא מוסיקה. גם לאחר החלפת מקור ל-PRS80 וגם לאחר שידוך סאב התוצאה לא השתפרה מספיק. בלית ברירה אדי ואני חתכנו תדרים בשביל לעדן את התוצאה שלאוזניי לא הייתה ראויה.

מהר מאוד הבנתי שהטוויטרים האלו לא יכולים להשאר. אצל חבר אחר האזנתי לטוויטרים של סקאן ספיק D2004, ובאותו המפגש אדי המליץ עליהם בחום וחשב שהם יתאימו לצרכיי, לגבי סאב, הלכתי לגמרי עם אדי ולגבי המונובלוק שם הלכתי עם ההמלצה של ישראל ג'וניור ואדי. ואתם יודעים מה, אדי האזין למערכת אבל הוא האזין גם לי ומכאן לדעתי ויחד עם הניסיון שיש לו הוא הצליח לקלוע לטעמי ולהציע לי רכיבים שלבסוף התאימו לי ולתוצאה שחיפשתי. אז כאן המקום להגיד לאדי תודה ענקית על שליווה אותי לאורך הדרך ורק לפני כמה שעות נפגשתי איתו על מנת להשמיע לו איך ההמלצות שלו נשמעות. אפתיע אתכם, את הכיוונים הפעם בצעתי יחד עם בת הזוג שלי (פסנתרנית וותיקה) , לדעתי שיחקה אותה בענק..

ההתקנה הראשונה הייתה כאשר ההגברה פאסיבית ובשנייה כאשר היא אקטיבית. ההתקנות נעשו אצל ישראל ג'וניור וזה המקום להגיד לו תודה רבה, גם הוא חלק בלתי נפרד מהמסע הזה. ההתקנות נעשו במחיר סביר בהחלט, ישראל מוכשר ומקצוען ולא פחות חשוב בן אדם זהב. המון הקפדה על פרטים מצדו, ללא פשרות מההתחלה עד הסוף.

פורסם

דופו היקר, (אני לא נוקב בשמך הפרטי כיוון שאין לי מושג אם זהו פרט שאתה מעוניין לחשוף)

אכתוב את נקודת המבט וההסתכלות שלי להיכרות בינינו ולתהליך אותו עברנו יחד.

אני כבר עם זכרון קטן מאוד מה קרה בשרשור המקורי ולמען האמת לא בטוח שיש לי כוחות לחזור לשם ולקרוא אחורנית ואני אפילו לא זוכר למען האמת אם התערבתי שם או לא ואם כן אז באיזה שלב או למה - זה לא משנה, הכל היסטוריה.

אכן, פנית אליי ומההתכבות אתך הבנתי שאני מתכתב עם בן אדם שמבין דבר או שניים בתחום - הבנתי שיש שם מוח שמסוגל לבצע תהליך של ניתוח נתונים והפקת מסקנות - דהיינו, למידה.

החלטתי שאני רוצה להפגש אתך בכדי להבין מה הבעיה באמת, איפה יש לנו כאן מכשולים שצריך או כדאי לפרוץ והאם הבעיה היא בציוד או בך.

הגעת עד אליי - שעת ערב מאוחרת, לילה ניתן לאמר, אני מסיים אימון - מצטיידים בבקבוק שתיה ומתיישבים ברכב שאני חייב לציין שמדובר במכונית אמנם עממית לחלוטין אבל אייקונית לחלוטין וגם שמורה בצורה בלתי נתפסת עם עיצוב אל-מותי בעיני.

הפעלת את המערכת וכבר זיהיתי שמעבר לסאונד הכל כך אופייני לסטים באזור ה1500 שקלים ללא כל בידוד אקוסטי והמיקומים הכל כך בעייתיים של המידבאסים ברכב הזה - סה"כ יש לך אוזן שמחפשת את העדינות, את החום בסאונד.

סשן כוונים בסיסי והגענו לתוצאה שהיא יותר "נכונה" מבחינת במה וגם יותר נעימה לאוזן אבל בהחלט שנינו הסכמנו שהטוויטרים הקיימים צריכים ללכת.

ולא - הציוד לא היה תקול, זה לא נכון - הציוד סה"כ היה בסדר גמור - מה שהיה תקול כאן לדעתי היו הציפיות שלך מסטי קומפוננט בטווח מחיר הזה שלחלוטין גם לא פגעו בטעם האישי שלך - יש מעט מאוד סטים ברמת מחיר הזו שכן היו יכולים לפגוע בטעם האישי שלך אבל זה לא היה אחד מהם.

לעומת זאת המידבאס סה"כ עושה עבודה טובה למדי.

לדעתי - היבואן איתו באת במגע בסופו של דבר עשה את הדבר הנכון - ללא קשר אם זה קשור אליי או לא - אני באמת לא יודע, באמת - אין לי מושג בכלל אם יש לזה קשר.

במקום להתנער מאחריות או במקום לקחת בחזרה את כל הסט הוא זיכה אותך חלקית ונשאר תקוע עם חלק מהסט אשר מכר לך ולא הטעים לדרישות הטעם שלך.

סה"כ הסיפור הזה נסגר יפה מאוד לדעתי, אבל מה שקרה באמת מאחורי הקלעים - אני לא מודע לזה ואני מבין שמשם מגיעה הביקורת שלך כלפיו.

סוף טוב, הכל טוב - מבחינתי.

ונעבור חזרה למפגש בינינו - אז אכן, פגשתי אדם צעיר בגילו וצעיר בנפשו והבנתי שיש לנו כאן סתירה קטנה כי:

מצד אחד אנחנו מחפשים כאן מקסימום תמורה במינימום מחיר.

מצד שני מדובר באדם עם נסיון רב באודיו ביתי בתחום ההיי-אנד והרגשתי כאן פזילה אוטומטית ומהירה מאוד לציוד יקר וסתם - ללא צורך בתוך רכב סופר מיני.

אז מה עשינו, איך קיבלנו החלטות?

כאשר הגעת אליי יחידת הראש כבר היתה PRS80 - וזו יחידת ראש ראויה ביותר וטובה - אין צורך להחליף אותה בייחוד לאור העובדה כי נסיון להכניס דאבל דין ברכב הזה יהיה מיותר וגם יקר וסתם.

אז HU - יש!

הגברה - האודיסון SRX סה"כ מגביר נקי מאוד ולא זיהיתי בעיה בהגברה גם כן - אז מגבר יש - אבל! בגלל ההחלטה שצריך להחליף את הטוויטר ורצוי גם לעבור לאקטיבי - צריך להוסיף מונובלוק לסיפור הזה.

אני זוכר שהיה בינינו דיון על מגבר 2 ערוצים היי אנד מול עוד אופציות ועשיתי ככל שיכלתי לשמור אותך על מונובלוק פשוט וטוב וזול כי באמת - לסאב וופר שגם המלצתי לך לרכוש (וזה אחד האהובים עליי והייתי עם אחד כזה חמש שנים נהדרות מחיי) מונו פשוט וסביר יעשה את העבודה.

והיהלום שבכתר - הטוויטרים - למה רשמת שלא נראה כאן שמות מפוצצים? סקאן ספיק זה "וואו" לא משנה באיזו ואריאציה והD2004 שקנית או שזה ה3004 הם מהטובים ביותר שיש - לא משנה שהמחיר שלהם הוא באמת לא בשמיים - סה"כ 115דולר ליחידה לפני מיסים ומשלוח לשמיים - אבל התוצאה שלהם, הCURVE הטבעי שלהם הוא מהנעימים יותר שניתן לקנות ולא משנה באיזה סכום.

התוצאה

אכן, "דופו" קפץ אליי היום לעבודה למספר דקות - התיישבתי במושב הנוסע, לא טרחתי בכלל לשבת במושב הנהג, אם מישהו שהוא אודיופיל אומר לי שהוא מרוצה מהכוונים - "במה" הוא כבר יודע איך היא אמורה להשמע, אז רק רציתי לטעום מהסאונד.

ומה ששמעתי היה שילוב של סאב וופר שתמיד יהיה לי געגוע בלתי מוסבר כלפיו עובד ונותן מהקסם המדהים שלו לסאונד - טונאלי, רך, נעים, עמוק - עונג של ממש.

וטוויטרים שהמחשבה הראשונה שעוברת לי בראש היא "דבש! אני רוצה כפית של דבש!"

והמידבאסים של ETON שהם מאוד אגרסיביים לדעתי היא בחירה טובה מאוד בייחוד אם אין בידוד ברכב - הם מהווים יתרון.

מה נשאר לעשות?

לדעתי - לבודד את הדלתות ולנסוע לשלום עד הרכב הבא.

וחוץ מזה אם יהיה רצון לשדרג סתם מתוך הכיף של להתחדש במותג יקר יותר ואם כבר אז חייב להיות טוב יותר - זה כבר מותרות אבל את המטרה ברכב הזה השגנו ובענק.

תהנה ידידי ותשמור על קשר!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

טום, תודה על התגובה. אני חלילה לא נגד שדרוגים, מסעותי בתחום האודיו הביתי יעידו על כך.

אדי שוב תודה ותודה על הדברים שכתבת ועל איך שתארת מנקודת המבט שלך. רק תיקון קטן לגבי הציוד התקול, כשאמרתי תקול התכוונתי לרשרוש בתדרים מסויימים שנבע מאחד הרכיבים, אגב לא הייתי היחיד ששמע את הרשרוש. למעשה חבר פורום אחר הפנה את תשומת ליבי לעניין זה. אבל זה לא כל-כך משנה לדעתי ולא מהות הסיפור :)

פורסם

מרגיש אהבל ששכחתי להזכיר מישהו מאוד חשוב בתהליך הזה. כועס על עצמי, טפיס חוסר תשומת לב, כמה דקות שהעלתי את הפוסט וכבר אי אפשר לערוך!

בואו אני אספר לכם סיפור על מתקין ברחובות שקוראים לו עדן. אין לי מושג מה שמו בפורום, אבל אחרי שהתקנתי את ה PRS80 פניתי אליו, האמת? לא ידעתי כלום על הפונקציוצ שלו.

טלפון לעדן והוא התפנה לעזור, קחו בחשבון שהוא התפנה לעזור לי אחרי שהייתי אמור לעשות אצלו את ההתקנה ולבסוף בגלל עומס עבודות קודמות עם לקוחות ההתקנה לא יכלה להתקיים באותו הזמן. למרות שלא התקנתי אצל עדן הוא מיד נחלץ לעזרתי.

הגעתי אליו בשעת ערב מאוחרת, הבחור פשוט לימד אותי את הפונקציות של המכשיר, אשכרה הדרכה לתוך הלילה וכיוונים. אגב יש כל מיני מתקינים שזאת כמובן העבודה שלהם להתקין, אז יש עוד משהו, יש לו גם אוזן טובה, ידע ולב רחב. אז תודה רבה עדן!

פורסם

הי, אני מבין שגם בנוסף לכך לא היה לי ידע מדוייק על הנעשה בזמן הזה והסט אשר נרכש בעצם הוחזר במלואו - סה"כ שירות יפה בסופו של דבר אין לי מה לאמר כאן - כמו שציינתי באמת, סוף טוב הכל טוב.

כיף לשמוע על חוויות טובות בתחום האודיו כאשר בשנת 2016 המציאות היא כי עדיין קשה למצוא בתחום הזה בעל מקצוע מקצועי ואמין.

אשמח לשמוע את שם העסק בו עדן המתקין עובד - כרצונך במידה ואתה מעדיף לא לחשוף פרטים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

היי אדי,

בכיף אפרגן לעדן וכמה שיותר. י אך אינני בטוח לגבי הפרטים, לכן אשאיר לו את הבמה באם ירצה לפרט.

פורסם
הי, אני מבין שגם בנוסף לכך לא היה לי ידע מדוייק על הנעשה בזמן הזה והסט אשר נרכש בעצם הוחזר במלואו - סה"כ שירות יפה בסופו של דבר אין לי מה לאמר כאן - כמו שציינתי באמת, סוף טוב הכל טוב.

כיף לשמוע על חוויות טובות בתחום האודיו כאשר בשנת 2016 המציאות היא כי עדיין קשה למצוא בתחום הזה בעל מקצוע מקצועי ואמין.

אשמח לשמוע את שם העסק בו עדן המתקין עובד - כרצונך במידה ואתה מעדיף לא לחשוף פרטים.

אני הוא עדן :lol:

קודם כל אני אציין שאני איני "מתקין" כמו שתואר פה בשרשור אלה בחור פשוט שאוהב את התחביב ובין היתר אני עושה התקנות כשיש לי זמן.

את הידע שלי קיבלתי מעבודה בגיל קאר, טורבו הדר ותדר מערכות לתקופה קצרה. וכמובן מ6 שנותי כאן בפורום ובעזרת גוניור.

כרגע אני לא עובד בתחום הרכב. אך התחביב והאהבה נשארו (יש שרשור על הסאב החדש שלי). שמחתי לעזור ואתה מוזמן לפנות אלי בכל עת :) אם אתה צריך עזרה, מה שאוכל לעזר אז בכיף. שמח לראות שהכל הסתדר לך בסופו של דבר.

פורסם

רק הולך ונהיה טוב יותר מרגע לרגע.

תענוג בסופו של דבר לראות איך חבר פורום חדש יכול היום להגיע לתוצאות כאלו במהירות מסחררת הודות לכזה מגוון קיים וזמין של

ידע, נסיון ונכונות מקיפה לעזור.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...