Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3803 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני יודע שיש כבר נושאים בנדון ועדיין . הולך להיות לי רכב מהעבודה שישמש אותי עבודה ויום יום מסחרי קליל. אבל סופי שבוע בא לי משהו קצת שונה . יותר נוח יותר כוח אני אוהב לטייל צפון דרום בקיצור הכל. מצד שני לא בא לי להשקיע יותר מדי לא ברכב לא באחזקה או ביטוחים. 01 אפשר לקנות בסביבות 10000 שקל .קצת ישור קו ולדעתי יהיה לי אחלה רכב . איך הוא מבחינת גניבות? כרגע יש לי כריזמה וגם אם אני אשאיר אותה פתוחה עם מפתח בסוויץ עדיין אף אחד לא יקח אותה.

דלק לא מעניין אותי .

האם יש עוד אופציות ? ראיתי שיש את ה 307 אבל הגיר שם בעייתי וממה שקראתי לא מתאים לנהיגה שהיא קצת מאמומצת מהרגיל.

האם האמינות טובה כמו הכריזמה ?

חיזוקים ,המלצות והתנגדויות יתקבלו בברכה.

עריכה אחרונה על ידי dani12
פורסם

1. איזה אוטו אתה מקבל מהעבודה?

2.בשביל אוטו לסופי שבוע כדאי לדעתי לבחור במשהו פחות בנאלי מגלאנט 2001 או מפיז'ו 307.

פורסם

בשביל אוטו לסופ"ש אפשר לשכור כל שבוע משהו מגניב אחר מחברת השכרה. לא צריך לקנות בשביל זה רכב ב-10K שצריך לבטח, לשלם עליו רישוי ולבזבז עליו זמן במוסכים מפעם לפעם.

פורסם

השכרה לא בא בחשבון . מסובך ויקר מדי סופש יעלה לי כ 600 שקל. מהעבודה כנראה יהיה ברלינגו ועוד ידני וגם לא שלי אלה של העבודה מה שאומר שאין לי עליה שום הוצאה אבל מצד שנימהיא לא רשומה עלי אז חופשות והעדרויות אולי יקחו לי אותה . טסט וביטוח עולה 3000 בשנה עוד 1000-2000 שקל לטיפולים ותקלות זה משהו סביר בשבילי . חשבתי על משהו יותר ספורטיבי אבל אין לי זמן או חשק למוסכים חלקים ותיקונים. רוצה משהו של תדלק וסע ושיהיה נוח עם כוח . כמו הכריזמה שיש לי עכשיו רק משודרג.

פורסם

מזדה 626 תיתן לך מענה מצוין. כוח, ישיבה , רחב, קרוז קונטרול, משענת יד, מקום בספסל אחורי, באגז מכובד, צריכת דלק שפויה ואמינות אין קץ. בעשיריה אתה יכול למצוא עד 2002 סביב 150-180 אלף ק"מ.

יש לרכב שוק, חפש אחת שלא עברה הרבה ידיים , מטופלת עם קמ נמוך ויש הרבה כאלה.. (הם לפני עידן הליסינג....)

הכל מניסיון של 626 שנת 2000 שהחזקתי 13 שנה

פורסם

איך הגעת ל-600 ש"ח? השכרה לסופ"ש של מאזדה 6 עולה 500 ש"ח...

מכוניות קטנות יותר כמו ספורטאז' או ג'וק עולות 450 ש"ח. וזה עוד לפני קופונים למיניהם שיש באתרים.

בהנחה ואתה לא באמת מדי סופ"ש יוצא לבלות עם הרכב, אני לא מצליח להבין איך רכישה של רכב ישן לטיולים היא עסקה משתלמת.

פורסם

לגבי הגלאנט: אני כמעט בטוח שכמו לתאומה שלה היונדאי סונטה ,יש לה שתי רצועות טיימינג. במקרה כזה כאשר הטיימינג נקרע המנוע גמור לחלוטין! הוא יעבוד תקופה קצרה ואז ימות בדרך כלל.

יש גל משקולות שאמור לאזן רעידות וכשהוא פוגש את הקראנק ימיו ספורים.

תבדוק טוב מאוד שלא נקרע הטיימינג מעולם, ושזה לא עומד לקרות!

אני אישית הייתי מעדיף את ה626 למרות שהגלאנט יותר אקזוטית.. ומשום מה נראה ביד 2. שהיא יותר זולה.

פורסם

תודה על העצה על המאזדה אכן לא חשבתי עליה בכלל ו אכן יש הרבה עם ק"מ לא גבוהה . לגבי רכב טיולים רוצה להיות ספונטני לא להיות תלוי בהזמנה מראש . פעם אחרונה שלקחתי רכב משלמה סיקס בהתראה של יום פוקוס מסריחה עתה לי יותר מ 600 שקל משישי עד ראשון ועד עם הגבלת ק"מ . בזבוז של כסף.

לגבי אמינות אני מאמין שאם מוצאים רכב שמור עושים לו ישור קו הוא יהיה אמין כל עוד זה יפני .

איך הגיר של ה 626 מבחינת אמינות ?

פורסם

אני דווקא לא ממליץ על ה-626 כרכב סופ"ש.

הייתה לי כזאת כשלוש וחצי שנים.

יש להם כמה מחלות ידועות ויקרות מאוד: תושבות מנוע וגיר שנקרעות פחות או יותר כל ארבע/ חמש שנים. החלפה שלכל אלה יכול להיגע עד ל-1200 שקל עבור מקוריות, ברכב הזה חובה מקוריות, כי תחלופיות לא עושות את עבודה.

המשולשים בעייתים ועדינים. לא זוכר כמה עולה להחליפם, אבל לא זול.

חוץ מזה הטיפולים השוטפים זולים, חוץ ממה שרשמתי למעלה, לא עשה לי בעיות. גיר מיושן ואמין, מנוע גם אמין אבל מתחיל לצרוך שמן לקראת 200,000.

לי הרכב לא היה כל כךנוח, אבל לבני משפחה אחרים היה מאוד נוח.

שלי נקנתה מאדם מבוגר,ואצלי ם ננהגה מאוד בעדינות.

בהצלחה בקניה.

פורסם (נערך)

אומנם מומחה גדול אני לא אבל זכיתי לנהוג ב 626 במהלך 13 שנה עד ממש לפני חודש. נסועה של 10,000 בשנה וזהו ניסיוני...

"המחלות ידועות ויקרות מאוד".. לדעתי קצת מוגזם. תושבות מנוע לא הולכות ברכבים אחרים? 4-5 שנים נשמע לי סביר לגמרי, לא??? משולשים? לא ככ יקר. בדכ אם אני זוכר נכון זה מסתכם בגומיות. שוב כמה מאות שקלים. בלאי גבוה יש לכל המכוניות מהשנתונים האלה. ל 626 יחסית פחות ואפילו הרבה פחות מאחרות. "יקר מאוד", לא יודע כמה זה במכוניות האחרות מאותן שנתונים אבל נראה לי לא הרבה יותר לא? כל ביקור שלי במוסך, שבד"כ היה לטיפולים שוטפים (ופעם ב טיפולי בלאי כגון: תושבות, תפוחים, משולשים ושאר ירקות) לא נגמר ביותר מכמה מאות שקלים. גם תושבות, גם משולשים, לדעתי המוסכניק שלי אף פעם לא שם לי תושבות מקוריות רק חלופיות. אני לא יודע מאיפה המסקנה שלך לגבי החשיבות שבמקוריות.

אני מעריך בגסות שבשנה קלנדרית אחת ההוצאות על הרכב בממוצע כולל טיפול 10, בלאי כזה או אחר, צמיגים או רדיאטור או מצבר לא עלו על 2000 ש"ח בממוצע.

הגיר אף פעם לא עשה בעיות - אף פעם. צריכת שמן היתה מטיפול 10 לטיפול 10 והרכב שלי עשה 170 אלף.. לי הרכב היה נוח מאוד, יושב על הכביש כמו שצריך. אולי החסרון שלו כמו רבות אחרות מאותה התקופה שהוא יושב על הכביש, נמוך.

הרכב שלי טופל במוסך שלום את זליצקי בחולון, תחת ידיו האמונות והמקצועיות של יעקב זליצקי. הוא ישמח להציג את עלויות הטיפולים הנ"ל.

עריכה אחרונה על ידי doronli
פורסם (נערך)

הגאלאנט אוטו מצויין, אמינות שלא מוכרת לי משום רכב אחר.

יש לנו אחת שנת 99, אצלנו כבר 14 שנה, היום עם 280 אלף ק״מ, גם היום נוסעת כמו גדולה ומשרתת סטודנטית ללימודים.

וזה רכב מאוד לא מפונק אצלנו, היה אצל אמא שלי, עבר לאחותי הגדולה, חזר לאמא שלי ועבר לאחותי הקטנה, אפשר להגיד אפילו מוזנח.

לפני הרבה שני נפל ברזל מאיזה משאית ועשה חור באגן שמן גיר, אחותי כמובן לא שמה לב ונסעה ככה עד שהאוטו לא התקדם יותר, פירקתי את האגן שמן וסגרתי אותו עם ריתוך, הכנסתי שמן והכל עובד.

הרכבים האלו שורדים בצורה מדהימה

ועוד אחת שנת 2001 עם 170 אלף ק״מ אצל אישתי כבר כ-7 שנים.

רכבים עם אפס תקלות, נוחות נסיעה שלא תקבל מרוב המכוניות המשפחתיות החדשות.

צריכת דלק בנסיעה רגוע 1ל-10.

לא בעיות גיר, לא מנוע, לא מזגן וכו׳.

הטיימינג אכן כולל שני רצועות, טיימינג במרכזי כולל שני הצועות וכל מחזירי השמן עולה +- 2000 שקל.

הבעיה היחידה שהיתה לשניהם היתה סליל כרית אוויר (זה שנמצא מאחורי ההגה) את שתיהם פתרתי בהזמנה מאייבי.

אני בקרוב קונה לאישתי רכב 7 מקומות (כניראה אאוטלנדר) ואת הגאלאנט אני אתן להורים שלה, פשוט חבל למכור דבר כזה.

אם תרצה ואתה מאזור השרון, אתה מוזמן לסיבוב.

עריכה אחרונה על ידי פלג_
  • תוכן חדש...