Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3835 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

falou הזכיר כאן לא מעט פעמים שפורשה הצליחה, כנגד כל תחזית אפשרית, למצוא עצמה גדלה ותופחת והופכת מיצרן קטן ושולי לכזה שיש לו נפח ייצור בעל משמעויות אזוריות - אם לא גלובליות - מבחינת תעשיית הרכב (ובפרט רכבי פרימיום).

האם סביר שמאחר והחברה ריווחית מאד, בעלת כושר ייצור גדל והולך ומעסיקה עשרות אלפי עובדים, שאנחנו נזכה לראות בעתיד הנראה לעין פורשה קטנה, קלה, ספורטיבית ו.. זולה יותר?

הכוונה שלי היא, במונחים ארצישראליים, לאזור ה-300 אלף ש"ח למחיר בסיס. אפשר להימנע מתחרות מול ה-TT מבית באמצעות שמירה על נוסחת שני מושבים, כשעל הכוונת ה-Z4 וה-SLK, לא?

:idea:
פורסם

יש פה משהו מעניין, כי בסופו של דבר גם הקאימן והבוקסטר יהפכו לחזקות/יקרות/טכנולוגיות מדי ומישהו יצטרך לתפוס את מקומן.

אבל אז יש כאן דילמה, האם להשקיע כל כך הרבה כסף בתכנון, פיתוח, ייצור ושיווק של מכונית שתכניס בסופו של דבר פחות יורו פר אקזמפלר.

אולי, יש יתכנות בדמות שת"פ עם יצרן אחר סטייל ה-914 שהייתה שיתוף פעולה עם פולקסווגן בראשית שנות ה-70.

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

רואים בשנים האחרונות שבירת הרבה מוסכמות, זליגה של יצרניות לסגמנטים חדשים (למעלה ולמטה) ואפילו יצירת סגמנטים חדשים שלא היו קיימים קודם לכן.

יחד עם זה, המכוניות גדלות כל הזמן (כל דגם גדול יותר מקודמו בצורה כמעט גורפת) ואחרי 3-4 דורות יש צורך "להמציא" דגם חדש שיכנס בחלל שנותר. למשל מכוניות המיני שנכנסו במקום הסופר מיני שתפחו לממדים של משפתחתיות של לפני 25 שנים שתפחו לממדים של מכוניות מנהלים של לפני 25 שנה וכן הלאה.

אותו הדבר גם עם מכוניות ספורטיביות, רק שכאן זה פחות גודל פיזי - למרות שגם פיזית הן צומחות, תשווה את הנוכחית ל4-5 דורות אחורה ותראה כמה ענקית היא נהייתה - אלא בעיקר מירוץ החימוש שמביא מכוניות שפעם היו "ספורטיביות" למחוזות של הייפר-קארס פסיכיות לחלוטין.

א-ב-ל, יצרניות סופר פרימיום (פורשה, פרארי, אסטון בנטלי וכו') בדרך כלל שומרות על רף מחיר תחתון כלשהו, כדי לא ליצור הזניה של המותג וכדי לשמור הילה של עושר ואקסקלוסיביות.

ככה שלשאלתך - כן, כנראה שנראה פורשה זולה יותר מהבוקסטר בעתיד, אבל כנראה שזה לא יהיה כי פורשה תרצה לייצר "רכב ספורט לעם" אלא כי הבוקסטר תהפוך ליקרה וחזקה יותר ולא מספיק נגישה ל"נהג ההדיוט".

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

הקונטרסט בפורשה הוא שמצד אחד היא סופר פרימיום ומצד שני היא ענקית בהשוואה ליצרני סופר פרימיום אחרים..

בדרך כלל עם האוכל בא התאבון, ובעלי המניות שרוצים רווחיות ייטו לנקוט באסטרטגיית התפשטות על פני קונסולידציה.

זו בהחלט צומת דרכים מעניינת עבור היצרן הזה.

:idea:
פורסם

אין שום קונטרסט. בעלי המניות בפורשה הם בעלי המניות בפולקסווגן, כך שיש דרכים אחרות להשביע את הרעב שלהם לכסף הם יוציאו עוד גרסה מיוחדת של האיביזה או הפאסאט. ואם ירצו להפוך את פורשה ל"פרת מזומנים" יוציאו מרצ'נדייס במחירים מגוכח.... אה, רגע.

אין ספק שהלקוחות של פורשה הם כבר הכי "מורגלים" ליצירת דגמים שהם לא "פורשה" אמיתיים - קאיין,מקאן,פנאמרה - אבל אלה כולם שומרים על טווח מחירים גבוה. מצד אחד, לא נראה לי שמישהו ימהר להוריד את מחיר הכניסה למותג.

מצד שני, כמעט כל חברה היום כבר עשתה את זה (A קלאס, סדרה 1, A3 ואפילו A1, CT, V40 וכו'), אבל אלה חברות יוקרה, שממוצבות מתחת ל"סופר פרימיום", אז לא יודע.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

הנושא לא יצמח לשום מקום,כי לקונצרן יש מכוניות כבר ב 300 אלף ולא ירצו להעפיל

על רכבים מבית. ההיה מאוד מופתע אים יקרה משהו אבל גם אים כן הסכום יהייה גבוה

יותר מ 300 אלף רק בגלל המוניטין שיש לפורשה וגם בגלל השם היוצר והסמל.

פורסם

יהיה להם קצת קשה לדחוף עוד רכב שהוא כמעט ולא דורך על האצבעות של רכב אחר מהמותג או מהקונצרן המורחב.

כשהבוקסטר יצאה בכוח ניסו לעשות אותה נחותה ל-911 , עם הקאיימן זה היה עוד יותר מובהק ובעייתי.

לייצר רכב שמצד אחד לא מבייש את המותג ברמת האבזור ולא ישתמש במכלולים של רכבים נחותים\עליונים משמעותית (אז יצטרכו להשקיע בפיתוח של מכלולים נחותים במקצת יחסית לדגמים היקרים רק בשביל הדגם הזה?) נשמע קצת בעייתי.

לדעתי יש להם יותר כסף בכל מיני SUV ומכוניות משפחתיות עם שם המותג , כמו שראינו בשנים האחרונות.

פורסם

מעניין אותי לדעת מה מידת העצמאות של פורשה בתוך קונצרן VAG.

אני שואל כי עלתה לי תהייה בעקבות השרשור הזה, שאם אכן יקרה דבר כזה, האם יש מצב שVAG פשוט יקחו איזה TTS או משהו בסגנון, יעבירו אותה במחלקת העיצוב וישימו סמל אחר?

או שפורשה נהנית מאקסקלוסיביות בתוך הקונצרן?

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

ממתי וואג חסכו תחרות בתוך הקבוצה?

דווקא בגלל ריבוי המותגים אי אפשר לבדל מספיק את המותגים.

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם
מעניין אותי לדעת מה מידת העצמאות של פורשה בתוך קונצרן VAG.

אני שואל כי עלתה לי תהייה בעקבות השרשור הזה, שאם אכן יקרה דבר כזה, האם יש מצב שVAG פשוט יקחו איזה TTS או משהו בסגנון, יעבירו אותה במחלקת העיצוב וישימו סמל אחר?

או שפורשה נהנית מאקסקלוסיביות בתוך הקונצרן?

הקאיין חולק מכלולים עם הטוארג וה-Audi Q7. שאר רכבי פורשה אינם חולקים מכלולים עם רכבי הקונצרן למיטב ידיעתי.

מה שאתה מתאר בהחלט יכול לקרות, וכמו שהקאיין הוא מעין טוארג משופר כך גם הרכב המוזל ההיפוטטי עליו מדובר בשרשור יכול להיות TT משופרת. למה לא בעצם? הקאיין נחשב ללהיט גדול ולא נראה שללקוחות מפריעה העובדה שזה בעצם טוארג.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
הקאיין חולק מכלולים עם הטוארג וה-Audi Q7. שאר רכבי פורשה אינם חולקים מכלולים עם רכבי הקונצרן למיטב ידיעתי.

מה שאתה מתאר בהחלט יכול לקרות, וכמו שהקאיין הוא מעין טוארג משופר כך גם הרכב המוזל ההיפוטטי עליו מדובר בשרשור יכול להיות TT משופרת. למה לא בעצם? הקאיין נחשב ללהיט גדול ולא נראה שללקוחות מפריעה העובדה שזה בעצם טוארג.

גם המקאן מבוסס על אאודי Q5 והיא כוללת בחו"ל גם גרסה עם מנוע 2 ליטר טורבו.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

אני לא חושב שנראה פורשה ב-300 אלף ש"ח בקרוב.

כמו שאמרו למעלה, שומרים על רמת מחירים כדי למנוע "הזניה" של המותג (אהבתי את הניסוח SPIRE).

חלק מהקסם של החברות הללו ללקוחות הוא לא רק האקסלוסיביות בכמות האקסמפלרים, אלא גם במחיר.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

השאלה צריכה להיות זולה יותר מהקאיימן זאת לאור האיחוד העתידי בין הדגמים (718) והפיכתה של הבוקסטר ליקרה יותר מהקאיימן.

פורסם

אפשר להימנע מתחרות מול ה-TT מבית באמצעות שמירה על נוסחת שני מושבים, כשעל הכוונת ה-Z4 וה-SLK, לא?

ה SLK וה Z4 הן לא המתחרות הטבעיות של הבוקסטר כבר כיום?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...