Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3806 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם יש לי פיקנטו ואני רוצה להחליף את המערכת לדאבל דין

אני צריך לרכוש מתאם לרדיו דיסק שיכנס הדאבל דין שעולה בסביבות ה250

חשבתי על מולטימדיה פיוניר 7 או 6.2 אינץ עדיין לא סוגר על זה ההתלבטות בדגמים היא בין pioneer avhx2750

לבין pioneer avhx5750 השאלה מה ההבדל חוץ מגודל המסך... איכות שמע פונקציות נוספות? מה עדיף? שתיהם עולים בסביבות ה1700

אחר כך חשבתי ברמקוליים הקידמיים על הדאשבורד לשים morel virtus 402 שעולים 1200 שקל

רמקוליים אחוריים אני בינתיים חושב שאין צורך גם אוטו קטן וגם בגלל הקומפוננט החלטתי להשקיע באחד עוצמתי

אני צודק?

מגבר יש לי בבית של קרדינל v15 הדגם השחור שמשרת אותי בנאמנות כבר כמה שנים

סאבוופר רק כדי להשלים באסים שרמקול 4 אינץ בתנאי דאשבורד לא יוכלו לספק חשבתי על morel primo 804

שכל זה עם קיט התקנה יוצא בסביבות ה4 אלף מה דעתכם על הבחירה של המוצרים ישנן רעיונות או מוצרים אחרים שיתנו לי תמורה טובה בתקציב הזה?

וסליחה אם עוד פעם חרגתי מחוקי הפורום

פורסם (נערך)

אם תחזור לשרשור הקודם שלך בנוגע למסגרת, תראה שעניתי לך בהודעות האחרונות בכל הנוגע לענין המולטימדיה ששאלת כעת, כולל מחירים.

אם תריץ חיפוש בפורום לגבי 'פיקנטו' ודאי תמצא חומר רלוונטי עבורך, אם כי חיפוש מעבר אחר המלצות לקומפוננט "4 יהיה קצת יותר קשה למצוא אבל אפשרי. מה גם שאין יותר מדי אפשרויות מלכתחילה.

ואגב, את הוירטוס תוכל למצוא בכ-1000 ש"ח, סקר שוק כרגיל הוא המפתח.

המגבר הינו בסה"כ מותג מדבקה סיני ואי אפשר לצפות ממנו ליותר מדי, אבל בתור התחלה הוא יעשה את העבודה והתשתית תהיה מונחת בכל מקרה לשדרוג עתידי שלו אם תחפוץ.

סאב, "8 או "10 לפי הטעם. מורל, אלפיין, הרץ וכו'.

אני בדר"כ ממליץ לאחר התקנת המגבר למצוא חנויות שמציעות לחבר סאבים לבדיקה, או לבדוק ברכב אחר או אופן אחר (אם כי לא מדד מדויק).

אם הבנתי נכון מהשרשור הקודם שלך, אתה מאזור רחובות?

אם כן, עקוב אחרי השרשור הזה אם יתגלה מתקין טוב באזורך.

אחרת אני יודע להמליץ רק לגבי יוסי אלפין מסדנת ECAudio באור יהודה, שיש לו נסיון ודאי עם הרכב.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

שלום טום תודה על התגובה

לא הרצתי חיפוש "פיקנטו" בגלל שהשאלה שלי התמקדה לגבי המוצרים עצמם ספציפית איך הם ישתלבו ברכב.

ראיתי את התגובה שלך בשרשור הקודם לגבי מולטימדיה אבל ניסתי לחפש גם בגוגל וגם פה השוואה ישירה בין שתי המוצרים ולא מצאתי משהו לכן אני שואל עוד פעם מה ההבדל כביכול בידיוק בין שתי המוצרים הנ"ל חוץ מגודל המסך יש הבדל בחומרה?איכות סאונד? פונקציות? אם זה רק גודל מסך אז נראה לי שאני ילך על ה6.2 כי אני חושב שהוא יותר נוח בגלל הכפתורים בצד. לכן חשובה לי השאלה הזאת.

חגבי הקומפוננט רציתי לדעת אם הוא נותן תמורה מוצדקת ביחס למחיר שלו אם הבחירה שלי מוצדקת או שאפשר לקבל תמורה יותר טובה ממוצר אחר.. המחיר שציינתי זה היה הכי זול בזאפ רק כדי לקבל אינדיקציה פחות או יותר כמה הוא אמור לעלות.

לגבי הסאב נראה לי שבאמת אני יעשה את מה שאמרת זה הכי נכון לחבר קודם כל אץ כל המוצרים ואז לראות איזה סאב הכי מתאים לי.

פורסם (נערך)

כמו שעניתי בשרשור הקודם, להבנתי ההבדל הוא בגודל המסך בלבד (והאפשרות הנלווית לכוון את הזווית). גם חוברת ההוראות מאוחדת לשתי הסדרות. רק בסדרה 8 יש "הבדלים פנימיים" בהשוואה. אם כי אני לא בטוח לחלוטין במה זה בא לידי ביטוי.

אם יש לך כפתורי שליטה בהגה (לא זוכר אם התייחסת לענין), אז קיום הכפתורים בצד לדעתי לא משמעותי.

מה גם שבדגם 5750 עדין יש כפתורים רק שהם קטנים יותר וממוקמים בתחתית היחידה ולא בצד שמאל.

לגבי הקומפוננט, ראה גם תגובתי כאן.

מעבר לזה וחיפוש שתעשה לגבי הוירטוס (גם אם במידות אחרות) ואפשרויות אחרות שעלו בשרשורים דומים, אין לי יותר מדי מה להוסיף.

כן הייתי עושה סקר שוק נרחב ומנסה לאתר מוצרים שנמצאים מחוץ לספקטרום המצומצם של זאפ. חברות כמו DLS, HELIX, FOCAL, ARC AUDIO וכו' שמציעות לדעתי קומפוננטים במידה המדוברת (אם כי לא בטוח שבמסגרת התקציב).

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

אוקיי קיבלתי את המידע לגבי המולטימדיה סגרת לי את הפינה ;)

עכשיו רק פינה אחרונה שנשארה לי זה הרמקולים הקידמיים, ראיתי את התגובה שלך בפוסט ההוא והארת את עיניי... למה באמת נתפסתי על קומפוננט ולא על קואקסיאל לפי הידע שלי ההבדל בינהם זה שהטוויטר מופרד ויש את האפשרות יותר לשלוט על התדרים ושהסיבה העיקרית לשים קומפוננט כשברכב הרמקולים מותקנים למטה אז בישביל להרים את הסאונד משתמשים בקומפוננט/ טוויטר. כידוע בפיקנטו יש רמקולים בדאש כך שמהבחינה הזאת לא אמורה להיות בעיה, האמת קשה לאוזן שלי לקבל תדרים גבוהים לרוב אני לא כל כך נהנה מטוויטר כמובן שבכיוון שלי אני לא חונק את הסאונד וממניך לגמרי את הטרבל.. בכל מקרה באמת חשבתי אולי להביא קואקסיאל איכותי ועוצמתי של חברה טובה כמו focal. ואולי כך אני יקבל גם סאונד יותר מיד באס מאשר צלילים גבוהים ומופקעים מקומפוננט מה דעתך ואיפה עוד אפשר לחפש דגמי רמקולים חוץ מזאפ

פורסם

זה לא רק ענין של להרים את הסאונד למעלה, אלא גם הפרדת צלילים יותר טובה והיענות תדרים מוצלחת יותר (תאורטית לפחות), אפשרויות כיוון נרחבות יותר וכו'.

אם תמשיך לחפש נושאים דומים, תמצא תגובות דוגמת אלו של אודיו קינג או אחרים - אחד, שתיים.

לגבי אפשרויות לא מפורסמות אחרות, ענין של למצוא יבואנים בארץ ולבדוק אם יש ייבוא של רמקולים רלוונטים.

בכל מקרה אין יותר מדי מה לצפות לתפוקת באס מרשימה מרמקולים "4.

פורסם

עוד פעם נעשיתי מבולבל מצד אחד אודיו קינג אומר ועוד שהמורל וירטוס פצצה של קומפוננט ומצד אחר הקואקסיאל שלפוקל גם מצוין השאלה שלי היא במסגרת התקציב של כ1000 שקל לרמקולים קדמיים בדאש שיעבדו בתור העיקריים כי מאחורה אני לא נוגע ברמקוליים המקוריים (לפחות לבינתיים בטוווח הארוך) מה כדאי לי ספציפית לי ברכב עם המגבר והמולטימדיה 5750 של פיוניר ללכת על הקומפוננט או הקואקסיאל?

פורסם

התקציב שלך מאפשר ללכת על קומפוננט טוב כגון הוירטוס. אם אתה מנסה לחסוך כסף אז יש לך דוגמאות לרמקולים קואקסלים טובים.

בהכללה במקום כמו רכב האפשרות לשחק עם המיקום של הטוויטר היא עדיפה ובוודאי מעניקה גמישות גדולה יותר.

אגב, המכשירים המדוברים של פיוניר מאפשרים לך לעבוד גם באופן אקטיבי (אם כי מצריך הוספת ערוץ הגברה נפרד עבור סאב במצב הנוכחי שלך).

פורסם

אוקיי זהו סגור על הוירטוס.

עכשיו הכנסת לי שאלה חדשה

הפסקה האחרונה לא הבנתי כלום מה זה אומר להפוך את המולטימדיה לאקטיבי? מה זה נותן מה זה דורש ?

פורסם

http://i66.tinypic.com/w2h8vo.jpg

יש לי בבית גם המונובלוק בתמונה ללא שימוש היה יושב עליו קיקר

לא יודע אם זה עוזא למה שאמרתי לי כרגע שצריך להוסיף עוד סאב

אבל עוד פעם לא הבנתי כלום ממה שאמרת הרגע

לפי מה שהבנתי המולטימדיה מתחברת למגבר ולוקח 2 ערוצים ? אם כן מה זה נותן (לא נשמע לי הגיוני כן חח אבל זה מה שהבנתי ) ואז עוד זוג רמקולים קדמיים הולכים ל2 האחקים? ואז חסר הגברה לסאב?

ואני חושב שלהוסיף את המונובלוק למערכת תיהיה לי בעיית חשמל ברכב כידוע לפיקנטו יש מצבר של אופניים חשמליות לא נראה לי הוא יעמוד במתח ותיהיה לי פה הוצאה גדולה להסדרת מתח ברכב

פורסם

חיפוש יתן לך מענה גם במקרה זה.

בגדול המערכת מאפשרת חיתוך תדרים ותיקון זמנים מלא בעבודה עם 3 חלקים (3WAY), במקרה שלך קומפוננט 2WAY וסאב.

זה מאפשר להגביר ולשלוט בנפרד לצורך הענין על הטוויטרים, המיד-וופרים והסאב. כאשר במקרה של הקומפוננט השליטה על החיתוכים נעשית דרך המערכת ומייתרת את תפקדיו של הקרוסאובר הפסיבי שמגיע עם הסט.

הערה: מאחר ומדובר באפשרות מתקדמת יותר, הגעה לתוצאה מוצלחת יותר מאשר עבודה פאסיבית דורשת ציוד נוסף (להלן ערוץ הגברה נפרד לסאב במקרה שלך) ועבודת כיוון מעמיקה יותר שדורשת ידע והבנה.

פורסם

הגענו נראה לי לנקודה שמעבר לתחום הידע שלי לא מצפה ממך לשבת ולעשות לי שיעור בסאונד בוא תנסה לפשט לי את הדברים. מה הכי מומלץ לעשות עם הכלים (מוצרים) שיש לי.

מה שאני הבנתי זה שבמערכת הזאת יש אפשרות לשלוט ישירות על הקרוסאובר של הקומפוננט. מה שמאפשר שליטה וכיוון ישיר דרך המערכת במקום כיוון מקובע בזמן ההתקנה לאחר שהקרוס אובר בתוך הדלת לא ניתן לגשת ולכוון אותו באופן נוח ויעיל. אז עד כאן נשמע לי אחלה ונוח ומקצועי יותר והייתי מעוניין בזה.

אבל אתה אומר שזה בא על חשבון הערוץ של הסאב? מה שאמרתי בפוסט הקודם נכון? זוג רמקולים ל2 ערוצים ואפשרות למערכת אקטיבית לעוד 2 ערוצים? ואזהסאב נשאר לבד בלי הגברה? או שזה לא קשור לערוצים במגבר עצמו ורק לחיבור בין הקרוסאובר ישירות למערכת ומאפשר לי שליטה?

פורסם

הקרוסאובר הפסיבי שמגיע כחלק מהסט קומפוננט אחראי על חלוקת הכוח (כולל האפשרות לבי-אמפ), התדרים ולעיתים גם הנחתות כאלו ואחרות.

רמת האינטרקציה שלך איתו משתנה לפי מה שהיצרן והסדרה מציעים, אבל בכל מקרה מרגע שהכל מכוון, פסיבי או אקטיבי, אין יותר מה לשחק בעקרון. אבל כמובן שעבודה אקטיבית היא גמישה יותר, לפחות במקרה זה.

במקרה של הקרוס של הוירטוס, יש כניסה לערוץ הגברה אחד לכל צד ופיצול פנימי עבור הטוויטר ועבור המיד.

נקודת חלוקת התדרים קבועה וישנה אפשרות להנחתה של הטוויטר בלבד בפלוס/מינוס 2db.

(ראה עמ' 3 של חוברת ההוראות שמראה את אפשרויות החיבור גם).

במקרה של עבודה אקטיבית (הקרוס הפסיבי אינו מחובר), כל אלמנט (רמקול בפני עצמו) צריך לקבל ערוץ הגברה משלו.

מה שאומר 4 ערוצי הגברה סה"כ עבור הסט קומפוננט (2 טוויטרים ו-2 מידים) ועוד ערוץ הגברה עבור הסאב.

מה שיכול להיות שניתן לבצע אצלך, מבלי להשתמש במונובלוק (שאני לא בטוח שבאמת ייצר בעיה), זה להגביר את הטוויטרים דרך החיבור הרגיל של הרמקולים במערכת, ואת המידים והסאב דרך יציאות ה-RCA והמגבר 4 ערוצים (2 עבור המידים ו-2 בגישור עבור הסאב).

הביצוע הסופי צריך להיות בהיוועצות עם בעל מקצוע שלא רק ידע להגיד אם זה אכן אפשרי, אלא גם ירכיב כמובן את המערכת בהתאם (משום שסידורי החיווט הם שונים בכל קונפיגורציה כזו).

פורסם

עדכון: מסתבר שהמגבר שחשבתי לשים במערכת הזאת לא פנוי

אני צריך מגבר למערכת שדיברנו עליה פה בשרשור, מחפש מגבר לא יקר בשמיים נורמלי שיתן תפוקה טובה ויעילה לוירטוס של מורל ולסאב בסביבות ה500 שקל אם זה אפשרי

• תוכן חדש...