Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3841 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מפרסם עבור חבר:

אני צריך את עזרתכם בסידור בעיה בצופר הרכב.

מדובר בסיטרואן ברלינגו שנת 2004, הרכב היה במוסך, והמוסכניק החליף את ידית האיתות, אך בדרך כנראה שפגע במערכת הצופר/לחצן/משהו אחר.

הצופר כעת עובד רק כשלוחצים על החלק התחתון של ההגה, ולא בכולו, כפי שהיה קודם.

המוסכניק טוען שאינו יודע לסדר את הבעיה (ובואו נסיים את חלקו פה).

רציתי לשאול אם מישהו יודע איך לפרק את החלקים הנדרשים כדי להגיע לצופר, האם יש איזשהו מדריך/סרטון שיכול להסביר זאת?

תודה.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

צריך לפרק את כרית האוויר, לנקות ולשייף את ארבעת נקודות המגע של הצופר, להדק את כבל ההארקה.

אני מניח שאחרי פירוק הכרית לצורך החלפת ידית האיתות היא לא חזרה למקום בדיוק כמו שהייתה וזה גרם לבעיית מגע בחלק מהנקודות.

עשיתי את זה בברלינגו שלי בעקבות בעיה דומה (צופר עבד לסירוגין ורק בלחיצה חזקה), מאז עובד תקין.

אני יכול לעלות הסבר מפורט איך מפרקים את כרית האוויר אם אתה מעוניין לנסות לבד.

אגב, האם כשהסוויץ' סגור הצופר עובד בכל הנקודות?

פורסם

אני ממש אודה לך על הסבר מפורט !

אני אבדוק לגבי הפעולה עם סוויצ' סגור

תודה רבה !

פורסם

ראשית, פירוק כרית אוויר זו פעולה שאפשר לבצע רק אם אתה בטוח ב 100% במה שאתה עושה.

1. נתק מצבר והמתן 2-3 דקות.

2. עם מברג טורקס (מידה T20 ) פתח 3 ברגים שמחזיקים את חיפיי הפלסטיק סביב עמוד ההגה.

הברגים באים מלמטה למעלה. חיפוי פלסטיק כולל שני חלקים, לאחר פתיחת הברגים החלק העליון מתפרק למעלה בכיוון לוח השעונים, החלק התחתון למטה לכיוון הדוושות.

3. לארח מכן תוכל לגלות בחלק האחורי של גלגל ההגה 3 חורים מלבניים. סובב את גלגל ההגה כל פעם לזווית נוחה, תכניס מברג שטוח ארוך דרך החורים (מסומנים באות a בתרשים) ותלחץ באמצעותו את הקפיץ (הקפיץ בצורת ח) שמחזיק את כרית האוויר. לחיצה כלפי מרכז גלגל ההגה, צריך ללחוץ ב 3 נקודות. לעבוד בעדינות כדי לא להרוס את הכרית. לאחר לחיצה בכל נקודה הכרית תקפוץ קצת החוצה, עם שחרור כל הנקודות אפשר יהיה להוציא את הכרית.

זהיורות, היא עדיין מחוברת עם חוטים. אל תאפשר לה ליפול.

333333.JPG

אין חובה לנתק את החוטים. גם כשהם מחוברים אפשר להגיע ל 4 נקודות של מגעי הצופר, לשייף אותם עם שופין ולנקות עם אלכוהול.

יש שם גם מגע הארקה, אפשר להוציא אותו, להדק מעט כדי שישב טוב ולהחזיר.

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg

הרכבה - להציב את הכרית מול המיקום שלה ובלחיצה להחזיר אותה למקום, לוודא שהיא ננעלה על ידי הקפיץ.

הנ"ל מתאים לברלינגו/פרטנר 2003-2012, דור ראשון לאחר מתיחת פנים. לא מתאים לדור ראשון לפני מתיחת פנים (1997-2003), שם הפעלת הצופר היא מכפתור בקצה ידית האיתות.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

ההסבר היה יעיל ומדויק, ועזר לו לפתור את התקלה ללא בעיות !

תודה רבה רבה !

• תוכן חדש...