Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3555 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
נתפסנו (נתפסתי) לב.מ.וו (כי בכל זאת, M2 וכו') אבל זה נכון גם למרצדס וכיום גם לאודי. תגיד, מאיפה הכסף למכוניות האלו בנתיבות? זו פנינה תעשייתית? תיירותית? ריביירה לשועי עולם? אז נכון, אני מבין שזה לא ענייני - זה בינם לבין מס הכנסה - אבל לשם הדיון, הייתי שמח לשמוע מה אתה חושב על זה.

דמגוגיה בגרוש.

ואנמק, ההנחה המקופלת בתוך ההודעה (והודעות אחרות שבשרשור) היא שעם ערימת כסף ששמורה לבטח במחסן סודי ניתן לעשות כל דבר.

המציאות לשמחתנו שונה בתכלית, אי אפשר להגיע לסוכנות ולרכוש רכב במזומן (להבדיל ממה שהיה עד לפני מספר שנים) כי לא יקבלו מזומן, אפשר לשלם מקדמה בכרטיס אשראי ומקור שאר הכסף צריך להיות מתוך המערכת הבנקאית (המחאה או העברה בנקאית ).

אי אפשר להכניס את הכסף לחשבון הבנק כי הפקדת מזומן בסכומים גדולים ובתדירות גבוהה תחייב את הבנק לדווח לרשויות.

אז לכאורה יש למעלים הרבה כסף, באופן מעשי הוא יכול לשלם בו רק במכולת, במסעדות ובתחנות דלק - זהו.

אגב, אם לא שמעת אז כיום יש איסור חוקי לעסקאות מזומן בסכום של מעל 50 א' ₪ ובעתיד הקרוב הסכום עומד לרדת ל- 5,000 ₪ לעסקה רגילה ו- 30,000 ₪ למכירת רכב, זהו.

עכשיו נניח שבעל ההון השחור צולח את המחסום הזה ומצליח להזריק את הכסף למערכת הבנקאות, אתה באמת חושב שהוא יהיה טיפש מספיק להדליק נורת אזהרה - בדמות רכב יוקרה - אצל פקיד שומה?

צא מהסרט שאתה חי בו, במדינה מתנהל ציד (מכשפות) אחרי ההון השחור ותעיד על כך דוגמנית הצמרת שנעצרה לחקירה רק השבוע.

סיכום, בעלי הון שחור יתקשו עד מאוד להשתמש בו, מי שיצליח להפקיד חלק מההון במערכת הבנקאות יעדיף לטוס מתחת הרדאר ולא למשוך את תשומת הלב של פקיד שומה.

ואם כל זה לא שכנע אותך, אתה מוזמן לצפות בפרק מהסדרה "שובר שורות" שבו סקיילר מראה משטח עמוס בדולרים ואומרת: "אני לא יודעת כמה כסף יש שם, אני גם לא יכולה להלבין כמות כזו של כסף...".

עריכה אחרונה על ידי dorki
  • תגובות 291
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אוקיי, אז מסתבר שבסוף אין דבר כזה הלבנת כספים(?)

בגדול הכי תפס אותי בהודעה שלך העובדה שאתה מתייחס למרדף אחר הון שחור כציד מכשפות, מה שאומר או שאתה לא לגמרי סגור על מהו ציד מכשפות, או שהסטייט אוף מיינד שלך מתאים באופן די אירוני למה שרועי תיאר... (לא לקפוץ, אני כזכור, לא מסכים עם ההכללות שלו)

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)

לא ירדת לסוף דעתי, במדינה מתנהל מרדף מוצדק לגמרי אחרי הון שחור ויעידו על כך בעלי חשבונות בבנקים מחו"ל שאינם ישנים בלילה.

המרדף המוצדק גולש לפעמים לציד מכשפות ועל כך יעידו התבוסות שספגה המחלקה הכלכלית של הפרקליטות בבית משפט.

לזה כיוונתי.

עריכה - בכל מקרה, באווירה הציבורית הנוכחית צריך להיות אידיוט גמור כדי לחיות חיי ראווה ולמשוך תשומת לב לא רצויה.

משמע ועד כמה שזה ישמע מוזר, לרוב רובם של הרוכשים באמת שאין מה להסתיר.

עריכה אחרונה על ידי dorki
פורסם

אין שום מניעה לבעלי הון שחור להלבין אותם בצורה של לקנות רכבים "חדשים" מיד שנייה במזומן.

כלומר, אדם X קונה רכב מהיבואן, מוכר אותו לבעל ההון השחור, מקבל מזומן ומפקיד אותו.

פורסם

רעיון מבריק...:nono:

אתה מוכן להסביר לי איך המוכר יפקיד חצי מיליון ש"ח בחשבון שלו? - כאמור מעל חמישים אלף ₪ במזומן זו עסקה לא חוקית.

ולמה לאדם שיש סכום חוקי בבנק להפוך אותו תוך עסקה אחת ללא חוקי?

פורסם

אוקיי עכשיו הבנתי את כוונתך, מקווה שברור לך מאיפה הגיע הבלבול הראשוני.

לגבי אידיוט גמור וכו', אני מסכים עם הטענה, לא מסכים עם הסקת המסקנות, כנראה אנחנו לא מסכימים על כמות האידיוטים הגמורים בתוך קבוצת השופוניסטים העבריינים בארץ.

מה שאנחנו כן מסכימים עליו, הוא שמבחינה סטטיסטית אין צדק לומר שרוב רוכשי רכבי היוקרה הם עבריינים וכו'.

רועי, אתה יוצא מנק' הנחה שרק עשירים יכולים להרשות לעצמם רכבי יוקרה וזה לא בדיוק תואם את המציאות. אתה לדוגמא כן יכול להרשות לעצמך רכב יוקרה, אבל בוחר שלא לעשות זאת כי סדר העדיפויות שלך נוטה לכיוון שאני הייתי מגדיר "רציונלי יותר", לפי הודעות עבר. אתה שוכח שאפשר רק לשים מקדמה ואת השאר במימון, ומזניח כל מיני דברים שעיקרם קבלת החלטות מטופשת לגמרי של אנשים שקופצים מעל הפופיק מבחינת היכולת שלהם לכלכל עצמם.

אני בדיוק הייתי בנק' רכישה בעצמי, אני נוטה להאמין שאני לא שייך לקבוצה אליה התייחסת (אין כסף מהבית, שכיר, נורמטיבי וכו') והשתעשעתי בעצמי ברעיון של במו, וירדתי ממנו עקב אי התאמה מבחינת סדר עדיפויות כלכלי וצרכים אישיים.

קיצר חבל שאתה מכליל, הדעה שלך בנושא נשמעת לי יותר רגשית (סטיגמתית) מאשר רציונלית, וזה לא תואם את הלך הרוח שלך שזכור לי משרשורים אחרים.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)
אי אפשר להכניס את הכסף לחשבון הבנק כי הפקדת מזומן בסכומים גדולים ובתדירות גבוהה תחייב את הבנק לדווח לרשויות.

רק כדי לדייק בעובדות:

הרשויות אליהן אתה מתכוון אינן מס הכנסה או כל דבר בסגנון, אלא הרשות לאיסור הלבנת הון ומימון טרור. לפי הצו לאיסור הלבנת הון, כל מוסד פיננסי שהוא ובכלל זה בנק מחויב לדווח לרשות המוסמכת על כל פעולה שלקוח שלה מבצע ושעומדת בתבחינים מסויימים.

את הצו ניתן לקרוא פה (מומלץ להתמקד בפרק ג' שמתחיל בעמ' 14 - הוא הרלבנטי לענייננו).

כדי ללמוד מהי הרשות המוסמכת ניתן לקרוא פה (נא להתמקד בסעיפים 29 - הרשות המוסמכת, ו-30 - העברת מידע מהמאגר. כמו"כ, סעיף 31 מלמד על כך שהרשות המוסמכת רשאית לדרוש מרשויות המס בישראל מידע לצורך אכיפת החוק, אולם לא מצוין בכל מקום שהוא שרשויות המס רשאיות מצדן להציב דרישה דומה לרשות).

אמל"ק: הבנקים אינם מתפקדים במדינת ישראל בתור שלוחיה של רשות המיסים ואינה עוסקים בגביית מיסים עבורה.

כאמור מעל חמישים אלף ₪ במזומן זו עסקה לא חוקית.

טעות - העיסקה חוקית למהדרין, אולם על המוסד הפיננסי שבאמצעותו התנהלה הטרנסאקציה חלה חובת דיווח לרשות המוסמכת.

עריכה אחרונה על ידי אלעד

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
סעיף 31 מלמד על כך שהרשות המוסמכת רשאית לדרוש מרשויות המס בישראל מידע לצורך אכיפת החוק, אולם לא מצוין בכל מקום שהוא שרשויות המס רשאיות מצדן להציב דרישה דומה לרשות).

אמל"ק: הבנקים אינם מתפקדים במדינת ישראל בתור שלוחיה של רשות המיסים ואינה עוסקים בגביית מיסים עבורה.

טעות - העיסקה חוקית למהדרין, אולם על המוסד הפיננסי שבאמצעותו התנהלה הטרנסאקציה חלה חובת דיווח לרשות המוסמכת.

להבנתי אנחנו יכולים להסכים על כך שהעברות כספיות בסכומים חריגים בתוך המערכת הבנקאית מחייבות בירור של הבנק ודיווח לרשויות בהתאם לצורך.

אחזקת מזומן בסכומים גדולים בוודאי ובוודאי שהפכה לבעייתית.

אני בטוח שחברי פורום שהם עורכי דין/רואי חשבון יוכלו לשפוך אור על הדברים בהתאם לצורך.

פורסם (נערך)

כאשר יש טרנסאקציה שמערבת את המערכת הבנקאית, בהינתן תנאים מסויימים יהיה דיווח לרשות לאיסור הלבנת הון. הדיווח יכול להיות דיווח אוטומטי שעליו לבנקאי שמבצע את הפעולה כלל אין שליטה - ואת התנאים לשליחת דיווח שכזה ניתן למצוא בסעיף 8 של הצו (בגדול: הפקדה/משיכה בסכום העולה על 50 אש"ח וקבלת/שליחת תשלום למדינות המוגדרות כתומכות בטרור) או סובייקטיבי, כלומר: כזה שאומנם אינו עומד בתבחינים האובייקטיביים המצויינים בסעיף 8, אבל עדיין נחשד כבעייתי (סעיף 9 בצו).

מעצם עבודתו עם החשבון והכרתו את הלקוח (סעיף 2א בצו), חלה על הבנקאי חובה לאבחן תנועות חשודות ושאינן אופייניות לחשבון, או כאלה שיש בהן כדי לקיים פעילות בלתי חוקית כהגדרתה בצו לאיסור הלבנת הון ומימון טרור. במקרה כזה, אם אכן היתה פעילות כזאת שהצליחה לעבור לבנקאי מתחת לרדאר ושבדיעבד התבררה כבלתי חוקית, אותו בנקאי שכשל ישא באחריות פלילית. מסיבה זו, בנקאים נוטים לדווח גם על פעולות שלנו כלקוחות נראות תמימות וטהורות לחלוטין. צריך לקבל בהבנה את העובדה שלפעמים הבנקאי שואל אותנו שאלות חודרניות ולא נעימות - הוא אינו עושה את זה סתם מפני שמתחשק לו, הוא פשוט מבין היטב את ההשלכות של כשל בזיהוי טרנסאקציה בלתי חוקית.

מה שכן: מי שברשותו סכום כסף במזומן שהושג בניגוד לחוק לאיסור הלבנת הון וברצונו להכניסו למערכת הבנקאית, יצטרך לעבוד מאוד קשה כדי לעשות את זה מבלי להיתפס.

עריכה אחרונה על ידי אלעד

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

מבלי להיכנס לאיך ומה,

המונח סודיות בנקאית בפרשנותו המרחיבה שהיה מקובל אך לפני עשור - לא קיים עוד בעולם.

אמנות בין רשויות מס בין עשרות מדינות מאפשרות לרשויות מס במדינה א' לדעת בדיוק מה קורה בחשבון בנק ששמעניין אותן ואשר מתנהל במדינה ב'. הכל חוקי.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)

נניח שאני מוכר את רכבי, לא משנה כמה זמן היה ברשותי, נניח חודש לצורך הדוגמה.

א. אין איסור למכור רכב לאחר חודש מריכשתו (למעט רכבים ביבוא אישי).

ב. כשאתה מגיע לבנק שלך ומבקש לחסות את ההלואה (לפדות אותה פדיון מוקדם) בטענה שמכרת את רכבך (יש לך את אישור העברת הבעלות ביד), הבנק לא ימנע ממך להפקיד את הכסף שברשותך, אתה אדם פרטי וקיבלת את הכסף בעסקה אקראית.

ג. למוכר הרכב לא מעניין מאין הסכום הגיע, האם אתה חוקר כל אדם שנותן לך מזומן עבור טובין?

עריכה אחרונה על ידי נתנאל
פורסם

נתנאל - חכם לא ייכנס לצרה שפיקח יצא ממנה בשלום.

אז נניח שהצלחת במאמץ להחזיר את הכסף אל הבנק, תהיה סמוך ובטוח שדיווח בעניין הועבר הלאה, אם המקרה יישאר בגדר החד פעמי כנראה שלא תשמע יותר דבר, אבל נסה לעשות את התרגיל הזה עוד פעם אחת או פעמיים ואני בטוח שאתה תשאל שאלות לא נעימות בסיטואציה שתרצה לצאת ממנה מהר ככול הניתן.

ROEE - אחרי כל ההודעות המתלהמות שלך ניתן היה לצפות שלפחות תציע דרך שבה לוקחים סכום שחור במזומן וממירים אותו ברכב חדש.

מכיוון שלהערכתי אתה תתקשה בכך מאוד, אז כדאי שכבר עכשיו תחפש דרך למחוק מהשרשור את ההודעות שלך שהן בלתי מבוססות ותלושות לחלוטין מהמציאות.

פורסם

כל העניין שהדבר נעשה חד פעמית עם אדם מסויים.

שוב, אין לי הון שחור אך יש בעלי מועדונים, סוחרים (סחורה לא חוקית כמובן) וכו' שעושים דברים כאלו על בסיס תקופתי.

יש כאלו שיוצאים עם הכסף מהמדינה ומשקיעים במדינות זרות, מלבינים כך את ההון, משלמים מס מינימלי בדרך וואלה, יש לך כסף כשר למהדרין.

פורסם

מי אמר שהכל בכסף שחור? אלון חסן הוא בעל אמצעים (וגם נוסע ביגואר, נדמה לי). ההון שלו כנראה לבן כשלג, לפחות רובו. האם זה הון שהושג לדעתך בצורה לגיטימית? איך אתה חושב שהX6M שהייתה בבעלות הצרפתים שדרסו את לי זיתוני נקנתה, למשל? מה לגבי מכוניות היוקרה של אמיר ברמלי? גם זה הון נקי לגמרי. ומה לגבי מאות מיליוני השקלים בחצרות הרבנים בנתיבות? סביר להניח שזה מפרנס חלק ניכר של בעלי מכוניות היוקרה.

הון שמקורו בעבירות ניירות ערך, למשל, הוא נקי לגמרי ברמת המיסוי.

מעבר לזה, מכוניות מעולם לא נרכשו מהיבואנים בכסף שחור - כבר שנים ידוע שמס הכנסה עושה בדיקות למכוניות שנרכשות מעל סכום מסויים (300K נדמה לי?). יש סוכניות ליבוא אישי, מגרשי רכב ואחרים - הכסף השחור ממשיך להתגלגל במערכת, הרי. בכל מקרה, הון שחור זה חלק מסויים מאוד של הרוכשים.

הנה תרגיל באינטואיציה - אם היינו לוקחים את סך כל הכספים ששולמו בשלוש השנים האחרונות על סדרה 5, ומולם את הכספים ששולמו על CX5, איפה אתה חושב שהיה נתח יותר גדול - באחוזים - של כסף שחור?

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

יש כאלו שיוצאים עם הכסף מהמדינה ומשקיעים במדינות זרות

איך אתה מוציא את הכסף?

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תוכן חדש...