Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3841 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש המלצות לחופשת נהיגה, עבור אבא ובן 18?

מה שגם, חבל שזה בהתראה קצרה, אני מעוניין לחופשה שמתחילה בסביבות 27-8 בדצמבר. יש סיכוי למציאת טיסות בכלל? זה גם סוף שנה, תחילת שנה

פורסם

הבעיה העיקרית היא שהרבה מהמדינות הרלוונטיות קרות/גשומות/מושלגות בתקופה הזו. אתה צריך מקום יבש. לא שאין תקופות יבשות, אבל אתה לא יכול לתכנן את הטיסה סביב זה כבר מעכשיו. אם אתה לא רוצה להמר, אז דרום אירופה או דרום מערב ארה"ב (קליפורניה בעיקר).

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
הבעיה העיקרית היא שהרבה מהמדינות הרלוונטיות קרות/גשומות/מושלגות בתקופה הזו. אתה צריך מקום יבש. לא שאין תקופות יבשות, אבל אתה לא יכול לתכנן את הטיסה סביב זה כבר מעכשיו. אם אתה לא רוצה להמר, אז דרום אירופה או דרום מערב ארה"ב (קליפורניה בעיקר).

ויש סיכוי למצוא טיסות? והמלצות על מקומות מתאימים?

מה27 לדצמבר, יום ראשון, יש לי שבוע חופשי ויום הולדת, ואני מאוד מאוד רוצה לנצל את זה ולא יודע איך!

פורסם

מדינות שבהן השכרת רכב לבן 18 אפשרית הן גרמניה ודונמי גם איטליה. מניח שיש נוספות, אבל לא יודע בודאות. צריך לשים לב שיש מדינות בהן נדרש גם ותר של 1-2 שנים בנהיגה.

שים לב לכמה דברים:

1. פרמית ביטוח לנהג צעיר שיכולה להגיע לעשרות אירו ליום.

2. מבחר כלי הרכב בהם יוכל לנהוג די מצומצם, מדובר בד"כ בדרגות הנמוכות (נניח - עד משפחתית קטנה כגון גולף).

3. אם לנער הגבלה של נהיגה ברכב אוטומטי במרבית המדינות מחיר ההשכרה יגדל מאד, אפילו יוכפל (בהתאם למדינה, לחברת ההשכרה ולדגם הרכב).

מעבר לכך:

התקופה עליה אתה מדבר היא תקופת הכריסטמס. מצאתי לבני הבכור כרטיסים במחיר טוב לאנגליה, כאשר הוא טס ביום הכריסטמס עצמו. הבעיה - בהגעתו הכל סגור.

בגלל נושא מזג האויר עדיף להתרכז במדינות בדרום אירופה, כגון יוון (בד"כ יעד לא מבוקש בתקופה זו והרבה אתרים ומלונות סגורים), איטליה (הייתי לפני מספר שנים ברומא בדצמבר, היה גשום אבל מקסים), דרום צרפת, ספרד, פורטוגל. להביא בחשבון שתחזיות מזג אויר לטווח מעל 4-5 ימים לא אמינות.

אישית אני נמצא כרגע דווקא בקצה הצפוני של אירופה, קר, המשקעים מעטים - אבל המשקעים הם שלג, ונהיגה בשלג מצריכה מיומנות, לא משהו שאתו הייתי מתחיל כנהיגה ראשונה בחו"ל, בודאי לנהג חדש.

לפני שאתה מזמין כרטיסי טיסה בדוק שיש אפשרות לשכור רכב וכן חדרים פנויים במלונות ביעד, ובהתאם לתקציבך ותחומי העניין שלך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה לכם, בנוסף למה שכתבתם, אתם יודעים לתת לי שמות של ערים או מקומות ספציפיים שאפשר לבדוק?

ובכלל רעיונות מה לעשות שם.

ללכת למסלול מירוצים?

לשכור רכב וסתם לנסוע בכבישים?

או בכלל משהו אחר?

כי אני אבוד, אין לי בכלל כיוון מה לחפש, וכבר עוד מעט יעבור הזמן.....

פורסם

זה מאוד תלוי גם מה אתה מחפש. אם אתה מחפש נהיגת מסלול, אז אפשר למצוא ימי מסלול דרך אתרים כמו book a track, או palmers, שאחד מחברי הפורום עשה יום מסלול דרכם לאחרונה וכתב עליהם ביקורת די אוהדת. אם אתה מחפש סתם יעד נחמד לטייל, אז זה גם מאוד תלוי במקומות שמושכים אותך.

אם זה מעניין אותך, לפני כמה חודשים הייתי בפירנצה, ועשיתי שם טיול של כמה שעות בפיאט 500 מקורית (כלומר רכב אספנות בן 50 פחות או יותר). יש באזור חברות שמשכירות גם רכבים איטלקיים קלאסים אחרים, אבל זה עולה יחסית די הרבה כסף. כמובן שגם צריך לקחת בחשבון את מה שכבר נכתב כאן: קר, מאוד קר באירופה בתקופה הזו, והנהיגה גם יכולה להיות מאוד קשה למי שלא מורגל לתנאים האלו.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

חזרתי מטיול זהה בדיוק לפני חודש. היה מדהים, נהנתי מאוד מהקונספט של רואדטריפ ספונטני. ההמלצות שלי הן לשכור את הרכב מהסוכנויות שם ולא להזמין מראש, אולי תשלם יותר אבל תדע מה תקבל. בגרמניה יש גולף GTI או TDI שתוכל לנהוג עליהן בגילך עם ביטוח מתאים. אם יש לך עוד שאלות אשמח לעזור!

208GTi, 206XS, BRZ- SOLD

Mx5 Nc Prht- SOLD

פורסם
חזרתי מטיול זהה בדיוק לפני חודש. היה מדהים, נהנתי מאוד מהקונספט של רואדטריפ ספונטני. ההמלצות שלי הן לשכור את הרכב מהסוכנויות שם ולא להזמין מראש, אולי תשלם יותר אבל תדע מה תקבל. בגרמניה יש גולף GTI או TDI שתוכל לנהוג עליהן בגילך עם ביטוח מתאים. אם יש לך עוד שאלות אשמח לעזור!

מעניין!!! אתה אומר שאתה שכרת רכב ופשוט נהגת בכבישים לאן שהגלגלים לקחו אותך?

איפה בדיוק זה היה, מאיזה סוכנות שכרת רכב, ובהתחשב שיש לי עוד שבועיים עד שמגיע המועד שאני רוצה לטוס בו, אפשר לרכוש כרטיסים עדיין לטיסות, בתי מלון?

פורסם
זה מאוד תלוי גם מה אתה מחפש. אם אתה מחפש נהיגת מסלול, אז אפשר למצוא ימי מסלול דרך אתרים כמו book a track, או palmers, שאחד מחברי הפורום עשה יום מסלול דרכם לאחרונה וכתב עליהם ביקורת די אוהדת. אם אתה מחפש סתם יעד נחמד לטייל, אז זה גם מאוד תלוי במקומות שמושכים אותך.

אם זה מעניין אותך, לפני כמה חודשים הייתי בפירנצה, ועשיתי שם טיול של כמה שעות בפיאט 500 מקורית (כלומר רכב אספנות בן 50 פחות או יותר). יש באזור חברות שמשכירות גם רכבים איטלקיים קלאסים אחרים, אבל זה עולה יחסית די הרבה כסף. כמובן שגם צריך לקחת בחשבון את מה שכבר נכתב כאן: קר, מאוד קר באירופה בתקופה הזו, והנהיגה גם יכולה להיות מאוד קשה למי שלא מורגל לתנאים האלו.

תודה רבה! אני כרגע בודק עם palmers אם יש להם משהו מתאים בשבילי (באימייל).

מה שבאמת מטריד אותי זה המזג אוויר...

בפירנצה, לפי גוגל, לא יורד בכלל משקעים... רק בשישי שבת 20% סיכוי לגשם. יש שם משהו חוץ מרכבים קלאסיים?

פורסם

לא יודע איך PalmerSports פועלים בשיא החורף, אבל למיטב ידיעתי כל המדריכים והחברות שעובדים ב-Bruntingthorpe (החל בקיידנס, עבור בדון פלמר וכלה ברוב וילסון בכבודו ובעצמו) פועלים גם בתקופה זו בשנה.

אבל באמת שאתה קודם צריך להחליט מה אתה רוצה וגם מה מתאים ליכולותיך. אם מעולם לא נהגת בחורף אירופי ואין לך הכשרה בנהיגה מתקדמת, עצם הנהיגה אפילו בכביש בתנאי שלג תהיה קשה, כל שכן נהיגה במכונית מירוץ ב-PalmerSports שפשוט תהיה קפיצה מעל לפופיק.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

הבעייה המרכזית שבחול מי שבן 18 יכול להשכיר פחות או יותר משהו כמו גולף, ואם תקחו אוטו מהיר או טיול נהיגה באלפים אז (נדמה לי) רק אבא שלך יוכל לנהוג. אני הייתי חושב על משהו באיזור של גרמניה-אוסטריה-נורינגבורגרינג (ואולי לעשות משהו כמו שrazmel עשה עם היגואר, אבל אז רק אביך יוכל לנהוג)

פורסם
לא יודע איך PalmerSports פועלים בשיא החורף, אבל למיטב ידיעתי כל המדריכים והחברות שעובדים ב-Bruntingthorpe (החל בקיידנס, עבור בדון פלמר וכלה ברוב וילסון בכבודו ובעצמו) פועלים גם בתקופה זו בשנה.

אבל באמת שאתה קודם צריך להחליט מה אתה רוצה וגם מה מתאים ליכולותיך. אם מעולם לא נהגת בחורף אירופי ואין לך הכשרה בנהיגה מתקדמת, עצם הנהיגה אפילו בכביש בתנאי שלג תהיה קשה, כל שכן נהיגה במכונית מירוץ ב-PalmerSports שפשוט תהיה קפיצה מעל לפופיק.

הבעייה המרכזית שבחול מי שבן 18 יכול להשכיר פחות או יותר משהו כמו גולף, ואם תקחו אוטו מהיר או טיול נהיגה באלפים אז (נדמה לי) רק אבא שלך יוכל לנהוג. אני הייתי חושב על משהו באיזור של גרמניה-אוסטריה-נורינגבורגרינג (ואולי לעשות משהו כמו שrazmel עשה עם היגואר, אבל אז רק אביך יוכל לנהוג)

המטרה שלי היא להנות ולנצל את השבוע הזה, אם רק GOLF אפשר אז זה מה שאני רוצה. (ניתן GOLF GTI? לא נראה לי כל כך גרוע בשביל מישהו כמוני, לא?)

לפי מה שהבנתי מכם הכי מומלץ לי זה מקום עם שמש, בלי גשם/שלג. אז גרמניה אוסטריה והמסלול הזה הגדול לא כל כך מתאימים?

מה עם דרום אמריקה, או אירופה היותר דרומית?

פורסם

אגב, נהיגה בשלג זה ממש לא כזה ביג דיל עם צמיגי החורף של ימינו. נהגתי כמה ימים בפינלנד בשיא החורף עם טויוטה יאריס פשוטה וצמיגי חורף מעולים, והנהיגה 90% מהזמן מרגישה בדיוק כמו נהיגה על יבש. בשאר הזמן זה בעיקר לקחת פניות טיפה יותר עדין ולבלום מוקדם יותר, אבל גם כאן ההפרשים מאוד קטנים - צמיגים איכותיים עושים הבדל פשוט עצום.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לא ממש יודע איפה יש שלג/גשם באירופה, אבל ההיגיון אומר שבארץ המגף יש פחות, אז אמליץ לך עליה- ביוני השנה אני ואבי טסנו לאיטליה (האמת התכנון המקורי היה לראות את MAROON 5, אבל הוספנו עוד כל מיני דברים). יצא לנו לטייל כמה פעמים בצפון איטליה ובאיזור שמדרום לדולומיטים. אני יכול להעיד שגם עם פיאט 500L מנוע 1.6 דיזל ידנית (לא בדיוק הרכב הכי מהנה בעולם), זה היה כיף גדול לנהוג במקום כזה.

אני במקומך הייתי ללוקח טיול של משהו כמו- מילאנו (משכירים רכב; תנסה לבדוק אולי יש איזו חברה פרטית (ולא אחת מהציים הגדולים) שמשכירה מכוניות ספורט- ואני לא חושב שאתה יכול גולף GTI, לדעתי משהו כמו 1.6 דיזל), תסע לפרארי (ותבדוק מראש שאתה יכול לקחת סיבוב ולנהוג בעצמך, או לשלם לא מעט ולקחת שעה וחתי עם מדריך ב-458 ספציאלה על פיורינו, או סתם לעשות סיבוב עם מדריך, והשמועות אומרות שהם נוסעים מהר..), משם צפונה לאיזור שוויץ-אוסטריה ולכבישי הספגטי שם, ולכיוון גרמניה והיער השחור ולנורינגבורגרינג (וגם אם לא תנהג ותהייה רק נוסע בM5 רינג טקסי או משהו כזה, זה עדין JOY). גם אם תעשה את כל זה עם פולו דיזל ידנית אני מבטיח שזו חוויה.

• תוכן חדש...