Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3842 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני דווקא לא ממליץ על איטליה מכמה סיבות..

מלא רמאויות בחברות הקטנות, סיאסטה מעצבנת ברמות שמשפיעה על תחנות הדלק/אוכל במהלך הטיול, נגישות תחנות הדלק (לרוב זה נראה כמו זוג נוודים עם משאבה שיוצאת מפח אשפה), שילוט לוקה בחסר, נהגים חולי נפש, משטרה עם פסיכופתים ומלא מצלמות שבלי הוויז אתה 99 אחוז מקבל דו״ח על מהירות (כמובן שלא תעיז להכנס עם האוטו לתוך הערים המרכזיות יש להם מערכת גבייה שדומה לאנגליה אתה תצא משם בלי כליה)

Tesla Model 3 AWD stealth Performance

Lexus GX460 Luxury

פורסם

לא ברור לי מספיק מה פות"ש רוצה לעשות בטיול:

לשרוף אלפי קילומטרים על אוטוסטראדות?

לנהוג בכבישי הרים?

להתרשם מרכבי על מוזיאונים, או, אפילו, לעשות איזה סיבוב במוזיאונים באיטליה או על הרינג?

להתשמש ברכב ככלי תחבורה בין ערים מעניינות, אתרי טבע מרשימים, מוזיאומי אמנות או אולמיקונצרטים?

פות"ש - אני ממליץ לך שני דברים:

1. ללמוד מניסיונם של אחרים, בשרשור זה, שרשורים אחרים בפורום ואפילו באתרים אחרים (ניסית משהו במו "למטייל" או Lonely planet")?

2. לאפס את המונה, לחשוב מה אתה (ואביך) רוצים לעשות בטיול - ואז לשוב לשרשור ולכוון אותנו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אגב, נהיגה בשלג זה ממש לא כזה ביג דיל עם צמיגי החורף של ימינו. נהגתי כמה ימים בפינלנד בשיא החורף עם טויוטה יאריס פשוטה וצמיגי חורף מעולים, והנהיגה 90% מהזמן מרגישה בדיוק כמו נהיגה על יבש. בשאר הזמן זה בעיקר לקחת פניות טיפה יותר עדין ולבלום מוקדם יותר, אבל גם כאן ההפרשים מאוד קטנים - צמיגים איכותיים עושים הבדל פשוט עצום.

אני נמצא כרגע בפינלנד. לא נוהג, אבל רואה מה קורה סביבי בכבישים - וזה אומר שאני רואה הרבה זנבות מכשכשים אחרי פניות. כמובן שאיני יודע איך בדיוק התנהג הנהג (אבל באופן בסיסי הפינים רגועים וזהירים להפליא) אולם ברור לי שהכבישים החלקים אינם מתאימים לנהג ישראלי חדש. ד"א - גם כהולך רגל עם נעליים ייעודיות אני מחליק לא מעט. לכן לא הייתי ממליץ על טיול למדינה עם הסתברות גבוהה לשלג כנסיון ראשון בנהיגה בחו"ל.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אני נמצא כרגע בפינלנד. לא נוהג, אבל רואה מה קורה סביבי בכבישים - וזה אומר שאני רואה הרבה זנבות מכשכשים אחרי פניות. כמובן שאיני יודע איך בדיוק התנהג הנהג (אבל באופן בסיסי הפינים רגועים וזהירים להפליא) אולם ברור לי שהכבישים החלקים אינם מתאימים לנהג ישראלי חדש. ד"א - גם כהולך רגל עם נעליים ייעודיות אני מחליק לא מעט. לכן לא הייתי ממליץ על טיול למדינה עם הסתברות גבוהה לשלג כנסיון ראשון בנהיגה בחו"ל.

אני חושב שזה מאוד תלוי. לקחתי רכב מחברת השכרה עם צמיגים מצוינים ובקרת יציבות. אם אתה רואה מכונית ישנה עם צמיגים בינוניים מכשכשת קצת בזנב, זה לא מפתיע. אני פשוט טוען שרכב מחברת השכרה יהיה ככל הנראה מוכן היטב לשלג. בכל מקרה אתה צודק שזה לא צריך להיות ניסיון ראשון בנהיגה בחו"ל.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

קצת מחוויה דומה שלי ושל בני בן ה -18 (בסתיו):

נחיתה במינכן

שכירת אודי TT

ביקור במוזיאון ומפעל BMW (נדרש תאום מראש)

נהיגה באוטוסטרדה לשטוטגרט וביקור במוזיאון פורש

רכבת מינכן-ורונה

שכירת ג׳ולייטה טורבו דיזל (משייטת בקלילות ב 190), כולל אפשרות נהיגה מגיל 17

נסיעה באוטוסטרדה דרומה לכיוון מראנלו

ביקור במוזיאון פרארי

נהיגת התנסות בפרארי - 20 דקות בסביבות 100€, חוויה בלתי נשכחת ואין מגבלת גיל

נסיעה למילאנו למשקק של מילאן

עד כאן

פורסם (נערך)

יפה. לא משהו שאני הייתי עושה, אבל אתה עשית דבר נכון: הגדרת לעצמך יעדים לטיול ומסגרת גיאוגרפית סבירה (פחות או יותר שני מוקדים). ההבדל הוא שאתה עשית זאת בסתיו, ופות"ש מכוון לשיא החורף.

הייתי לומד ממך עוד אלמנט קטן - קטע קישור ברכבת, כאשר לצורך החויה המוטורית, גם אם מסילתית, הייתי מתכנן קטע קישור על ICE או TGV, או מקבילתן במדינות אחרות, נסיעה ברכבת במהירות 250-300 קמ"ש צריכה להיות גם היא חוויה מסויימת.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם (נערך)

אישית אני מודה שלא התרגשתי מזה כחוויה מוטורית.

גם ברכבת מהירה אין (ולמעשה כמעט ולא יכולה להיות) האצה מוחשית מאוד בהגעה אל המהירות הזו ולכן אין שום תחושת מהירות.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...