Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3877 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 88
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם
אני את השם הזה מכיר היטב מהמקורות, ואני מכיר אותו כאילעי.

לא כאלעאי?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A8%D7%91%D7%99_%D7%90%D7%9C%D7%A2%D7%90%D7%99_(%D7%AA%D7%A0%D7%90)

מה זה במקורות?

אני את השם הזה מכיר היטב מהמקורות, ואני מכיר אותו כאילעי.

מה זה מכיר? באיזה מקור היא מופיע כ "אילעי"

יש שתי צורות מוכרות מהמקורות:עילי-עילי מהתנך אחד מגיבורי דוד

עילאי-רבי עילאי מהתלמוד.

אני קראתי לבני עילי כי רציתי להמנע מהמשמעות "העילאית" בכל מקרה לפני כ 3 שנים השם לא היה נפוץ אבל היה כנראה איזה טרנד עכשיו יש איזה 3 עילאי/עילי בכל גן...

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם
מה זה מכיר? באיזה מקור היא מופיע כ "אילעי"

יש שתי צורות מוכרות מהמקורות:עילי-עילי מהתנך אחד מגיבורי דוד

עילאי-רבי עילאי מהתלמוד. מהתלמוד זה אילעי

אני קראתי לבני עילי כי רציתי להמנע מהמשמעות "העילאית" בכל מקרה לפני כ 3 שנים השם לא היה נפוץ אבל היה כנראה איזה טרנד עכשיו יש איזה 3 עילאי/עילי בכל גן...

באדום.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא מאמין לך שכתוב אילעי בלי תמונה מהספר :lol:

800px-%D7%A7%D7%91%D7%A8_%D7%94%D7%AA%D7%A0%D7%90_%D7%A8%D7%91%D7%99_%D7%99%D7%94%D7%95%D7%93%D7%94_%D7%91%D7%A8_%D7%90%D7%99%D7%9C%D7%A2%D7%99.JPG

פורסם

כבר הסברתי שהיו"ד ששמתי היא בשביל ניקוד.

הכתיב הנכון הוא בלי יו"ד, אבל ההגיה בחיריק.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

שיצחקו עליו עד גיל 18 שיש לו שם של בת? לא מומלץ.

פורסם
רפי קישון, יצא וטרינר. גם מגניב.

או שישדרג את השם שלו לרפי קלשון, ויגדל להיות מושבניק/מחסל של משפחת פשע/שניהם.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
זה ילד שיגיע לבגרות סביב 2035 [תקנה לו איביזה מודל 2040 מתנת שחרור ! צילינדר אחד]

בעידן בו רוב התקשורת תהיה באנגלית\לעז\אותיות לטיניות [שזה די כמו היום]

ויש יתרון לכתיבה והגייה של שמות בינ"ל - כמו גיא למשל, קצר לעניין וקל לכתיבה\הגייה.

שרון, טום, רוי, לברון, יונתן, כל אלה עוברים טוב, גם גבריאל זה טוב בהקשר הזה,

פחות טוב דברים כמו יצחק, יחיאל, קשה לכתוב וקשה להגות. קיצר סטיב או ג'ון וזהו

גיא דווקא?

בחו"ל אנשים יבטאו את זה כמו שרשום (Guy, לא גיא אלא גוי) או בקונוטציה שפחות יאהבו - גיי (Gay). :roll:

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

מזל טוב!

קשה לקלוע לטעם של זוג שאינו מוכר לנו, וגם לטעמם של בני משפחתו. האם חשוב שהשם יהיה עברי, או שמותר גם שם עם ריח זר (כמו תום או בן)? האם יש מחוייבויות משפחתיות? האם, אולי, אפשר לטפל במחויבות כזו בעדינות, על ידי התאמת שם מקובל המזכיר את הצליל של השם שצריך להנציח? האם אפשר לתת שם שני לצורך כזה?

ובכל זאת - לא לחפש שמות "מיוחדים" אלא שמות המקובלים בדור הנוכחי. גם שמות "חרושים" יחסית לא בעייתיים, יש להם יתרון המקובלות, הילד לא יסבול מכינויים מוזרים. מצד שני, כדאי לרחרח במחלקת יולדות מה צפוי להיות נפוץ מדי ולשקול אם להמנע ממנו. צריך לשים לב גם לסביבה - מישהו העלה רשימת שמות שלדעתו פסולים, ובין כל השמות בעלי הקונוטציה המזרחית הכניס "שמחה", שהיה מקובל כשם לבן אצל אשכנזים (ולבנות בעדות המזרח). כמובן שהשם כלל לא מקובל היום.

לא צריך לחשוש גם משמות המקובלים הן לבנים והן לבנות, כיון שמדובר בתהליכים לא ניתנים לצפיה. הדוגמא שלי היא "נועם", שמו של בני הצעיר. בדור שלי (אני מניח שמקביל, פחות או יותר, לגיל של הורי פות"ש) נועם היה באופן מובהק שם של בנים. רק ב-2-3 העשורים האחרונים הפך ליוניסקס וכאשר הבחור היה בגן הבחינו בין "נועם הבן" ל"נועם הבת". מצד שני, בדור שלי "נטע" היה שם מובהק של בנות, אבל בן כתה שלי שנשא שם זה לא סבל כלל וכלל.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...