Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3931 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז נתחיל שאני אידיוט ואל תנסו להבין למה אני עושה את זה :-o

נסעתי תקופה ארוכה על רכב אוטומט ולאחרונה יוצא לי לנסוע הרבה על ידני.

שמתי לב שיש לי קטע שתמיד אני מחליף הילוך מהר מידי, מ-2 ל-3\ 3-4

קורה מצב שאני על הילוך שני ומעביר דיי מהר להילוך 3 ואז נוצר מצב שאני מנסה לתת גז והרכב כאילו לא סוחב, לא מגיב לגז שאני נותן.. עכשיו בדרך כלל יש לי 2 פעולות שאני עושה ורציתי לדעת מה מהם יותר נכונה לעשות

מה פחות יידפוק את הגיר (למרות שאני מאמין שהאידיאל זה פשוט לא לעשות את זה :-))

1. לחזור להילוך שני, לתת גז ואז להעביר בחזרה לשלישי בזמן שצריך

2. להמשיך לנסוע ולאט לאט הרכב ייתן תאוצה

דרך אגב, שמתי לב לזה רק בעלייה, במישור\ירידה לא זכור לי שהייתה לי בעיה כזאת.

חברה, אני יודע שעצם הפעולה הזאת לא עושה טוב לרכב בכללי אבל אני באמת לא שולט בזה.

אני מודע לבעיה אבל כל פעם חוזר עליה. כמו שאמרתי ^^ אידיוט!

פורסם (נערך)

אופציה ראשונה היא המומלצת במקרה כזה.

להמתין שהרכב יאיץ על הילוך שאינו מתאים לתוואי/מהירות, עם 3/4 גז או גז מלא סתם פוגם בצריכת הדלק ותורם לבלאי המנוע, הגיר פחות סובל פה (אלא אם כן אתה גם לא יודע לתפעל את הקלאץ' כמו שצריך, ובלא מעט מהפעמים בעת העברות ההילוכים אתה נתקל ברעשי חריקה/גריסה). וכן, מן הסתם בעליה המנוע מתאמץ יותר.

בירידה תלולה מומלץ להשאר בהילוך יחסית נמוך בכדי להסתייע במנוע בעת הבלימה ולא רק בבלמים עצמם ; סביר להניח שיצא לך להתקל בשילוט המורה לנהגים להשאר בהילוך נמוך. כפי שציינתי, יש לכך סיבה.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם

תלוי בתנאי הדרך.

אם נדרש להאיץ מהר או שאתה בעליה - תוריד הילוך ותן גז.

אם אתה מתגלגל בתנועה איטית ואין צורך בהאצה מהירה- תשאר בהילוך הגבוה, כל עוד מנוע לא רועד ומגמגם.

אם כן רועד ומגמגם אז תוריד כמובן.

פורסם

שים לב שהסיבה שזה קורה לך רק בעליה היא בגלל שבזמן העברת ההילוך המהירות והסל"ד מספיקים לרדת ואז הם נמוכים מדי להילוך הגבוה. זה מאוד בולט אצל מי שפחות מיומן בהעברת הילוכים כאשר ההעברה לוקחת זמן.

בעליה חשוב להעביר הילוך בזריזות כדי לא לתת למהירות לרדת הרבה, וכמו כן להעביר הילוך בסל"ד יותר גבוה מאשר במישור/ירידה, כדי להתחשב בירידת הסל"ד במעבר.

פורסם

בעליות אתה חייב לשמור את הסל"ד קרוב יותר לרצועת הכוח, המנוע זקוק לזה.

יהיה הכי בריא לרכב ולצריכת הדלק שלך לשמור את הרכב בסל"ד המתאים ולא לשלב הילוך גבוה מדי כשאתה מבקש כוח מהמנוע.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

אני רוצה לציין שייתכן, רק ייתכן שמה שאתה מתאר כאן הוא לא הבעיה, אלא סימפטום.

יצא לי להיתקל בדברים דומים בהדרכות נהיגה שעשיתי והם היו רק תוצר לוואי של משהו יסודי יותר, בין אם בהיבט של תפעול נטו (טכניקה) ובין אם בתחום של תכנון קדימה, צפי פעולות וקריאת דרך.

במקום לשים פלסטר, תשקול, רק תשקול לקחת הדרכה אישית אחד על אחד עם מדריך נהיגה, אני מבטיח לך שבסופה תראה שאתה יודע הרבה יותר מהעברת הילוכים טובה יותר...

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

אחלה, הבנתי תודה רבה על התשובות!

קרמבו

יש משהו במה שאתה אומר.. אבל יכול להיות באמת שאני עדיין לא רגיל לגיר הידני למה הרבה זמן לא נסעתי על אחד כזה..

לא נראה לי שזאת הבעיה אבל אבדוק את הנושא לעומק ונראה.. :)

שוב תודה!

פורסם
חברה, אני יודע שעצם הפעולה הזאת לא עושה טוב לרכב בכללי אבל אני באמת לא שולט בזה.

לא זה הפורום המתאים לפתרון הבעיה שלך...

וברצינות, העצה של קרמבו טובה. אתה צריך מישהו שיכוון אותך לשנות הרגלים. יש אנשים שיש להם קשיי קואורדינציה יותר מלאחרים וצריך עזרה על מנת ללמד את "המוח האוטומטי" לעבוד אחרת.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לחילופין אתה יכול להחליף רכב לאחר מוגדש עם הרבה מומנט בסל"ד נמוך.

;)

העצה הכי טובה שניתנה לך פה זה הדרכת נהיגה שתעזור לך להפטר מהרגלים שכאלה.

עבורך זו תיהיה הסרת אדיוטיות בנהיגה.

:)

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

הכל שאלה של "כמה זמן אתה נוהג על ידני"?

אם זה שבוע, אז פשוט תמשיך לתרגל, עד שתתפוס את העקרון.

אם אתה כבר נוהג חצי שנה ועדיין יש את הבעיה הזו, קח הדרכה.

• תוכן חדש...