Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3932 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

התקשרתי לכמה מוסכים (השלושה בת"א, מוסך זיסו ולעוד מוסך מורשה)

שאלתי אותם לגבי מחיר של החלפת שמן גיר ושניים מהם אמרו לי שהם לא יחליפו והאחרון אמר לי שיש סיכון אבל יחליף לי ב350 ש"ח.

החליפו ב80 אלף קילומטר ואני כרגע על 156 אלף.

הכוונה שלי היא להמשיך לנסוע על הרכב לפחות עוד ארבע חמש שנים ואני די רוצה לשמור עליו.

אני כל הזמן שומע על הסיכון הזה אבל לא ברור לי מה בידיוק הסיכוי שזה יהרוס משהו בגיר.

די הלחיצו אותי שתי המוסכים, עד אתמול הייתי בטוח שהחלפת שמן גורמת נזק אחד לאלף נגיד.

עכשיו זה מרגיש שזה אחד לשתיים.

מה אתם אומרים להחליף או לא?

ונניח שאני לא מחליף, מה הסיכוי שיגרם נזק מאי החלפה?..כרגע הגיר ניראה לי בסדר, אומנם אני מרגיש את הילוכים עוברים וכשאני מכניס לדרייב (אני מרגיש שההילוך נכנס אבל זהו חוץ מזה)

תודה

פורסם (נערך)

זה לא שהחלפת השמן עצמה גורמת לנזק, אלא בעקיפין בגלל ההחלפה, המצמדים בתיבה מתחילים להחליק, כי הם כבר "התרגלו" לשמן הישן שכבר שינה את הצמיגות והתכונות שלו. אבל אצלך כבר החליפו שמן, אז אני מאמין שהכל יהיה בסדר.

בכל מקרה מומלץ להחליף שמן. אם יתחילו בעיות, זה רק אומר שהם היו שם כל הזמן, והיית מטפל בזה במוקדם או במאוחר.

תבצע החלפה חלקית דרך הקרטר ותמלא שמן בתקן הדרוש, אם בשנים האלה זה M-V של מאזדה.

לגבי הבעיטה בהעברת הילוך, צריך לבדוק תושבות גיר.

עריכה אחרונה על ידי asafasaf

Stay Dirty

פורסם (נערך)

אני הייתי בדיוק במצב שלך, עם רכב מודל 98, 200K ק"מ, ולא החלפתי נוזל כי גם אותי כולם הפחידו, כולל מכונאים שסמכתי עליהם.

לאחרונה התחילה תקלה שממיר המומנט בתיבה האוטומטית לא ננעל מה שגרם לסל"ד גבוה במהירויות של מעל 80 קמ"ש.

הלכתי למומחה לגירים, הוא הריח את הנוזל ומייד אמר לי שיש בעייה רצינית עם הנוזל וחייבים להחליף אותו , שאלתי אותו אם זה יגרום נזק וסיפרתי לו מה שאמרו לי המוסכניקים. הוא אומר שזה שטויות במיץ, אם התיבה במצב טוב אין שום בעייה, אם התיבה במצב על הפנים אז כן, יכולים להיות השפעות של החלפת השמן, אבל ממילא היא לא הייתה מחזיקה הרבה במצב כזה.

אחרי שהוא החליף אצלי את השמן (החלפה חלקית כמו שציין אסף), הבעייה נפתרה מיידית והרכב נוסע מצויין מאז.

אם אתה חושש אני ממליץ לך לגשת לספי מהמכון לגירים אוטומטיים בסגולה.

עריכה אחרונה על ידי martines
פורסם

אני החלפתי לפני 15 אלף ק''מ שמן גיר,(הרכב כרגע על 215אלף ק''מ) במאזדה לנטיס 1.8 שנת 2001, החלפה חלקית + פילטר, צריך 4 ליטר שמן גיר מקורי M5, מחיר 100שקל לליטר, שלא ידחפו לך כזה:

https://www.google.co.il/search?hl=iw&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1920&bih=947&q=MERCON+V&oq=MERCON+V&gs_l=img.12...0.0.0.858.0.0.0.0.0.0.0.0..0.0....0...1ac..64.img..0.0.0.fFSkhoMbfKU#imgrc=sYbgPORO-3dPgM%3A

ויגידו לך שזה מה שצריך 30 שקל ליטר.

הגיר אצלי השתפר פלאים, לאומת מה שהיה לפני, היה מכה קטנה משני לשלישי, מההחלפה הגיר חדש חדש, לא מרגישים כלום, אז אני ממליץ.

פורסם
אני החלפתי לפני 15 אלף ק''מ שמן גיר,(הרכב כרגע על 215אלף ק''מ) במאזדה לנטיס 1.8 שנת 2001, החלפה חלקית + פילטר, צריך 4 ליטר שמן גיר מקורי M5, מחיר 100שקל לליטר, שלא ידחפו לך כזה:

https://www.google.co.il/search?hl=iw&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1920&bih=947&q=MERCON+V&oq=MERCON+V&gs_l=img.12...0.0.0.858.0.0.0.0.0.0.0.0..0.0....0...1ac..64.img..0.0.0.fFSkhoMbfKU#imgrc=sYbgPORO-3dPgM%3A

ויגידו לך שזה מה שצריך 30 שקל ליטר.

הגיר אצלי השתפר פלאים, לאומת מה שהיה לפני, היה מכה קטנה משני לשלישי, מההחלפה הגיר חדש חדש, לא מרגישים כלום, אז אני ממליץ.

תודה על העזרה,

אבל 100 ש"ח לליטר זה לא קצת יקר?

מוסך מורשה הציע לעשות לי החלפה חלקית ב350ש"ח.

ובנוסף לפי הספר טיפולים שלי אני יכול לשים או ATF M3 או DEXRON 3

מה דעתך על השמן הזה?

http://topparts.co.il/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%92%D7%99%D7%A8-%D7%93%D7%A7%D7%A1%D7%A8%D7%95%D7%9F-3-%D7%90%D7%93%D7%95%D7%9D-%D7%AA%D7%95%D7%A6%D7%A8%D7%AA-%D7%92%D7%A8%D7%9E%D7%A0%D7%99%D7%94

הוא שווה משהו?..כי הבנתי מהמוכר שהשמן מאושר עד ידי מאזדה.

אני אתקשר אל ספי בראשון, בהחלט אם לא יהיה יקר מידיי אני אלך.

ממש תודה

פורסם

גם אותי הפחידו - פאסאט 2005 עם כ- 200,000ק"מ בזמנו. מעולם לא החליפו שמן גיר. ביצעתי את ההחלפה כולל החלפת המסנן והרכב נוסע מצויין (לא היו בעיות גם לפני ההחלפה) - היום כבר עם כ- 225,000ק"מ.

מה שהכי חשוב לדעתי זה לקנות חלפים איכותיים (MANN במקרה שלי) ושמן מתאים מחברה מוכרת (valvoline אצלי).

כנס לאתר של castrol או valvoline ומצא את השמן שמתאים לתיבה הספציפית שלך.

פורסם

אני אישית ביצעתי החלפה חלקית במזדה 323 שנת 99 שהייתה לי. עשיתי זאת מספר פעמים בשנתיים וחצי שהייתה אצלי. הכל היה בסדר. הגיר הרגיש טוב יותר, העברות ההילוכים היו חלקות יותר אחרי כל החלפה. כל שמן איכותי בתקן DEX 3. יעשה את העבודה. אני ממליץ על VOLVOLIN. בהצלחה. בצעה החלפה. ואחרי איזה 10 אלף עוד החלפה. לי אישית המליצו להחליף בתנאים של הארץ ברכב המדובר כל 30K.

בהצלחה.

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם (נערך)

רק שמן גיר מקורי או אחד שרשום עליו את התקן של מאזדה.

יש גבול לכמה לקצר את טווחי החלפת שמן גיר לדעתי.

מה שאני הולך לרשום מעכשיו זה דעתי האישית ולא מקצועית בגלל היותי פדנט לכן לא תקוף אותי.

לוקחים את מרווח הטיפולים שמקציב היצרן לטיפול שנתי.

וממנו מחלקים,לדוגמא:כל 15 אלף או שנה כלומר כל 4 שנים.

במידה והחלפת השמן הייתה יותר מ4 שנים אז עושים החלפה ראשונית ואחרי תקופה של חודש עוד פעם החלפה.

במידה ורוב הזמן אתה נוסע בדרכים הרריות או עירוניות הייתי מקצר זמני החלפה של שמן גיר לכל 30 אלף או שנתיים.

כל החלפה מעבר לנורמות האלו היא בזבוז של שמן גיר ובפגיעה באיכות הסביבה.

עריכה אחרונה על ידי mark_Avn
פורסם

כנראה שההמצאה/שמועה שלא מחליפים שמן גיר , התחילה מגירים דפוקים כבר שהחליפו להם שמן בנסיון "להחיות" אותם.

וזה באמת היה המסמר אחרון בארון . גיר שבמצב תקין וסביר החלפת שמן לא אמורה להרוג אותו.

פורסם (נערך)

לסיכום,

הרכב:מאזדה לאנטיס 323F מנוע 1840 BJ שנת 2001

החלפתי שמן במוסך מורשה,עלה לי 500 ש"ח

השמן הוא M-5 והצליחו להכניס 3 ליטר.

אני לא מרגיש שיפור אבל גם קודם הגיר היה בסדר

אני מציע למי מחליט להשתמש בשמן מקורי לעמוד ליד המוסכניק כדי לראות בכמה שמן הוא משתמש כדי שלא בטעות יחייבו על ארבע ליטר במקום על מה שבאמת נכנס(כמו שקרא לי) בכל זאת, 117 ש"ח לליטר.

המליצו לי שם לא להחליף פילטר

תכלס בהסתכלות לאחור זה משהו שאצלי ברכב בכיף היה אפשר להחליף לבד זה בסך הכל בורג באגן שמן ומילוי דרך המדיד.

אם תיווצר לי בעיה אני אעדכן, אם לא כנראה שהכל בסדר:)

עריכה אחרונה על ידי omo
פורסם
כנראה שההמצאה/שמועה שלא מחליפים שמן גיר , התחילה מגירים דפוקים כבר שהחליפו להם שמן בנסיון "להחיות" אותם.

וזה באמת היה המסמר אחרון בארון . גיר שבמצב תקין וסביר החלפת שמן לא אמורה להרוג אותו.

זה לא ממש מדוייק. כאשר לא מחליפים הרבה זמן שמן גיר, יש לכלוך, פיח, חלקיקים, שדבוקים לאגן השמן ולמכלולים שונים.

ברגע שמחליפים את השמן לחדש, הרבה פעמים אותם לכלוכים נפרדים מהמקום אליו הם היו דבוקים, ואז נוצר מצב שהשמן

הופך ליותר מסוכן ממה שהיה השמן הישן. במיוחד בתיבות אוטו' שרגישות מאוד, זה יכול לדפוק את הגיר. לכן ממליצים למי

שלא ביצע מעולם החלפה, לבצע החלפה חלקית, ואחרי חודש חודשיים לבצע החלפה נוספת, ואז גם את הפילטר.

יש גם מקרים כמו שציין אסף, בהם הגיר מתחיל להחליק עקב השמן החדש, אבל זה כבר מצב שונה, כי ממילא הגיר היה מת

אחרי זמן לא רב, וההחלפה פשוט זירזה קצת את סיום חייו של הגיר.

• תוכן חדש...