Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3932 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש משהו שנקרא "תקנון מצוי" או משהו דומה (איני משפטן, יתקנו אותי עורכי הדין החברים בפורום) הנספח לחוק בתים משותפים ומהווה תקנון ברירת מחדל, אשר קובע כי יחס התשלום יהיה לפי שטח הדירה. בקביעת תקנון של בית מסוים אשר לשנות זאת בהצבעת רוב הדיירים.

כדי לשנות את צורת התשלום מתשלום על פי שטח דירה והצמדות לתשלום שווה צריך 100 אחוז הסכמה של בעלי הדירות, לא מספיק רוב.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

צוגר.

לגבי סרבנים - יש הליך מסודר, זה יכול להגיע להליכים משפטיים.

חשוב מאד שועד הבית ירשם כחבר באגודה לתרבות הדיור, על מנת לקבל מהם סיוע, כולל משפטי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אחרי שבדירה הקודמת הייתי ועד בית, והייתי צריך לרדוף אחרי אנשים בשביל שישלמו פאקין 50 שקל בחודש, כולל דייר אחד שפשוט הכריז שהוא לא משלם כי וואלה לא בא לו,

ואחרי שרשורים כמו זה (ואני לא מדבר רק על המקרה, אלא על תגובות של אנשים שבאו לאחריו, מה שמראה איזה הלך רוח יש כאן),

בבניין בארץ אני לא אגור שוב.

הימור יותר מדי גדול (שכנים סבבה זה נהדר, אבל מספיק אחד שחובב קריוקי..)

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

^מאז שעלינו לארץ אנחנו עוברים דירה אחת ל-3 שנים בממוצע.

הכלל שלמדתי על הדרך - כמה שפחות קומות/שכנים יש בבנין ככה הסיכוי לחיים שקטים גדול יותר.

הסיוט הכי גדול שלי היה כשגרתי בבניין 14 קומות... אפשר היה להזדקן ולמות בלובי בהמתנה למעלית רק בגלל שהשכנה הנחמדה שלחה את הילדים שלה להחזיק את המעלית בזמן שהיא "כבר מסיימת" להכין להם את הסנדוויצ'ים.

פורסם

תודה לכל מי שענה עד עכשיו, אשמח לשמוע מנסיונם של עוד חברים.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני מתגורר בדירה בבניין בעל 8 קומות. כולם משלמים סכום אחיד של 55 שקלים. אין חברת ניהול.

לפני כמה שנים היו כמה סרבנים שטופלו ע״י האגודה לתרבות הדיור לדעתי. הוועד בית אצלנו הוא פשוט נכס לבניין.

You may kiss the bride.

בא לשאול על חשבון בנק, יצא נשוי. קארספורום.

פורסם

אצלי וגם אצל ההורים אותו תשלום לכל הדירות.

חשוב לציין שאין ״חברת ניהול״ אלא ועד בית - זה חוסך המון וגם השירןת לדעתי עדיף.

הגנן והמנקה לא עושים טובות.

פורסם

הימור יותר מדי גדול (שכנים סבבה זה נהדר, אבל מספיק אחד שחובב קריוקי..)

תן לי לחדש לך - גם אם תגור בבית פרטי "וילה", והשכן בבית שלידך חובב קריוקי - אכלת אותה. מה גם שאלה משתגעים לפעמים ומביאים רמקולים של הופעות לחצר.

אגב, קרה לחבר שהשכן שלו היה מפציץ.

נקמיצ'י - בבניינים מעל מספר קומות מסוים יש חובה להחזיק חברת ניהול. מה גם, זה לא מבטל ועד בית. אצלנו למשל יש גם ועד בית וגם חברת ניהול. ועד הבית מתעסק בהתנהלות הדיירים ובפיקוח על חברת הניהול. חברת הניהול בתחזוקת הבניין וניקיונו.

פורסם
תן לי לחדש לך - גם אם תגור בבית פרטי "וילה", והשכן בבית שלידך חובב קריוקי - אכלת אותה. מה גם שאלה משתגעים לפעמים ומביאים רמקולים של הופעות לחצר.

הסיכוי שתיתקל בשכן כזה בשכונה של צמודי קרקע הרבה יותר קטן מאשר באיזור של בנייה רוויה.

תחשוב כמה משפחות גרות בבנין של נניח 8 קומות + שני הבניינים הקרובים אליו מכל צד, קרוב ל 100 דירות, הסיכוי שבאחד מהם יהיה דייר מציק עם מערכת הגברה טובה גבוה מאד. וגם אם זה לא דייר שעושה רעש קבוע אלא כל פעם יש מסיבה מדירה אחרת בסביבה עם ווליום שאי אפשר להתעלם ממנו. סיוט.

פורסם (נערך)

אתה מסביר את המובן מאליו, אך שוכח לדבר על הסתברות...

אתה לא מחדש לי כלום, מן הסתם - היות והשאלה היא לא האם יש סיכוי שיהיה לך שכן מגעיל, כל עוד אתה לא גר בחווה מבודדת תמיד יש סיכוי כזה.

השאלה היא מה הסיכוי שיהיה לך שכן מגעיל, אם יש לך ברמה האפקטיבית שכן אחד - או 13 שכנים, ההסתברות משתנה באופן משמעותי.

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

יש לי גם שאלה בנושא:

בבניין חדש מהקבלן נבחרו שני דיירים לוועד הבית וקבעו 250 שקל תשלום חודשי כאשר הם פטורים מהתשלום בתמורה לתפקידם.

כעת מבקשים השניים להוסיף עוד אדם אחד לוועד הבית(שגם לא ישלם).

אני לא מבין מדוע צריך 3 אנשים לנהל בניין חדש שאין בו עדיין שום תקלות המצריכות טיפול?

נראה לי מוזר לשלושה אנשים נפטרו מתשלום וועד והתשלום של שאר הדיירים נשאר כמו שהיה.

הבניין בגובה 8 קומות עם כ-30 דירות לא זהות בגודלם.

בניין צמוד מאותו פרויקט משלמים ב-10 שקלים יותר עבור חברת ניהול.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

אם לרוב הדיירים לא נראה, אין בעיה.

מכריזים על אספת דיירים, מעלים להצבעה שהוועד גם צריך לשלם את מיסי הוועד, ואז אחד מהשניים.

1. הוועד הנוכחי מסכים וממשיך לתפקד כוועד ומתחיל לשלם מיסים כמו כל אחד.

2.הוועד הנוכחי לא מסכים ומתפטר מתפקידו, ואז תראו אם יש דיירים אחרים שיהיו מוכנים לקחת את הוועד.

קיימת אפשרות שלישית שהיא מעין פשרה, הרי עד עכשיו הסמתם ששני משפחות לא יישלמו, הוועד רוצה לצרף נציג נוסף, תסכימו בתנאי שכל חבר וועד יישלם 1/3 ממיסי הוועד. כך שבוועד יהיה 3 נציגים כמו שהם רוצים אך מצד שני סך התשלומים שנכנס לבניין לא ייפחת.

פורסם
יש לי גם שאלה בנושא:

בבניין חדש מהקבלן נבחרו שני דיירים לוועד הבית וקבעו 250 שקל תשלום חודשי כאשר הם פטורים מהתשלום בתמורה לתפקידם.

כעת מבקשים השניים להוסיף עוד אדם אחד לוועד הבית(שגם לא ישלם).

אני לא מבין מדוע צריך 3 אנשים לנהל בניין חדש שאין בו עדיין שום תקלות המצריכות טיפול?

נראה לי מוזר לשלושה אנשים נפטרו מתשלום וועד והתשלום של שאר הדיירים נשאר כמו שהיה.

הבניין בגובה 8 קומות עם כ-30 דירות לא זהות בגודלם.

בניין צמוד מאותו פרויקט משלמים ב-10 שקלים יותר עבור חברת ניהול.

הייתי חבר וועד בבנין חדש עם 54 דיירים, 2 מעליות בריכת מים על הגג, חניות מקורות , לובי , אולם אירועים קטן לשימוש הדיירים ועוד.

כמות העבודה שהייתה מול הקבלן עבור ליקויים / תיקונים שפצורים של השטחים המשותפים הייתה מטורפת.

כל חברי הוועד שילמו כמו גדולים.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)

אאל"ט חפי החוק אים פטור מתשלום - חברות בועד הבית אינה מזכה בזכויות כלשהן.

חברי הועד אינם רשאים לקבוע את דמי ועד הבית - לכל היותר להציע הצעה ותוכנית עבודה. ההחלטה נתונה לאסיפת הדיירים בלבד.

מבחינת כמות עבודה - אני מצטרף לישה. גרתי בבניין של 12 קומות ו-36 דירות, דמי ועד הבית נקבעו ל-300 ש"ח לחודש ולא השתנו במהלך 17 שנה (בעצם ירדו ל-250 ש"ח למשך שנה - שנתיים והוחזרו ל-300 ש"ח לחודש). ההוצאות עצומות - תחזוקה של מעליות, מערכות מים, ביוב, נקיון, גינון, שיפוץ קטן זה או אחר. כמוכן חשוב מאד שתהיה בידי הועד רזרבה קטנה (במקרה שעליו אני מדבר היתה כ-100,000 ש"ח) למקרה של צורך בתיקונים לא צפויים, למשל בריכת ביוב ששקעה והיה צורך לבנות מחדש.

חשבון ועד הבית צריך להתנהל בבנק בחשבון מיוחד, שאחד ממאפייניו הוא שאסור לו להיות בחובה.

הוצאה קריטית חשובה מאד היא ביטוח הרכוש המשותף, כולל צד ג', חבות מעבידים וכו'. יש פוליסות ייעודיות למטרה זו. הדוגמא האישית שלי, באותו בניין שהזכרתי: פריצת ביוב בתוך קיר של דירה. עלות האיתור והתיקון כ-20-30 אש"ח, נזקים לצד ג' כ-500,000 ש"ח (האיתור היה בעייתי וארך כ-3 חודשים, עוד שבועיים-שלושה עד התיקון, ובינתיים מים חלחלו וההרטיבו את הקירות והרצפות ב-3 דירות). באותה מידה יכול אורח להחליק במדרגות או גנן להפצע בעבודתו, וגם אלה יכולים לתבוע את כל הדיירים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...