Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3939 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעקבות הזוועות שאני קורא בשירשור על חלונות 10, החלטתי להאיץ את החלפת החלונות סופית במחשב שלי.

יש מישהו שעשה את המעבר, התנסה תקופה, ויכול להמליץ על הפצה טובה ?

פורסם

אני אישית אוהב את פדורה. מגיעה מבית עם שם טוב (red hat), התקנה קלה מאוד ומהירה, ובסה״כ מערכת מאוד נעימה לשימוש גם אם אתה לא 100% מבין מי נגד מה בלינוקס.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

בעיקרון או ubuntu או opensuse, אלה הפצות יותר מיינסטרימיות וידידותיות למשתמש.

השאלה היא האם לינוקס באמת יתאים לשימושים שלך.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

ממליץ על Mint. זו הפצה שמבוססת על Ubuntu (= הרבה תמיכה מצד תוכנות אחרות) אבל מהירה יותר ועם ממשק עדיף.

היא מגיעה עם כל מה שצריך מותקן, כולל אופיס וקודקים לוידאו, והמראה שלה מזכיר Windows, מה שיקל על המעבר.

פורסם (נערך)

לדעתי? פשוט תתתקין את הנפוצות ותתנסה בכל אחת מהן. על טעם וריח וגו׳.

אני באובונטו מתוך הרגל, אפשר להשתמש גם בלי להבין שום דבר בלינוקס.

אגב אובונטו והמעקב אחרי המשתמש בחלונות 10 - אנקדוטה:

לפני מספר שנים, התברר שמה שהוקלד בשורת החיפוש של ה״אפליקציות״ של אובונטו

נשלח הישר ל... אמאזון, כברירת מחדל, בשביל ש״ימליצו״ לך מה לקנות.

כמובן שזה שונה/תוקן ותמיד אפשר היה לבטל וכו׳ אבל זה עיצבן הרבה מאוד משתמשים.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מניסיוני, לא מציע לך לעבור ללינוקס. במשך שנתיים או שלוש הייתי עם אובונטו על מחשב מדיה סנטר בסלון. מדי פעם משהו נדפק, אתה לא תבין למה ואתה תתחיל לחרוש את האינטרנט. תמיד תמצא פתרון, רק לא תמיד זה יעבוד אצלך. אחרי הורדת שדרוגים, ת מ י ד משהו מפסיק לעבוד. אני חזרתי לחלונות 7 ועכשיו אני מרוצה.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

היתה לי תקופה ארוכה מאוד של כמה שנים ששיחקתי גם בלינוקסים האלה, אבל בסופו של דבר אחרי כמה שנים שנמאס לי להתעסק והעניין עבר לתחומים אחרים, ראיתי שאם אני רוצה מחשב שפשוט עובד ועושה מה שמצפים וזהו, אז ווינדוס 7 הכי טוב, הלינוקסים למיניהם יש להם טונה פוטנציאל, כמו לאנדרואיד, אבל הם פשוט לא משקיעים בפרטים הקטנים אף פעם ותמיד נתקלים בסוף במשהו שמפריע מאוד.

באגים קטנים פה ושם, חוסר במסכי הגדרות לדברים טריביאלים לפעמים, חוסר יכולת להתקין גרסא אחרונה של תוכנות כי הם משתמשים במאגרי תוכנה פרטיים שצריך מתנדבים שיעדכנו, דברים מטופשים כאלה שגורמים לך להתעצבן.

מה אתה צריך את זה? ווינדוס עם כרום זה כל מה שצריך היום במילא.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

אשמח לשאול שאלה למבינים.

האם מערכת לינוקס/אובונטו יכולה להתאים לשימוש של מחשב מוליטמדיה שבסלון?

יש לי לפטופ ישן שבקושי מצליח להריץ את קודי עם הויינדוס עליו. (DELL LATITUDE עם שני גיגה זכרון פנימי)

אני מעוניין להפעיל עליו קודי, פופקורן טיים ודפדפן עם יוטיוב בעיקר.

308GTI 2017 - כיום.

1994 CLIO RSI - נמכרה!

פורסם

תתקין xubuntu או lubuntu כדי לקבל אובונטו שתעבוד טוב על מחשב ישן, אבל את האמת זה לא מערכת הפעלה קלה כל כך בכל מקרה וווינדוס 7 המיושנת לפעמים יותר קלה מלינוקס מודרני יותר.

יש הפצות אחרות שמדגישות את עניין הביצועים במחשבים ישנים, לא מכיר שמות אהל כדאי לך לבדוק על כאלה.

ואם אתה יכול להתפשר על kodi בלבד אז הכי מושלם זה openelec שיעבוד מהר על כל מחשב הכי מחורבן שיש.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם
אשמח לשאול שאלה למבינים.

האם מערכת לינוקס/אובונטו יכולה להתאים לשימוש של מחשב מוליטמדיה שבסלון?

יש לי לפטופ ישן שבקושי מצליח להריץ את קודי עם הויינדוס עליו. (DELL LATITUDE עם שני גיגה זכרון פנימי)

אני מעוניין להפעיל עליו קודי, פופקורן טיים ודפדפן עם יוטיוב בעיקר.

הפצת puppy linux מהירה על מחשבים ישנים מאוד, בין השאר מכיון שהיא כולה בזכרון. ההתקנה פשוטה וקלה, אבל במהלך הזמן, אם יש שינויים והתקנות, צריך להשקיע זמן כדי לפתור אותם בעזרת הפורום של משתמשי המערכת.

מצד שני, מחשב עם 2 ג'יגה זכרון אינו כזה ישן ואמור לפעול חלק עם ווינדוס 7 . איזה מערכת מותקנת בו כרגע?

יהודה

פורסם

ממעט הנסיון שלי הכי קל יהיה להכנס לעולם עם אובונטו ואם יש לך טיפה יותר נסיון פדורה תהיה בחירה "מקצועית" יותר

אני מסכים עם כל מי שמעלי, אין לי כוח להתעסק עם זה בבית, בבית הכל חלונות (מדיה סנטר עם חלונות 7)

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

ללא ספק ubuntu!

מערכת קלילה עם ממשק גרפי נאה וקלה לתפעול.

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם

אני משתמש בפדורה - היא מאוד ידידודית, ממשק נוח ופשוט לשימוש. ממליץ בחום (יש לי גם אובונטו - הוא ידידותי לסוללה של הלפטופ).

לחליפין, אובונטו גם אופצייה מעולה (רק צריך לבטל אופציות ששולחות פידבק על שימוש). היתרון יש גירסאות LTS שנתמכות הרבה מאוד זמן ומבחר התוכנות עבור אובונטו עצום.

SUSE אני פחות ממליץ, הוא פחות נוח לשימוש וגם קל להרוס אותו אם לא יודעים מה עושים. לא רואה יתרונות משמעותיים בו לשימוש לבית.

למשתמשים מתקדמים יש את דביאן המעולה.

רוב הפצות לינוקס יחסית קלות מאוד לוינדוס. לכן מחשב עם 2GB RAM בקלות יריץ הפצה מודרנית. מעבדCORE DUO עושה גם יופי של עבודה עם לינוקס. אפילו מעבד אטום מסתדר יופי עם הפצות קלות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...