Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3915 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

אני מעוניין להתקין סט של 8 חיישנים: הוא מגיע עם 8 חיישנים, יח׳ בקרה, יח׳ תצוגה וכבלים לפי הצורך. עכשיו ברור לי איך קודחים, מוצאים מיקום ומחברים חיישנים ליח׳ בקרה שצריכה להיות בתא המטען, הכל מאובטח שלא יהיה בלגן בכבלים וכו׳.

מה שאני לא יודע איך לעשות זה החיבור האחרון לחשמל: הבנתי שחיישני הרוורס צריכים בכלל להתחבר לאורות רווס וכו׳. השאלה שלי פשוטה:

1. איך מחברים סט של חיישנים מקדימה ומאחורה לחשמל של הרכב?

2. נניח ואני רוצה לעשות איזה קומבינה ולשים עוד חיישנים מהצדדים של הרכב (כן אני יודע שאין שם טמבון מפלסטיק ורוב הסיכויים שזה רק יפריע עם צפצופים מיותרים) - רק מבחינת החיבור לחשמל של הרכב - האם זה אפשרי? מה שנקרא ״יש מקום לחיבור״?

תודה רבה,

עריכה אחרונה על ידי רוכב_נוהג
פורסם

לגבי החשייני רוורס - ענית לעצמך, מחברים לאורות רוורס (+).

לגבי חיישינים מקדימה - מחברים לאור ברקס (+) רק תוסיף לך מפסק כדי שלא תשתגע בפקקים.

לגבי חיישינים בצדדים (?!) אני משער שאתה צריך אותם גם לחנייה אז אפשר גם אותם לחבר לאור ברקס.

פורסם

הי תודה על התשובה.

אבהיר כמה דברים:

1. את חיישני הצד ומקדימה אני רוצה לחבר כדי לייצר מעין מערכת התראות קרבה בשטחים מתים בזמן נהיגה ולא חניה.

2. אממ איך להגיד את זה: אני לא ממש מבין גדול במערכת החשמל של הרכב. אפשר הסבר קצת יותר מפורט של מה לחבר למה ואיך? ביחי׳ בקרה יש כניסת DC 1 בלבד, לא ברור לי בכלל איזה כבלים של מערכת החשמל באוטו ומאיפה לשלוף אותם לטובת החיבור...

זו המערכת: http://www.ebay.com/itm/8-Parking-Sensors-Car-Vehicle-Reverse-Backup-Radar-Alarm-Buzzer-with-LCD-Display-/321824246375?hash=item4aee384a67

פורסם

לגבי מעיל רוח לזמן נסיעה : הייתי נמנע. החיישן מתחיל לצפצף כבר ב 2מטרים וזה דיי מעצבן בכביש מהיר ולא בטוח שימנע את התאונה. במכוניות יוקרה מתג האיתות מחובר לחיישן צד . אם אותתת אז יביא איתות אדום ומוזר כל עוד המסלול תפוס וירוק אם פנוי . בדרכ גם מלווה באזהרה במראת צד. זה יופי של מערכת רק שעלות תיקון שלה בשמיים. במיוחד החלפת מראה שנשברה... אז לדעתי תחבר הכל לאורות רוורס וזהו.

פורסם

הי ותודה על ההסבר.

הנקודה היא כזאת: אין לי בעיה לעשות ניסיונות לבדוק איך זה בפועל ומה הכי טוב וכו' - החלטתי לעשות את זה בתור פרויקט תחביב... (כן אני מודע לזה שרוב הסיכויים שהחיישנים סתם יתנו התראות או גרוע מזה יצפצפו רצוף...).

החסם שלי הוא כזה: ממש בגדול כל קיט מאיבאיי בסוף מגיע עם בקר שיש לו יציאת DC שמורכבת מכמה חוטים:

1. חשמל (מצבר)

2. בקרה (לחבר לרוורס, לבלם, לאיתות וכו')

3. הארקה

1. אם אני ממקם את הבקר בתא המטען - איך אני משיג גישה לכל החיבורים הללו?

2. האם אין בעיה של עומס? נגיד לחבר לרוורס גם את הבקר של החיישנים וגם את הבקר של נגיד מצלמת רוורס? צריך להגן מפני קצר? אם כן-איך?

תודה רבה,

פורסם

חיישני רוורס 8 אמורים לעבוד עם שתי חיבורי חשמל

אחד לחשמל קבוע ואחד לחשמל אורות רוורס שאמור לשמש כמתג

ככה אצלי היה עובד הקופסא שקניתי למצלמות רוורס

ברגע שנדלק רוורס נדלק חיישנים אחורה ואז כשנכבה נותן חשמל 10 שניות לקדימה (בהתנעה מתחיל עם 10 שניות מקדימה)

פורסם

1. "חשמל קבוע"=מצבר, זה חיבור 1 או 2 (+/-)?

2. "חשמל בקרה"- אני לוקח חוט 1 של אורות רוורס, מחבר אליו חוט של חיישן וחוט של מצלמה, סה"כ 3 חוטים במקום 1 - יכול להיות קצר?

פורסם

חשמל קבוע זה לא מצבר, מתחת להגה יש 3 קבלים (בד"כ אדום=מצבר,צהוב וכתום=ACC1+2 שהם מקבלים מתח אחרי סוויץ)

לקבוע הייתי מחבר לקבל הצהוב השמן מתחת להגה (3 הקבלים הולכים בד"כ ביחד)

חשמל בקרה זה פשוט להוציא חוט חשמל מהקבל של מנורת הרוורס

בנושאי קצר, אני שם פויז קטן על הקבל עצמו שאני מריץ עם פיוז של 2 אמפר

כעקרון אם יהיה קצר ישרפו חיישני החנייה ולא המערכות חשמל של האוטו, כי הם הצרכנים הכי קטנים עם הקבלים הכי דקים והחשמל הכי נמוך לכן אני קצת פחות מודאג

• תוכן חדש...