Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4017 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מתלבט קשות בין שני האופציות.

הייתי שמח להשוות בין שני רכבים משומשים בעלי אותו פז"מ זמן אבל זו לא אופצייה ולכן......

פאביה חדשה איבזור גבוהה ביותר דגם סטייל , מחיר על הכביש 106K

רנו קליאו יד 1 עד שנה על הכביש ק"מ סביר, אבזור קולקשיין (מקביל לסטייל בפאביה), מחיר סביב ה- 85K

סקודה הינו מותג מוכך מבחינת סחירות, לגבי שילוב TSI\DSG הדיעות חלוקות.

רנו , מבחינת אמינות כרגע בסדר, השאלה הגדולה היא הסחירות בעתיד ומזה אני בעיקר מוטרד ודואגים להזכיר לי זאת כל בעלי דעה\אינטרס.

נסיעת מבחן עשיתי על שניהם, הפאביה מרגישה יותר בוגרת, מנוע טיפה רועד\רועש יותר, ביצועי מנוע כפי שמצופה ממנוע ה 1.2 הידוע.

נסיעת מבחן ברנו..... בגדול נהניתי יותר בכל הפרמטרים, נוחות, ביצועים , מראה אבל באמת שבפערים זניחים.

הייתי הולך עם הרנו אבל עדיין נושא סחירות עתידית של שני הרכבים מקשה על קבלת ההחלטה.

מה אומרים?

עריכה אחרונה על ידי ilanafri
פורסם

כמה זמן תחזיק אותן? נגיד שלוש שנים?

הפאביה, בחישוב של ירידת ערך של 20% בשנה הראשונה ו-8% כל שנה לאחר מכן (שמירת ערך טובה) תהיה שווה בסוף שלוש השנים האלו 71 אלף שקל. ירידה של 35 אלף.

הקליאו, בחישוב של ירידת ערך של 15% בשנה (שמירת ערך גרועה) תהיה שווה בסוף שלוש השנים 52 אלף שקל. ירידה של 33 אלף.

עדיין מפחד להפסיד מלא כסף?

**החישובים פה הם מן הסתם לא מדוייקים כי אין לי שום דרך לשער ירידת ערך של מכונית כזו או אחרת. מה שאני בא להראות הוא שמכונית משומשת, גם כזו שנחשבת לאחת עם "שוק גרוע" תאבד כמעט תמיד פחות ערך מאשר מכונית חדשה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

תודה Spire, בילבלת אותי עוד יותר :?

מתיאור הדברים שלי אולי משתמע שאני בעיקר מוטרד מנושא הסחירות של הקליאו אבל לא זה בעיקר .

בנושא האמינות אני נוטה להסתמך על שיטופי הפעולה בין יצרנים במקרה זה רנו\ניסן שמתכוונים לייצר רכבים איכותיים ואמינים.

התוצאה, ימים יגידו !

יש מי שיקבל באהבה שט"פ כאלו ויש שיאמרו "שיתגלחו על זקנים של אחרים".

באיזה צד אני? לא סגור!

פורסם

הקליאו זה לא יאריס, ולכן לא תשמור על ערכה טוב, אבל אם אהבת אותה יותר זאת צריכה להיות הבחירה שלך, אתה אמור להנות מהרכב שאתה רוכש.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

שיתוף הפעולה בין ניסאן לרנו רץ כבר מספר שנים. בינתיים הוא עשה רק טוב לאמינות של רנו (ע"ע פלואנס) ולאט לאט עושה את אותו דבר גם לסחירות שלה.

אם לא הסחירות היא מה שמטריד אותך, אז כנראה שהבנתי אותך לא נכון. אמרת שאהבת את הקליאו יותר אבל מפחידה אותך הסחירות ושמירת הערך שלה, אז ניסיתי לענות על זה כמה שאפשר. אחרי שסגרנו את העניין של שמירת הערך, אני לא מבין איזה יתרונות אתה רואה לפאביה.

על השאלה "באיזה צד אתה" אני לא ממש יכול לענות, את זה תצטרך להבין לבד.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

הסקודה הנוכחית היא השניה שלי במסורת נהנתי מהרכב הראשון (2012) המכירה היתה קלה מאוד , ורכשתי את השניה לפני 3 שבועות נהנה מכל רגע.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?571024-New-Fabia-1-2-TSI-Active-%D7%9B-quot-%D7%A1-110-DSG7-%D7%A9%D7%91%D7%95%D7%A2-%D7%A8%D7%90%D7%A9%D7%95%D7%9F-%D7%A2%D7%9D-%D7%94%D7%A8%D7%9B%D7%91

פורסם

עידכון: הלכתי בכיוון הקליאו כי זו נראתה לי האופצייה השפוייה יותר מהזמנת פאביה חדשה.

רכשתי רכב בן עשרה חודשים דגם הקולקשיין.

רכב מהנה מאוד.2015-07-09 19.02.35-1200.jpg2015-07-09 19.02.46-1200.jpg

פורסם

כאשר אני רוכש רכב זו השאלה האחרונה שמעניינת אותי וגם בד"כ לא נותן חשיבות גדולה לסיבה..... חשוב כמובן שהרכב יעמוד בדרישות שלי כמו תחזוקה, קוסמטיקה והתייחסות לרכב, כימיה טובה עם הקונה הוא גם תנאי ראשון במעלה להתקדמות בעסקה.

יכולים להיות הרבה סיבות ללמה מוכרים רכב אחרי פחות משנה : רכב לא מתאים, לא עומדים בהחזר הלוואות, הבחור הבחורה נוסעים למשלחת מחקר לירח\אנטרטיקה או כל דבר אחר.

אני אעשה בדיקה, אבדוק שלא מדובר בנוכלות ואקנה בשמחה ממי שאני מרגיש בנוח איתו.

פורסם

תתחדש!

באיזה מחיר בסוף הרכב נרכש?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...