Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4019 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אז שלום לכולם.

לאחר שביצעתי טיפול לא מזמן שכלל פלסטלינה,פוליש ידני,ואוטם בצורה חובבנית (כאמור פעם ראשונה) למרות שהייתי מרוצה מהתוצאות המידיות החלטתי לעשות שוב טיפול קצת בצורה טובה יותר,כי אני מרגיש שהברק יורד וסרווילס מתחילים לצוץ חזרה.

אז ככה.

מה שעשיתי היה

1.שטיפת הרכב בצורה יסודית+יבוש יסודי.

2.פלטלינה optimum polymr technlgis.

3.שטיפה מחדש+ייבוש.

4.פוליש ידני.

5.אוטם צבע.

מה שאני עושה אופן קבע פעם בשבוע

שטיפה עם צינור אחר כך שני דלאים שהשמפו שלי ONR.

ייבוש כללי.

ריסוס וניגוב חומר הברקה סופי של SONAX BDS.

[TABLE=align: center]

[TR]

[TD=align: right][/TD]

[TD=align: right][/TD]

[/TR]

[/TABLE]

מה אני רוצה לעשות הוא:

קודם כל להתחיל להשתמש בשמו יעודי ושמור את ONR לדברים אחרים.

לעשות שוב פלסטלינה בצורה טובה יותר.

לחדש אוטם או ווקס לפני המלצתכם.

אילו חומרים הייתם ממליצים לי לפעם השנייה?

שאלה קטנה לגבי גלייז מה זה בדיוק ומה הוא עושה?האם ניתן ליישם בנוסף למה שאני מתכוון לעשות?

האם הוא ממלא סרווליס?

תקציב 400 ₪

עריכה אחרונה על ידי adiel11

AmpTw/Mid: genesis st60 AmpWoofer:celesrta fa 2150x AmpSub: jbl GTO 601.1

Tw: hybrid audio legatia l1v2 Mid: hybrid audio legatia L3 Woofer: focal k2p Sub: jbl GTO 2104bp

HU:Alpine CDA 9887 SQ

פורסם

הגלייז שיתן לך תוצאה ממשית הוא ה SRP - של חברת AUTOGLYM

או בשמו המלא super resign polish

הוא לא פוליש בדיוק אבל מנקה וממלא סווירלים לא רע.

רק תכין את הידיים שלך להרבה עבודה וכאב, אם יש לך מכונת DA עדיף מאוד (כמובן עם נסיון בעבודה איתה).

אם זה ידני - תצטרך לקנות פד ספוג מתאים אולי אפילו חותך מעט כמו הכתום של כימיקל גייז HEX (ידני או למכונה מה שתבחר).

השתמשתי בו הוא טוב, אבל החומר הנ"ל דיי ממלא את הספוג לאט לאט ומעמיס אותו בחומר.

עובדים על פאנל קטן בכל פעם, חצי דלת במשך כמה דק' שמעבירים בצורה סיבובית וימין שמאל + למעלה למטה על הפח עד שהחומר מלבין או מתייבש מעט.

אני עושה את זה כל שלושה חודשים בערך. התוצאות אחלה, אבל כמובן שעדיין נשארים סווירלים שלא ניתן להעלים ב 100% - בשביל זה רק פוליש

Opel Adam S 2017

פורסם

ואיך זה משתלב אצלי במהלך בעבודה?עושה פלסטלינה גלייז ואז אוטם/ווקס?

לגבי היישום של הגלייז זה בעיקרון אותו פעולה כמו של פוליש ידני?אם כן מה ההבדל בניהם?

Tw: hybrid audio legatia l1v2 Mid: hybrid audio legatia L3 Woofer: focal k2p Sub: jbl GTO 2104bp

פורסם
הגלייז שיתן לך תוצאה ממשית הוא ה SRP - של חברת AUTOGLYM

או בשמו המלא super resign polish

הוא לא פוליש בדיוק אבל מנקה וממלא סווירלים לא רע.

להגיד שהוא לא פוליש זה לא נכון כי באנגלית פוליש זה פעולת ניקיון/הברקה.

מובן לחשוב שפוליש הכוונה הוא פעולת חיתוך אבל זה לא מדוייק.

פורסם

אז מה זה בעצם הגלייז?למה הוא נועד ומה אופן השימוש בו?

פורסם
אז מה זה בעצם הגלייז?למה הוא נועד ומה אופן השימוש בו?

מילולית: גלייז = מלשון גלזורה, זיגוג, רומז לברק של זכוכית. אני לא מקצוען אבל ממה שקראתי עד היום זהו חומר שממלא סווירלים עדינים ומעלים אותם. בד"כ הוא משולב בווקס או אוטם ואז הוא שכבה סופית. בד"כ לא מחזיק הרבה זמן על הצבע.

פורסם (נערך)
להגיד שהוא לא פוליש זה לא נכון כי באנגלית פוליש זה פעולת ניקיון/הברקה.

מובן לחשוב שפוליש הכוונה הוא פעולת חיתוך אבל זה לא מדוייק.

נכון, אז כתבתי "הוא לא פוליש בדיוק"

הוא כמעט ולא חותך אלא יותר ממלא סווירלים, עם המוצר הזה אתה לא תגיע לרמה של פוליש לא משנה כמה תשים ממנו, יש הרבה חברות שקוראות למוצרים שלהם משום מה "פוליש" אבל הוא בעצם גלייז - שגלייז הוא ממלא סווירלים, נכנס בין השכבות הקמורות וממלא אותן בחומר שנותן ברק, כדי שיראה כמו חלק מהלכה.

הבעיה היא שעם הזמן החומר הזה הולך ונעלם מתוך השריטות שבלכה, עם כל שטיפה / גשם וכו'.

נ.ב - לינק לשרשור נסיון שלי עם SRP, תוכל לשים לב שאחרי שעות של עבודה עדיין יש סווירלים, וזה עוד עם פד כתום חותך HEX של כימיקל גייז.

איך להשתמש ב Autoglym SRP כמו שצריך?

ההבדל גדול וניכר אצלי, במיוחד ברכבים כהים או שחורים שרואים בהם את הסווירלים היטב, אתה תראה הבדל רציני.

עריכה אחרונה על ידי liav12

Opel Adam S 2017

פורסם

הבנתי.

אז לא עדיף ליישם כבר פוליש?

מה לגבי שמפו?יש המלצות?

מה עדיף אוטם או ווקס?

פורסם

פוליש תמיד עדיף (כמובן שפוליש עושים אחת לשנה בממוצע)

אבל לגבי פוליש - תצטרך ציוד מתאים ומכונה, או ללכת לבעל מקצוע דיטיילר מקצועי שיעשו לך עבודה על הרכב, לא זול, אבל למי שאין כוח לעבוד על הרכב או ללא ציוד מתאים.

שמפו תמיד טוב ONR, 30 מיל בתוך 2 גלון מים ואתה מסודר.

אוטם / ווקס - השאלות כאן על זה לא יגמרו לעולם - יש לך מנזרנה PL שהוא נוזלי יחסית / ווקס קשה שהוא פוסו - FUSSO / יש לך קולינייט 845 שהוא קל ביותר למריחה, מחזיקים כולם בין 3 חודשים ומעלה (הפוסו), אלו יתנו לך את המענה הכי טוב

Opel Adam S 2017

פורסם

Onr בגדול אני נהנה לשטוף איתו.למרות שבשימוש הראשון חשבתי שהחומר לא בסדר כי פשוט לא היה קצף.

זה תחושה שחסרה לי שאני שוטף את הרכב כל הקצף והסבון.

אז יהיה נחמד,ראיתי פה הרבה המלצות על m.pink.

יש עוד שהייתם יכולים להמליץ?

פורסם (נערך)

MR.PINK הוא שמפו חלש בעיקר, צריך להשתמש בהמון ממנו והמחיר שלו לא מצדיק את זה.

שמעתי רבות על שמפו דופונט שאפשר לקנות באוטו דיפו כאחד השמפוים הטובים והזולים שיש

או שמפו של אופטימום גם כן.

או פשוט שמפו סיטרוס של כימיקל גייז שהוא יחסית חזק וצריך להשתמש בדילול נמוך מאוד לעומת מר פינק (3-4 מ"ל לעומת 30)

יש שמפויים של חברות לא רעים בכלל כגון BLING של דודו, יש באיביי באיזור ה 70 ש"ח לחצי ליטר עם משלוח לארץ. כנראה אזמין אותו חודש הבא

עריכה אחרונה על ידי liav12

Opel Adam S 2017

פורסם

פורסם

אם לא מפריע לך המחיר אז השמפו V7 כדאי.

האוטם של אוטופייניז (שיש להם חומרים מעולים) ממש יקר, פחות מחצי ליטר ב 190 ש"ח.

האופטי סיל לא רע ויש מישהו שמוכר 2/3 בקבוק בשרשור הראשון של המכירות אולי שווה לבדוק את המחיר מולו אם תרצה להתנסות, זה בעקרון אוטם שמצריך מעבר חוזר בערך כל חודש.

Opel Adam S 2017

פורסם

לא כל כך מפריע לי המחיר של השמפו אם זה כדאי גם לגבי השמפו וגם לאוטם.

לגבי האוטם של אוטופייניז לכמה שימושים הוא יספיק לי? הרכב שלי מדגם פולו.

והאופטי סיל-מעבר כל חדש ללא פלסטלינה? שטיפה וייבוש כללי ויישם שלו?

• תוכן חדש...