Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4032 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים אני ואשתי מחפשים רכב כבר למעלה מחודשיים!! אנחנו די נואשים כי אנחנו לא מצליחים להתביית על משהו..

אנחנו נשמח אם תוכלו לעזור לנו..

התקציב עומד על 40-60 והדרישות הן: בטיחות (ילד בדרך..), אמינות (לא רואה מוסך), חסכוני, נוחות, מרווח ובגאז' גדול מספיק גם לילד נוסף (רוצים להחזיק ברכב לפחות 3-4 שנים) ואוטומטי כמובן בגלל אשתי.

מתלבטים האם כדי לקנות משהו משפחתי בשנתון נמוך או לעלות בשנתון ולקנות משהו קומפקטי בסגנון ה סי אליזה/פיג'ו 301 וכו'..

אשמח להצעות ותגובות מפורטות כדי להקל על הבחירה..

פורסם

ה-C אליזה וה-301 מחוץ לתקציב שלכם, אלא אם אתה מתסכלים על ה-301 ההיא שנכנסה לא מזמן למכירה ועברה כבר 2 תאונות קצה שלדה ונסעה לא מעט.

בתקציב של 60 אלף ש"ח אתם קונים בקלות קיה פורטה. משפחתית מרווחת, אמינה, נוחה, בגאז' גדול ומושב אחורי מספיק מרווח גם לשני ילדים. הדגמים שמ-2011 והלאה מציעים צריכת דלק סבירה לגמרי, לא חסכונית בטירוף אבל לגמרי סבירה.

רוצים עוד יותר חסכוני מזה? תגדילו עוד טיפה את התקציב וחפשו מיצובישי אטראז'. הרכב הכי פחות סקסי שהגיע לארץ בשנים האחרונות אבל תואם בדיוק למה שאתם מחפשים - אמין, חסכוני, נוח, מרווח ובגאז' גדול מספיק גם לילד נוסף ואוטומטי כמובן בגלל אישתך. רק תדאג להסתכל על אישתך בכל פעם שאתה מתקרב לרכב, שלא תסתכל בטעות על איך שהוא נראה ותתבאס מהחיים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בתג המחיר שהקצבת לעצמך תוכל למצוא בקלות רכבים שעונים לדרישותיך

קיה פורטה שכבר ציינו מעליי.

יונדאי איי 30 בתצורת הסטיישן.

יונדאי איי 25 מנוע 1.6-אולי אפילו דגם פרימיום.

קיה ריו 1.4-קצת פחות חסכונית.

ועוד..

ממליץ לך להשאר באיזור הקוריאניות,הן משלבות בדיוק את מה שאתה מחפש.

פורסם
ה-C אליזה וה-301 מחוץ לתקציב שלכם, אלא אם אתה מתסכלים על ה-301 ההיא שנכנסה לא מזמן למכירה ועברה כבר 2 תאונות קצה שלדה ונסעה לא מעט.

בתקציב של 60 אלף ש"ח אתם קונים בקלות קיה פורטה. משפחתית מרווחת, אמינה, נוחה, בגאז' גדול ומושב אחורי מספיק מרווח גם לשני ילדים. הדגמים שמ-2011 והלאה מציעים צריכת דלק סבירה לגמרי, לא חסכונית בטירוף אבל לגמרי סבירה.

רוצים עוד יותר חסכוני מזה? תגדילו עוד טיפה את התקציב וחפשו מיצובישי אטראז'. הרכב הכי פחות סקסי שהגיע לארץ בשנים האחרונות אבל תואם בדיוק למה שאתם מחפשים - אמין, חסכוני, נוח, מרווח ובגאז' גדול מספיק גם לילד נוסף ואוטומטי כמובן בגלל אישתך. רק תדאג להסתכל על אישתך בכל פעם שאתה מתקרב לרכב, שלא תסתכל בטעות על איך שהוא נראה ותתבאס מהחיים.

דווקא על האטראז' שמעתי שלא כדי להתקרב... האם יש סיבה לכך או פשוט אנשים שלא ממש מבינים על מה הם מדברים?

אומרים בעיקר שאין לה כוח ולא יהיה לה שוק בעתיד..

פורסם

יש שפע של רכבים שעונים לדרישות שלכם ולתקציב שלכם.

אם אתם חודשיים בחיפושים ונואשים אז הבעיה היא ככל הנראה בציפיות ובגישה שלכם.

במידה מסויימת אולי הבעיה שלכם היא שיש יותר מדי אופציות ואתם מתקשים להתמקד.

במצבכם הייתי הולך למגרשים הגדולים של חברות הליסינג קצת להרגיש יותר את השוק. לאו דוקא בשביל לקנות במקום, אלא כדי להבין יותר טוב את המצב.

לא יודע מה סיפרו לך על האטראז' ואני לא מכיר את הרכב, מה שכן אל תתן תשומת לב כזו גדולה לשוק עתידי לרכב.

ראשית, רכב שתקנה כעת ב 50 אלף וחזיק אותו 4-5 שנים לא יהיה שווה הרבה כשתמכור אותו בהמשך בכל מקרה. ואז ההבדל בין רכב עם שוק לרכב בלי שוק יהיה מקסימום 2000 ש"ח.

שנית, ולמעשה יותר חשוב, אם תלך כעת על רכב בלי שוק אתה רק תרוויח. כי אתה כעת קונה אותו והצרות של שמירת הערך שלו הן חדשות טובות עבורך.

למעשה, החשש שלך מהשוק התידי של הרכב הוא יישור קו עם טעות מאוד אופיינית של רוכשי רכב יד שניה. הם משום מה מחפשים רכבים ששומרים על ערכם במקום רכבים שערכם יורד במהירות. לא רוצים להיות פראיירים ולמעשה הם הפראיירים הגדולים.

פורסם
דווקא על האטראז' שמעתי שלא כדי להתקרב... האם יש סיבה לכך או פשוט אנשים שלא ממש מבינים על מה הם מדברים?

אומרים בעיקר שאין לה כוח ולא יהיה לה שוק בעתיד..

אין לה כוח, זה נכון. אבל איפה ברשימת הדרישות שציינת כתוב שאתה מחפש ביצועים? כתבת שאתה מחפש חיסכון, אמינות, מרווח פנים ועוד כמה דברים. לא כתבת שאתה מחפש רכב עם רבה כוח. אז מה פתאום זה מפריע לך?

כן, הרכב לא מטוס. אבל הוא נוסע 110 ו-120 קמ"ש בקלות והוא מגיע לחרמון. ולאילת. ולהורים של האישה שגרים בכרמל. וכשתרצו לנסוע איתו פעמיים בשנה לבקר בכותל הוא יעלה את הקסטל בלי שום בעיה, עם מזגן, בקיץ ו-4 אנשים באוטו.

אנשים מבינים על מה הם מדברים. זה רכב עם אפס חווית נהיגה. אבל איפה כתבת שחווית נהיגה מעניינת אותך? איפה כתבת שאתה מחפש משפחתית מהנה לנהיגה, מעוצבת ומגניבה? לא כתבת, אז מה אכפת לך מה אנשים אומרים?

פורסם
אין לה כוח, זה נכון. אבל איפה ברשימת הדרישות שציינת כתוב שאתה מחפש ביצועים? כתבת שאתה מחפש חיסכון, אמינות, מרווח פנים ועוד כמה דברים. לא כתבת שאתה מחפש רכב עם רבה כוח. אז מה פתאום זה מפריע לך?

כן, הרכב לא מטוס. אבל הוא נוסע 110 ו-120 קמ"ש בקלות והוא מגיע לחרמון. ולאילת. ולהורים של האישה שגרים בכרמל. וכשתרצו לנסוע איתו פעמיים בשנה לבקר בכותל הוא יעלה את הקסטל בלי שום בעיה, עם מזגן, בקיץ ו-4 אנשים באוטו.

אנשים מבינים על מה הם מדברים. זה רכב עם אפס חווית נהיגה. אבל איפה כתבת שחווית נהיגה מעניינת אותך? איפה כתבת שאתה מחפש משפחתית מהנה לנהיגה, מעוצבת ומגניבה? לא כתבת, אז מה אכפת לך מה אנשים אומרים?

נכון שלא ציינתי זאת, אך זו למעשה ההתלבטות בין רכב קומפקטי שלא מעניק זאת ולרכב משפחתי שכן נותן את החוויה..

השאלה היא האם כדי לרדת בשנתון לכיוון 2010 ולקבל "יותר רכב" או להישאר בשנתון יחסית גבוהה ולקבל קצת פחות (או אם יש קומפקטית שמספקת את שני העולמות מה טוב..)

פורסם

חבר, אתה קונה רכב ב-60 אלף ש"ח. אתה לא יכול לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה, אין דבר כזה. הרכב שאתה מחפש עולה בערך פי 2 וקוראים לו טויוטה קורולה 2015, אולי טויוטה אוריס הייבריד או אם אתה ממש אמיץ אז גם מאזדה 3 האצ'בק.

על משהו אתה צריך להתפשר. או על התקציב, או על הדרישה להנאה מנהיגה, או על הדרישה לעלויות אחזקה מינימליות או על מרווח הפנים.

פורסם
חבר, אתה קונה רכב ב-60 אלף ש"ח. אתה לא יכול לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה, אין דבר כזה.

על משהו אתה צריך להתפשר, אין ברירה.

אני יודע.. ואני מתנצל אם נשמע כאילו אני חי באופוריה... זה פשוט הרכב השני שאני מתכוון לקנות והראשון היה מהיבואן ככה שאין לי שמץ של דבר בקניית רכב מיד שנייה (או יותר..) לכן השאלות, שמעט לא במקום, הרבות.

הרבה דברים שאין לי כל כך מושג מה גודל חשיבותם כמו מה חשוב יותר:

יד או מקור (פרטי/ליסינג/השכרה)? אם קונים מליסינג עדיף ליסינג או השכרה? שנתון או קילומטראז'? קומפקטי או משפחתי (שכן שניהם מספקים את הצרכים שלי)?

כל אלו משפיעים על המחיר ועל טיב הרכב שישמש אותי ואת משפחתי ל3-5 שנים הקרובות לכן ניסיתי להעלות זאת כאן כדי לנסות ולהבין מה עליי לעשות כדי למקסם את מה שאקבל בקניית הרכב...

פורסם

גש לסוכנות מיצובישי הקרובה אליך ותיווכח ב"כח" או "לא כח" של הרכב.

חוץ מזה -מבחינת הדרישות שלך - הוא מצויין!

כפיר הג'ינג'י

• תוכן חדש...