Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3708 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יגבני, אשמח שתראה לי איפה אמרתי שהמועדון סובב סביב סיאט באופן בלעדי.

המועדון קיים, הוא מאוד גדול, מאוד פעיל.

זה שאופי המפגשים שלהם קצת שונה לא אומר שלא קיימת בו הארצה עיוורת למותג.

Mini Cooper S R56 - לכיף

• תגובות 1.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
אין הילה ספורטיבית סביב סיאט?

אותו המודעון סביב GTI כמו שקראת לו, במציאות כולל לא מעט סיאטים. החל מאיביזות 1.4 אטמוספריות מחופשות לקופרות ובוקהנגרות עד לרכבים משופרים מאוד (מאוד). אותו הדבר לגבי הלאונים, לא חסרות שם גם נציגויות של אאודי.

אין הערצה עיוורת? ועוד איך יש, קיצוניות יש בכל מקום.

אבל רגע, פה מנגחים את אלפא, אז נשאיר את הדיון עינייני ואני אפסיק להפריע עם עובדות.

אלה שנוסעים באיביזות אטמוספריות קנו את זה בגלל ההילה של המותג וחולמים בלילה שיש להם קופרות משופרות. לכל תוצרת VAG יש משום מה הילת סגידה ועדת מעריצים עולמית עם אירועים ופסטיבלים.

נראה לי שקיימים יותר פורומים של VAG בעולם מאשר לכל מותג אחר.

חסר לי לוגו בולט על המחזיק מפתחות. נראה גנרי.

כנראה מהצד השני יש.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
כמו בצה"ל נחלק את הגורמים המשפיעים על רכישת הרכב ל 3 מרכיבים

עיצוב חיצוני,

עיצוב פנימי ונוחות,

ביצועים,

אצלי זה מתחלק ל 10% לראשון, 20% לשני ,70% לשלישי.

ואצלכם??

כאשר אנחנו מדברים על רכב מאותו סגמנט כמובן (הרי אין מה להשוות סדרה 5 לפיקנטו), זה יותר באזור ה30-35-35 אצלי (30 למראה חיצוני).

רק שים לב ישה, כמעט כל הדיונים כאן על המראה לא נגע בהאם הרכב יפה או לא, אלא האם הוא 'אלפיסטי' או 'מיוחד' או וואטאבר. מעטות התגובות שאני זוכר שטענו שהרכב לא יפה (יותר נכון, אני לא זוכר אף אחד כזו, רק מניח שהיו כאלו בגלל העדפות סובייקטיביות).

הסיבה שהחלק של הביצועים אינו בהפרש ניכר מהשאר מבחינתי, היא שהזמן שאני מרוויח מהביצועים האלו הוא זניח יחסית לזמן שאני נהנה מהמראה פנים/חוץ, לכן כשאני מנרמל את הפאן לזמן, אני מקבל יחס יותר שוויוני :)

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

37 עמודי חפירות על אלפא ג'וליה. הבאז נוצר כמו שהם רצו

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

הרכב של ישה

mortgage-business-car-wrap.jpg

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

מורזילקה, שימי לב שדובר כאן על סיאט, לפני שהגבת וכתבת שיש מועדון ואגיות כללי וגדול. את הלכת מהפרט אל הכלל, לכן גם כתבתי שזה לא סובב סביב סיאט, וגם לא בהכרח סביב הקונצרן. חוץ מאולי דגמים מאוד ספציפיים, כמו ה-gti.

זה לא עניין של "סתם" אופי המפגשים. מעריצים עיוורים יש בכל מקום, אבל, שוב, במקרה של הואגיות, לפחות בישראל, אני חושב שהפקטור המכריע הוא המחיר.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
ישה, באיזה מכונית אתה נוהג?

B4 ....

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
שוּ סיאט?!

מלבד הדגמים הספורטיביים, שאת זה יש בכל מיני יצרנים ומותגים, מה בדיוק יש בסיאט שמתחרה באלפא (לא במכוניות, במיתוג כביכול)?

"ספרדו-לטיני מעוצב וחמים מול איטלקו-לטיני מעוצב וחמים"

עיצוב? עיצוב זה המכונית, לא מיתוג. אבל זה גם סובייקטיבי, אני לא חושב שהאיביזה החדשה מכוערת להחריד לעומת היופי המהמם של המיטו.

גימור? למה? לאון קופרה נופלת בגימור מגולייטה תלתן?

התנהגות כביש יוצאת דופן? לאון מהירה יותר ברינג וזה רק בזכות התנהגות כביש עדיפה וגם אם הג'ולייטה תלתן החדשה תהיה מהירה יותר, אז קודם כל, כל הכבוד, אבל היא לא תהיה מהירה ב 20 דקות, כולה תגלח כמה שניות, כך שדאי אפשר להגיד שהלאון סובלת מבעיית אחיזה בהשוואה לגולייטה, לדעתי האישית היא אפילו עדיפה, אבל זו רק דעתי).

עוד סקודה מעוצבת קצת אחרת + אופציה ללדים בפנים.

אם אתה הולך לשם, אז מה זה מיטו וגולייטה?פיאטים באותה "תחפושת" (ושלא יקפצו עליי עכשיו אוהדי אלפא (במיוחד אלא שלא קוראות לפני שמגיבות), אני לא חושב שאלפא זה פיאט בתחפושת, ממש לא.

אין הילה ספורטיבית סביב סיאט?

אותו המודעון סביב GTI כמו שקראת לו, במציאות כולל לא מעט סיאטים.

שום "מוןעדון GTI" לא יקבל אליו סיאטים.

החל מאיביזות 1.4 אטמוספריות מחופשות לקופרות ובוקהנגרות עד לרכבים משופרים מאוד (מאוד).

כי באלפא אין ערסים באלפא 33 עם "אגזוסט פתוח".

אותו הדבר לגבי הלאונים,

אתת מכירה מועדון של לאון1.2 TSI=DSG? אולי מועדון "נפגעי" אבל בטח לא מועדון מעריצים.

לא חסרות שם גם נציגויות של אאודי.

בואי נעזוב בצד את אוודי, עד לפרסום ביקורות הנהיגה על הג'וליה אין לאוודי כל נגיעה כאן.

אין הערצה עיוורת? ועוד איך יש, קיצוניות יש בכל מקום.

אבל רגע, פה מנגחים את אלפא, אז נשאיר את הדיון עינייני ואני אפסיק להפריע עם עובדות.

אם היית לרגע נעצרת, קוראת ומקשיבה, היית מבינה שאני נותן לאלפא מחמאה, רק שאת כ"כ פבלובית, שאת מיד תוקפת!

אני לא מנגח, אני משבח את אלפא שהצליחו ליצור זהות כ"כ חזקה עם המותג שיש היום מעריצים לרכבים שמעריצים את המותג עצמו וכל מה שיוצא משם, וכשהמנכ"ל בכבודו ובעצמו אומר שאין קשר בין מסורת אלפא לבין הרכבים האחרונים, הם פותרים את זה ב"קשקוש שיווקי" כאילו כל פעם שמוצג אי-פון חדש או רכב חדש, המנכ"ל מספר כמה הדגם הקודם היה "בניגוד לערכי החברה".

אני אגיד שוב, ל VAG אין מועדוני מעריצים כמו של אלפא כי הם לא מצליחים ליצור את אותה רמה של אמוציות, זהות והערצה של המותג.

מכל רכבי VAG (לפחות המיין סטרים, נתעלם מכל מיני R8 וכו) יוצאי הדופן הם בפרוש הגרסאות הספורטיביות של גולף והגרסאות הספורטיביות של סיאט.

GTI יש לה את אותו מעמד של אלפא. על סף הקדושה.

סיאט עדיין לא קרובים לשם, אפילו לא בצחוק וזו בדיוק הנקודה שמעכבת אותם בדרך ל"דריסה" של אלפא (בטח לא נחיתות מכנית/עיצובית/ גימורית/ביצועית של הרכבים)

רק בכדי לקבל את המעמד הזה דרושות שנים של עבודה קשה ורכבים טובים וסיאט היא כולה מותג מאוד צעיר, אבל הם ללא ספק בדרך לשם ומכוונים באגרסיביות בדיוק לשם.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מה "לטיני"?!

אל תצטט לי ברושורים!

אין כזה דבר מכונית לטינית ולא עיצוב לטיני. מעולם לא היה.

מעולם לא היה גם עיצוב ספרדי. סיאט ייצרה פיאטים ברישיון.

תוציא את הקופרה מהמשוואה, היא גירסה חמה. גירסאות חמות יש גם למגאן ולקליאו, זה לא הופך את כל שרשרת הדגמים ללטינית או ביצועיסטית או משהו מיוחד.

סיאט זה VAG זולות עם עיצוב חיצוני קצת פחות שמרני מסקודה.

סה-טו.

לא "לטיני" (מה זה בכלל?), לא ביצועיסטי ולא בטיח.

סתם, עוד סוג של סקודה, עם עיצוב חיצוני קצת פחות משעמם (ממש קצת).

בחייאת, מה יותר "לטיני" באיביזה מהקליאו?

המיטו והג'ולייטה, אי אפשר להגיד את זה עליהן. אוהב או לא, לפחות הן לא נראות כמו עוד מקרר.

נ.ב.

זה שסיאט אומרים שהם רוצים להיות אלפא מזכיר לי שניסן אומרים שהם פתחו את ה-370Z שתהיה דומה לקאיימן.

על זה אמרו חז"ל: פחחח...

דומה כמו שווארמה בלאפה לאנטריקוט.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

FALOU,

תחליף דחוף סיסמא, קורה ספורטיבו השתלט לך על היוזר!!!:lol:

לא מסכים כמעט עם כל מה שכתבת, הסיאטים הפשוטות לא מתחרות כלל באלפא כי הן מתחרות בפיאט (ובהצלחה מסחררת, בדוק כמה איביזות נמכרו ב 80K ש"ח וכמה פונטואים, כמה לאון בהשוואה לבראבו והן נמכרות לקהל שבחלקו הוא קהל יעד צעיר שמחפש רכב זול וזריז ואם יאהב, יקנה אח"כ קופרה ויהפך למעריך של החברה וככה מקימים את המוניטין הזה שאלפא היום כ"כ נהניית ממנו. מה אלפא מוכרת לקהל היעד הזה?) ולכן המתחרות באלפא הן אך ורק גרסאות ה FR/ קופרה.

אבל זה פוטנציאל מטורף לחטיפת שרשור, אז בא נרד מזה.

פורסם

לא מסכים איתך בכלל.

אלפא ממותגת כרכב שהוא גם ספורטיבי, אבל גם מוכר עיצוב ויחודיות.

לסיאט אין שום יחודיות בשום דגם.

זו עוד ערמה של האטצ'ים עם דגמים ספורטיבים למעלה. בדיוק כמו אלו של רנו או פיז'ו.

אין שום דבר בסיאט שקרוב להזכיר את האתוס של אלפא רומיאו.

שוב, אפשר לאהוב או לא לאהוב את המיטו ו/או הג'ולייטה, אבל הן לא נראות כמו סתם עוד האטצ'.

פורסם

שוב, לא אמרתי שהם שם, אלא לשם הם מכוונים.

נשב על כוס בירה עוד 20 שנה ותראה שסיאט גם יצליחו(שוב, לדעתי).

אלא הליכים שלוקחים שנים ודורשים מכוניות מסויימות ולא בטוח כלל שיצליחו, רק שעם הקפיצה שהם הציגו ביכולות הדינמיות של האיביזה והלאון בדור הנוכחי (בהשוואה לרכבים שהם החליפו שהיו רכבים חזקים עם יכולות דינמיות בעייתיות ובהשוואה לכלל הקטגוריה) והביינוניות של המתחרות, לרגע זה, של אלפא, לעניות דעתי הם בדרך לשם.

תראה מבחני דרכים קבוצתיים של הוט האטצ', כמעט בכולם תשתתף לאון או איביזה(אני רק מדבר על להשתתף, לא לנצח), ברובם לא תראה כלל נציגה של אלפא.

הכל כמובן יכול להתהפך ברגע שאלפא יסיימו את הצגת כלל ארסנל השישה רכבים שבדרך.

פורסם

לא מכוונים - מקשקשים בברושורים.

בת'כלס הם לא באמת עושים שומדבר בכיוון.

הם בחיים לא יצליחו, להפך, הסטנדרטיזציה בקבוצת VAG רק גדלה, ובטח סיאטים שמתוכננות למחיר נמוך לא יישברו את הסטנדרט, אם ליצרן הפרימיום, Audi, לא נותנים.

אין להם גמישות בתכנון ואין להם רקע וניסיון.

ושוב, זה לא דיון איזו מכונית טובה יותר, אלא אם סיאט קרובה להשיג אצל הקהל הייעודי שלה תדמית שדומה לזו של אלפא. לדעתי, לא היתה קרובה, לא קרובה בכלל ולא תהיה קרובה, כי אין לה איכויות שמזוהות עם אלפא רומיאו.

אלפא רומיאו מסתכמת במילים: "ספורט-אלגנט".

לסיאט אולי יש דגמים ספורטיבים (כמו לכל יצרנית), אבל אין לה שום "אלגנט" ושומדבר ספורטיבי בדגמים הרגילים (שהם לגמרי "סתם עוד אוטו").

הם דומים לאלפא... כמו שה-370Z דומה לקאיימן.

כלומר, לא דומים בכלל.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3708 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...