Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3707 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
אין שום דבר ספורטיבי גם בדגמים הרגילים של הג'וליטה והמיטו, לא יותר מהליאון והאיביזה לצורך העניין.

זה דווקא לא מדוייק. התלבטות נניח בין לאון 1.8 לג'ולייטה 1.4 באה לידי ביטוי אצלי לא רק במחיר ובשל העיצוב (אין מה להשוות) או אבזור (כאן דווקא עדיפות ללאון), אלא גם בהגה ושלדה. זווית הגלגול של האלפא כל כך הרבה יותר טובה, ולנסוע בה מהר מרגיש כל כך הרבה יותר בטוח (וכיף), שלפחות לטעמי מוסיף כן משהו ספורטיבי, שהוא לא רק ניחוח הסמל.

מה שכן, דחיפה של הקופרה במחיר אטרקטיבי בהחלט היתה עשויה להעביר אותי לסיאט, משום שאז יש כבר הבדל של 100 כ"ס - ואז הטרייד אוף משתלם. אבל האם באמת היא תתומחר אטרקטיבית? אין לדעת. בכל מקרה, בישראל כמו בתאגיד VAG, סיאט אינה עצמאית ולא יתנו לה להיות אגרסיבית מידי בעיצוב או בתמחור.

עריכה אחרונה על ידי bar72

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תגובות 1.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אבל הם מעוצבים.

עניין של טעם.

מבחינת עיצוב ותדמית, הם לא מסוגלים.

לפרסם בפני כולם שיא חדש למכוניות הנעה קדמית ברינג זה האמא של הלקדם תדמית.

אם היית שואל נער לפני 20 שנה איזה מכונית הנאה קדמית הוא היה לוקח בשביל לשבור שיא במסלול, סבירות גבוהה שהוא היה עונה אלפא, היום התשובה תהיה אחרת וסביר להניח שחלק ניכר מהתשובות יהיו סיאט.

פורסם (נערך)

סיאט מעולם לא היו עצמאיים לזמן רב. אחרי שפיאט זרקו אותם כמו תפוח אדמה לוהט ב-1981, הגרמנים מיהרו להשתלט (1986). לתחושתי, אין להם "אופי" משל עצמם (פשוט כי לא ניתנה להם ההזדמנות לעצב לעצמם אחד כזה).

ואם ארשה לעצמי להפליג בהסבר היסטורי, אני כלל לא חושב שהם יכולים לעצב אופי לעצמם: לספרד - כיישות תעשייתית כפי שנתפתחה ונתגבשה במהלך המאה ה-20 - אין את היכולת להעמיד מתוכה יצרן רכב המוני עצמאי לגמרי כמו גרמניה, צרפת ואיטליה.

עריכה אחרונה על ידי Fkl0ster
:idea:
פורסם
אין שום דבר ספורטיבי גם בדגמים הרגילים של הג'וליטה והמיטו, לא יותר מהליאון והאיביזה לצורך העניין.

האמת שאפילו המגזין הגרמני אוטו-מוטור-אונד-שפורט, אוהד מוכר של תוצרת VAG, לא מסכים איתך:

Seat Leon und Alfa Romeo Giulietta im Fahrbericht

מתוך הכתבה (בתרגום חופשי):

סיכום

המגמה הפרגמטית פוגעת מעט באופי וזה בולט בהשוואה לאלפא רומאו ג'ולייטה. ההתנהגות הלבבית, השעיטה החזקה קדימה ולא פחות מכך היופי וכמו גם האופי הדרומי - בכל אלו מציגה הג'ולייטה עליונות ברורה.

לראות את הזמנים של הלאון קופרה ברינג מול הג'וליטה או אפילו ה-4C ולהגיד שהם לא מסוגלים להפוך את סיאט למתחרה ראויה לאלפא זה גם ממש לא רציני.

אתה מתכוון ל-8:14 עם צמיגי מישלין קאפ 2? קח ג'ולייטה תלתן/4C עם צמיגים זהים ונדבר...

Seat Leon Cupra 280 im Supertest

Seat-Leon-Cupra-280-Nuerburgring-Rundenzeit-fotoshowBigImage-83552fd2-832753.jpg

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
זה דווקא לא מדוייק. התלבטות נניח בין לאון 1.8 לג'ולייטה 1.4 באה לידי ביטוי אצלי לא רק במחיר ובשל העיצוב (אין מה להשוות) או אבזור (כאן דווקא עדיפות ללאון), אלא גם בהגה ושלדה. זווית הגלגול של האלפא כל כך הרבה יותר טובה, ולנסוע בה מהר מרגיש כל כך הרבה יותר בטוח (וכיף), שלפחות לטעמי מוסיף כן משהו ספורטיבי, שהוא לא רק ניחוח הסמל.

מה שכן, דחיפה של הקופרה במחיר אטרקטיבי בהחלט היתה עשויה להעביר אותי לסיאט, משום שאז יש כבר הבדל של 100 כ"ס - ואז הטרייד אוף משתלם. אבל האם באמת היא תתומחר אטרקטיבית? אין לדעת. בכל מקרה, בישראל כמו בתאגיד VAG, סיאט אינה עצמאית ולא יתנו לה להיות אגרסיבית מידי בעיצוב או בתמחור.

זה דווקא לא נכון. ללאון התנהגות ספורטיבית טובה יותר משל הג'וליטה. עזוב רגע את מה שאני חושב, תראו מה מצאתי במקרה במגזין טופגיר הבריטי, באופן מפתיע זה מדבר גם על הוויכוח פה:

The Giulietta was a pretty decent drive at launch, and this one enhances things a little more. It still can’t match class-leaders such as the VW Golf and, surprisingly, the Seat Leon (‘the Spanish Alfa’ beats the real Alfa – oh, the irony), but is still quite a sweet thing to drive for those more interested in entertainment than comfort. Play around with the Alfa DNA switch and you can make it feel almost hot hatch sharp (the Q2 electronic differential function is a worthwhile addition here): the final polish is inevitably lacking but it’s still pretty fun. The firm ride isn’t as bad as it could be, either

פורסם
הם לא עשו את זה "בשנים האחרונות" זה כיוון שהתחיל עוד עם ה-100 וה-80, ובא לידי ביטוי כבר בשנות ה-90' מבחינת נתח שוק...

בדיוק כמו שכתבתי, נתראה עוד 20 שנה ונראה איפה סיאט.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

במובן מסויים, לא לשים את הצמיגים האלו על הג'ולייטה, מותיר חופש דימיון לאנשים כמוך. יכול להיות שיש פה הפוך על הפוך וגם עם הצמיגים האלו היא הייתה מתקשה. ואז הפאדיחה...

פורסם

שאלה קורו:

מה זה משנה איזה צמיגים VAG שמו על הרכב, כזכור לי VAG (שיט נו, סיאט סיאט) הציעו איזה "גרסא מיוחדת" עם הצמיגים האלה.

למה אלפא לא עשתה דבר כזה? למה הם לא השקיעו כמה גרושים בצמיגים? למה לא לשים צמיגים כאלה על ה4C/גו'לייטה תלתן?

אתה אוהב לציין את זה, וכנראה שאתה צודק, אבל לוגית העיניין הזה ממש מציק לי, צמיגים כאלה או כאלה, בעיה של היצרן, שיא זה שיא וזמן זה זמן.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)

מיץ פטל,

דבר עם 'פיזיקה' ותחזור אלינו.

David32,

למה כן? כדי להשתתף בריבים המטופשים סביב הרינג? דווקא טוב שזה לא קרה.

אגב השיא שלהם רלוונטי רק לרכב הספציפי שלהם - תן לאותו הנהג רכב שזמין לרכישה והוא לא יוכל לשחזר את הזמן.

עריכה אחרונה על ידי Cuore Sportivo

פורסם

אפשר לחשוב שאלפא הריצו את התלתן עם צמיגי אליאנס משומשים.

יאללה, צאו כבר מהתירוץ המגוחך הזה, ביג פאקינג דיל, אז הלאון עשתה זמנים יותר טובים ברינג מהג'ולייטה, זה לא שהיא עשתה את זה עם טורבו מוגדל, האלעת גדישה או שיפור כל שהוא בהספק.

הלאון הזו שעשתה את ההקפה היא בדיוק כמו קאפ של רנו או נורדבורגרינג אדישן של אופל.

אפשר לחשוב שאתם נלחמים על "כבוד המשפחה".

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)

עלותם לא זולה ובעיקר לא רלוונטית לדיון.

בגירה,

האמת היא שאנחנו לא יודעים מה הזמן של התלתן המעודכנת ברינג - ניתן רק להניח שהוא טוב יותר מזה של הקודמת (לאור אי אילו שיפורים).

לגבי צמיגים, זהו פרמטר בעל חשיבות גבוהה מאוד והשפעתו משמעותית ביותר. נכון, ג'ולייטה לא מגיעה עם לינג לונג, אך גם לא עם מישלין קאפ 2 ואין מדובר על הבדלים אקדמיים גרידא.

עריכה אחרונה על ידי Cuore Sportivo

פורסם (נערך)

פטל - לא יודע מה התוספת על הצמיגים, גם לא אכפת לי, אני בטוח שבמחיר של ה 4C אפשר לדחוף איזה צמיגים שרוצים.

קורו- מה שאני לא מבין זה מה לעזאזל הולך פה עם הויכוח על הזמנים ברינג.

נהגים שונים - נכון. אתה טוען שאלפא שלחו איזה מתלמד צעיר לעשות הקפה? אני לא חושב שאתה טוען את זה.

צמיגים שונים - נכון. האם אלפא לא יכלו לשים צמיגים יותר טובים? יכלו.

המבחן אינו רלוונטי? - יש מצב, אבל אז אין מה לעלות אותו בכלל בשירשור זה או אחר.

עריכה אחרונה על ידי David32

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3707 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...