Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4054 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ביקרתי היום אצל מזגניסט לטיפול קל. תוך כדי שיחת חולין הוא סיפר לי שכלי הרכב החדשים של השנה האחרונה מגיעים במערכת המיזוג עם גז חדש שנקרא 1234yf. הוא טוען שלעומת הגז הרגיל R134A המחיר ממש יקר ועלות ואקום גז ומילוי תעלה לבעל הרכב כאלפיית שקלים לעומת כחמישית היום.

הוא גם התלונן שמחיר הציוד החדש למוסך כל כך יקר שרוב המזגניסטים כלל לא בטוח שיתעסקו איתן - כ- 60,000 ש"ח. כנראה רק מוסכי היבואן יתעסקו בטיפולים במערכות החדשות.

האם הוא דייק או טעה/הגזים?

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ביקרתי היום אצל מזגניסט לטיפול קל. תוך כדי שיחת חולין הוא סיפר לי שכלי הרכב החדשים של השנה האחרונה מגיעים במערכת המיזוג עם גז חדש שנקרא 1234yf. הוא טוען שלעומת הגז הרגיל R134A המחיר ממש יקר ועלות ואקום גז ומילוי תעלה לבעל הרכב כאלפיית שקלים לעומת כחמישית היום.

הוא גם התלונן שמחיר הציוד החדש למוסך כל כך יקר שרוב המזגניסטים כלל לא בטוח שיתעסקו איתן - כ- 60,000 ש"ח. כנראה רק מוסכי היבואן יתעסקו בטיפולים במערכות החדשות.

שים לב שבקישור שצרפת עלות הציוד החדש כ 4000 דולר ולא 16,000 דולר כפי שהמזגניסט אמר. פי 4 הבדל ולכן נראה לי הגזמה טוטלית של עלות גז אלפיה. לפי היחס הזה הגז החדש צריך לעלות 250 שקל למילוי לערך

פורסם

לא טעה ולא הגזים.

פורסם

לפי החומר שנמצא כרגע ברשת, שחלק ממנו עדיין לא מאושר סופית (כמו גם נושאים טכניים אחרים שקשורים לעניין), נראה שהבעיה העיקרית נעוצה בעובדה שהקרר החדש הוא דליק. הדבר ידרוש ממקומות ייעודיים להכין מקום ספציפי מאוורר, סביבת עבודה נטולת כל דבר שיכול להצית גז דליק - ובדרך גם תוכניות לכל מיני "אביזרים" או "מכשירים" שימנעו מילוי ספונטני של גז (מחשש למילוי יתר) וכד'.

מעניין מה קורה חלילה בתאונה עם רכב שמכיל במערכת הגז שלו גז דליק....לא נשמע לי "טוב" במיוחד.

לי זה נשמע כמו בעיה רצינית והתחושה שלי שהקרר הזה לא ישרוד הרבה שנים בשוק כמו ששרד ה R134a.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מי אמר לך את זה? דליקות החומר נמוכה ולא מסוכנת (דליק כמו ששמן מנוע דליק) ולא דורשת מקום מיוחד מאשר היה קודם לעבודה.

תכלס זה אותה שיטת עבודה כמו עם R134A ואתם לחצים במערכץ רק נדרש ציוד יקר וכמובן הקרר יקר..

הקרר 1234YF הוא חובה לכל דגם רכב חדש משנת 2013 באירופה וכמובן גם בישראל.

פורסם (נערך)
מי אמר לך את זה?

http://en.wikipedia.org/wiki/2,3,3,3-Tetrafluoropropene

3 פסקאות אחרונות.

ברפרנסים למטה יש לינק גם לסרטון הניסוי המדובר.

הענין של החוקה לענין זה מוזכר אף הוא, ומתייחס לדירוג "גז החממה" של גז הקירור שבשימוש. הוא לא מחייב את השימוש דווקא בגז הספציפי הנ"ל, ומתייחס רק לפלטפורמות חדשות מ-2011.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם (נערך)

עשו ניסויים של תאונות חזית ולא נדלק הרכב, כמו שאמרתי הגז מוגדר דליק אבל מדורג דליק כמו ששמן מנוע דליק ולא כמו בנזין או גז בישול.

עובדתית זה הקרר שנבחר לשימוש וזה מה שנראה בשנים הקרובות.

מרק

דגם חדש! ולא שנתון היצור קובע...אתה מבין את ההבדל? גולף הוא לא חדש גם אם עבר מתיחת פנים...רק שינוי קוד דגם יחייב את היצרן בשימוש בקרר חדש.

עריכה אחרונה על ידי Dan-idin
פורסם

לא יודע מה העדכניות של הדברים שנאמרו כאן לפני קצת פחות מ-3 שנים:

http://www.r744.com/articles/span_style_color_rgb_255_0_0_updated_span_daimler_video_claims_1234yf_is_dangerous-vw_says_co_sub_2_sub_is_best_refrigerant

אבל לכאורה החברות הגרמניות הפסיקו את המעבר לגז החדש ובוחנות שימוש בפחמן דו חמצני כקרר.

• תוכן חדש...