Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4070 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

19:00 בערב שעון טוסקנה. הגפנים הבלתי נגמרים של האזור עושים קבלת פנים ראשונה לסופרב החדשה.

אחרי מספר שעות לא רב של נהיגה על 3 סוגים שונים של מנועים אני אתחיל דווקא מהסוף:

מההתרשמות הלא ארוכה שלי איתה הסופרב הגיע לבשלות מקסימלית. אני מתקשה למצוא המון דברים שהייתי רוצה לשפר בה.

נכון, מכוניות ההשקה תמיד מאובזרות יותר מהגרסאות שמגיעות לארץ, נכון, ציוצי הציפורים והנופים המדהימים של טוסקנה משרים עליך אווירה רגועה ורצון עז לייצר מחמאות. אבל באמת מדובר במכונית מוצלחת למדי, אולי אפילו מוצלחת מדי, כזו שמייתרת את אחותה הבכירה (הפאסאט) וכזו שמציבה רף גבוה מאוד למתחרות.

נתחיל במראה החיצוני שלה:

(לחיצה על התמונות תגדיל אותן)

סקודה-סופרב-החד&#1.JPG

DSC_0284 (Medium).JPGDSC_0293 (Medium).JPGDSC_0314 (Medium).JPGDSC_0316 (Medium).JPG[ATTACH=CONFIG]424473[/ATTACH]

סקודה ממשיכה את קו העיצוב של האוקטביה החדשה. זה הרבה פחות מיוחד אבל זה הרבה יותר הרמוני וזורם.

בארץ הסגמנט הזה נקרא רכב מנהלים והיוקרה שמשדרת הסופרב החדשה בהחלט תחמיא לאגו של מנהל שיחליט לקחת אותה בליסינג.

יש גם מספר צבעים מעניינים ביותר כמו כחול טורקיז כהה, אפור אלומיניום ועוד שאשתדל להעלות בהמשך.

הדלת החמישית שהיתה סוג של סקופ בסופרב הקודמת קיימת גם פה רק בלי האוציה לפתוח אותה כדלת רגילה של תא מטען של רכב עם 4 דלתות.

מבפנים:

DSC_0304 (Medium).JPGDSC_0274 (Medium).JPG

פה אין ממש הפתעות. איכות החומרים מעולה, ממש קצת צתחת לפאסאט החדשה אבל לא בהרבה.

הכול מרגיש במקום, איכותי וסולידי. מכוניות המבחן הגיע במספר גדול של אפשרויות החל במושבי עור עם אוורור במושבים או מושבי עור משולבים באלקנטרה וכלה במושבי בד פשוטים. קשה להתייחס לזה כי אנחנו לא ממש יודעים מה יגיע לארץ.

המשך בהודעה הבאה.

DSC_0272 (Medium).JPG

פורסם

מרווח פנים ונוחות נסיעה :

הסופרב החדשה ענקית! מרווח הרגלליים ליושבים מאחור ונלפנים פשוט עצום. התמונה שאתם רואים היא שלי מאחורי כסא הנהג כשהוא מכוון למצב סביר. אני אומנם לא גבוה (1.75 ביום טוב) אבל גם כשישב שם מישהו שמתקרב ל1.9 המצב היה טוב מאוד.

DSC_0302 (Medium).JPG

גם תא המטען ממשיך את המסורת של קודמו ומציג מרחבים גדולים מאוד:

DSC_0270 (Medium).JPGDSC_0306 (Medium).JPG

כן, זה הרגליים שלי וכן הם ישרות ובאלכסון.

התמונה השנייה מייצגת פטנט נחמד של זוויות מפלסטיק שנדבקות עם סקווץ' לרצפת תא המטען ומונעות מדברים לזוז שם.

נוחות הנסיעה גם היא טובה מאוד, כל רכבי המבחן צוידו במערכת בולמים שליהם ניתן לשלוט ממחשב הרכב ולקבוע את רמת הקשיחות של הבולם.

הרכב במצב קומפרוט נוח ובמצב דינמיק מתקשה קצת ומוריד במקצת את זוויות הגלגול.

אני לא יודע אם הפיצ'ר הזה יגיע לארץ אבל למרות שהוא חדשני ומעניין, לא בטוח שבמכונית כזו הוא רלוונטי.

דבר נוסף נחמד שמצאנו ברכב הוא שקע חשמל מתחת לפתחי האוורור של היושבים מאחור. כמה פשוט וכמה נכון שיהיה אחד כזה בכל רכב:

DSC_0310 (Medium).JPGDSC_0311 (Medium).JPG

פורסם

ההמשך יגיע מאוחר יותר. כרגע אנחנו הולכים לפגישות עם הנהלת סקודה לכן זה הזמן להגיד שאם למישהו יש שאלות\תהיות\טענות כלפי הסופרב החדשה הוא מוזמן לעשות את זה כאן ואני אנסה להגיב לכם על הכול און ליין.

אם מישהו רוצה תמונה של אזור מסויים או משהוו כזה, shoot.

עידכונים נוספים בהמשך.

פורסם

מנועים, תיבות הילוכים, ביצועים ועוד:

הגרסאות שככל הנראה יגיעו לארץ הן :

בנזין :

1.4 TSI - 150 כ"ס, המנוע החדש שמנתק 2 מהצילנדרים בשיוטים לצורך צריכת דלק משופרת.

1.8 TSI- 180 כ"ס. המנוע המוכר שקיים היום בשאר דגמי הקונצרן.

2.0 - 220 כ"ס . אותו מנוע שיש בגולף GTI וסקודה VRS.

דיזל:

2.0 TDI עם 190 כ"ס. או עם 140 כ"ס גירסת המוניות.

ל-1.4 ששודכה לנו היה גיר רגיל כזה כמו פעם. המנוע הזה מזיז את הסופרב בצורה טובה ויתאים מאוד לציי הליסינג השונים שבטח ירצו לרכוש אותו. הטכנולוגיה שבה הוא מנתק 2 צילנדרים בשיוט על הילוך גבוה מראה צריכת דלק טובה מאוד כשזה קורה (יש חיווי בלוח השעונים כשזה קורה) . בסה"כ מדדנו 80-120 בהילוך שלישי וקיבלנו תוצאה של כ-8 שניות. לא מזיק לשרירי הצוואר אבל לא רע.

ה-2.0 הגיע עם תיבת ה-DSG6 . כאן כבר מדובר בביצועים הרבה יותר טובים. אותו מאוץ מ-80 ל-120 ארך קצת מתחת ל-6 שניות (ה-DSG מוריד הילוכים במאוץ הזה, מה שלא קרה עם הגיר הידני ) .

בכללי, אם אתם שואלים אותי, זה המנוע שמתאים יותר לסופרב וגורם לה להיות משהו קצת יותר נחמד מרכב מנהלים.

מנועי הדיזזל שנהגנו עליהם נותנים על הנייר 190 כ"ס אבל משום מה היתה לי הרגשה כזו שהם מסתדרים פחות טוב עם ה-DSG ולעיתים, כשאתה נמצא בסל"ד נמוך לוקח לגיר ולמנוע יותר מדי זמן להגיב ללחיצה על הדוושה.

מבחינת הסוגים השונים של תיבות ההילוכים:

1.8 ו-1.4 בנזין יקבלו DSG7

גרסאות הדיזל וה-2.0 יקבלו DSG6.

TD_New_Superb_diesel_en.doc

TD_New_Superb_petrol_en.doc

פורסם

בעיניי, הבעיות העיקריות של הסופרב הקודמת (הייתה לי אחת כזו כמה שנים) היו כדלהלן:

1. נוחות גרועה - לדבריך פתרו את זה.

2. מרווח פנים מקדימה - גם ברוחב התא וגם ברוחב המושבים עצמם. לפי התמונות נראה שגם כאן יש בעייה דומה.

3. רעשי רוח וכביש מוגזמים ולא מתאימים לקטגוריה.

אשמח להתייחסותך להנ"ל בנוגע לסופרב החדשה.

פורסם

נראית (לפי התמונות) הרבה יותר טוב מהקודמת. מעניין מה מהאבזור יגיע לישראל. אני הייתי מבקש לשאול אותם לגבי הגיר, בהנחה שאפשר לשאול שאלות שהן לא PC...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

לא יודע למה, אבל התמונות מחמיאות לה בהרבה יותר מאלו שהוצגו עד כה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

ראשית תודה.

מספר שאלות שיש לי:

1. בשורה התחתונה, ובהתאם להתרשמותך האישית: הרכב הכי טוב בקטגוריה?

2. אני מניח שהרכב מגיע עם מנוע יחסית חזק. השלדה הלא קטנה מצליחה להישאר עם הגלגלים בפניות נמרצות?

3. מה קורה מבחינת רעשים במהירויות שיוט של כביש 6?

4. DSG6?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

שלומי, יכול להיות שפגשתם זוג כתבי רכב רוסים? הזכירו פתאום את המדינה שלנו בסקירה שלהם.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
בעיניי, הבעיות העיקריות של הסופרב הקודמת (הייתה לי אחת כזו כמה שנים) היו כדלהלן:

1. נוחות גרועה - לדבריך פתרו את זה.

2. מרווח פנים מקדימה - גם ברוחב התא וגם ברוחב המושבים עצמם. לפי התמונות נראה שגם כאן יש בעייה דומה.

3. רעשי רוח וכביש מוגזמים ולא מתאימים לקטגוריה.

אשמח להתייחסותך להנ"ל בנוגע לסופרב החדשה.

אני רוצה להתייחס למספר הנקודות שציינת:

1. הסופרב נוחה מאוד, עם מושבים שתופסים אותך במקום, ביצעתי איתה 2 נסיעות לאילת וים המלח וממש לא סבלתי.

2. המרווח ברכב הזה עצום. התכוונת שהיא מרווחת מידי או לא מרווחת כלל ?

3. לא שמתי לב לבעיה של רעשי רוח וכביש מוגזמים. נסעתי גם ברכבים מפוארים יותר, אין הבדל גדול.

עומר :-)

פורסם

אין לי מה להתווכח איתך. היה לי את הרכב הזה עד לפני כמה חודשים ולמשך יותר מ-50K ק"מ. אם אתה סבור אחרת ממה שכתבתי, זו זכותך - אבל אין טעם שאתווכח איתך על מסקנות שגיבשתי על ענייני טעם וריח (=נוחות) בכל הזמן הזה (אגב, רוב מבחני הרכב מציינים את אותם חסרונות פחות או יותר).

יכול גם להיות שהסטנדרטים שלנו שונים.

לעניין המרווח - המרווח מאחור אכן די עצום. המרווח מקדימה לוקה בחסר לטעמי: הרגל נתקעת בדשבורד; המושבים לא מספיק רחבים רכים ונוחים; ובאופן כללי מקדימה נעדרת תחושת ה'שררה' שכן שוררת מאחורה.

לעניין הרעש - יש הבדל גדול מאוד ונוכח מאוד בין הסופרב לרכבים מפוארים. עזוב מפוארים, בינה לבין מונדאו או 508. עזוב מכוניות מנהלים, אפילו בינה לבין משפחתיות טובות מהשורה יש הבדל, והוא לא לטובתה.

פורסם

רק לדעתי היא נראית פתאום יותר טוב מהפסאט?

נקווה שבניגוד אליה הסופרב תקבל גם אבזור בטיחית מתקדם.

ההערכה שלי היא שדגם 1.4 בסיסי ב-10k פחות מהפסאט הבסיסית יעיר קצת את הקטגוריה הגוססת הזאת.

פורסם
שלומי, יכול להיות שפגשתם זוג כתבי רכב רוסים? הזכירו פתאום את המדינה שלנו בסקירה שלהם.

אפשר קישור?

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

3:15~

לא הייתי אומר ששווה לצפות, האמת שהם גם לא משהו מבחינת ביקורת אבל זה כבר ממש שיחה לנושא אחר.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

האוטו נראה מצוין, עד כדי כך שהמגרעת היחידה לפחות למראה היא הסמל שכידוע אינו בדיוק סמל "פרימיום" ( לחובבי הז'אנר החל במיני עבור לאודי וכלה במרצדס ב.מ.וו וכיו"ב )

• תוכן חדש...