Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7868 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן - שיוף השפה לקבלת שפה מעוגלת.

חוץ משיוף ניתן להוסיף מסביב לשפה חומר מתקשה כמו "הרקולס" לשפה ולעצב אותו הכי עגול שאפשר.

ברגע שיתקשה ניתן לשייף לתוצר מוגמר.

גל

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אז אתה מדבר על השפה החיצונית זו שיושבת במגע אחיד אם הדופן החיצוני של התיבה .?

האם אני צודק?

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

גם זו - וגם התחתונה.

שתיהן "צריכות" להיות מעוגלות להעברת אויר נטולת חיכוכים או רעשים.

"צריכות" במרכאות כי לא תמיד יש port noise שממש מורגש, ולכן לא חייב להתחיל עם זה,

אלא להתחיל רגיל ואם יהיה port noise אז לעשות את הפעולות הנ"ל.

גל

פורסם

אוקי תודה רבה לך גל !

שאלה אחרונה מה האורך המינימאלי של פיר בודד לתיבה בגודל של 35 סמ עומק ,38 סמ רוחב,41 סמ גובה בעלת 2 יציאות עליוניות לפירים בקוטר 60 מילימטר?מה האורך של כל פיר כדי להרויח כמה שיותר תדרים עמוקים ונמוכים?

[אם יעזור לך התיבה לסאב 12 90DB 450RMS 28HZ לפי נתוני יצרן חברה סאונד אקסטרים]

פורסם

זו תיבה קטנה... אם תוסיף פורטים, לא משנה מה תשים שם לא יישמע טוב.

כמו שזה נראה, תוציא את המילוי שיש לך שם, זה דבר ראשון.

דבר שני, תסגור את החורים ותראה איך זה יישמע...

יוצא בערך 50 ליטר תיבה... יחסית קטן הייתי אומר.

מה אתה מתכוון לשים בתוכה? איזה סאב?

גל

פורסם

קפוץ לטמבור

קנה צינור אינסטלציה מפלסטיק

תבקש איזה צול (אינץ) ואורך שאתה רוצה והרי לך פורט !

פורסם
זו תיבה קטנה... אם תוסיף פורטים, לא משנה מה תשים שם לא יישמע טוב.

כמו שזה נראה, תוציא את המילוי שיש לך שם, זה דבר ראשון.

דבר שני, תסגור את החורים ותראה איך זה יישמע...

יוצא בערך 50 ליטר תיבה... יחסית קטן הייתי אומר.

מה אתה מתכוון לשים בתוכה? איזה סאב?

גל

אז אתה אומר להוציא את המילוי בפנים ..כי דווקא שמעתי שזה יענו טוב לפזר את החום וגם תורם קצת לאקוסטיקה..[אמנם אני לא מבין גדול אבל..מה דעתך על הנושא..]

לגבי סגירת החורים מה זה בידיוק יתן ?..[אני מחפש את התדרים הנמוכים והמרעידים עם הגוון העמוק]

וכן התיבה יחסית אולי קטנה ל12 אינץ של אלמנט

אני מתכוון [יותר נכון כבר שמתי..]בה סאב 12 בערך כ450W rms חברה פשטוה [סאונד אקסטרים עלה לי 100 שח בחיפה בשוק הימאים בעוד שבחדרה מוכרים אותו ב250]

בכל מקרה אשמח לשמוע ממך עיצות שונות לשיפור וחידוד השמיעה לגבי כל מה שקשור לשיפור התדרים הנמוכים [שוב לדבי הקשר בין המילוי וגם לגבי סגירת הפירים.]

תודה!

פורסם

ה"מילוי" הזה מיועד לגרום לסאב "לחשוב" שהוא בתיבה גדולה יותר, כי החומר בולע חלק מהסאונד.

את המילוי הזה, הספוג, שמים לפי מינונים קבועים (שאינני מפרט כאן כרגע) ולפי דרישות ספציפיות.

מכיוון שזו לא תיבה מקצועית - החומר הושם שם כי חשבו שיהיה טוב איכשהו...

ולכן, תוציא את החומר, תסגור את החורים ותשמיע את הסאב, אני בטוח שיישמע יותר טוב ממה שעכשיו.

לגבי באס עמוק יותר - לא בטוח שתקבל אותו לאחר שתוסיף פירים...

תיבה פתוחה נועדה בעיקר להדגיש תדר מסויים - זה הכל.

וכמובן שכל אלמנט יש לו דרישות ספציפיות לתיבה... מה הדרישות של האלמנט שלך? אינך יודע...

אז איך תבנה תיבה פתוחה?

תתחיל בזה - ותמשיך משם... מהקל - לקשה.

גל

פורסם

שוב תודה גל, אך חשוב לי שתבהיר לי כמה נקודות בתשובתך :

1.כאשר אמרת לי שה"מילוי" הזה מיועד לגרום לסאב "לחשוב" שהוא בתיבה גדולה יותר מה כוונתך בדבר במילים פשוטות ומה רע בדבר במצב שלי ספציפית?

2. את התיבה אני בניתי לא קניתי,ולכן את המילוי גם אני עשיתי שהוא מורכב משכבה ראשונה של ספוג אטום מבודד אנטי בקטרילי, ולאחר מכן צמר סלעים.וזאת עשיתי לאחר ששמעתי מאנשים מסויימים שהדבר יעזור וישפר את הנפח האקוסטי והתוצאה הסופית של הסאונד בתיבה בתדררים נמוכים וכמו כן מפזר חום בצורה יעילה ! לפי ההסבר שלך הדבר לא טוב למקרה שלי ,למה בכלליות? ומה תיתן לי התיבה ללא כל המילאוי בפועל???

3, לגבי סגירת הפירים מה הדבר בתכלס אמור לתת לי במצבי ? ומה ההיפך המעשי כאשר תיבה בעלת פירים [פתוחה] לבין אחת דומה ללא פירים[סגורה]?כאשר אמרת שבתיבה פתוחה מודגשים תדרים מסויימים ,על אילו סוג של תדרים דיברת בדיוק?

4. ולגבי חישוב הדרישות של האלמנט שלי לתיבה פתוחה איני יודע לחשב זאת !

שוב תודה רבה לך על העזרה.תבורך!

פורסם

אני מצטט אותך רק בשביל לזכור לענות על הכל:

1. זה חומר בולע סאונד, ועצם כך שהוא בולע חלק מהגלים של הסאונד, הממברנה של האלמנט

תזוז בחופשיות יתרה, וכך בעצם "חושבת" שהיא בתיבה גדולה יותר שמספקת פחות התנגדות עליה.

במצב שלך ספציפית זה רע כי יש חוקים להוספת החומר הנ"ל.

אם אני לא טועה מדובר בפאונד של חומר על כל ליטר, אבל שוב - אינני בטוח, חיפוש קטן באינטרנט

יעלה לך את החוקים הנ"ל.

2. התיבה אתה בנית, אבל ללא החוקים כך שמה שעשית היה לחינם.

תוציא את המילוי ותתחיל עם הנתונים הקיימים של התיבה שזה כ 50 ליטר, ואז תראה.

3. סגירת הפירים = תיבה אטומה.

תיבה אטומה קלה יותר לבניה, כי היא - אטומה.

תיבה פתוחה לרוב תהיה גדולה יותר מאטומה, ובמקרה שלך התיבה לא כ"כ גדולה בשביל להסב

אותה לפתוחה.

4. בגלל שאינך יודע לעשות זאת, הצעתי לך את פתרון האטומה, הפתרון הקל יותר.

אם זה לא יהיה לך טוב מספיק, תוכל תמיד להמשיך.

לכל אלמנט יש את המלצות היצרן, ושם הם רושמים מה המלצתם לתיבה אטומה ופתוחה.

(הכוונה לגודל התיבות המומלצות וגם את המידות לפעמים.)

פורסם

אוקי תודה רבה לך גל ,עזרת לי מאוד. אני אכן ישמע להצעותך, ויממש אותם עוד היום ,ואחזור לפה עם תשובות- ואולי גם שאלות קטנות נוספות לגבי התוצאה שתתקבל לאחר שאבצע את מה שאמרת לי ~! שוב תודה!

• תוכן חדש...