Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4138 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
עוד פעם אני מכיר טוב מה זה לנסוע בלי תגבור הגה ואני מדבר גם על רכב 4 על 4 ששם שאין תגבור אתה צריך להיות באק רוג'רס כדי לסובב הגה אבל במהירות גבוהה אתה כמעט לא מרגיש את זה רק מתחת ל50 קמש זה בא לידי ביטוי.

סתם לצורך העניין אני יכול להגיד לך שבהגה חשמלי מעל 60 או שבעים קמש אין תגבור הגה כלל.

אתה לא היחיד שנהג על רכבים ללא תגבור הגה כח אבל יש הבדל בין איבוד התגבור בזמן נסיעה לבין נסיעה קבועה ללא תגבור.

איזה כייף לי :)

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

כמובן שההשוואה להגה לא מתוגבר בעייתית. הרי כשההגה מתוגבר כל המנגנון בנוי בהתאם, כולל קוטר ההגה, אורך המסרק ואף גאומטרית ההיגוי והמידות והמשקלות של הרכיבים.

כמו כן, כשהתגבור לא עובד עליך לסובב חלקים מהמנגנון, וזה כמובן גם עניין של תחושה והרגל וגם של תנוחת הנהיגה.

עם זאת, לא צריך להגזים ונהג עם כושר בסיסי בידיים שלא יושב במרחק קילומטר מההגה לא ייתקל בקושי מעל מהירות עירונית.

ברם, חלק מתחושת המרכוז של ההגה מקורה במנגנון התגבור (ולא רק במומנט המחזיר ובגאומטרית ההיגוי) ולכן בלעדיו תיתכן תחושת חוסר בטחון במהירות גבוהה, אבל כאמור לא צריך להגזים.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אבדתי תגבור ברכב שטח כמה פעמים וברכב פרטי עם הגה חשמלי גם כמה פעמים.

במהירות נמוכה זה באמת מפחיד וגם יכול להיות מסוכן אבל במהירות גבוהה? שום כלום.

פורסם (נערך)
סתם לצורך העניין אני יכול להגיד לך שבהגה חשמלי מעל 60 או שבעים קמש אין תגבור הגה כלל.

בגולף שברשותיי בעל הגה כוח חשמלי נטו קיים תגבור בכול מהירות נסיעה. התגבור ברכב שברשותיי מבוסס על 8 מפות הצרובות במודול הבקרה ובהתאם לתנאי הנסיעה מתקבל תגבור שונה. בזמנו ביצעתי שינוי של התגבור בעזרת סורק מקורי בכדי להפוך את ההגה לקשה יותר במהירות גבוהה מכיוון שהייתה לי תחושה שההגה קל מידי במהירות של 50-60 קמ"ש.

גם במהירות גבוהה יש צורך בתגבור הגה לשם הנוחות.

באיזה רכב בעל הגה כוח חשמלי אין תגבור במהירות של 60-70 קמ"ש ? תבדוק את עצמך.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם
אבדתי תגבור ברכב שטח כמה פעמים וברכב פרטי עם הגה חשמלי גם כמה פעמים.

במהירות נמוכה זה באמת מפחיד וגם יכול להיות מסוכן אבל במהירות גבוהה? שום כלום.

מה זה מהירות נמוכה ? 20 קמ"ש או 60 קמ"ש ?

בהחלט במהירות של 80-90 קמ"ש באיילון איבוד התגבור עלול להיות צרה צרורה.

פורסם

עם זאת, לא צריך להגזים ונהג עם כושר בסיסי בידיים שלא יושב במרחק קילומטר מההגה לא ייתקל בקושי מעל מהירות עירונית.

ברם, חלק מתחושת המרכוז של ההגה מקורה במנגנון התגבור (ולא רק במומנט המחזיר ובגאומטרית ההיגוי) ולכן בלעדיו תיתכן תחושת חוסר בטחון במהירות גבוהה, אבל כאמור לא צריך להגזים.

מה זה נהג עם כושר בסיסי בידיים ? אתה יודע איזה כישורים יש לכול הנהגים שאיבוד התגבור עלול לגרום רק לחוסר ביטחון ? רק לנסוע בכביש ולראות בכול יום נהגים אשר נהגים עם 2 ידיים צמודות והפרצוף צמוד לשמשה ולא שומעים ורואים אף אחד מהצדדים ופתאום יאבדו את התגבור ?

מה קורה עם הנהגים שאוחזים את ההגה ביד אחד ומרפק על החלון ופתאום מאבדים את התגבור של ההגה ?

פורסם (נערך)
בחיי מרק התחלת לכתוב קשקושים

מה בדיוק קשקוש ?

ראה מספר מקרים בודדים שהוכח מעל לכול ספק שהתאונות נגרמו בגלל איבוד התגבור ואני מאמין שיש עוד הרבה מקרים שבהם לא התרחשה תאונה רצינית ופציעה ולא נחקרו ותוסיף על זה בעיות דומות אצל ייצרנים אחרים...

The largest recall campaign involves 915,000 units of 2008-2011 Ford Escapes and Mercury Mariners in North America for issues regarding sudden shutdowns of the power steering system that could lead to accidents. The National Highway Traffic Safety Administration reported five car crashes in the U.S. and six injuries that were caused by this problem.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם

עדיף לא לנהוג במצב כזה. נהג מיומן יוכל לתפעל את ההגה ,נהג פחות מיומן לא יבין מה קורה ויכול לבצע טעויות.

אם אתה מתכוון לנהוג ככה תסע ממש בזהירות. במיוחד בסביבה עירונית, ועדיף שלא.

פורסם

דנידין, אתה טועה ומטעה. בכול הגה חשמלי קיים תגבור גם מעל 60 קמ"ש.

פורסם

קשקשן!

רנו ניסאן , אין תגבור או קיים תגבור מינימאלי ביותר במהירות שיוט.

זה כולל מערכות הידראוליות עם שליטה על הלחץ ע"י סולנואיד.

פורסם

אני מחזיק 2 פונטו

אחת עם הגה כוח הידראולי ואחת ללא הגה כוח, שניהם משנת 95 ו 96.

כשהיתה לי נזילה מהצינור ההידראולי ואיבדתי את תגבור ההגה כוח ממש אבל ממש אי אפשר היה לסובב את ההגה. נהיה ממש אבן.

המצב ממש לא דומה לזאת בלי ההגה כוח.

פורסם

כי שיש מסרק הגה ללא שום מנגנון תגבור מבנה המסרק שונה וגם סביר להניח הזווית קסטר שונה בין שני הרכבים, בזה ללא תגבור הזווית קטנה יותר ולכן גם קל יותר לסובב את ההגה ללא תגבור לעומת הגה שיש לו תגבור אך הוא לא פועל.

פורסם
קשקשן!

רנו ניסאן , אין תגבור או קיים תגבור מינימאלי ביותר במהירות שיוט.

זה כולל מערכות הידראוליות עם שליטה על הלחץ ע"י סולנואיד.

אנחנו דיברנו על הגה כוח חשמלי ללא מערכות הידראוליות. עכשיו אתה כותב קיים תגבור מינימלי כלומר יש תגבור ולא כפי שרשמת.

רנו ניסאן זו חברה גדולה ומכובדת אז בבקשה תהייה ספציפי לגבי רכב מסויים אחרת אני אתחיל לחשוד שאתה סתם יורה באוויר.

כמובן אשמח לקבל קישור אשר מאמת את דברייך.

• תוכן חדש...