Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4142 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חרטטני...אתה סתם מתחמק כי כתבת שטות גמורה.

כמו שלייצרן VAG וגם ליונדאי ישנו חומר הדרכה שקיים באינטרנט גם לניסאן/רנו יש חומר כזה ככה שאני מאמין שתוכל לתת רמז איך קוראים למערכת התגבור המיוחדת ואני כבר אדאג לכול השאר.

איזה כייף לי :)

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

EPS=electric power steering זה מונח כללי למערכת תגבור הגה כוח חשמלי ככה שאם אני אצרף מידע של הייצרן VW אתה תגיד שאצל ניסאן המערכת עובדת בצורה שונה.

התייאשתי ממך.

פורסם

ככה זה נקרה בניסאן וכל יצרן מפעיל את המערכת שלו שונה ואתה לא יכול לקחת את מה שאתה יודע על VW ולהשיט על כול היצרנים.

אגב אני מכיר את המקור שלך, ספר ההדרכה על הגה של VW, גם לי יש את הספרים האלו... אז אני מציע שתקרא שוב מה קורה בנסיעה ב 100 קמ"ש כי גם שם יש מצבים של אין תגבור כלל וזה רשום מאוד ברור, הנה:

a small amount of steering assistance is imparted on the steering rack via the second pinion and in parallel during lanechange manoeuvres on the motorway, or no assistance at all.

פורסם (נערך)

קודם כול לייצרן VAG יישנם כמה מערכות תגבור הגה כוח המבוססים על מנוע חשמלי עם שינויים מהותיים כגון:

The electro-mechanical power steering with dual pinion

Dynamic Steering in the Audi

Power steering....

עכשיו בוא נמשיך ונחדד כמה דברים. אתה כתבת ואני מצטט "סתם לצורך העניין אני יכול להגיד לך שבהגה חשמלי מעל 60 או שבעים קמש אין תגבור הגה כלל."

במסמך של הייצרן ניתנה דוגמא שבמהירות של 100 קמ"ש ולא 60 קמ"ש בכביש מהיר בתלות בזווית הסיבוב של ההגה בזמן מעבר בין מסלולים ייתכן שהתגבור מינימלי או לא קיים. אבל ! זה לא אומר שבמהירות גבוהה יותר נניח במהירות של 120 קמ"ש כאשר קיימת רוח צדדית חזקה או נדרש תמרון בעלייה לא קיים תגבור של ההגה.

הקשר בין מהירות הנסיעה לכוח שמופעל על ההגה והתגבור של ההגה החשמלי מוצג יפה במסמך המצורף.

כול בר דעת יכול להבין מהמסמך המצורף שבכול מהירות נסיעה גם במהירות של 250 קמ"ש בתלות הזווית של ההגה קיים תגבור ולא כפי שרשמת שאין תגבור בכלל מעל מהירות של 60 קמ"ש.

Pages from SSP 317-The electro-mechanical power steering with dual pinion.pdf

Pages from SSP 317-The electro-mechanical power steering with dual pinion.pdf

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם

אם אתה רוצה לשכנע אותי בעזרת מסמכים רלוונטים אז הדלת פתוחה בפנייך.

אתה יכול לבדוק את המידע של הייצרן VAG מול החומר 'הלימודי' של ייצרני הגה הכוח כמו ZF או TRW ולפי דעתי לא תמצא מידע מפתיע.

פורסם

מסביר לך שגם במסמך שלך במהירות שיוט יש מצב של חוסר הגברה כללי וזה כתוב במסמכים יותר מזה לא צריך שכנוע.

כמו שאמרתי במערכות הגה חשמלי מסוימות אין הגברה כי אין צורך בה בשיוט, ההיפך הגברה במהירות שיוט גורמת להגה להיות אמריקאי מידי ומי שנוסע על אמריקאיות מכיר את התחושה

פורסם
אני מחזיק 2 פונטו

אחת עם הגה כוח הידראולי ואחת ללא הגה כוח, שניהם משנת 95 ו 96.

כשהיתה לי נזילה מהצינור ההידראולי ואיבדתי את תגבור ההגה כוח ממש אבל ממש אי אפשר היה לסובב את ההגה. נהיה ממש אבן.

המצב ממש לא דומה לזאת בלי ההגה כוח.

האם איבדת את תגבור ההגה בזמן נסיעה בעיר, בחניה או בנסיעה בכביש מהיר ?

• תוכן חדש...