Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4075 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למי שלא שמע - הרפורמה בין הייתר מאפשרת תחרות גם על התשתית של האינטרנט ומחייבת את המונופולים למכור את התשתית שלהם למתחרים במחירים אטרקטיביים. בדומה למה שהיה בשוק הסלולר.

http://www.themarker.com/technation/1.2568258

עד אתמול שילמתי 130 שקל על אינטרנט - 90 שקל לבזק על התשתית ו 40 שקל לבזק בינלאומי על 15 מגה גלישה. הייתי מנוי של 2 החברות האלה 12 שנה ! ברצף !!!

בשנים האחרונות הם התחילו במדיניות של להעלות את המחיר בכל מחיר. סיבנו אותי בכל מיני תירוצים, העלו מהירות למרות שלא רציתי ולא ביקשתי והצליחו להעלות לי את המחיר.

עכשיו התחיל סיפור דומה עם מה שקרה לי אצל אורנ'ג כשגולן נכנסו לשוק.

ברגע ששמעתי על הרפורמה לפני מספר ימים, עשיתי כמה שיחות עם בזק- ספק התשתית שלי ב ADSL, הם עם הראש בקיר ולא מוכנים להוריד לי שקל! לא עזרו כל נסיונות השכנוע, וגם האזהרות שאני לא נשאר איתם.

אחרי השיחה האחרונה עם בזק הרמתי טלפון לאקספון, ובמהירות שיא הם העבירו אותי אליהם במחיר של 79 ש"ח לחבילה מקבילה אצלהם. תוך יממה ובצורה שקופה התחלתי לגלוש דרכם!. הדבר היחיד שהייתי צריך לעשות זה לשנות את השם והססמה בראוטר מודם שלי. מדהים.

אני חוסך כ 600 שקל לשנה רק על זה. ממליץ לכולם להתחיל להתמקח במרץ עם הספקים שלכם על המחיר.

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני מחכה עוד שבוע-שבועיים, כדי לראות שהכל עובד טוב, ואז אעבור.

ההתלבטות עכשיו היא רק אם להוזיל את החבילה ולהישאר במהירות הנוכחית (15 מגה), או להישאר באותו המחיר ולעבור ל-100 מגה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני כבר מאוקטובר באקספון על 15 מגה ב79, החבילה הזאת לא קשורה לשינוי החקיקה החדש - פשוט אקספון מנהלים בשבילך את החשבון מול בזק, אני מקבל מבזק חשבונית 0 ש"ח (כי אני לקוח, אבל לא משלם).

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
למי שלא שמע - הרפורמה בין הייתר מאפשרת תחרות גם על התשתית של האינטרנט ומחייבת את המונופולים למכור את התשתית שלהם למתחרים במחירים אטרקטיביים. בדומה למה שהיה בשוק הסלולר.

http://www.themarker.com/technation/1.2568258

עד אתמול שילמתי 130 שקל על אינטרנט - 90 שקל לבזק על התשתית ו 40 שקל לבזק בינלאומי על 15 מגה גלישה. הייתי מנוי של 2 החברות האלה 12 שנה ! ברצף !!!

בשנים האחרונות הם התחילו במדיניות של להעלות את המחיר בכל מחיר. סיבנו אותי בכל מיני תירוצים, העלו מהירות למרות שלא רציתי ולא ביקשתי והצליחו להעלות לי את המחיר.

עכשיו התחיל סיפור דומה עם מה שקרה לי אצל אורנ'ג כשגולן נכנסו לשוק.

ברגע ששמעתי על הרפורמה לפני מספר ימים, עשיתי כמה שיחות עם בזק- ספק התשתית שלי ב ADSL, הם עם הראש בקיר ולא מוכנים להוריד לי שקל! לא עזרו כל נסיונות השכנוע, וגם האזהרות שאני לא נשאר איתם.

אחרי השיחה האחרונה עם בזק הרמתי טלפון לאקספון, ובמהירות שיא הם העבירו אותי אליהם במחיר של 79 ש"ח לחבילה מקבילה אצלהם. תוך יממה ובצורה שקופה התחלתי לגלוש דרכם!. הדבר היחיד שהייתי צריך לעשות זה לשנות את השם והססמה בראוטר מודם שלי. מדהים.

אני חוסך כ 600 שקל לשנה רק על זה. ממליץ לכולם להתחיל להתמקח במרץ עם הספקים שלכם על המחיר.

אתה השארת אצלך את הראוטר מודם של בזק או שקנית אחד חדש?

פורסם

הראוטר מודם שלי, סיימתי לשלם עליו לפני שנים ואני ממשיך להשתמש בו כרגע. אבל זה לא בעייה גדולה, אתה יכול למצא ראוטר מודם במחירים של 150 שקל באיבורי/KSP וכו ..

למהירויות גדולות מ 15 מגה צריך כבר ראוטר VDSL, אבל גם אלה לא יקרים ואפשר למצא ב 50$ בעלי אקספרס

פורסם

מה שמעניין אותי יותר ואשמח לקבל עליו הסבר הוא הניידות בין התשתיות.

הרי בזק משתמשת בתשתית ADSL/VDSL עם כבלי טלפון רגילים לחיבור בין המודם לשקע בקיר, בעוד שהוט משתמשים בתשתית CABLE עם חוטי COAXLE או איך שלא קוראים להם. איך מניידים את הלקוח פיזית בתשתית?

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

מי שנמצא במהירות שגבוהה מ-20 מגה חייב מודם שונה (VDSL). העלות של מודם כזה בארץ היא כ-400 ש"ח ואם אני לא טועה קיים רק דגם אחד כזה.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

מישהו יודע מה קורה עם מי שיש לו קו טלפון בבזק ורוצה לעבור ל-012 או 018 לדוגמה, על תשתית ADSL, וגם שיישאר קו טלפון רגיל (לא VOIP) ?

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
מי שנמצא במהירות שגבוהה מ-20 מגה חייב מודם שונה (VDSL). העלות של מודם כזה בארץ היא כ-400 ש"ח ואם אני לא טועה קיים רק דגם אחד כזה.

בעלי אקספרס אתה יכול למצא מכשירי VDSL2 מצויינים בפחות מ 200 שקל כולל משלוחה ויש הרבה יותר מדגם אחד.

מודם ראוטר VDSL2 בפחות מ 200 שקל

פורסם (נערך)

האם משתלם לעבור מהוט לחבילת 40 מגה החדשה ?

מנוי הוט כולל קו טלפון ב60 ש"ח (1000 דקות).

מהירות 12 מגה.

משלם 130 ש"ח ספק+תשתית .

את המודם הוט ייקחו אז צריך לקנות מודם חדש .

הספק שלי הוא 012 , אין לי בעיה לעבור לספק אחר משתלם יותר .

אשמח לעזרה בנושא

עריכה אחרונה על ידי Octavia-TSI11
פורסם

בעצתך העברתי היום תשתית בזק (135 ש"ח לחודש) + ספק אקספון (35 ש"ח לחודש) במהירות 100 מגה הורדה + 3 העלאה לחבילה משולבת של אקספון ב100 ש"ח לחודש באותה מהירות.

פורסם

שמעתי, באמת מבורך.

אשמח אם מישהוא מאלה שעבור ל 018 יוכלו לענות לי על כמה שאלות (018 עוד לא יצרו איתי קשר למרות שהשארתי פרטים).

האם המחיר הוא קבוע ובלי כל מיני "מחיר לשנה" "רק ללקוחות חדשים"? מה לגבי ציוד, האם הם מספקים ציוד ואם כן האם במודל חיוב זיכוי \ השכרה חודשית או תשלום חד פעמי? ואם אני קונה ציוד משלי (כמו שאמרו פה מאליאקספרס וכאלה) מי יתן לי תמיכה במקרה של תקלה \ בעיה?

ועוד דבר, אני מבין שבזק לא הכי מרוצים מהמהלך הזה. האם זה לא ימנע מהם לתת שירות הולם?

פורסם
שמעתי, באמת מבורך.

אשמח אם מישהוא מאלה שעבור ל 018 יוכלו לענות לי על כמה שאלות (018 עוד לא יצרו איתי קשר למרות שהשארתי פרטים).

האם המחיר הוא קבוע ובלי כל מיני "מחיר לשנה" "רק ללקוחות חדשים"? מה לגבי ציוד, האם הם מספקים ציוד ואם כן האם במודל חיוב זיכוי \ השכרה חודשית או תשלום חד פעמי? ואם אני קונה ציוד משלי (כמו שאמרו פה מאליאקספרס וכאלה) מי יתן לי תמיכה במקרה של תקלה \ בעיה?

ועוד דבר, אני מבין שבזק לא הכי מרוצים מהמהלך הזה. האם זה לא ימנע מהם לתת שירות הולם?

המחיר באקספון קבוע,

ציוד הם לא מספקים כלל. אבל אני לא רואה שום בעייה עם ציוד, הכל היום זול וזמין. ויש גם אופציה לקנות מיד 2 ראוטר מודם ב 30 שקל כמו שאני עשיתי פעם.

אקספון נותנים תמיכה, בינתיים מההתרשמות הקצרה שלי התמיכה טובה - ביקשתי עזרה בהתחברות עם המודם, ענו תוך מספר דקות, הכל היה בסדר.

ולגבי בזק - הם כבר לא מעניינים אותי, אני מסרב לתת למונופול הדורסני הזה להמשיך להחזיק אותי שבוי ובמחירים גבוהים. המהלך הבא שלי זה להעיף מהבית את קו הטלפון הבייתי של בזק עם הרפורמה או בלעדיה. גיליתי שיכול להיות לי זול יותר להחזיק קו סלולרי של גולן :-)

• תוכן חדש...