Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4182 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לדעתי אתם מסתכנים מאוד, מצטער להרוס לכם את השמחה אבל אם חלילה יקרה משהו למישהו אני לא חושב שמישהו יגיד כן עשה לי ברקסים לא עשה לי ברקסים, אנשים יברחו מאחריות ויפילו אותה עליכם(ואני אומר את זה מניסיון אני רואה מקרים דומים לזה)

קובי

• תגובות 301
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אבי מכונאי משאיות במוסך מורשה של היובאן הגדול בארץ בתחום.

חבר קרוב שלי מכונאי במוסך מורשה של רכבי פרייביט של יצרן/יבואן בין הגדולים בארץ.

מה שהולך שם זה לא בדיחה, לא בזיון, לא שערורייה, לא מחדל, זה עבודה על אנשים בעיניים במקרה הטוב, גזל במקרה הטוב, ובחלק מהמקרים פשוט סכנות נפשות- אנשים לא מיומנים, חסרי כל חשק ומוטיבציה, באים לסמן V וללכת, יודעים שהם לא יתנו את הדין אלא מנהל עבודה או המוסך, ואפשר להמשיך ככה עוד ארוכות....

אם אצרף דוגמאות לא תאמינו לסיפורים שהדברים קורים במוסכיי יבואן רשמיים!!!

אני לעומת "המומחה" שמעביר ביקורת חסר כל אינטרס, יש פה בעלי מקצוע שהפרנסה שלהם נפגעת- וכנראה רק כך דברים ישתנו- לטובת הלקוחות!

אדון "לא מומחה" הסר דאגה מליבך...הפרנסה של שום מוסך לא נפגעת ומוסכים ימשיכו לעבוד ולהצליח גם יהיו יהיה מאה חברים בכנופיה והם יחלקו חבר מועדון כנופיה, באמת, שום דבר זה לא ישנה.

הדיון זה לא על מוסכים ומה הולך שם (וברור שהולך שם) אלא הפעילות של החבר'ה ואל תטעה היא בהחלט לא חוקית מסכנת אותם ואת האקמפלסרים שהם נוגעים בהם אך אני יחסית רגוע כי זאת אפידוסה חולפת של נערים משועממים שרוצים ללמוד ולהתשפשף קצת במכונאות ותו לא וזאת הדרך שהם מצאו.

פורסם
אדון "לא מומחה" הסר דאגה מליבך...הפרנסה של שום מוסך לא נפגעת ומוסכים ימשיכו לעבוד ולהצליח גם יהיו יהיה מאה חברים בכנופיה והם יחלקו חבר מועדון כנופיה, באמת, שום דבר זה לא ישנה.

הדיון זה לא על מוסכים ומה הולך שם (וברור שהולך שם) אלא הפעילות של החבר'ה ואל תטעה היא בהחלט לא חוקית מסכנת אותם ואת האקמפלסרים שהם נוגעים בהם אך אני יחסית רגוע כי זאת אפידוסה חולפת של נערים משועממים שרוצים ללמוד ולהתשפשף קצת במכונאות ותו לא וזאת הדרך שהם מצאו.

אני מאוד לא אוהב את אווירת ההתכתבות שלך, אתה מנסה לרמוס את שמם של אחרים על מנת להוכיח כמה אתה טוב יותר, בעל ניסיון ובוגר יותר? עברנו את כיתה ג'.

פורסם

אתה יודע, אני אפילו מסכים איתך. ברמת השאיפה, כלי הרכב היו צריכים להיות מטופלים רק על ידיי בעלי מקצוע(בעלי ידע תאורתי וידע פרקטי)

וכן באידיאל זה צריך להיות מחוץ לחוק, ויש לכך אכן את הסיבות(שאת חלקן ציינת אולי)

אבל, במציאות שבה אנו חיים, שבה ישנם המון "טיפוליי מדרכה", משלל הסיבות אשר יהיו(חוסר מקצועיות במוסכים, יוקר מחייה וכו')

התופעה הזאת לא מעודדת לדעתי את טיפולי המדרכה, אלא נותנת להם אספקט חברתי ותרומתי.

ישנם אנשים שלא משנה מה ולמה עדיין ילכו לטפל במוסך מכיוון שהם רוצים שהכל יהיה "by the book"

ותמיד יהיו אנשים שיחפשו לחסוך עלויות(סטודנטים, בעלי שכר מינימום וסתם אנשים שהפרוטה לא נמצאת בידם)

מהתמונות, סיפורים וחוות הדעת של ה"קורבנות" נראה שהחברה האלה עושים עבודה לא ראה בכלל ביחס ל"טיפוליי מדרכה"

(מצטער אבל מזמן לא נתקלתי שאנשים עובדים עם ספר רכב...)

לכן כן אפשר לתת להם את הקרדיט שהם כן מנסים משתדלים וכו'.

ברור שיש גם להם אינטרס, בין אם האינטרס ללמוד ולקבל נסיון גובר על האינטרס לתרום ולעזור, אך עדיין, זה לגיטימי ובריא לחלוטין.

מאחל לך בעל מקצוע מומחה, שתמשיך להיות מומחה,להיות אתי, הוגן, בעל יחסי אנוש גבוהים והפרנסה שלך תמיד תהיה מובטחת.

(לצערי אני נתקל יום ביומו בבעלי מקצוע מתחום הרכב שהם ההפך הגמור)

ברכה והצלחה

Boris.K

פורסם (נערך)

תראו, ברור שהפעילות של הכנופיה לא חוקית וברור גם שזה לא מעניין יותר מדי את הרשויות.

אבל השרשור הזה מציף בעיה אמיתית.

קיימת אצל חלק גדול מהציבור תחושה של חוסר אמון כלפי בעלי מקצוע בתחום הרכב, גם בנושא המקצועיות, גם בנושא האמינות וגם בנושא התמחור.

אם התגובות של KiaGT ו -spring הן מדגם מייצג אז אכן יש בעיה.

כמובן שהשרשור הזה לא יפתור את הבעיות הללו אבל הוא מציף אותן.

כמות התגובות ועוצמתן צריכות לגרום למובילי הענף להבין שיש בעיה ולהתייחס אליה באופן מעשי ולא רק בדיבורים,

ואני כותב את הדברים כאחד שלמרות שיש לו גישה טכנית וניסיון מקפיד לטפל ברכבים שלי במוסכים וברכב היותר חדש שלי ( מגאן 2008 ) במורשה יבואן.במגאן 99 שעברה לאח הצעיר מטפל במוסך כללי.

תוספת:

לא מדובר רק על מוסכים אלא גם על תחומים נוספים, כמו פנצ'ריות( ראו הסיפור על הפנצ'רייה בראשון מיצאת צדיק ) והשרשור על מכוני הרישוי שרץ פה במקביל.

עריכה אחרונה על ידי adz

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם

היי, רק רציתי להביר משהו לאור התגובות האחרונות.

אנחנו לא עושים זאת כי לפי דני דין אנחנו ילדים משועממים אנחנו גם לא ילדים וגם עד שאנו מוצאים זמן לטפל, אנחנו אנשים

עובדים ולומדים.

בעניין החוק, מס הכנסה לא קשור כי אנחנו לא לוקחים כסף, לגעת בנושא היגוי ובילום זה כל אחד והעדפה שלו אבל מעדיפים שלא.

הרבה פעמיים ראו אותי אישית ניידות, שוטרים, ומהבטיחות בדרכים ולא העירו מילה אפילו אמרו כל הכבוד.

אנחנו עושים את זה מכמה סיבות:

מי שטיפל אצלנו שם לב שיש לנו שריטה מילדות לזה, אנחנו מאוהבים במקצוע הזה, וההרגשה שזה נותן אחרי זה, זה יותר טוב

סלחו לי על הביטוי מפורנו.

2. בארצות הברית לפחות איפה שסבא שלי גר המון אנשים מטפלים לבד וזה יוצא יותר טוב ממוסך כי זה רכב שלך ואם לא נתת

מכל הלב והמקצועיות אתה נפגע מזה בסוף, אני לא רואה למה אי אפשר שיהיה גם פה ככה.

3. לעניין המוסכים, אנחנו לא באים לקחת פרנסה של אף אחד אנחנו רק רוצים להראות שאפשר לעבוד במקצועיות ולא לקחת מחירים

בשמיים.

4. אנחנו לא טוענים שכל המוסכים הם לא מקצועיים אלא כמו שרובכם טענתם המצב לא מזהיר במקצוע הזה בישראל.

אני כחלק מהלימודים שלי אולי יטוס למשלחת בגרמניה לאיגוד המוסכים שלהם וללמוד ולקבל חוות דעת על המצב שם,

ובינתיים ממה ששמעתי שמה המצב הרבה יותר טוב אז למה פה לא יכול להיות ככה?

ואגב לפי הבנתי שהאיגוד שלהם ושלנו עובדים הרבה ביחד לפחות במגמה שלי.

לסיכום, אנחנו בסך הכל רוצים לעשות טוב לאנשים אחרים ובעיקר למכוניות שלהם, וחלק מהתגובות פה קצת מוציאות מהחשק.

רועי

פורסם

נתבקשתי להעביר את ההודעה שלי מנושא חדש שפתחתי- לכאן.

בלי שום קשר לדיון ולתגובות האחרונות בשירשור.

בהמשך לבקשת המלצה בפורום לטיפול לגטס של אבי, הגעתי לחבר'ה של כנופיית הטיפולים השוטפים,

חזר אליי בחור בשם אסף (asafasaf). אחלה בחור, באמת.

קבענו בבית הוריי, הבחור הגיע עם כלים מסודרים ומקצועיים, כולל מיכל לאיסוף השמן השרוף (!!!).

איזו סבלנות, ובדיקות ממש יסודיות וכפולות על כל נעילה.

הבנאדם לא מעגל פינות, עושה עבודה מושלמת (אני לא מגזים).

לדוגמה: הטיפול היה החלפת אטם מכסה שסתומים וטיפול. עד שהוא לא ניקה את כל הבוצה לחלוטין(!!!)- הוא לא התחיל להרכיב את האטם. וראיתי כבר החלפות.

גם ההרכבה והנעילות היו לפי הספר, בצורת X ועם ידית מומנט, גם את הפלגים עם ידית מומנט...

ראיתי הרבה מוסכים ומוסכניקים, דבר כזה לא ראיתי- ואני מהתחום.

והתשלום, הבנאדם עקשן רצח!! אני ואבא שלי רודפים אחריו לתת לו כסף והוא מתעקש. איזה עצבים!!

אני עדיין לא מבין מה הקטע של הכנופיה.. אבל מסתבר שיש עדיין אנשים טובים במדינה.

אני מצאתי את המוסכניקים שלי. נמאס כבר מהמוסכים (רובם), שגובים תשלום כשם של מדעני גרעין (שוב- רובם).

לדעתי הם יהיו הקופיקס של המוסכים

חייב לציין, אין לי שום קשר קודם עם אף 1 מקבוצה הזו.

תודה רבה

פורסם

בנוגע לדני דין - כנראה שאין לו באמת אהבה למקצוע אם הוא חושב ככה על החבורה. אתה שם כי אתה טוב בזה ואתה עושה מזה כסף אבל אתה לא מקבל סיפוק רגשי מהמקצוע הזה כמו שמקבלים אנשי החבורה וזה אומר הרבה. זה חלק מלמה אני לא אוהב מוסכים כלל וכלל. מנסיוני כבעל רכב מזה 8 שנים, תמיד מוסכים גם מורשים זלזלו בי, לקחו הרבה כסף בצורה לא פרופורציונאלית והכי גרוע זה שלא לקחו אחריות כאשר הדיאגנוזה שלהם היית מוטעית(רוב המקרים, הייתי אומר 75% מהמקרים). הם שם כדי לעשות כסף, כי הם יודעים לפרק בורג ולהכניס אותו חזרה. לא באמת אכפת להם אם הרכב יהיה תקין בסוף, אולי עדיף להם שלא כדי שיהיה להם עוד על מה לקחת כסף וזה ניכר. זה ניכר בכך שהם אולי מקצועיים בדרך תוך כדי פירוק והרכבה, אבל הם מאוד לא מקצועיים בדיאגנוזה ויעיד על כך הרכב שלי שהיה במוסך כבר כמה פעמים, הוצאתי כבר אלפי שקלים, החליפו לי חצי פרונט בגלל תקתוקים בפניה שמאלה שבאו לסרוגין ועכשיו הם מאוד חזקים וקורים כל הזמן, ומן הסתם הבעיה שלי עדיין קיימת. אני לא אגיד את שם המוסכים אבל המוסכים האלה מאוד מומלצים בפורום ונחשבים מאוד מקצועיים ואמינים. אבל אם אפילו במוסכים שהם הטופ של החברה הישראלית זה המצב, אני מעדיף שמישהו שבאמת אוהב רכבים יטפל לי ברכב ולא מישהו שבא לעשות כסף.

עכשיו אני חוסך קצת כסף להחליף ציריה אחרי שהוצאתי אלפי שקליםעל החלפת חלקים שלא בטוח שהיו צריכים החלפה.

ולעניין אחר,

תודה רבה לאסף שהגיע אתמול וביצע לי החלפה של פילטר ושמן הגיר האוטומטי ביונדאי גטס שלי. הוא עבד במקצועיות מוחלטת כמו שהייתי מצפה שיעבדו במוסך.

לפני החלפה:

http://sizmedia.com/my.php?i=mmyjz115ynuq.jpg

תוך כדי פירוק ואחרי ריקון השמן:

http://sizmedia.com/my.php?i=y52njimkjyyj.jpg

קרטר לאחר הפירוק:

http://sizmedia.com/my.php?i=lzmndgt3ymnm.jpg

גיר פלוס פילטר ישן:

http://sizmedia.com/my.php?i=mvxyjzcyw1nm.jpg

ניקוי הקרטר:

http://sizmedia.com/my.php?i=yjzzuowiajtx.jpg

הגיר עם הפילטר החדש:

http://sizmedia.com/my.php?i=c2ml2ttlmnvy.jpg

הקרטר מוכן לפני החזרה שלו:

http://sizmedia.com/my.php?i=lgztkttwzz1h.jpg

2017 Citroen C3 Shine

פורסם

רועי, אני אמרתי את זה כי אני ראיתי ושמעתי כבר על בעלי מוסך שצילמו אנשים/מכונאים(לפעמים את המכונאים שלהם) מטפלים ברכבים ליד הבית שלהם.

אף פעם לא שאלתי למה אבל אני מניח שיש משהו לעשות עם זה אחרת הם לא היו מצלמים סתם.

אני אומר לכם את זה ממקום שלא תסתבכו זה הכל.

אתם בטוחים שזה לא עלול לסבך אתכם?

קובי

פורסם

והתשלום, הבנאדם עקשן רצח!! אני ואבא שלי רודפים אחריו לתת לו כסף והוא מתעקש. איזה עצבים!!

אני עדיין לא מבין מה הקטע של הכנופיה.. אבל מסתבר שיש עדיין אנשים טובים במדינה.

ראית את הסרט, תעביר את זה הלאה ? אחרי שרועי עזר לי עם הפריוס , קיבלתי דחף גם כן לעזור לאנשים, סתם ככה, בלי סיבה. שידעו שהעניין הזה מדבק. (אצלי הכנופייה ביתרת זכות של "רק" של 500 ש"ח)

נוסע בפריוס 2008

פורסם

אני לא חושב שיש פה איזה עניין בעייתי, לפחות לא כזה שמעוגן בחוק עם שיניים, שיש מה לאכוף.

בתור אדם פרטי מותר לי לעשות מה שאני רוצה, בתחומיי הידע שלי.

גם להחליף גוף חימום בדוד צריך בעל מקצוע?

לתקן שקע בקיר צריך חשמלאי עם רשיון?

לטפל בגינה שלי צריך רשיון גנן?

גם אם חלק שהדברים האלה מצריכים רשיון כזה או אחר, אף אחד לא יאכוף את זה. בשביל לאכוף את התקלות שיש לי ברכב, כמו גם התיקון בהם, יש את הטסט השנתי, שבו עלי להביא חשבונית תיקון מוסך לליקויים. מה קורה בשנה החולפת עד לטסט הבא הוא בעייה שלי (תרתי משמע, אם קרה נזק מתיקון שעשיתי לעצמי), אז בין טסט לטסט, אני אעשה ככל העולה על רוחי ברכבי, ואף אחד לא יגיד לי דבר על זה. בר דעת ייצמד למה שהוא יודע, ולא יתעסק עם מה שהוא לא יודע.

אם יקרה אי פעם נזק לצד ג', שיוכח שנבע מתיקון שעשיתי ברכבי באופן עצמי, אתן את הדין בתביעה אישית. זה סיכון שלוקח על עצמו כל אחד שמעדיף לתקן בעצמו ולא בהכרח ללכת לבעל מקצוע עם נייר על הקיר.אפרופו, בהרבה מוסכים יש מוסכניק אחד עם תעודה, ועובדי חארטה, והמוסך מסתמך על אותו אדם והתעודה שלו לצורך רשיון לעבודה. כל האחריות על בעל התעודה.

עכשיו צרפו לכל מה שקראתם בחור כנופייה שעוזר לי, זה הכל. עדיין האחריות המלאה למה שקורה ברכב שלי היא עלי, ובמקרה הכי גרוע אם חלילה יקרה משהו, האחריות תהיה על בעל הרכב ולא על חבר הכנופייה שעזר לו.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

"גם להחליף גוף חימום בדוד צריך בעל מקצוע?" כן, חשמלאי מוסמך על ידי משרד העבודה.

"לתקן שקע בקיר צריך חשמלאי עם רשיון?" כנל.

"לטפל בגינה שלי צריך רשיון גנן?" לא. אפילו לא במכסחה חשמלית.

פורסם

ניצן, אתה תמיד עונה לשאלות רטוריות?

זו בדיוק הדוגמה שלי, כל הדברים הללו נעשים על ידי אנשים פרטיים שמתקנים בעצמם, ואף אחד לא "נעצר בשם החוק". יותר מזה, גם פה יש שרשורי ייעוץ בנושאים הללו, למה שם אין התרעמות רבתי על הנושא, כפי שיש בשרשור הזה? זה מה שנקרא double standard

מי שהכנופייה מפריעה לו, אבל נושאים דומים לא (כי כנראה לא קרובים אליו כמו נושא זה) , לוקה בתסמין הזה.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4182 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...