Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלות מרוכזות על 205

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7846 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

לפני כיומים ביצעתי בדיקת שמן מים ל פיג'ו 205

ושמתי לב לשני צינורות (דקים) שהיו מחוברים לחלקו העליון של המנוע (מתחברים מצד ימין)

אבל הקצוות שלהם היו קרועים, אז חתכתי את הקצוות וחיברתי שוב

לאחר ה"תיקון" היה שיפור בכושר הסחיבה של האוטו, וכן בהפעלת המזגן בחימום

רציתי לדעת מהן 2 הצינורות הללו???

המכונית היא פיג'ו 205 שנת 95, עם הזרקה

דבר נוסף ששמתי לב הוא שהגומיה בחיבור של ההגה עם הגלגלים התבלתה ונקרעה

האם הדבר דורש תיקון באופן דחוף?

כמו כן יש לי גם נזילה קלה באזור הצריה השמאלית בגלגל הקדמי- גם כתוצאה מגומיה שהתבלתה (סדוקה יותר נכון...), מה יותר דחוף לתיקון, אם בכלל??

תודה מראש לכול העונים!!!:-)

פורסם

לאן הצינוריות שמתחברות במנוע ? אולי צינורות ואקום ? תעלה תמונה או שתתן תאור מדוייק.

תיקון הגומיות (בהגה ובציריה) הוא פשוט וזול, ויכול לחסוך לך כסף רב, במקרה שתהרס ציריה או ההגה עקב חדירת חול ולכלוך, ובמקרה הגרוע - נזק להגה במהלך נסיעה.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

לפי מה שהבנתי החלפת הגומיות כרוכה בפירוק מורכב ויכול לעלות לי דיי הרבה..

יש לך אולי הערכה של כמה זה צריך לעלות??

ובקר לצינוריות אני אביא תמונות מחר בבוקר, עכשיו כבר חשוך מידי..

פורסם

שלום לך - גומיות אבק חובה!! להחליף מכמה סיבות - ראשית חדירת לילכלוך וחול לתוך הציריה/תיבת ההגה תגרום לנזק בלתי הפיך שיגרור שיפוץ חלקים. שנית, בדיקת פתע בכביש וגם/או טסט קרוב יגררו אותך בכל מקרה להחלפת הגומיות הנ"ל (טסט לא תצליח לעבור עם גוימיות אבק קרועות).

מעבר לכך - איני מבין מדוע אתה מדליק מזגן וחימום יחדיו - ברכב אלו שתי מערכות נפרדות (המזגן לא מיועד ואינו יכול לחמם כלל).

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
שלום לך - גומיות אבק חובה!! להחליף מכמה סיבות - ראשית חדירת לילכלוך וחול לתוך הציריה/תיבת ההגה תגרום לנזק בלתי הפיך שיגרור שיפוץ חלקים. שנית, בדיקת פתע בכביש וגם/או טסט קרוב יגררו אותך בכל מקרה להחלפת הגומיות הנ"ל (טסט לא תצליח לעבור עם גוימיות אבק קרועות).

מעבר לכך - איני מבין מדוע אתה מדליק מזגן וחימום יחדיו - ברכב אלו שתי מערכות נפרדות (המזגן לא מיועד ואינו יכול לחמם כלל).

ירון האם אתה בטוח? נראה לי שאתה טועה אני מסובב את מתג החימום לאדום מפעיל מזגן ונהנה מחום מענג.

אכא זילוך?

פורסם
[/b][/u]

ירון האם אתה בטוח? נראה לי שאתה טועה אני מסובב את מתג החימום לאדום מפעיל מזגן ונהנה מחום מענג.

..העבר לאדום, אך אין צורך וטיותר להפעיל מזגןבפזו , או בכל רכב אחר, מה גם שאתה מבזבז דלק!!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

טוב אני מבין שנדרש הסבר - מערכת המזגן ברכב אכן פועלת בדומה למערכת המיזוג בבית. אבל מערכת החימום פועלת בצורה שונה - ישנו רדיאטור נוסף בתוך הדשבורד של הרכב - כאשר אתה מעביר לחימום אתה למעשה פותח ברז המעביר מים ממערכת הקירור של הרכב (מים חמים) לרדיאטור הפנימי - מול הרדיאטור הנ"ל ישנה מניפה אשר מעבירה את החום לתוך תא הנוסעים.

כאשר אתה מדליק מזגן וחימום ביחד אתה למעשה מפעיל את שתי המערכות בו זמנית (למרות הטרמוסטט של המזגן אשר למעשה כמעט ואינו מפעיל את המזגן כשהוא במצב - חום).

ברכבים חדישים בעלי בקרת אקלים הפעולה הנ"ל נעשית בצורה ממוחשבת - כלומר אתם בוחרים בטמפרטורה הרצויה והמחשב מחליט האם יש צורך בהפעלת מערכת החימום או הקירור .

דרך אגב הסיבה לקיום שתי מערכות ברכב היא פשוטה - היות וברכב כבר יש מקור חום "בחינם" (משמע מערכת הקירור של הרכב) אין צורך בשימוש במדחס המזגן (אשר צורך הרבה אנרגיה מהמנוע = דלק) לשם חימום.

לידיעתכם.

פורסם
טוב אני מבין שנדרש הסבר - מערכת המזגן ברכב אכן פועלת בדומה למערכת המיזוג בבית. אבל מערכת החימום פועלת בצורה שונה - ישנו רדיאטור נוסף בתוך הדשבורד של הרכב - כאשר אתה מעביר לחימום אתה למעשה פותח ברז המעביר מים ממערכת הקירור של הרכב (מים חמים) לרדיאטור הפנימי - מול הרדיאטור הנ"ל ישנה מניפה אשר מעבירה את החום לתוך תא הנוסעים.

כאשר אתה מדליק מזגן וחימום ביחד אתה למעשה מפעיל את שתי המערכות בו זמנית (למרות הטרמוסטט של המזגן אשר למעשה כמעט ואינו מפעיל את המזגן כשהוא במצב - חום).

ברכבים חדישים בעלי בקרת אקלים הפעולה הנ"ל נעשית בצורה ממוחשבת - כלומר אתם בוחרים בטמפרטורה הרצויה והמחשב מחליט האם יש צורך בהפעלת מערכת החימום או הקירור .

דרך אגב הסיבה לקיום שתי מערכות ברכב היא פשוטה - היות וברכב כבר יש מקור חום "בחינם" (משמע מערכת הקירור של הרכב) אין צורך בשימוש במדחס המזגן (אשר צורך הרבה אנרגיה מהמנוע = דלק) לשם חימום.

לידיעתכם.

..חייב לומר לך ירון פ. , אני מצדיע לך על הסבלנות ועל הידע שלך!

נעים תמיד לקרוא את התגובות שלך!

בברכה

צביקה

פורסם

מערכות שונות או לא שונות זה לא משנה...

לא מדוייק להגיד כי אין סיבה להפעיל את שתי המערכות יחד...

חימום עם מזגן מוציא אוויר יבש - וזה יתרון אדיר להסרת אדים מהחלונות. שימוש רק במערכת החימום ללא מזגן מביא אכן לאותה תוצאת חימום אך לא יובש של האויר הנכנס ולכן הפשרת האדים איטית יותר.

אבל לא נתווכח....

אלון

פורסם

אני מצטער מאוד אבל הייתה לי טעות בהדפסה

אנני מפעיל את המזגן והחימום יחד

מהסיבה שזה לא פועל טוב יחד (לדעתי..)

מה גם שהמזגן מסיר את האדים הרבה יותר מהר מאשר חימום, תבדוק את זה בפעם הבאה

זאת בגלל הפרשי הטמפרטורות וכשאתה מפעיל קירור אתה משווה שוב את הטמפרטורות, מה שגורם להסרת האדים במהירות, בקיצור - תנסה את זה בפעם הבאה שיהיו לך אדים על השמשה...

ותודה רבה על התגובות שלכם!!:-D

פורסם

אכן קירור החלון מבפנים ע"י הפעלת המזגן מפשיר את האדים בצורה הכי מהירה (הכוונה להפעלת מזגן בלבד - ללא חימום). היות וחימום בלבד דורש יותר זמן עד לחימום הזכוכית משני צידיה - אבל לא נתווכח על כך (רק אני אוסיף כי המיזוג כמעט שאינו פועל במצב חימום - עקב הכיוון של התרמוסטט שלו ולכן פעולת ייבוש האוויר שלו אספית למעשה - אבל שוב לא נתווכח).

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
לפי מה שהבנתי החלפת הגומיות כרוכה בפירוק מורכב ויכול לעלות לי דיי הרבה..

יש לך אולי הערכה של כמה זה צריך לעלות??

ובקר לצינוריות אני אביא תמונות מחר בבוקר, עכשיו כבר חשוך מידי..

הנה התמונה:

http://www.geocities.com/deklony1985/tzinorot.JPG

שני הצינורות מסומנים באדום

השאלה הייתה

למה משמשים הצינורות האלו

בברכה

דקל

פורסם
הנה התמונה:

http://www.geocities.com/deklony1985/tzinorot.JPG

שני הצינורות מסומנים באדום

השאלה הייתה

למה משמשים הצינורות האלו

בברכה

דקל

לדקל שלום רב!

משום רב אני רואה, סימון של חץ
ירוק
ולא
אדום
, ,בכל מקרה הצינורות הם צינורות ואקום,ואין להם חשיבות גדולה, כמו שתיארת,(שיפור בסחיבה), ואין להם קשר לחמום הרכב!

אחד הצינורות, תפקידו לפתוח תריס, להזרמת אוויר חם מהסעפת לכוון מערכת הזרקה

לשם חימום מהיר יותר של הדלק, וצינור שני הוא אינדיקטור, למצב ניקיונו של מסנן האווירוהוא מחובר לנשם !
בברכה

צביקה

פורסם
אכן קירור החלון מבפנים ע"י הפעלת המזגן מפשיר את האדים בצורה הכי מהירה (הכוונה להפעלת מזגן בלבד - ללא חימום). היות וחימום בלבד דורש יותר זמן עד לחימום הזכוכית משני צידיה - אבל לא נתווכח על כך (רק אני אוסיף כי המיזוג כמעט שאינו פועל במצב חימום - עקב הכיוון של התרמוסטט שלו ולכן פעולת ייבוש האוויר שלו אספית למעשה - אבל שוב לא נתווכח).
נכון,נוכחתי בכך בתקופת הגשם האחרונה שללא מזגן היו מצטברים מאד מהר אדים ועם הפעלתו נעלמו מהר.

ניצן

• תוכן חדש...