Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4202 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הנושא של הדאבל דין עלה בגלל הודעתו של טורבלנס.

איפה בדיוק קראת על זה?

אפילו בקישור שנתת רשום שיש CD. הוא נמצא מתחת לפאנל לדעתי שגולש/נפתח כשרוצים להכניס/להוציא דיסק.

אגב, הדגם של 2014 ה-9650 עולה רק מעט יותר, 1250 ש"ח (לא יודע בדיוק מה ההבדלים).

המוצר אמור להיות טוב, אבל כמו שאמרתי קודם, לא ידוע לי שיש לסדרה 9 של פיוניר תיקוני זמן (אולי משהו אוטומטי, צריך לבדוק).

אגב 2, לא מן הנמנע שתרגיש שיפור גם עם מכשיר זול יותר (שכמובן לא יכיל מעבד סאונד מתקדם ו/או תיקוני זמן). יכול להיות שזה יספיק עבורך.

אגב 3, אולי שווה להמתין קצת עד שמוצרי 2015 יהיו זמינים. לפי מפרטים חלק ממכשירי פיוניר לדוגמה יתמכו גם בקבצי FLAC.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
  • תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קראתי באחת התגובות, נבהלתי לרגע - שאין CD ב HU, אז אני שמח שהובהר שזה לא כך - מישהו כתב כ - CONS.

לבנתיים מתקציב של 800 עליתי ל 1000 אז אני כבר מנסה שלא למתוח מעבר, אנסה דרך החבר אולי להשיג את דגם 2014 באותו מחיר

או שלהמתין איזה חודש / חודשיים לקניה של הפאנל אולי המחירים באמת ירדו מעט בתקווה כפי שאתה אומר.

לגבי תמיכה ב FLAC מדובר רק על USB או בדיסק עצמו? כיוון שאני משתמש לפעמים בקבצים כאלו, למשל אצלי בפיאט ה BLUE&ME לא תומכת בקבצים הנ"ל ואפילו לא בקבצים שנקנו בצורה חוקית כ MP3 דרך אתרים כגון BEATPORT, ואני צריך להמיר אותם שוב ל MP3..טיפשי

Opel Adam S 2017

פורסם

אני מזכיר שוב שיש עלויות נספחות של מתאם הפלסטיקה, מתאם שליטה מההגה, ומתאם לחיבור USB שקיים ברכב אם רוצים ונוח לעשות זאת עם ה-HU הנבחר.

ממה שראיתי בדגמים שכבר מכילים את התמיכה ב-FLAC, זה רק דרך ה-USB.

השאלה היא אם יש לך בכלל מקור טוב לקבצים כאלו למוזיקה שאתה שומע? אחרת זו פונקציה קצת פחות רלוונטית עבורך.

חוץ מזה, אלא אם כן אתה משתמש ב-CD מקוריים ברכב, אני לא מבין את הלהיטות להשתמש בהם.

אולי הפתרון העדיף עבורך הוא בכלל מהסוג שאדי (לאנוספורס) אוהב - טלפון חכם, מעבד DSP וישר למגבר. :wink:

פורסם

Tom22 - קודם כל תודה על ההודעות לגמרי אתה עוזר :)

שנית בנוגע לטלפון חכם מה הכוונה? יש לי מכשיר htc m7 ולצערי מבדיקה אחרונה שלי הוא לא ממש תומך בניגון שירים במערכת המקורית של פיאט, או בחיבור ה USB או אפילו ב BT הוא פשוט מקריא לי רשימת אנשי קשר ומחייג, מעבר לכך לא הצלחתי.

לא יודע אם עדכון התוכנה שלה תעבוד אבל טרם ניסיתי.

לגבי HU - מה שאתה אומר שאם אני מחליף גם לסוג של פיוניר שרשמתי מעלה, אני צריך מתאמים לכל הדברים הנ"ל?? גם להגה וגם ל USB של הרכב? (מצטער אני לא מבין באלקטרוניקה) - מי שהתקין לי אמר שלא אמורה להיות בעיה בחיבור השליטה בהגה לפיוניר.

מגיעים אלי מדי פעם קבצי FLAC או WAV בגלל חברים שעוסקים במוזיקה ולרוב מייצאים את המוזיקה שלהם ישירות מהקיובייס לתוף הדיסק או USB שלי.

Opel Adam S 2017

פורסם (נערך)

לגבי טלפון חכם אני מדבר על עקיפה מוחלטת של המערכת באוטו. כמובן שבמקרה כזה לא תהיה לך שליטה מההגה.

ראה את שרשור הנקסוס 7 של אדי, או בקש תגובתו בענין זה. אני באמת שלא מבין יותר מדי בזה.

והתכוונתי במקור לחיבור דרך DAC (ממיר דיגיטלי לאנלוגי), לא DSP.

(דוגמה בלתי מחייבת למוצר שהתכוונתי אליו: http://www.amazon.com/FiiO-E18-KUNLUN-Android-Phone/dp/B00GCDJBMM)

למיטב הבנתי את חוברות ההוראות הרלוונטיות יידרש מתאם חיצוני נוסף כדי לאפשר שליטה מההגה (קיים שקע חיבור לכזה).

אם המתקין שלך יודע אחרת אז בהחלט יתכן שהדבר אפשרי (ונדרש רק חיבור פאסיבי של חיווט), איני שולל זאת.

אם בכל זאת יש צורך, מתאמים כאלו עולים בחו"ל כמספר גס כ-50$.

לגבי ה-USB מה שהתכוונתי הוא שימוש בשקע הקיים כיום ברכב לטובת המערכת החדשה. זה יותר בקטע אסטטי.

הרי השקע שקיים כיום הולך למערכת המובנית. למעשה מה שעושים זה להחליף חיווט כך שיתחבר לשקע במערכת החדשה וכך אתה שומר את יכולת השימוש בו. זה בעיקר נוח אם המערכת החדשה מכילה שקע USB שנמצא מאחור.

אבל מחיפוש ראשוני ברשת ראיתי מחיר אבסורדי של כ-60 פאונד לאותו חיווט מדובר.

בהחלט יתכן שקיימים כבר מכשירים אחרים בשוק שמכילים את פונקציית החיבור לשליטה מההגה בילט-אין כמו גם את התמיכה בפורמט FLAC. פשוט איני מכיר ו/או יש צורך במחקר נוסף. :wink:

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

אם ככה זה, נראה שפשוט אלך על HU איכותי ואשתמש במתאם לכל החיבורים שנשארו כמו שאמרת ל USB וכדומה.

אז עניין הסמארטפון יהיה פשוט לשלוט על כל המערכת דרך הסלולרי? נראה לי כמו עסק רציני :p אוותר על זה הפעם למרות שזה יהיה מגניב לחלוטין, ראיתי שרשורים כאלה כאן בעבר אחד מהם כלל טאבלט ו CAR PC שנראה מדהים, אבל דיי יותר מדי התעסקות בשבילי

תודה רבה! אעדכן ברגע שאחליט על HU נורמלי.. :)

Opel Adam S 2017

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

אז אני חוזר שוב להציק בשרשור הנ"ל כי אין טעם לפתוח חדש,

בנוגע למתאם - תוכלו לתת לי לינק למשהו מתאים או להפנות אותי לאחד כזה מחו"ל? / איביי וכדומה? הבנתי שבארץ זה יקר יותר, והאמת שלא מצאתי משהו מיוחד או ספציפי שאני יכול או יודע לרכוש מבחינת תאימות.

הגיעו מים עד נפש עם המערכת המקורית וה BLUE&ME הזבל הזה (לא מאמין שממשיכים לשווק את המערכת הסופר דופר גרועה הזו גם בדגמי 2014)

טרם נסגר על סוג ה HU שיירכש, אבל לבנתיים הסיכויים נוטים על ה 9550BT

Opel Adam S 2017

פורסם

המסגרת רדיו לא יקרה בארץ היא עולה באזור 200 שח מדובר במסגרת מאוד פשוטה

אפשר להזמין אחת אצל כל מתקין שמכבד את עצמו ,אתה לא צריך לטרוח.

חפש גם באיביי

http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=FIAT+500+RADIO&_from=R40%7CR40&_osacat=175716&_from=R40&_trksid=p2045573.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.XFIAT+500+RADIO+KIT&_nkw=FIAT+500+RADIO+KIT&_sacat=0

הייתי מעדיף קלריון CZ703 אם אתה יכול להרשות לעצמך

גם ה 9550 מכשיר טוב מאוד למחיר.

מולטימדיה 1DIN עם מסך נשלף תעלה לך משמעותית יותר אופציה טובה AVH-X7550BT.

פורסם

אהלן ותודה :)

לא התכוונתי למסגרת הפלסטיק, אלא למתאם שליטה מההגה שהכפתורים יעבדו עם המערכת החדשה ולא אצטרך לשלוח ידיים כל פעם אל ה HU - לא הסברתי את עצמי כמו שצריך.

פשוט אני רוצה שהכפתורים יעבדו בסנכרון עם הרדיו דיסק החדש, הוא דיי רחוק מאיזור הישיבה של הנהג מה שמצריך מתיחת יד (או יד ארוכה במיוחד)

Opel Adam S 2017

פורסם

ב 9550 יש מתאם שליטה מההגה מובנה במכשיר

אם יש בעיות סינכרון עם המתאם הנ"ל יתכן שתצתרך מתאם חיצוני כמו PAC או AXXESS

אני לא ממליץ לך לרכוש על דעת עצמך טרם חיבור ה 9550 אלו מתאמים יחסית יקרים וגם לא כל אחד מתאים

רצוי שמתקין מנוסה יקח על העניין אחריות.

פורסם

לא ידעתי שה 9550 בעל מתאם שליטה (לא ראיתי גם באתר של פיוניר)

לי הציעו את המוצר הנ"ל - CARAV R-100

עולה כאן לא פחות מ 500 ש"ח, מצאתי באיביי ב 230 כולל משלוח..אם אצטרך אזמין משם - לפי מה שנאמר לי זה מתאים ל 9550

Opel Adam S 2017

פורסם
לא ידעתי שה 9550 בעל מתאם שליטה (לא ראיתי גם באתר של פיוניר)

לי הציעו את המוצר הנ"ל - CARAV R-100

עולה כאן לא פחות מ 500 ש"ח, מצאתי באיביי ב 230 כולל משלוח..אם אצטרך אזמין משם - לפי מה שנאמר לי זה מתאים ל 9550

אתה חייב 1DIN עם מסף נשלף? כי משום מה הם ממש יקרים ופשוט עדיף לקנות 2DIN.

פורסם

כי 2DIN נורמלי יעלה לי יקר ותוסיף את הפלסטיקה המיוחדת של המזגן ומלבד זאת, אני לא מוצא שימוש במסך.

שנית אני מעדיף מאוד את המקשים של ההגה, הנוחות של זה לא ניתנת להחלפה בטח שלא לגשת כל פעם למסך בנהיגה ולחפש שירים / שלט חיצוני שמתלבש על ההגה שגם ככה עשוי מעור ויכול להתקלף, ובכלל המרחק של היד מהמסך / HU בשביל להיות נוחה אתה צריך לשבת מאוד קרוב להגה (וגם אז זה לא נוח).

בקיצור נראה לי שהבנת שאני לא מעדיף 2DIN :p

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...