Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4201 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

אני בימים האחרונים שוקל להחליף את הפאנל המקורי שמגיע עם הפיאט 500.

הוא עושה את העבודה טוב, אבל אני לא מרוצה מהסאונד.

ברכב הקודם היה מותקן לי פאנל ישן של פיוניר 5850, יחד עם קומפוננט של מורל דוטק אוביישן 6, והסאונד היה ממש טוב ללא איטום כלל, מאוד אהבתי את איכות המוזיקה שיצאה מהמערכת. הסאונד היה נקי מאוד פתוח וחי, עכשיו במערכת המקורית של הפיאט הסאונד נשמע "קופסתי" למרות שישבתי על כיוונונים כאילו שאני נמצא במעין חדר הקלטות לא איכותי.

אני לא מרוצה ב 100 האחוזים, גם לאחר משחק עם אקולייזר וכל דבר אפשרי.

האם מעבר לפאנל חדש יתרום לאיכות הסאונד?

אני שומע טראנס / האוס אלקטרונית וכל האיזור הנ"ל, מדי פעם גם שנות ה 80/90.

רוב השמיעה שלי היא מדיסקים ואיכות המוזיקה היא לא פחות מ 192/256KBPS וגם קבצי WAV שמגיעים היישר מהקיובייס.

כרגע מטעמי נוחות אני עובד על ה USB שמגיע עם הרכב, יש האומרים שזה נותן איכות סאונד פחותה אבל אם הטראק עצמו באיכות גבוהה - אני לא מוצא סיבה שזה יהיה כך (תקנו אותי אם אני טועה בבקשה).

אשמח להערות / הארות

Opel Adam S 2017

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הייתי אומר שבאופן די חד משמעי - כן.

המערכות המקוריות לעיתים כוללות איקווליזציה מובנית, אות שאינו פול ריינג', אות שמתעוות מוקדם יחסית וכד'.

תוסיף לזה את המנחת שאתה בטח משתמש בו כדי לקשר בין המערכת המקורית למגבר שתורם עוד קצת לבלאגן.

רדיו דיסק אפטרמרקט, בעל מעבד סאונד נורמלי ויציאות מגבר מובנות יתן ברוב המקרים תוצאה עדיפה.

בנוסף בחלק מה-HUים חדשים יש תמיכה גם בקבצי FLAC וגרסאות מתקדמות יותר של MP3 ו-WMA. כך שגם האפשרות לנגן קבצי מקור איכותיים יותר תתרום לעסק.

פורסם

אהלן

אין לי מנחת כיוון שהמגבר מחובר דיגיטלי לרדיו דיסק ולא היה צורך במנחתים.

האקולייזר שיש הוא ידני לגמרי ושולט על כל מיני הרצים החל מ 48 ועד 600 כמובן שיש גם אופציות מובנות, אבל ביטלתי אותן לחלוטין ועשיתי CUSTOME, השמתשמי בזה לכיוונים שזה דיי שיפר את הסאונד.

אם HU חיצוני איכותי יגרום לשיפור הסאונד אז כמובן שאעשה זאת בלי לחשוב פעמיים. פשוט חשבתי האם יש טעם להשקיע עוד כאלפייה על הנושא הזה.

Opel Adam S 2017

פורסם (נערך)

מה זאת אומרת מחובר דיגיטלי? המגבר שיש לך (מאסיב אודיו BX4 NANO, נכון?) מקבל כניסות Hi-Level, שזה בעצם אומר שהמגבר מנחית את האות ישירות לשימושיו. אני לא חושב שזה שונה בהרבה משימוש במנחת חיצוני, אבל איני יודע ב-100%.

בנוגע לאיקוולייזר, אתה מתכוון ביחידת הראש?

ניתן לבדוק עם אוסילוסקופ איזה אות המערכת מוציאה.

אפשר גם לחשוב על האפשרות של פרוססור חיצוני כלשהו שיתקן קצת את המעוות.

אפשרות נוספת היא שאולי כיוון מקצועי של המערכת, כפי שעלה במספר חוות דעת לאחרונה בפורום, ישיג את השיפור המספק מבחינתך.

* אני לא רואה הבדל משמעותי בין השרשור הזה, לזה שפתחת לפני חודש וקצת: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?543233-%D7%A9%D7%93%D7%A8%D7%95%D7%92-%D7%A8%D7%93%D7%99%D7%95-%D7%93%D7%99%D7%A1%D7%A7-%D7%9E%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%99-%D7%A9%D7%9C-%D7%A4%D7%99%D7%90%D7%98-500-(%D7%9B%D7%95%D7%9C%D7%9C-%D7%9E%D7%A2%D7%A8%D7%9B%D7%AA-%D7%A9%D7%94%D7%95%D7%A8%D7%9B%D7%91%D7%94-%D7%9B%D7%91%D7%A8)

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

אז יצאתי טונה כנראה, כי זה המגבר שיש לי :p

לגבי האקולייזר אכן ביחידת הראש (אוסילוסקופ זה מושג שדיי לא מובן לי), אבל זה מה שהוסבר לי ע"י המתקין שאין צורך במנחתים, כיוון שרציתי בהתחלה להשתמש במגבר הישן שהיה לי של לייטנינג אודיו הצהוב ואיתו כן היה צריך.

הקטע הוא שישבנו הרבה על הכיוונים, עדיין הסאונד נשמע לי "קופסתי" מדי, הכוונה שאני אומר קופסתי הוא שנשמע כמו אולפן הקלטות באיכות לא הכי טובה, הסאונד דיי מרגיש חנוק מאשר "פתוח" ופחות חי ממה שהיה לי. אז לפני שאני שם עוד אלפייה בערך על HU חדש ניסיתי להבין את מהות השדרוג שאני אקבל ואם בכלל..

לגבי השרשור הישן, אכן אתה צודק אמנם חשבתי שהנושא שונה במעט בגלל השאלה הכללית בנוגע לאיכות הסאונד,והאם עדיף רדיו דיסק חדש על מקורי בלי קשר לסוג הרכב

למנהלים - אשמח אם יהיה אפשרי לאחד את השרשור ולהעביר את התוכן לשם, תודה רבה.

Opel Adam S 2017

פורסם

על פניו בהחלט נשמע שמערכת הראש המובנית היא נקודת התורפה.

נדמה לי גם שדנו בשרשור אחר על יכולת (או יותר נכון אי יכולת) המערכת שלך לנגן קבצים באיכות טובה יותר. זה גם יכול להיות מקור הבעיה.

אתה יכול לנסות לחבר למגבר שלך לדוגמה אייפוד או כל טלפון סלולרי דרך יציאת האוזניות ואל חיבורי ה-RCA שלו ולנגן את אותם קבצים שאתה מנגן במכשיר הראש כדי לשמוע אם יש הבדל משמעותי.

שים לב שתצטרך כנראה לנתק את החיבורים הקיימים כרגע (Hi) וכנראה לכוון מחדש את הגיין.

פורסם

אגב, התכוונתי בכלל ל-RTA ולא אוסילוסקופ.

אתה יכול להסתכל בסרטון הקצת משעמם הזה וארוך נצח על מה מכשיר מקורי מוציא ואיך מכשיר DSP מיישר את העסק:

הוא מסביר על ה-RTA די בהתחלה ואז מתחיל אשכרה לעשות משהו סביב 4:30. לא היה לי כוח לעבור על כל המשך הסרטון שוב כדי לזהות נקודות רלוונטיות.

ועוד סרטון, קצת יותר ענייני בנושא:

פורסם

רק אומר, תלוי איזו מערכת מקורית.

בגרמניות אתה יכול למצוא מערכות שמעבירות סיגנל אופטי למגבר מובנה ואפשר להתחבר אליהן עם מתאם כמו m0bridge

בקוריאניות עממיות רכבי משפחה גדולים או רכבי פנאי כמו קיאה אופטימה או ספורטז אפשר להוציא spdif ישירות מהצמה למשל

ב500 כמובן אין הרבה מה לחפש במקורית.

אאודי איי 1 מאובזרת כבר הייתי בודק.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אז הכי מומלץ בעצם זה להחליף את ה HU כדי לקבל איזשהו שיפור בסאונד. (במקורי אפילו שליטה בסאב באין).

אוקיי, אין מנוס מלהוציא עוד אלפייה :p

תודה רבה על העזרה כמו תמיד!

Opel Adam S 2017

פורסם

מה תוכל להמליץ בנושא אם כבר?אני מחפש משהו שגם יתמוך בשליטה מההגה כמובן (מצאתי איזה דגם של פיוניר באיזור האלפיה דרך חבר)

Opel Adam S 2017

פורסם

אין לי יותר מדי נסיון עם המכשירים החדשים בשוק, אבל באופן כללי ברף המחיר הזה, למוצר חדש, הייתי הולך על קלריון CZ703A

(או 702 אם אתה מעדיף חיבור USB מאחור שזה למיטב ידיעתי עיקר ההבדל).

לדעתי פיוניר מציעים תיקוני זמן רק מסדרת ה-PRS שלהם (היה שרשור לא מזמן על ייבוא של אחד כזה)

ומעבדי סאונד מתקדמים מסדרה 9.

זה לא אומר שלא תצליח לקבל תוצאה טובה גם עם מכשירים שלא יכללו את הפונקציה,

אבל אני בראש של אם כבר אז כבר (לא כסף שלי :wink:)!

לגבי שליטה מההגה, לדעתי כולם מצריכים מתאם חיצוני, בין אם של אותה חברה או אחרת (כמו PAC ו-AXXESS). אני תוהה אם יש משהו מיוחד ברכב שלך בגלל ה-Blue&Me. נראה לי שרצוי לבדוק את הענין מול מתקין מנוסה.

תחשוב גם על שימוש בחיבור ה-USB הקיים כבר ברכב באמצעות מתאם חיווט ממנו אל היחידה (נחמד בעיקר עם החיבור שלה הוא מאחור).

מציע לשקול רכישה מחו"ל (לפחות של חלק מהדברים) ואפשר גם לבדוק אם יש גם משהו מעניין ביד שניה, אם כי מכשירים ישנים יותר אולי לא יכילו דיבורית BT ו/או חיבור USB/AUX.

מעבר לכך צריך לעבור על מפרטים של מכשירים, כאשר החברות שהייתי מסתכל עליהן הן: קלריון, אלפיין, פיוניר, קנווד, JVC, סוני, אקליפס (מקווה שלא שכחתי שם שווה כלשהו).

פורסם
כן, אבל אנחנו מדברים על סינגל דין ולא דאבל.

* ויהיה נחמד אם תערוך את ההודעה שלך ותמחק את הציטוט המיותר של ההודעה שלי.

בטעות מחקתי, שלא יחשבו שעשית דאבל בטעות.

פורסם

האמת שאני לא מחפש דאבל דין לא חושב שהתקציב יספיק, אלא סינגל רגיל ונחמד שיעשה את העבודה נאמנה, התקציב שלי הוא כאלף ש"ח לנושא לאחר כמה אלפים שכבר שמתי על כל שאר הציוד ברכב, קצת כבד עלי מעבר לכך.

לגבי הזמנה מחו"ל אני מעדיף שלא אני פחות אוהב להתעסק עם מכשירים אלקטרוניים מחו"ל וכו', במיוחד בהשקעה של הכסף :p

חבר טוב שהתקין את המערכת אצלי המליץ על DEH-X9550BT לאחר שחשבתי ללכת על משהו פחות איכותי, אבל אמרתי שהפעם אתגמש טיפה מעבר.

אבל קראתי שאין לו כניסת CD, זה נכון? אני משתמש גם הרבה בדיסקים, אבל אני שוקל ללכת על זה..

כדאי?

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...