Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4241 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

אני לפני קניית רכב (ככל הנראה מאזדה 3) ואחת השאלות שעולות לי בראש הרבה זה האם כדאי לקנות רכב משומש (יד 2 לפחות כאמור) בשוק בפרטי כגון: יד 2, לוחות רכבים ועוד או בחברות הליסינג.

לא מעט אקזמפלרים היום שוכבות להן במגרשים של חברות הליסינג אך נתח שוק נכבד מופיע ביד 2 ואני שואל מה כדאי?

רכב יד 2 שמור ומטופל ככל שיהיה שלאחר זמן מה חלילה מהקנייה יושבת כתוצאה ממנוע או גיר או עם אחריות טובה למכלולים הללו?

איפה יותר זול/יקר/משתלם לקנות רכב?

תודה!

פורסם

אני חושב שכדאי לבדוק במגרשי הטרייד אין של היבואנים כמו אוטודיל, כלמוביל טרייד ואולי גם אוטו דנטר (הטרייד אין של הונדה).

שם תמצא רכבים פרטיים שהגיעו מעיסקאות טרייד אין ותקבל תיקון של הליקויים שיתגלו בבדיקה ואולי גם אחריות מסויימת.

רכבי ליסינג יהיו כנראה זולים יותר אך בד"כ מרמת גימור נמוכה יותר ולרוב כאלה שנסעו יותר ולעיתים הוזנחו מעט.

פורסם

היי מייק,

אם ברצוני לרכוש מאזדה 3, לאיזה סוכנות ליסינג או סוכנות של יבואן עליי לגשת? או מה הכי מומלצים לרכבי מאזדה?

במקומות הנ"ל מתחייבים לתקן את כל הליקויים שנמצאים בבדיקה? ואם אני מחליט להרחיק לכת לקחת רכב לבדיקה גם אצל מכון בדיקה,

גם אצל מוסך יבואן, וגם אצל פחח, האם את כל הליקויים האלה יתקנו?

אני מרגיש שאם אני אקנה רכב מסוכנות ליסינג כזו או אחרת ואקבל אחריות על המכלולים העיקריים לשנה אני אשן יותר בשקט,

הבנתי שיש מקומות שנותנים אחריות למשך 3 שנים?

הדברים הללו תקפים גם למי שקונה במזומן ולא בעסקאות של טרייד?

תודה.

פורסם

טופ טרייד מוטורס הם הטרייד אין של דלק מוטורס.

חוץ מהם, נראה לי שבכל מגרש תמצא מאזדה 3, הרכב נמכר בכמויות וכרגע הביקוש שלו בשוק היד השניה נמוך מאוד.

בד"כ הם מתקנים את הליקויים שימצאו בבדיקה או לכל הפחות מורידים במחיר. כמובן שכדאי לוודא זאת לפני במגרש עצמו.

אחריות 3 שנים על רכב משומש היא מאוד נדירה אם בכלל קיימת, זכור לי שקרסו נתנו בעבר על רנו מגאן אבל אני לא חושב שזה עוד קיים.

בטרייד אין המחיר יהיה גבוהה יותר כך שבעצם אתה תפסיד לא מעט על הרכב שלך וגם תשלם יותר על החדש, עדיף תמיד לבוא בלי רכב להחלפה. מזומן או מימון פחות משנה.

פורסם

אני מגיע עם מזומן, לא עם רכב ולא עם מימון דרכם.

לאיזה 3 טריידים אתה הכי ממליץ לי ללכת? (איזור המרכז)

ידוע לך במקרה למה הביקוש ככה פחת?

פורסם

השוק קצת מאס ב-3, המתחרות נהיו חזקות, מרווחות ומודרניות והיא קצת נשרכה מאחור עד להגעת הדגם החדש.

אם אתה ממש רוצה מאזדה 3 אז נסה את טופ טרייד מוטורס, יש להם מלאי באתר האינטרנט.

חוץ מהם בדוק את האתרים של כלמוביל טרייד ואוטודיל, באוטודיל לפחות המלאי דיי מעודכן באתר ואפשר גם לבדוק טלפונית מה יש במלאי וככה תדע אם יש סיבה לגשת.

פורסם

פות"ש,

ביולי-אוגוסט הייתה לי בדיוק ההתלבטות שלך, והיה לי קולגה שגם חיפש מאזדה 3, אבל לא הייתה לו שום התלבטות, הוא ידע שהוא רוצה לקנות מפרטי יד ראשונה או שניה במשפחה\חברה פרטית נהג יחיד וכו'.

אני רושם מה השכלתי ממנו, אולי זה יעזור לך:

- גרסאות ה5 דלתת וה 4 דלתות פרמיום\ספיריט, מבחינת היצע\ביקוש אין קשר בינן לבין הגרסא הלא מאובזרת של הליסינג. אנשים יודעים מה יש להם, וכל נסיון להזכיר שיש מלא מאזדות במגרשים לא ממש עובד. עזוב אם בצדק או לא.

- אם אתה מחפש אקטיב, אז יש לך היצע גדול, אבל עדיין מסתבר שאנשים עם אוטו שמור כזה לא נפרדים ממנו כל-כך בקלות. זה מנסיון של אדם שבילה הרבה זמן בחיפוש של אחת כזאת ורצה לאבזר אותה לבד אחרי הקנייה. הוא חיפש הורדה יפה על המחירון, אבל זה לא צלח. הסבר אין לי, אבל אולי זה בגלל שבכל זאת אנשים שקנו אותה הם מהסוג שקונה משפחתית יפנית אוטומטית, וחושב שזה נכס עם פחת ידוע מראש (מחירון).

- ברכבים שנסעו הרבה הגמישות במחיר הייתה משמעותית יןתר גבוהה, אבל בסוף הוא עזב את זה רק בגלל סחירות עתידית למקרה שהוא ירצה להחליף רכב אחרי שנתיים. טיפולים וכו' דווקא עולים לו פחות מלאדם ממוצע (יתרון להכיר אנשים נכונים).

בסוף הוא הצטער שנכנס לזה והלך על רכב אחר.

אני ראיתי את זה, ניסיתי לבדוק מה קורה מבחינת רכישה מליסינג, הלכתי לשתי חברות גדולות בעלות מוניטין סביר. כל מה שדיברו איתי שם זה "מימון מימון מימון". ביאס אותם שאמרתי שאני רוצה תשלום אחד. כל הזמן ניסו לשכנע אותי שההפרש מרכב 0 ק"מ לא גדול ואני יכול לקחת מימון חלקי ועדיף לי.

כמו שכולם יגידו לך, בהתחלה מציעים לך את המכוניות שעשו 30-35 אלף בשנה, אומרים לך מחירון שורה לוי יצחק, ואז מציעים לך אותה בסכום שהוא בערך מחירון משוקלל, תלוי במצב הרכב. אם אתה מבקש לראות רכבים שבילו פחות על הכביש, המחיר הרבה יותר גבוה והרבה פחות גמיש. הבנתי שבסוף הרכבים האלה נמכרים באותו מחיר שפרטי יד 1 היה מבקש, רק שיש שנה אחריות וכו'.

אני עברתי מזמן לחפש סופר מיני, פשוט הבנתי שזה מה שאני צריך.

בטח כבר קראת שחובה לקחת למכון בדיקה מטעמך ואת כל הדברים הרגילים. אזהרה אישית שלי, אל תבנה על אישורים בסגנון "היה בהשכרה 12 חודשים בלבד" או "ליסינג נהג יחיד" מתוך הנחה שבהכרח הם יעזרו לך במכירה עתידית. אם אתה יכול להוציא, קח! אבל שלא תחשוב שעוד 3-5 שנים הקונים הפוטנציאלים יכבדו את זה.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם

לי נראה שפותח השרשור מפספס ובגדול.

מכיוון שהוא יושב על מזומן, לדעתי, אם הוא רוצה תמורה גדולה לכסף שלו, צריך לבדוק ביד 2. יש שם מוכרים של רכבים פרטיים, בעלות פרטית, רכבים שמורים, הבעלים לעתים טיפלו אך ורק במוסך מורשה, החליפו צמיגים והשקיעו ברכב. צמיג איכותי שבעלים פרטי שם ברכב זה משהו איכותי. לא תמיד בחב' הליסינג מקפידים על זה. לעתים הם שמים בתור צמיג חילופי איזה משהו ממותג סיני וכו'.

לא חושב שכדאי לזלזל בזה. בכל הכבוד שהם מתקנים רג'קטים, בשורה התחתונה הם מרוויחים כסף ולא מעט.

ברגע שלא צריך את פריסת התשלומים שלהם ואתה יושב על מזומן, אתה מלך, אתה הקובע. לכן, תבדוק היטב מה קורה ביד 2. מוכר לחוץ, יתגמש אתך במחיר. כבר קראנו פה על לא מעט מקרים שבהם חב' הליסינג לא ממהרת להתגמש במחיר גם כאשר הרכב שהם מוכרים עבר ליקויים כלשהם.

בכל מקרה, תעדכן ומאחל לך בהצלחה

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

היי חבר׳ה,

מצטער על האיחור לא שמתי לב שהגבתם.

אז ככה, נכון, אני עם מזומן ככה שאף אחד לא מחזיק אותי ב-״.....״, אני גם לא לחוץ לקנות רכב כי יש לי בנתיים ככה שהכל טוב.

אני יושב על יד 2 לא מעט זמן ולא פשוט למצוא את השמורות באמת אבל כן, יש גם כאלה.

הייתי אתמול בחברת ליסינג גדולה, הריג׳קטים שהם מתיימרים לתקן זה רק ״בלאי טבעי״ כמו מצבר צמיגים וכד׳ אבל בפירוש נאמר לי

תיקונים כמו שסתומים במנוע וכו׳ הם לא מתקנים.

מה גם שהמחירים שהם מבקשים יקרים מאוד! הציעו לי רכב שהיה בליסינג עם מחירון 46 ב-44 כאילו מה?!?! לא שמוכרים אז מוכרים בהפחתה של 3-4 אחוזים וכשאתם קונים אתם מורידים 20-22%? איפה הנורמליות כאן?!

אני חושב שאמשיך להיות על יד 2, הסוכנויות האלה רק מחפשות לעשוק לעשוק ולעשוק.

פורסם

חבר, בוא נשתמש במילה "עושק" בזהירות ובמצב שבו היא מתאימה. זה לא אחד מהם. "עושק" זה כשאתה עושה עסקת ליסינג שבה מבטיחים לך שאתה יכול להחזיר את הרכב בכל שלב תמורת קנס שגובהו ידוע מראש, אבל ברגע האחרון, מוסיפים לך עוד 1200-2000 שקל עליו, כי הם יודעים שאתה תשל ולא תלך למשפט (לדוגמא).

מסתבר שחב' הליסינג לא צריכות אנשים כמוני וכמוך שבאים עם עשרות אלפי שקלים במזומן, ורוצים עסקה טובה. הם מעוניינים להכניס אנשים עם פחות ברירות ליותר חובות.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם

כשהכסף בידך, אין שום סיבה בעולם לקנות רכב מליסינג!

יש מלא מכוניות מצויינות בשוק צריך לחפש נכון - תגדיר בחיפוש מתקדם רכבים עד יד ראשונה, תגביל גודל מנוע, נגד למ- 1,400 עד 1,800, או 2,000, תגדיר תחום שנים סביר לך, תכניס מגבלות סכום (נגיד מ- סכום שנראה לך סביר, עד סכום עליון + 5,000 ש"ח), תגדיר מ-"יד פרטית"... ותראה מה שיעלה לך.

לך על האנשים שדורשים מראש מחיר גבוה, ברוב המקרים אפשר לקוות שהמכוניות שלהם יהיו באמת טובות יותר.

תתעקש, בלי פשרות, לדבר אך ורק עם אדם שבמו ידיו הוציא את הרכב מהיבואן, תוודא שהרכב נראה טוב מאוד בפנים ובחוץ, ואז לך לראות אותו. תתעקש, בלי פשרות, לראות דבר ראשון את רישיון הרכב ולהצליב אותו עם תעודת הזהות והפנים של מי שמוכר לך את האוטו.

נכון שאנשים פרטיים יודעים מה יש להם ביד, עדיין, השוק מאוד קשה היום, ומי שלא בא לקראת הקונה, לא מוכר.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

פות"ש

לא ציינת את התקציב ואת שנת הדגם והדגם הספיציפי של ה-3שאתה מחפש.

לפי הסכומים בהם נקבת מדובר בשנת הדגם 2007/8 שכבר לא ממש ניתן למצוא אצל חברות הליסינג (אלא אם הם קיבלו אותה בטרייד-אין)

ה"מציאות" נמצאות עכשיו בשנות הדגם 2010/11 - מכוניות עם כ-100000 ק"מ אפשר למצוא בסביבות 50000 ש"ח כשהמחירון הוא בין 66-77 אלפי ש"ח.

מה שדורשים המוכרים הוא לא עושק כי אף אחד לא מכריח אותך לרכוש במחיר הזה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
כשהכסף בידך, אין שום סיבה בעולם לקנות רכב מליסינג!

יש מלא מכוניות מצויינות בשוק צריך לחפש נכון - תגדיר בחיפוש מתקדם רכבים עד יד ראשונה, תגביל גודל מנוע, נגד למ- 1,400 עד 1,800, או 2,000, תגדיר תחום שנים סביר לך, תכניס מגבלות סכום (נגיד מ- סכום שנראה לך סביר, עד סכום עליון + 5,000 ש"ח), תגדיר מ-"יד פרטית"... ותראה מה שיעלה לך.

לך על האנשים שדורשים מראש מחיר גבוה, ברוב המקרים אפשר לקוות שהמכוניות שלהם יהיו באמת טובות יותר.

תתעקש, בלי פשרות, לדבר אך ורק עם אדם שבמו ידיו הוציא את הרכב מהיבואן, תוודא שהרכב נראה טוב מאוד בפנים ובחוץ, ואז לך לראות אותו. תתעקש, בלי פשרות, לראות דבר ראשון את רישיון הרכב ולהצליב אותו עם תעודת הזהות והפנים של מי שמוכר לך את האוטו.

נכון שאנשים פרטיים יודעים מה יש להם ביד, עדיין, השוק מאוד קשה היום, ומי שלא בא לקראת הקונה, לא מוכר.

דב,

אין ספק שמדובר היום בשוק של קונים. א-ב-ל לעניות דעתי יש נקוט זהירות רבה בנטיעת ציפיות לא ריאליות אצל רוכשים פונטציאליים.

קל מאד להגיד לאנשים לחפש רק רכב מיד ראשונה פרטית עם הסטוריית טיפולים מלאה

(ויש כאלו שמגדילים לעשות ונותנים עצות ברוח זו לגולשים המחפשים כלי רכב בתקציב של 10K ודרומה...)

איני אומר שאי אפשר למצוא מכוניות כאלה, אבל הזמן והמשאבים הנדרשים לחיפוש כזה הם לא מבוטלים ורוב האנשים יתייאשו בשלב כלשהוא של התהליך או יפלו קרבן לסוחר ממולח)

קניית רכב משומש מחברת ליסינג אולי אינה האופציה האופטימלית אבל היא אופציה סבירה וריאלית לאנשים שלא רוצים לבזבז הרבה זמן וכסף בתהליך הרכישה.

יש לזכור שנכון לשש שנים האחרונות למעלה מ-75% מהמכוניות נרכשו ע"י חברות ליסינג (ובדגם הנדון אף יותר) כך שסיכוייו של פות"ש למצוא רכב לפי הפרמטרים שציירת לא מאד גבוהים.

האופציה המועדפת לקניה מפרטי (לדעתי) אם ניתן - היא בתוך המשפחה והמעגל הקרוב - אם כבר צריך לשוטט בלוחות - עדיף לקנות ממקום מסודר שנותן אחריות.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
דב,

אין ספק שמדובר היום בשוק של קונים. א-ב-ל לעניות דעתי יש נקוט זהירות רבה בנטיעת ציפיות לא ריאליות אצל רוכשים פונטציאליים.

קל מאד להגיד לאנשים לחפש רק רכב מיד ראשונה פרטית עם הסטוריית טיפולים מלאה

(ויש כאלו שמגדילים לעשות ונותנים עצות ברוח זו לגולשים המחפשים כלי רכב בתקציב של 10K ודרומה...)

איני אומר שאי אפשר למצוא מכוניות כאלה, אבל הזמן והמשאבים הנדרשים לחיפוש כזה הם לא מבוטלים ורוב האנשים יתייאשו בשלב כלשהוא של התהליך או יפלו קרבן לסוחר ממולח)

קניית רכב משומש מחברת ליסינג אולי אינה האופציה האופטימלית אבל היא אופציה סבירה וריאלית לאנשים שלא רוצים לבזבז הרבה זמן וכסף בתהליך הרכישה.

יש לזכור שנכון לשש שנים האחרונות למעלה מ-75% מהמכוניות נרכשו ע"י חברות ליסינג (ובדגם הנדון אף יותר) כך שסיכוייו של פות"ש למצוא רכב לפי הפרמטרים שציירת לא מאד גבוהים.

האופציה המועדפת לקניה מפרטי (לדעתי) אם ניתן - היא בתוך המשפחה והמעגל הקרוב - אם כבר צריך לשוטט בלוחות - עדיף לקנות ממקום מסודר שנותן אחריות.

לא מאמין שאני מחדש לך, אבל חברות הליסינג נותנות אחריות של שנה רק לרכבים מ-2010 ומעלה, ואם להיות כנה הייתי בשוק קצת, אולי יש בזה משהו שלא כדאי לתת אחריות לרכב מתיישן אבל כל היתרונות של לקנות מחברת ליסינג נמוגים לאט לאט.

התקציב שלי הוא כ-40,000 ש"ח.

עם הזמן אני יותר חושב בכיוון של לרדת מחברות הליסינג, כשהגעתי לנסות למכור את הרכב שלי נתנו לי ברקס בפרצוף והציעו לי 50% מחירון (בדיחה).

כשהגעתי עם מזומן ביד הציעו לי רכב שהיה בליסינג עם הפחתה של 4% מהמחירון (שוב, בדיחה).

ומילא היה להם מציאות, יש ביד 2 היצע כפול ומכופל רק צריך להיות זהיר.

• תוכן חדש...